עבור לתוכן

האם הורדת באס המעבד, תדפוק את הסנכון עם הזכרון?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי 512*2 של GEIL עם קירור

מותקנים על לוח ABIT NF7

עם מעבד BARTON 2500@3200

המעבד על 3200 כי העלתי לו את הבאס ל-200, עשיתי את זה כי הבנתי שהזכרונות עובדים על באס 400 אז רציתי שהם יעבדו בסינכון מושלם עם המעבד, הבעיה כעת היא הטמפ'... אני עובד על 60 מעלות בערך וזה לא בריא למעבד הזה לפי מה שהבנתי... רציתי לדעת אם כשאני אוריד את הבאס בחזרה, כך שיהיה 333 ולא 400, האם זה יפגע באופן משמעותי בסנכון המעבד עם הזכרונות עד כדי ירידה משמעותית בביצועים?

פורסם

שלום רב,

ברשותי 512*2 של GEIL עם קירור

מותקנים על לוח ABIT NF7

עם מעבד BARTON 2500@3200

המעבד על 3200 כי העלתי לו את הבאס ל-200, עשיתי את זה כי הבנתי שהזכרונות עובדים על באס 400 אז רציתי שהם יעבדו בסינכון מושלם עם המעבד, הבעיה כעת היא הטמפ'... אני עובד על 60 מעלות בערך וזה לא בריא למעבד הזה לפי מה שהבנתי... רציתי לדעת אם כשאני אוריד את הבאס בחזרה, כך שיהיה 333 ולא 400, האם זה יפגע באופן משמעותי בסנכון המעבד עם הזכרונות עד כדי ירידה משמעותית בביצועים?

שלום וברכה :beerchug:

נדייק קצת יותר :

המעבד תמיד מסונכרן לזיכרון אחרת המערכת לא הייתה עובדת, וזה שהם על 200mzh לא אומר שהם מסונכרנים טוב יותר למעבד.

אני מניח שהתכווונו ליחס או יחס סיכרוני שבין המעבד לזיכרון , במצב הדיפולטי הבאס של הלוח הוא 333 ולכן הזיכרון עובד ב 333mhz עם מכפלה 11 כך יוצא שהמעבד עובד על 1.83ghz שים לב היחס פה הוא 1:1

בדיוק כמו שהעלת ל 200mhz גם שם היחס הוא 1:1 אבל בתדרים גבוהים יותר.

אם תחזיר ל 333 הזיכרון ישאר באותו יחס אל מול המעבד אבל מכוון שהוא על 333mhz לא תנצל את מלוא ה mhz של הזיכרון - כאמור 400mhz, ו 60 מעלות זה באמת חמים יחסית לבארטונים .

כמה רעיונות : היה לי לוח כמו שלך אבל אני לא זוכר את כל היחסים של הלוח, אבל חפש יחס של שיתן לך לעבוד עם הזיכרון ב 200mhz ועם ההמעבד כ 166 - אני חושב (אם אני זוכר נכון) שיש לך יחס של 5/6 - זיכרון/מעבד .

אופציה נוספת היא להוריד את הבאס ל 333 ולנסות להוריד תיזמונים לזיכרון, זה משמעותי במערכות ה thalon xp.

ורעיון אחרון חביב הוא לשים קירור טוב יותר .

בברכה וחג שמח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, חג שמח גם לך ידידי :xyxthumbs:

הבנתי מה שאתה אומר, אנסה לסדר משהו עם הקירור באמת, אגב, הייתי רוצה לדעת, האם הזכרון החדש שקניתי (העליון בתמונה) יוכל לעבוד בתזמונים של הזכרון הישן (התחתון בתמונה) כשאגדיר זאת בביוס, או שמה שכתוב עליו זה המקסימום שהוא יכול לספק?

index.php?action=dlattach;topic=117315.0;id=50252;image

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים