עבור לתוכן

נשטף אל החוף...

Featured Replies

פורסם

post-2592-1114602576.jpg

פורסם

תמונה יפה... :xyxthumbs:

דרך אגב אתה בא למפגש מחר?

ואיך צילמת את התמונה בזום 10.1 מ"מ עם ה-C8080?

בתודה מראש

פורסם
  • מחבר

אני בא...

מה הבעייה עם הזום ? העדשה של האולימפוס מתחילה מ-7.1 מילימטר...

פורסם

תמונה נחמדה, אבל יש בעיה עם הקומפוזיציה. החפיפה של חרטום הסירה עם קצה הגדר היא באופן של "נוגע-לא-נוגע". דברים כאלה מעצבנים את העין. בניגוד ל"חתך הזהב" המפורסם (כלל מיושן ושגוי לדעתי), המנעות מקווים שחופפים על-הגבול או נוגעים זה בזה בדיוק היא כלל שכן עובד תמיד. זה בעצם הכלל היחידי בקומפוזיציות שאני מוכן לאמץ בכל צילום.

הנה דוגמה:

6027585.png

הריבוע והעיגול העליונים ואלה שבאמצע לא מעצבנים את העין, אבל האחרונים כן. הבנת את הפרנציפ?

פורסם

כלומר הוא שיעבור את הגבול הוא שלא...העיקר שלא יהיה באמצע...

וד"א תמונה יפה!!! :xyxthumbs:

פורסם

זה צולם בנמל ת"א ליד מועדון צלילה אורכה נכון?

פורסם

כלומר או שיעבור את הגבול או שלא...העיקר שלא יהיה באמצע...

בדיוק. או במילים אחרות, או שיוריד קצת את גובה המצלמה כדי שחרטום הסירה יהיה עם רקע של שמיים, או שירים אותה קצת ואז חרטום הסירה יהיה על רקע החומה. הנגיעה בדיוק בגבול החומה מעצבנת את העין.

פורסם
  • מחבר

זה צולם בנמל ת"א ליד מועדון צלילה אורכה נכון?

כן :) מקום צילום מעניין...

בקשר לקומפוזיציה אבל לא מסכים, נכון שהכלל ככלל עובד יפהאבל כאן זה לא מה שמפריע לי בתמונה...

אגב זה לא מתחיל מ-28, איפה ראית את זה שם ?

פורסם

28mm היה אורך המוקד שלה לו הייתה מצלמת פילם 35mm. אבל היא לא. אורך המוקד האמיתי של מצלמות קומפקטיות הוא קצר בהרבה מאשר המספרים שמפרסמים. כדי שניתן יהיה להשוות את אורך המוקד של העדשה (רחבה/טלה) בוחרים במדד אחיד ומנרמלים את המספרים האלה מולו. המדד הזה הוא אורך המוקד של מצלמות פילם 35mm.?

7.1mm במצלמה עם חיישן כמו של האולימפוס הזו, שקול ל-28mm במצלמת פילם *35mm או במצלמה דיגיטלית עם חיישן בגודל פריים מלא - 24x36mm

הערה: 35mm הוא רוחב סרט הצילום הקלאסי, הוא לא קשור לאורך המוקד. יש גם סרטים ברוחב 70mm שמשמשים לצילום קולנוע סופר-איכותי.

בקשר לקומפוזיציה אבל לא מסכים, נכון שהכלל ככלל עובד יפה אבל כאן זה לא מה שמפריע לי בתמונה...

יש לך אפשרות לצלם את התמונה שוב עם הקומפוזיציות שהצעתי ולהעלות את זה לפורום?

פורסם

ממש יפה

פורסם
  • מחבר

ההסבר שלך נכון, זה כמו שעל מינולטה עם זום X12 רשום אורך מוקד של 400 מילימטר (היא ממש הייתה רוצה דבר כזה).

בקשר לצילום מחדש, אולי סופ"ש הקרוב... לבינתיים אני דווקא מרוצה מהקומפוזציה כפי שהיא כרגע, נוגע לא נוגע בים, דווקא בצילום זה לא חייב להיות לפי כללים, אם אוכל אצלם שוב...

פורסם
  • מחבר

אתם רואים שלא רק פרחים ?? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים