עבור לתוכן

ביקורת ראשונה לTURION64

Featured Replies

פורסם

זו הביקורת הרצינית הראשונה שמשווה לפנטיום M שאני ראיתי...

בבקשה:

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=turion64&page=1

בסה"כ הפנטיום M מתעלה על הTURION64 ברוב המבדקים, כולל משחקים.

חוץ מהתמיכה ב64 ביט ומחיר מעט יותר זול (תקנו אותי אם אני טועה), אני לא רואה סיבה לקנות את המעבד הזה...

לא שהסיבות הנ"ל לא משמעותיות, פשוט משקלן של המעלות הטובות של הפנטיום M מתעלות על המעלות של הטוריון לדעתי (בעיקר צריכת חשמל, פליטת חום וביצועים בסה"כ).

פורסם

אכן אכזבה.

פורסם

חוץ מהתמיכה ב64 ביט, אני לא רואה סיבה לקנות את המעבד הזה...

ה x64 כבר יצא רשמית, הלונגהורן מבוסס על ה x64 אבל חוץ  מזה אתה

לא רואה סיבה, נו טוף, לפעמים השלט כל כך גדול שלא מצליחים לקרא

מה כתוב עליו.

כמובן שמי שמתמש רק בקצת אינטרנט ודואר לא משנה לו איזה מעבד יש

לו אבל מי שעושה עם המחשב דברים קצת יותר כבדים חייב לקנות רק

מעבדי 64 ביט בין אם מדובר בניידים, שולחניים ובוודאי שרתים.

* המבחן נערך על לוחות אם רגילים, NF3 לטיוריון ו 855 לפנטיום M

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שזה לא משמעותי, פשוט לדעתי המעלות הטובות של הפנטיום M (וכבר כתבתי, פליטת חום צריכת חשמל וביצועים בסה"כ) שוות יותר, לדעתי לפחות.

נכון שתוך פרק זמן קצר של חודשים מספר נראה שהביצועים על מעבדי 64 ביט יהיו יותר טובים (אפילו שהווינדוז יצא, התוכנות עדיין פועלות ב64 ביט כך שזה לא משנה) אז לאינטל יהיה את היונה שהוא גם יתמוך ב6 4ביט (כנראה) וגם יהיה כפול ליבות.

בינינו, כמ האנשים משתמשים בתוכנות כבדות בלפטופ שלהם? מי שכן, כבר משתמש בDTR... הרוב יעדיפו ביצועים טובים וצריכת חשמל נמוכה, כי כמו שאתה אמרת רוב האנשים שקונים לפטופ משתמשים בזה לעבודות משרדיות...

פורסם

אכן,

אם אני לא טועה הפנטיום M יקר באופן משמעותי.

כמה אפשר לדבר על יונה שעוד לא פרחה? זה לא רציני לדבר על מעבד

שאמור לצאת  ברבע הראשון של 2006, זה רק מבלבל.

פורסם

אבך מה שמעניין במחשבים ניידים זה לא משחקים א חישובים כי מה ש90% עושים זנ word power point או אינטרנט וגם סרטים ומוזיקה אז מה שחשוב זה שהוא יהיה קל קטן והרבה זמן משהסנטרינו מספק במיוחדים אם כרטיס wifi אליו

פורסם

הדותן פשוט מלך. :smile1:

מזל של AMD שעשו את זה על הדסקטופ אחרת גם היו מגלים שהטוריון לא ממש מחזיק את הבטריה כמו שכולם כבר יודעים.

כל מה שחסר לדותן כרגע זה עוד קצת SSE ו 64 ביט אבל כמו שכולם רואים כרגע הוא לא ממש צריך את זה כדי לאכול את הטוריון ובצריכת חשמל הרבה יותר נמוכה. עם הזמן גם ה SSE וה 64 ביט יבוא.

פורסם

וזה הרגע לנעול עוד דיון לפני שהוא מתדרד...

פורסם

וזה הרגע לנעול עוד דיון לפני שהוא מתדרד...

:xyxthumbs:

פורסם

למה :(

זה יכול להיות מעניין :silly:

פורסם

ה x64 כבר יצא רשמית, הלונגהורן מבוסס על ה x64 אבל חוץ  מזה אתה

לא רואה סיבה, נו טוף, לפעמים השלט כל כך גדול שלא מצליחים לקרא

מה כתוב עליו.

כמובן שמי שמתמש רק בקצת אינטרנט ודואר לא משנה לו איזה מעבד יש

לו אבל מי שעושה עם המחשב דברים קצת יותר כבדים חייב לקנות רק

מעבדי 64 ביט בין אם מדובר בניידים, שולחניים ובוודאי שרתים.

* המבחן נערך על לוחות אם רגילים, NF3 לטיוריון ו 855 לפנטיום M

הלונגהורן לא מבוסס על xp64 או על שום דבר דמוי XP או NT זה כל התועלת בו, כל הcore של מערכת הדרייברים - directx בוא הוחלף לגמרי, וזה לא השינוי המשמעותי היחידי. Longhorn לא יראה גרסאת 64bit דרך אגב עד להשקת מערכת ההפעלה לשרתים שתתבס עליה כחצי שנה לאחר ההשקה של מערכת ההפעלה הבייתית.

פורסם

WOW הדותנים האלו מצליחים להדהים אותי כל פעם מחדש.

tאבל ההשוואה לA64 בקצה לא ממש פירית - משוים דותן 765 שעולה 650 דולר לA64 3200 שעולה 190 דולר , האמת שאין שום A64 במחיר הזה (650 דולר) הכי קרוב זה 4000 שעולה 550 דולר , היה נחמד אם היו מכניסים גם אחד כזה להשוואה.

בכל מקרה אני שמח שאני לא צריך לקנות היום מחשב נייד ולהחליט את ההחלטה הקשה של 64 ביט או עוד 20%-10% ביצועים.

ההשוואה של צריככת החשמל שם ד"א נעשתה על לוחות דסקטופ ככה שאני לא ממש בטוח כמה היא מדוייקת , צריך לבדוק במסילת ה12V כמה כל מעבד כזה לוקח ולא לפי בדיקות צריכת מערכת כללית.

פורסם

כרגע כל חבילת הסנטריות מציעה הרבה יותר לניידים מאשר הטריון, כמו שאמרו בכתבה AMD צריכה לחבור עם חברה ליצור שבבים ולעצב פלטפורמה שלמה, לא רק מעבד, עז אז אין לה יותר מידי סיכוי להציב אלטרנטיבות עדיפות על הסנטריו.

פורסם

זה אולי משנה משהוא למשתמש הלא מנוסה שלא בודק מה הוא מקבל ,אבל עם לשנה הבאה שלי במכינה קדם צבאית  אני אחליט לקנות מחשב נייד אני מספיק מנוסה כדי לדעת לדרוש WIFI גם במערכת TURION וחוץ מWIFI הסנטרינו לא מחדש יותר מדי , ד"א כבר ראיתי מחשבים ניידים בלי WIFI שנמכרים כסנטרינו , למיטב ידיעתי זה הטעיית הציבור ועילה לתביעה מצד אינטל אבל זה עדיין לא משנה את המצב שהם קיימים.

בעצם יכול להיות שהמחשב הנייד שלי בשנה הבאה אם יהיה (יכול להיות שאני בהחלט אחליט שנמאס לי מלהיות עם מחשב כל הזמן) אייזה סלרוןM ב 1.3 גה"ז , בשביל ICQ אימייל פורומים ואופיס (אופן אופיס כמובן ) לא צריך יותר , חוץ מזה שאני בספק עם חודש עבודה בחנות מחשבים יניב לי הרבה יותר מ3K שקל ואי אפשר לקנות בזה הרבה.

דוגמה לפי אננדטק מהמידע שהם קיבלו בwinHEC

Longhorn 32 תשוחרר סימולטנית עם Longhorn 64

http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2399&p=5

פורסם

כל מה שחסר לדותן כרגע זה עוד קצת SSE ו 64 ביט אבל כמו שכולם רואים כרגע

הוא לא ממש צריך את זה כדי לאכול את הטוריון ובצריכת חשמל הרבה יותר נמוכה.

עם הזמן גם ה SSE וה 64 ביט יבוא.

"כרגע" - הוא לא יהיה 64 ביט כבר לעולם, אי אפשר להוסיף 64 ביט בעדכון ביוס,

כאשר יהיה לאינטל מעבד 64 ביט מבוסס פנטיום M יהיה טעם לדבר עליו.

מה שחשוב הוא ריבוי ליבות ותמיכה ב AMD64, מחשב קונים לא להיום אלא ל 3-5

השנים הבאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים