עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט (עם מחיר)

Featured Replies

פורסם

שלום

[glow=red,2,300](1)[/glow] אני מעוניין לקבל חוות דעת על המפרט הבא - מבחינת רכיבים (אם כדאי להוריד/לשנות/להוסיף) ומבחינת מחיר:

(AMD 64BIT 3000 (S 754

GIGABYTE K8NS

ADATA 512MB DDR 400

HITACHI 80GB 7200, SATA

GF MX4000 128MB

LG 52x32x52

"FLOPPY 1.44

מארז + ספק

מקלדת+רמקולים+עכבר

(שפורפרת DAEWOO 17" flat monitor (SAMSUNG

-------

סה"כ: 2875 ש"ח (כולל הרכבה, אחריות, בלי OS)

[glow=red,2,300](2)[/glow] בנוסף, יש לי את אפשרויות השדרוג הבאות:

* 40 ש"ח - GF5200FX (מחליף כרטיס קיים)

* 180 ש"ח - NEC 3520A (מחליף כונן קיים)

* 720 ש"ח - Viewpoint VP175DI (מחליף מסך קיים)

איזה מהן כדאי לנצל?

הערות:

* לגבי המסך הדק - הוא פחות משמעותי ויותר בקטע של "שווה או לא" - רוב הסיכויים שאני לא אקח אותו בסוף.

* לגבי תקציב - אני מקווה לא לעבור ביותר מדי את ה-3000... הכוונה היא לרדת לכיוון ה-2000...  :-\

* המעבד (והלוח) נבחרו בגלל שהפרש המחיר למעבדים אחרים לא היה משמעותי, וכן כדי לאפשר אורך חיים ואפשרות שדרוג. במלים אחרות, המחשב עולה בהרבה על הדרישות הנוכחיות (משרדי+, עם אפשרות למשחקים בעתיד), אם זה משנה משהו.

פורסם

אני רואה שאתה הולך על חבילה של KSP.

את הכרטיס מסך הייתי מחליף. ה-MX4000 שהם מציעים הוא ג'נרי אם הוא לא השתנה מאז שעזבתי. אפשר גם להחליף ל-Gigabyte 9250 (אמור לצאת 70 ש"ח).

יש לך אפשרות להחליף למארז Compucase 6A19 בתוספת של 210 ש"ח, אבל אני מבין שהתקציב דחוס.. אני הייתי מעדיף את זה על פני הצורב DVD אלא אם כן הוא באמת נחוץ.

ב-950 ש"ח אתה מקבל מסך סמסונג 710N במקום ה-Viewpoint הלא מוכר הזה..

בכל מקרה לא כדאי להישאר עם ה-Daewoo כנראה.. יש שידרוג ל-MAG 786PFS ב-50 ש"ח, והיה להם שידרוג ל-Samsung 793DF ב-120 ש"ח, צריך לבדוק אם זה עדיין אפשרי, כי זה יהיה עדיף.

אני הייתי משדרג את המקלדת ועכבר לסט של קומפאק + AOEPN ב-50 ש"ח.

שים לב שכבר יש בשוק לוחות 754 עם תמיכה ב-PCIE ו-AGP RISER, מבוססי nForce4, כמו ה-MSI K8N Neo3.

הבעיה שסביר להניח שלא תצליח לבנות מפרט זול באותה מידה בדומה לחבילה שלהם.. אבל זה יהיה יותר חכם לשידרוג עתידי במקרה ואכן יהיה צורך במשחקים.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שאתה הולך על חבילה של KSP.

כה... אבא אוהב אותם... (המחשב לא בשבילי)

את הכרטיס מסך הייתי מחליף. ה-MX4000 שהם מציעים הוא ג'נרי אם הוא לא השתנה מאז שעזבתי. אפשר גם להחליף ל-Gigabyte 9250 (אמור לצאת 70 ש"ח).

מחליף ל-FX5200 ב-40 ש"ח?

והבחור בחנות לא הזכיר את ה-9250.

בכל מקרה, לדעתי עדיף להשאיר ככה, ומקסימום כשבעתיד יתעורר צורך למשחקים, אז כבר להשקיע בכרטיס יותר רציני. בשביל ווינדוס ומשחקי ג'אווה באינטרנט ה-mx4000 הג'נרי מספיק לדעתי...

יש לך אפשרות להחליף למארז Compucase 6A19 בתוספת של 210 ש"ח, אבל אני מבין שהתקציב דחוס.. אני הייתי מעדיף את זה על פני הצורב DVD אלא אם כן הוא באמת נחוץ.

מארז ממש לא קריטי, ובהחלט עדיף הצורב DVD - כי בכל מקרה התכוונתי לקנות אחד בקרוב.

בכל מקרה לא כדאי להישאר עם ה-Daewoo כנראה.. יש שידרוג ל-MAG 786PFS ב-50 ש"ח, והיה להם שידרוג ל-Samsung 793DF ב-120 ש"ח, צריך לבדוק אם זה עדיין אפשרי, כי זה יהיה עדיף.

:-[ שכחתי לציין... אנחנו באמת הולכים על ה-MAG בתוספת של ה-50 ש"ח.

אני הייתי משדרג את המקלדת ועכבר לסט של קומפאק + AOEPN ב-50 ש"ח.

אמממ... א. יש לי מקלדת ועכבר טובים בבית, הם במפרט רק כי זה בא עם ההצעה.

ב. ביררתי לגבי שדרוג לסט מולטימדיה של מיקרוסופט (שאזל ד"א), והציעו לי לוג'יטק ב-120 ש"ח. בהתחשב בשימושים של המחשב ובקהל היעד, מה שיש כרגע יספיק.

שים לב שכבר יש בשוק לוחות 754 עם תמיכה ב-PCIE ו-AGP RISER, מבוססי nForce4, כמו ה-MSI K8N Neo3.

הבעיה שסביר להניח שלא תצליח לבנות מפרט זול באותה מידה בדומה לחבילה שלהם.. אבל זה יהיה יותר חכם לשידרוג עתידי במקרה ואכן יהיה צורך במשחקים.

הלוח שהבאת עולה 550 (בנועה).

אם אני מחליף לוח, הזיכוי שלי הוא על משהו כמו 370 (המחיר של הנוכחי - 410, פחות ה-10% של החבילה). זתומרת התוספת למחיר היא משהו כמו 180 ש"ח...

בהנחה שאני לא לוקח את ה-LCD (וזה המצב כנראה), וכן לוקח את הצורב DVD, אני מגיע לבערך 3200 ש"ח.

במחיר כזה, המפרט שיוצא סביר? עמיד (מבחינת אפשרויות שדרוג)?

ועוד שאלה - אחרי שיצאתי מהחנות ראיתי שיש את אותו מפרט עם סוקט 939 (לוח ומעבד) בתוספת 270 ש"ח - האם זה עדיף מהלוח שהצעת בסוקט 754?

עריכה: לא מצאתי את הלוח הזה באתר של KSP, ולוחות דומים (אם אני לא טועה..) שכן מצאתי עולים 700+...

זה כבר מגיע ל-3400-3500, ומתחיל להיות יקר...

נ.ב: לגבי המסך - מבין המסכים שהיו בתצוגה בחנות (כמה benq, ועוד משהו שאני לא זוכר - לא ממש מדגם מייצג, אני יודע), דווקא ה-viewpoint נראה הכי טוב (חדות, בהירות...).

פורסם

תשדרג ל-FX5200 של XFX, לא כדאי להתעסק עם רכיבים ג'נריים. וזה לא סכום גבוה.

מארז - אתה יודע מה חושבים כאן על ספקי כח ג'נריים.. בכל מקרה המארזים הפשוטים בחבילות של KSP משתנים כל הזמן אז אי אפשר להיות בטוח מה תקבל. אם יש להם מסידרת ה-Macalink שלהם הם יהיו עדיפים על פני ה-Sunshine שלפעמים יש להם.

אם יש אפשרות ללכת על הסמסונג ב-CRT, לדעתי הוא יהיה עדיף.

אם אין לך צורך בסט מקלדת ועכבר שמגיעים עם החבילה תוריד אותם ויזכו אותך על 20 ש"ח.. עדיף. זה עכבר לא אופטי מהאיכות הירודה ביותר, מספיק שהוא נפל פעם אחת והוא לא עובד יותר.

ל-KSP אין כרגע פתרון ל-754 עם PCIE.

החבילה 939 שהם מציעים  בתוספת של 270 ש"ח שגוייה. אם תשים לב הם שמו שם את ה-MX4000, והוא AGP, הוא לא מתאים ללוח, זה לוח שהוא רק PCIE.

כבר הערתי לזה לאחראי רכש שלהם והוא אמר שהם מציעים את ה-6200TC בהפרש העלות בגלל הטעות, בתוספת של 130 ש"ח. כלומר סה"כ 350 ש"ח הפרש בן החבילות (בהנחה ששידרגת את ה-MX4000 ל-FX5200).

זה עדיף כמובן על אופציית ה-754, השאלה אם זה מתאים לך לתקציב.

כן אני יודע דווקא בד"כ הם מביאים מסכי LCD זולים שנראים לא רע בכלל, אבל אני מייעץ לשחק עם הכיוונון שלהם ולהתרשם. בהחלט יכולות להיות מציאות מדי פעם.

הבעיה עם אלו רק שאתה קונה מסך שכרגע מביאים אותו, ועוד חודש סביר להניח שיעברו כבר למותג אחר שיהיה להם יותר ריווחי. זה לא מגיע מיבואן בארץ אלא הם מביאים בעצמם מחו"ל.

במקרה ותזדקק לממש את האחריות והם כבר לא יביאו את המסך הנ"ל הם מחוייבים לספק לך משהו שווה ערך, אבל אף פעם אי אפשר לדעת מה זה יהיה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, כמה שינויים די מהותיים...

לאחר דיון מעמיק (או ליתר דיוק, רפרוף מחדש על החבילות של KSP...), החלטנו לוותר על ה-64, וללכת למשהו שיותר מתאים לצרכים (ולתקציב):

חבילת בסיס:

celeron D 2.4

gigabyte 8s661

256MB DDR 400

HITACHI 80GB 7200

כ. מסך OB

LG 52x32x52

מארז + ספק

מקלדת+רמקולים+עכבר

(שפורפרת DAEWOO 17" flat monitor (SAMSUNG

----

סה"כ: 1920 ש"ח

שינויים ותוספות בטוחים: תוספת זכרון ל-512, פלופי, שדרוג ל-FX5200, הארדיסק ל-SATA, צורב NEC 3520A במקום הכונן, החלפת מסך למאג 786pf.

סה"כ מחיר אחרי שינויים ותוספות: 2435 ש"ח.

(לגבי ה-SATA: חיפשתי באתר של ג'יגהבייט את הלוח, ומצאתי כמה שמתאימים למה שרשום - חלקם עם SATA וחלקם בלי. ככה שזה בסימן שאלה = יכול להיות שהמחיר הסופי יהיה זול ב-80 ש"ח)

עכשיו יש שתי שאלות עיקריות:

1) האם יחס מחיר/חלקים, יוצא סביר? (אם לא - מה להחליף? או איפה לקנות במקום?)

2) האם הסלרוןD יחזיק משחקים קלים (למשל מבוססי סרטים למיניהם, כמו המשחק של "משפחת סופר על")?

הערה - החלטתי לוותר על שמירת אופציות לשדרוג. עד שנחליף את המחשב הזה, רוב הסיכויים שנקנה כבר מחשב חדש, וגם אם לא - רוב הפתחים לשדרוג של היום כבר לא יהיו רלוונטיים...

פורסם

אם תיקח את הסלרון D ללא שדרוג ,הוא יהיה חלש מאוד.

שים לו לפחות 512 זכרון.

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי - כל השדרוגים הם בטוחים.

במלים אחרות, אני לוקח את החבילה עם השדרוגים במחיר השני.

השאלות שלי מתייחסות לחבילה הזאת.

פורסם

אם כבר Celeron D אז תקח S-775 עם לוח כמו Asus P5GD1-VM עם כרטיס מסך משולב

או P5GD1 ולקחת כרטיס מסך FX5300 או 6200TC

פורסם

משהו בחישוב שלך נראה לי מוטעה.. זה עלות השידרוגים שציינת:

125 - הרחבת זיכרון

40 - כונן 1.44

260 - כרטיס 5200

80 - כונן 8mb buffer

180 - צורב 3520

50 - מסך 786pfs

+ 1920

יוצא סה"כ: 2655 ש"ח..

אני דיי בטוח שהלוח אם אינו תומל ב-SATA. תשדרג לכונן עם 8MB ושלוש שנים אחריות. זה יוצא איזה 20 ש"ח יותר זול.

אישית הייתי מעדיף להמנע מלוח עם כרטיס מסך מובנה אם אין צורך בו, הם בד"כ יותר בעייתים.

הזיכרון שיהיה בסטיק אחד.

תבדוק בקשר לשדרוג לסמסונג במקום MAG, אם זה לא מוסיף יותר מדי, זה יהיה עדיף.

אני מאמין שהמחשב יהיה מסוגל להתמודד עם משחקים פשוטים, המעבד מספיק חזק עקרונית.. ואם יש תלת מימד זה כמובן תלוי בכרטיס מסך (וה-FX5200 64BIT הוא מאוד פשוט).

וכן החבילות בד"כ מאוד משתלמות.. ניסיתי להרכיב משהו דומה מבוסס סמפרון בלוג'יק ויצא לי סביבות ה-3150 ש"ח (עם Samsung 793).

פורסם
  • מחבר

צודק - טעות שלי בחישוב, הוספתי מעט מדי. כדי לקבל את ה-5200 צריך להוסיף 200 אם אני לא טועה (בחבילה כתוב 160 ש"ח להוספת mx400 + תוספת 40 ש"ח לשדרוג ממנו ל-5200).

לגבי ה-SATA, אני אברר כבר בחנות כשנקנה.

זכרון כמובן בסטיק אחד.

ואם אני הצלחתי (בקושי אמנם, אבל עדיין) להריץ פארקריי במחשב שלי עם 5200 (p4 2.4 800 / 512 ddr400), אז אני חושב שהכרטיס יחזיק את המשחקים הפשוטים.

אז הבעיה היחידה נשארה הלוח - הכרטיס OB באמת מהווה בעיה?

אם כבר Celeron D אז תקח S-775 עם לוח כמו Asus P5GD1-VM עם כרטיס מסך משולב

או P5GD1 ולקחת כרטיס מסך FX5300 או 6200TC

+ 325 ש"ח מהלוח הנוכחי לפי מחירון נועה... (ל-Asus P5GD1)

פורסם

הכרטיס אונבורד הוא לא בעיה גדולה ,פשוט יש ללוחות משולבים יותר החזרות מלוחות לא משולבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים