עבור לתוכן

איך המפרט הזה חברים?

Featured Replies

פורסם

הזיכרון שבחרתי הוא טוב?

בלוחות אם אני לא ממש מבין, האם הלוח אם הזה תומך בממשק NCQ של ההארדיסק שקניתי?

האם למארז הזה יש USB 2 מקדימה?

איך הכרטיס מסך שלקחתי?

איך הכרטיס טלוויזיה?

ואיך המעבד?

תודה!

[attachment deleted by admin]

• תגובות 31
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין צורך בכונן DVD נוסף (הצורב מספיק בשביל כל השימושים) ובכרטיס קול (יש כבר אחד על הלוח אם).

בקשר ללוח אם, אפשר לחסוך קצת ולקחת את זה:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_314_330&products_id=2882

אסוס סתם לוקחים יותר כסף על המוצרים שלהם.

חוץ מהנ"ל, המפרט מצויין

פורסם

לא שאני מבין גדול בתחום, אבל הנה מספר דגשים שחשבתי עליהם בהקשר למפרט:

* המעבד מכיל בקר זכרון פנימי התומך בדו-ערוץ: שני רכיבי זכרון של 256MB יתנו לך ביצועים מעט טובים יותר מרכיב אחד של 512MB.

* יש צורך בכרטיס טלויזיה מלא רק אם צופים בכבלים אנאלוגיים. בהנחה שיש לך ממיר של כבלים דיגיטליים או של לויין, כרטיס לכידה אנאלוגי->ספרתי

יספיק.

פורסם

IGKH הבחור לקח שני מודלים של הזיכרון. שים לב לכמות שנמצאת מצד ימין!!

A-V-I נראה לי שהלוח של GIGABITE לא תומך בNCQ אבל אני לא בטוח...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

על הכרטיס קול אולי אני באמת אוותר בינתיים,

יש כמה דברים שלא הבנתי:

בנוגע ללוח אם, האם הוא תומך ב NCQ? כי ההארד דיסק של סיגייט שאני קונה הוא עם NCQ...

בנוסף האם יש FIREWIRE מובנה בלוח אם הזה?

האם צריך לקנות ספק כח למחשב הזה, או שהמארז הוא בסדר?

לקחתי כונן DVD נוסף כדי שאני אוכל לשכפל DVD עם הצורב ישר מ DVD שאני אשים בכונן הרגיל, לא?

איך הזכרונות שלקחתי? ראיתי שיש זכרונות שנמכרים ישר כ 2*512 והם עולים הרבה יותר - משהו כמו 1200 ש"ח,

מהם ההבדלים בינינם לבין אלה שאני לקחתי?

בנוגע לכרטיס מסך, האם עדיף לקחת כרטיס של LEADTEC שעולה 200 ש"ח יותר?

ולמה הכוונה BULK שמצויין על הכרטיס? מדוע כרטיס שמצויין עליו RETAIL עולה 100 ש"ח יותר? מה זה ומה ההבדלים?

ומה זה ה PCX הזה? האם הכרטיס הזה עובד כ AGP או על PCI-E??

בנוגע לכרטיס טלוויזיה, על מה אתם ממליצים? אני בעיקרון רוצה כרטיס כזה בשביל להעביר קלטות וידאו מהוידאו לתוך המחשב, האם אפשר לעשות את זה או שצריך כרטיס אחר בכלל? או שזה בכלל FIREWIRE? הסתבכתי קצת....

תודה!

פורסם

לוח אם: בקשר ל NCQ, אין לי מושג.. נחכה לעוד תגובות מאנשים. FireWire אין בו.

במקרה וזה חשוב לך, ואתה קונה מזיגזג, אז תשאר באמת עם ה Asus שהראת מקודם. (ד"א אני לא כ"כ בטוח שבו יש FireWire).

אם אתה יכול לקנות בחנויות אחרות, הייתי הולך על ה MSI NEO4.

הספק כוח שמגיע עם המארז שלקחת הוא מספיק, אבל תמיד אפשר לשאוף ליותר טוב, אם התקציב מאפשר כמובן.

כונן DVD נוסף לא נחוץ כי כשמשכפלים DVD המידע עובר ב HD ורק אז נצרב על הדיסק. בזבוז כסף נטו לקחת עוד אחד.

הזכרונות הם בסדר גמור כל עוד אתה לא מתכנן OC.

כרטיס מסך: לא חושב שכדאי להוסיף עוד 200 ש"ח בשביל לידטק..

ה Bulk זה כרטיס שמגיע בשקית עם דרייברים וכבלים בלבד, לעומת ה Retail שמגיע בקופסא מקורית עם באנדל של משחקים... אין הבדל במוצר עצמו.

PCX זה איך ש nVidia קוראת לסדרת כרטיסי ה PCI-E שלה. הכרטיס הוא PCI-E.

בקשר לכרטיס טלויזיה, אני חושב שאתה יכול להעביר וידאו למחשב עם כרטיס שיש לו יציאת VIVO... גם פה אני לא סגור על עצמי אז נחכה לעוד תגובות.

פורסם

1)הלוח שבחרת תומך בNCQ נראה לי עם FIREWIRE אבל לא בטוח

אפשר גם לקחת K8NS-Ultra (s939) של GIGABYTE בפחות כסף...

2)בעקרון הספק שבא עם המארז שקנית יחזיק את המערכת

3)זכרונות בסדר גמור

4) אין צורך בכונן DVD נוסף לדעתי...

5)כרטיס מסך של LEADTEC קצת יותר טוב משל GIGABYTE

BULK בא בלי תוספות (כמו משחקים שבאים עם RETAIL)

כרטיס מסך עם חיבור PCI-E

פורסם
  • מחבר

איך יודעים אם הלוח תומך ב NCQ או לא?

חיפשתי באתר של אזוס ולא מצאתי אזכור...

הנה רוויו עליו:

http://secure.newegg.com/NewVersion/FeedBack/CustratingReview.asp?item=N82E16813131530

וזה הדף שלו:

http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A8N-E&langs=01

אומרים שם שהמאוורר שלו עושה רעש מעצבן ושאין לו פיירווייר

יש גם את ה A8N-SLI - שלו יש את הפיירוויר אבל הוא כבר יותר יקר, אבל נראה לי שיש לו עוד יתרונות...

http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A8N-SLI&langs=01

ה MSI יותר יקר בזיגזג - עולה 931 ש"ח והוא גם עם NFORCE 3 ולא NFORCE 4.... לא נשמע לי יותר טוב לא?

אז איזה לוח לקחת??

פורסם

מזה NCQ?

פורסם

דיברתי על ה NEO4 ולא על ה NEO2... בזיגזג אין NEO4.

אתה נעול על זיגזג?

האסוס A8N-SLI הוא בזבוז כסף לשמו. אפשר באותו התקציב לקחת כבר DFI ULTRA-D.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתעקש לקנות בזיגזג, החנות פחות משנה לי, כל עוד היא באזור המרכז,

אז איזה עוד לוחות אם קיימים שכדאי לקחת?

אמרו לי שכל לוח אם עם NFORCE 4 יתמוך ב NCQ,

ואני מעדיף שיהיה גם FIREWIRE בלוח... ושלא יהיה רועש....

נאמר לי גם שאני צריך לקנות ספק כח בנפרד כדי שהספק הרגיל לא יעבוד עד קצה היכולת בגלל שאני קונה לוח אם חזק עם NOFORCE 4'

, משהו ATX 2.0 לא כל כך הבנתי.... אז זה נכון??

תודה!

פורסם

אני לא מתעקש לקנות בזיגזג, החנות פחות משנה לי, כל עוד היא באזור המרכז,

אז איזה עוד לוחות אם קיימים שכדאי לקחת?

אמרו לי שכל לוח אם עם NFORCE 4 יתמוך ב NCQ,

ואני מעדיף שיהיה גם FIREWIRE בלוח... ושלא יהיה רועש....

נאמר לי גם שאני צריך לקנות ספק כח בנפרד כדי שהספק הרגיל לא יעבוד עד קצה היכולת בגלל שאני קונה לוח אם חזק עם NOFORCE 4'

, משהו ATX 2.0 לא כל כך הבנתי.... אז זה נכון??

תודה!

א. לוחות טובים: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

MSi K8N Neo4-F

MSi K8N Neo4 Platinum

Gigabyte GA-K8NF-9

Gigabyte GA-K8N-Ultra-9

Asus A8N-E

ב. NCQ נתמך בכל לוח אם nForce 4 Ultra (כולם למעלה חוץ מ MSi K8N Neo4-F ו Gigabyte GA-K8NF-9)

ג. ספק כוח עדיף לקחת אחד עם 24 פינים ו ATX v2.01 במקור

אחד מהטובים שיש בארץ כרגע זה ה Enermax P Series למיניהם

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, איך המפרט הזה?

יש כמה דברים שאני רוצה להבין סופית:

מעבד - מה ההבדל בין ה 64 ל XP? אני רואה שהם כמעט באותו מחיר, וגם ה 754 יקר יותר מה 939, האם ה 939 לא יותר חדש וטוב? אם כן אז למה ה 754 יותר יקר?

זיכרון -

הקינגסטון שלקחתי קודם היה CL 3? בכל אופן הבנתי ש CORSAIR זאת חברה טובה, אז לקחתי 2 של 512 ויש להם CL 2.5..... מה אתם אומרים?

מארז וספק כח - למה המארז שלקחתי הוא טוב? אין מארז שבא ישר עם ספק טוב ויחסוך לי קנייה של ספק? את הקטע הזה ממש לא הבנתי... הספק שלקחתי זה מה שאני צריך??

כרטיס מסך - לקחתי את ה LEADTEC במקום ה GIGABIT, הבנתי שההפרש הוא של כ 50 ש"ח, ושהלידטק יותר שקט, ולשניהם הבנתי יש את התמיכה ב HDTV ו SLI וכל הדברים האלה..... נכון??

דרך אגב מה זה DVI?

הארד דיסק - קראתי בביקורות שזה דיסק טוב, שקט, ועם NCQ, אז זה נראה לי בטוח....

כלקחתי כונן סי די רגיל במקום כונן DVD, הבנתי שכדי לשכפל DVD אין צורך בעוד כונן DVD?? אז איך זה עובד בדיוק??

לוח אם - הבנתי שזה לוח אם טוב, עם הצ'יפסט של NFORCE 4, FIREWIRE... למה בעצם הוא זול יחסית? איפה החסרונות שלו.....

על הכרטיס טלוויזיה אני אוותר בינתיים, אני בעיקרון רוצה להעביר קלטות וידאו למחשב והרי מספיק לחבר את הוידאו ל FIREWIRE שבלוח אם לא??

נראה לי שזהו זה לא??

אשמח לקבל תגובות, כבר כמה חודשים אני מחכה לקנות מחשב ועכשיו אני ברגילה מהצבא אז יש לי זמן סופסוף לבירורים..... תודה רבה!!

[attachment deleted by admin]

פורסם

ליאור NCQ לא קשור לNFORCE 4 ULTRA

כל לוח שתומך בSATA2 תומך בNCQ

DIPSET הלוח שבחרת לא תומך בNCQ

המארז שלקחת בא עם ספק כוח אבל אני מציע לשים ספק כוח יותר איכותי(לדוגמא ENERMAX 425)

לגבי DVI:

"Another benefit, albeit very infrequently utilized, of the DVI specification is the ability to support both analog and digital connections on a single interface"

SOCKET 939 יותר חדש

ההבדל בין XP ל 64 הוא זה שהXP זה 32BIT.

פורסם
  • מחבר

אני חושש שאתה טועה:

Many people are often confused about how to enable TCQ/NCQ on their computers because they think it is brand/board specific, or that it is controlled in the BIOS, but as I just illustrated, you only need chipset and driver support, which the nForce3 & 4 both have.

http://www.amdzone.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=4760&sid=7b2f614bc2aa54ca1ff8646b9e754244

הספק שבחרתי של TT לא טוב? 420W....??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים