עבור לתוכן

סטיקי זכרון מסוגים שונים באותו מחשב+טמ' אופטימלית למעבד MMX והמהרה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם מצאתי מחשב ישן ליד פח זבל ואני חושב להשתמש אז פירקתי אותו חיברתי בחזרה סידרתי ג'מפרים ולהלן המפרט

זכרון 128 MB SDRAM (חדש ביחס למחשב -ככל הנראה שודרג) קיים עוד סטיק זכרון יותר ישן מסוג אחר(שכחתי איך קוראים לזה) 32 MB

BUS 66 (ככה ג'ימפרתי אותו)

מעבד MMX 133 ככה ג'ימפרתי אותו ויש אפשרות להעלות אותו ל166 ואפילו ל200 עם העלאת המכפלה ע"י ג'ימפור.

עכשיו יש לי מספר שאלות

1 האם עדיף להשאיר רק את זכרון הSDRAM לבד וכך המחשב יעבוד יותר מהר עקב התאימות או שכדאי לשים את שניהם?

אחרי שהרכבתי אותו והדלקתי בעת עליית המחשב ראיתי שטפרטורת המעבד על 28 מעלות .

2 מה הטמפרטורה המומלצת למעבדי MMX והאם אני יכול להמהיר אותו ל166 ואפילו ל200 בהתאם לזאת?

עכשיו בשביל הסוף נספר לכם את הדבר הכי מצחיק על המחשב הזה.

אני יושב לי אחרי פירוק המחשב איפוס הביוס (הייתה סיסמא) וכל הג'ימפורים ומדליק את המחשב ומצפה לראות ווינדוס 95 כי זה מחשב מאוד ישן עם אפיקי ISA לצורל העניין......ולהפתעתי ולהפתעת עוד כמה אנשים שנוכחו באירוע פתאום אני רואה את הטענת XP על המסך כמובן ...יותר מההטענה לא זכיתי לראות מכיון שפה זה כבר נתקע.

פורסם

אין קשר בין המספרים שכתבתי לבין מספרי השאלות...

1. הזיכרון השני שאליו אתה מתכוון הוא כנראה SIMM - הוא קטן יותר פיזית, הסוגרים של התושבת ממתכת.

2. אני לא חושב שאפשר להפעיל גם SIMM וגם DIMM (גם SDRAM הוא DIMM, לא רק DDR) בו זמנית במחשב.

3. אני לא חושב שהיה מעבד MMX במהירות 133MHz, אלא רק החל מדגמי ה 166MHz (פנטיום 1 כמובן).

4. אולי הדיסק הקשיח שייך למחשב אחר, ולכן היה מותקן עליו XP. אני לא מאמין ש XP ירוץ על מעבד במהירות של 133MHz. בנוסף אם הדיסק הקשיח לא שייך למחשב, הרי שה XP מותאם ללוח אחר וזה מסביר למה הוא נתקע.

5. נראה לי מוזר שהיה פיקוח על הטמפרטורה במחשב כזה ישן. בד"כ על המעבד היה מאוורר מאד קטן וזה.

6. תרשום פה מה שכתוב על הלוח (הדגם) ועל המעבד שנדע בדיוק איזו חומרה יש שם.

פורסם
  • מחבר

1. הזיכרון השני שאליו אתה מתכוון הוא כנראה SIMM - הוא קטן יותר פיזית, הסוגרים של התושבת ממתכת.

2. אני לא חושב שאפשר להפעיל גם SIMM וגם DIMM (גם SDRAM הוא DIMM, לא רק DDR) בו זמנית במחשב.

3. אני לא חושב שהיה מעבד MMX במהירות 133MHz, אלא רק החל מדגמי ה 166MHz (פנטיום 1 כמובן).

4. אולי הדיסק הקשיח שייך למחשב אחר, ולכן היה מותקן עליו XP. אני לא מאמין ש XP ירוץ על מעבד במהירות של 133MHz. בנוסף אם הדיסק הקשיח לא שייך למחשב, הרי שה XP מותאם ללוח אחר וזה מסביר למה הוא נתקע.

5. נראה לי מוזר שהיה פיקוח על הטמפרטורה במחשב כזה ישן. בד"כ על המעבד היה מאוורר מאד קטן וזה.

הידע שלי במחשבים די טוב ושכחתי איך קוראים למודל זכרון הזה.

בכל אופן שניהם מתיישבים על DIMM /

מעבדי MMX נמצאים בתדרים 133 166 200 ואם איני טועה הוא נמצא בסוף 1 ויש מספר דגמים שלו בפנטיום 2(קראתי על זה בספר חומרה) .

גם לי זה נראה מוזר הפיקוח על הטמ' של המעבד.....

אני מאמין שזה הארד דיסק מהמחשב הזה ....ומה שקרה ככל הנראה הם התקינו XP ואז המחשב נתקע בטעינה והם החליטו לזרוק אותו לזבל.

אין לי את המחשב לידי והוא גם לא יהיה לידי בשבועיים הקרובים אני רק יודע שהלוח אם הוא תוצרת SUPER מUSA .

ואני זוכר שעל המעבד היה כתוב MMX . אם תמצא את האתר של החברה עם כל שמות הדגמים אני ידע מה הדגם שלי מכולם(אני זוכר במעורפל).

פורסם
  • מחבר

נשלח בטעות פעמיים....

להסיר.

פורסם

אז אתה תצטרך להאמין אצלי יש נייד פנטיום אחד 166 אמאמ איקס 64 מגה ראם 3ומשהו גיגה ארד דיסק ותתפלא אני הצלחתי להפעיל עליו widowes xp pro sp 1 ותאמין לי או לא אבל ואללה המחשב עבד לי פיקס זחל אבל עבד מה אתה רוצה בסך הכול פנטיום 1 גם הצלחתי לגלוש איתו זה היה סתם להנאה אתמול עשיתי לו פורמט מלא והוא מחכה לחזור ל WIN 98 SE V.2 אז מה אתה אומר על זה אההה :jump:

פורסם

אז אתה תצטרך להאמין אצלי יש נייד פנטיום אחד 166 אמאמ איקס 64 מגה ראם 3ומשהו גיגה ארד דיסק ותתפלא אני הצלחתי להפעיל עליו widowes xp pro sp 1 ותאמין לי או לא אבל ואללה המחשב עבד לי פיקס זחל אבל עבד מה אתה רוצה בסך הכול פנטיום 1 גם הצלחתי לגלוש איתו זה היה סתם להנאה אתמול עשיתי לו פורמט מלא והוא מחכה לחזור ל WIN 98 SE V.2 אז מה אתה אומר על זה אההה :jump:

לפי האתר של מיקרוסופט, המינימום הדרוש ל XP הוא מעבד במהירות 233MHz:

Here's What You Need to Use Windows XP Professional

PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required (single or dual processor system);* Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended

128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)

1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*

Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor

CD-ROM or DVD drive

Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device

האתר:

http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/evaluation/sysreqs.mspx

מעבדי MMX נמצאים בתדרים 133 166 200 ואם איני טועה הוא נמצא בסוף 1 ויש מספר דגמים שלו בפנטיום 2(קראתי על זה בספר חומרה) .

אני מאמין שזה הארד דיסק מהמחשב הזה ....ומה שקרה ככל הנראה הם התקינו XP ואז המחשב נתקע בטעינה והם החליטו לזרוק אותו לזבל.

אין לי את המחשב לידי והוא גם לא יהיה לידי בשבועיים הקרובים אני רק יודע שהלוח אם הוא תוצרת SUPER מUSA .

ואני זוכר שעל המעבד היה כתוב MMX . אם תמצא את האתר של החברה עם כל שמות הדגמים אני ידע מה הדגם שלי מכולם(אני זוכר במעורפל).

1. אם הזיכרון מתאים ל DIMM, אז כמובן מדובר בזיכרון מסוג SDRAM. יכול להיות שמדובר פשוט בזיכרון ממש ישן ואיטי (66MHz). אם ה BUS זהה למהירות הזיכרון הישן, אז לדעתי עדיף לחבר את שניהם יחד - הזיכרון יעבוד במהירות האיטית יותר, אבל יהיה יחס 1:1 בין המעבד לזיכרון, וגם יהיה לך יותר זיכרון...

2. MMX זה סט פקודות (MultiMedia eXtensions) שקיים בכל המעבדים מאז שהוא שוחרר (ע"י אינטל), גם במעבדים של היום.

3. יכול להיות שהכוונה ב SUPER היא ל Super 7, שהוא סוקט שמתאים גם למעבדי פנטיום 1 וגם למעבדי AMD (כמו ה K6-2), ולא לשם החברה המייצרת? המספר שמופיע בתחתית המסך במסך הראשון שמופיע עם ההדלקה (במסך של ספירת הזיכרון) יכול לעזור לאתר בדיוק את הדגם של הלוח.

4. אם זרקו את המחשב כנראה שיש סיבה...

פורסם
  • מחבר

לפי האתר של מיקרוסופט, המינימום הדרוש ל XP הוא מעבד במהירות 233MHz:האתר:

http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/evaluation/sysreqs.mspx

1. אם הזיכרון מתאים ל DIMM, אז כמובן מדובר בזיכרון מסוג SDRAM. יכול להיות שמדובר פשוט בזיכרון ממש ישן ואיטי (66MHz). אם ה BUS זהה למהירות הזיכרון הישן, אז לדעתי עדיף לחבר את שניהם יחד - הזיכרון יעבוד במהירות האיטית יותר, אבל יהיה יחס 1:1 בין המעבד לזיכרון, וגם יהיה לך יותר זיכרון...

2. MMX זה סט פקודות (MultiMedia eXtensions) שקיים בכל המעבדים מאז שהוא שוחרר (ע"י אינטל), גם במעבדים של היום.

3. יכול להיות שהכוונה ב SUPER היא ל Super 7, שהוא סוקט שמתאים גם למעבדי פנטיום 1 וגם למעבדי AMD (כמו ה K6-2), ולא לשם החברה המייצרת? המספר שמופיע בתחתית המסך במסך הראשון שמופיע עם ההדלקה (במסך של ספירת הזיכרון) יכול לעזור לאתר בדיוק את הדגם של הלוח.

4. אם זרקו את המחשב כנראה שיש סיבה...

למעבד הראשון שהכיל את סט הפקודות MMX קראו מעבד MMX (אם זכרוני אינו מתעה אותי מדובר ב57 פקודות).

SUPER הוא שם החברה בוודאות. חבר שלי מצא את החוברת של המעבד באחד הארכיונים באינטרנט אבל כרגע הוא בחו"ל והוא לא יהיה בשבועיים הקרובים בבית.

המחשב לא לידי כרגע ולכן אני לא יכול לעשות זאת והוא גם לא יהיה לידי בשבועיים הקרובים.

פורסם

אין לי את המחשב לידי והוא גם לא יהיה לידי בשבועיים הקרובים אני רק יודע שהלוח אם הוא תוצרת SUPER  מUSA .

מעבדי ה P1 MMX התחילו ממהירות שעון של 133MHZ ועד ל 233MHZ  (יש גם במהירות 300 ו266 אבל זהו מעבד למחשבים ניידים) כשהנפוצים בארצנו הם ה 166 200 ו233.

לאחר מכן הופיעו מעבדי הPII שהתחילו מ233MHZ (אין מה להשוות לP1 במהירות 233), וכמו שנאמר, מאז יציאת הMMX כל המעבדים של אינטל (וגם AMD) תומכים בסט הפקודות הזה.

לגבי מהירות המעבד, היא רשומה עליו כחלק מקוד והיא רשומה גם בחלק התחתון שלו...

הנה קישור לדף היצרן של אינטל עם פירוט על קוד המעבד

http://processorfinder.intel.com/scripts/list.asp?ProcFam=51&NoNav=NO&CorSpd=ALL&SysBusSpd=ALL&MfgTech=ALL&step=ALL&cache=ALL&PkgType=ALL&btnFOS=Filter+on+selections

חברות ללוח האם:

SuperGrace

Supermac

SuperMicro

SuperPower

SuperTek

אלו כל החברות עם SUPER :) ...

תוכל לזהות את הלוח לפי FCCID או מודל, באתר הבא:

http://www.plasma-online.de/

לגבי הזכרונות...

מבחינת מהירות ה SDR SDRAM בא במהירויות 66 100 ו133 ... אם זה ישן יותר אז זה EDO DRAM (אבל הוא פיזית קטן יותר ואני מאמין שהיית שם לב  :P).

המעבד גם ככה עובד בFSB של 66MHZ אז יותר מזה לא יעזור (מה גם שהלוח לא תומך ביותר).

זהו

פורסם
  • מחבר

אני יודע שמה שיש ברשותי זה SDRAM 128MB 133PC שהוא בעצם הזכרון הכי טוב מכיון שהמודל האחרון של SDRAM שמציג את היכולות הכי טובות זה בעצם מה שיש לי ואחרי זה עברו לDDR /

המודל זכרון הוא עבה ביחס לSDRAM בהרבה.

פורסם

אני יודע שמה שיש ברשותי זה SDRAM 128MB 133PC שהוא בעצם הזכרון הכי טוב מכיון שהמודל האחרון של SDRAM שמציג את היכולות הכי טובות זה בעצם מה שיש לי ואחרי זה עברו לDDR /

המודל זכרון הוא עבה ביחס לSDRAM בהרבה.

אם זה לא זכרון EDO ואתה בטוח שזה SDRAM אז זה לא יכול להיות PC133 משתי סיבות:

1> הלוח שברשותך לא תומך ולא יזהה זיכרון PC133.

2> שיטת ההלחמה וסוג שבבי הזיכרון שיש לך על הזיכרון (אני מניח שאתה בטוח שזה SDRAM) שהם עבים יותר והרגליים שלהם מכופפות תחתם ומלחמות לPCB מסמלים שזהו זיכרון PC66 מהדור הראשון.

וזהו

פורסם
  • מחבר

אני יודע שלוחות מסוג LX שהם בעצם עד 66MHZ(שזה כנראה מה שיש לי) לא תומכים בPC133 וצריך לוח מסוג BX.

אבל הכוונה שהוא לא יתמוך אומרת שהסטיק זכרון PC133 לא יעבוד בכלל או שפשוט הוא יעבוד בתדר נמוך יותר 66MHZ????

פורסם

אני יודע שלוחות מסוג LX שהם בעצם עד 66MHZ(שזה כנראה מה שיש לי) לא תומכים בPC133 וצריך לוח מסוג BX.

אבל הכוונה שהוא לא יתמוך אומרת שהסטיק זכרון PC133 לא יעבוד בכלל או שפשוט הוא יעבוד בתדר נמוך יותר 66MHZ????

שני דברים...

1>לוח האם שלך אינו בעל ערכת שבבים i430LX מפני שערכת שבבים זו מיועדת לPII. ערכות השבבים של אינטל למעבדי ה P1 MMX הן ה VX, HX וTX .

2>הרבה לוחות יותר מודרניים (BX בינהם) לא מזהים PC133 חד צדדי (שבבים על צד אחד בלבד) ואפילו דו צדדיים(ישנים יותר).

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

בעצם מה שאתה אומר זה שהסטיק זכרון סתם ישב במחשב ולא היה עושה שום דבר??????

הוא בכלל לא פועל???

פורסם

בעצם מה שאתה אומר זה שהסטיק זכרון סתם ישב במחשב ולא היה עושה שום דבר??????

הוא בכלל לא פועל???

לא אמרתי שהוא לא פועל אבל אם זה באמת PC133 אז הוא לא יפעל.

לדעתי זה סטיק של PC-66 לפי התאור שלך.

פורסם
  • מחבר

אני אומר לך בוודאות שהוא PC133 ככה כתוב על הסטיק זכרון הSDRAM.

השני אין לי מושג מהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים