עבור לתוכן

יציאת מצרים - ניתוח ביקורתי

האם יציאת מצרים התרחשה במציאות? 1,158 הצבעות

1. 1. האם יציאת מצרים התרחשה במציאות?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

נכון אולי יש אמת בחלק מהסיפור -החלק בו הגיעו "בני ישראל" ממקום בשם מצרים למקום בשם ארץ ישראל

על זה אין ויכוח

אבל איך הגיעו כיצד הגיעו למה וכמה ובלה בלה בלה אף אחד לא יכול לדעת בצורה ברורה ומוחלטת

אף אחד לא יגיד ככה זה היה -יכולים רק להגיד אני מאמין שזה היה ככה וככה -דגש על המאמין

וכפי שנאמר אשרי המאמין

• תגובות 44
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על ה"אני מאמין" בנויות כל הדתות/הארגונים החברתיים

למעשה כל החברה בנויה עליו...

פורסם

אווו פה בדיוק העניין

יש מי שמאמין למה ששמע והוא חושב שזה נכון ויש מי שמאמין למראה עיניו

אני יודע שזה נשמע יותר מדי פלצני אבל ככה זה

כל הדתות והחברה על כדור הארץ נשלטת ע''י אמונה במשהו שאינו קיים

אנשים נותנים לעצמם תקוה עושים הכל כי הם מאמינים בדרך שבה הם הולכים

אבל האם זה נכון ללכת בדרך שרק אמונה שולטת בה רק הדמיון ?

ואני לא חושב שזה צריך להשתנות כי זה נכון מבחינה מסויימת

תן לבני אדם להחזיק במשהו שעוצמתו כל כך חזקה והם ילכו אחרי זה עד יום מותם

פורסם
  • מחבר

תראה, כבר אמרתי שמה שמתואר בתנ"ך הוא הגזמה (ולא רק זה, גם הרבה דברים אחרים, כמו שאברהם חי בערך 1000 שנה).

אבל אני כן מאמין שבסיס הסיפור הזה אמת.

מה שלדעתי קרה (זה לא מבוסס על כלום חוץ מהיגיון ומשלילת הדברים הלא-הגיוניים שמופיעים בתנ"ך) - מספר בני-ישראל שהיו במצרים לא היה 2.5-3 מיליון (כתוב בתנ"ך שהיו 600,000 עבדים - כלומר -בלי לווים, ילדים מתחת לגיל 20 ונשים. כך שזה יוצא כ-2.5-3 מיליון איש), אלא כ-500,000. משה מעולם לא הטיל קללות על מצרים, אלא פשוט בני-ישראל אירגנו בריחה מאורגנת בלילה (ייתכן שהם הרגו את עשרות השומרים שבטח שמרו על גבול היציאה ממצרים), הם התחילו להגיע לכיוון ים-סוף כאשר המצרים שמו לב שהם ברחו ואז פרעה שלח צבא גדול בשביל לרדוף אחרי העבדים, לתפוס אותם ולהחזיר אותם. ייתכן שקרה משהו כמו הצונאמי ובאמת בתופעת טבע נדירה ים-סוף "נפתח" (נגיד שמפלס המים ירד לגובה של שלושים ס"מ ככה) וזה קרה רק לכמה שעות. בזמן הזה בני-ישראל הספיקו לעבור, כולם, וכאשר המצרים הגיעו והחלו לעבור הים "נסגר" עליהם. או שתיאוריה אחרת יכולה להיות שבני ישראל הכינו מבעוד מועד רפסודיות עם משוטים בביתהם, הביאו אותם לים ועברו בעזרתם את הנהר, וכאשר המצרים רצו לעבור עם כל כלי המלחמה הכבדים שלהם לא היה להם כלים בשביל לעשות זאת. זאת רק תיאוריה.

אחרי זה, אני לא מאמין שבני-ישראל היו 40 שנה במדבר בגלל שאוכלוסייה של 3 מיליון איש, או אפילו 500,000 לפי התיאוריה שלי, עם צאן גדול, לא יכולה להתקיים במדבר 40 שנה. המדבר צחיח, ואפשר ללכת בו שבוע מבלי למצוא מים וכמובן שאוכל(ואז למות מן הסתם), אז איך אוכלוסייה של 3 מיליון איש+עשרות אלפי כבשים ועיזים התקיימו במדבר? אומנם ה' הוריד את המן, אבל נניח שזה הספיק ללא יותר משבוע. ומשה הוציא מים מהסלע - אבל זה היה טוב ליום אחד. כך שלדעתי בני-ישראל הכינו המון צידה לפני זה, שתספיק להם נניח לחודש, ואכן בחודש הם חצו את כל המדבר והגיעו לא"י. ולא ירד להם מן מהשמים או משהו, אלא אם היו סופות חול חזקות מאוד והייתה להקה של מן באיזור והיא התעופפה ברוח ונחתה במקום מושבם של בנ"י, במקום בו הם הקימו התיישבות זמנית.

עכשיו - למה כל זה, או כל תיאוריה אחרת - לא כתובה בכתובים המצריים או בכתובים של עמי האיזור? אולי בנ"י בכלל לא היו עבדים במצרים. אולי הייתה אוכלוסייה קטנה של כנענים שאכן הייתה במצרים, אך אלו לא היו בנ"י. אולי זה משהו אחר.

נתון נוסף שמוכיח שיציאת מצרים לא הייתה, אם לא קראתם את ההודעה הראשונה בת'רד, היא שעשרת המכות וסיפור יציאת מצרים לא מוזכרים כלל בכתובים המצריים. ודווקא באותו זמן המצרים תיעדו כמעט כל דבר שקרה (כך למשל הם תיעדו בריחה של 2 עבדים למדבר בערך באותה תקופה), כך שסביר להניח שאירוע "שולי" כמו המכות או בריחת בנ"י הם היו מתעדים.

ולכל מי שחושב שמכות כמו דם, צפרדעים, דבר כינים וחושך יכולות להיות מוסברות בקלות בדרך טבעית (וכמובן שהם יכולות) שוכח שאין לאף מכה תיעוד בכתובים המצריים, דבר שלא סביר שיקרה. לכן ייתכן שגם המכות הם המצאה של כותב התנ"ך.

בקיצור - הדבר הכי מטריד הוא שבאף מקום אחר לא כתוב שום דבר לא על המכות ולא על יציאת-מצרים, וגם כלל הוכחות שזה קרה במציאות (בעוד שלמשל שמלכות דוד ושלמה בא"י מתוארות גם בהיסטוריה של עמים אחרים), כך שייתכן מאוד שהתנ"ך הוא לא גוזמה, אלא ממש המצאה.

פורסם

אתם מתעלמים מהעובדה שבחיים לא ברחו ממצרים כמות כל כך גדולה של עבדים.... ולא רק זה אלה גם שלא היה כמות כל גדולה של אנשים בכל ארץ ישראל באותה תקופה....

(ולא רק זה, גם הרבה דברים אחרים, כמו שאברהם חי בערך 1000 שנה).

אברהם הוא לא זה ש"חי" בערך 1000 שנה זה היה מתושלח שחי 973 שנים אם אני לא טועה (אני די בטוח שזה 97X) ולפי התנך הוא הבן אדם שחי הכי הרבה זמן...

ורק תוספת קטנה לריב הקטן שהתפתח בעמוד הקודם לא מקבלים קנסות כי יש רק בערך 4 פקחים בכל הארץ שעוקפים את זה ככה שתחשבו שיהיו רק 4 שוטרים שירשמו דוחות כמה דוחות לדעתכם יקבלו בסופו של דבר? מספר קטן מאוד...

ולמרות שבכל מדינה בעולם יש יום חופשי זהו יום שמותר לעבוד בו ואף אחד לא מכריח אותך לא לעבוד בו רק בגלל שאתה נוצרי/מוסלמי/יהודי/בודהיסט/וואטאבר אתה יכול לעבוד ביום החופשי ולקבל יותר או אתה יכול לא לעבוד ביום החופשי ולקבל את השכר הרגיל שלך כמובן שאם אתה עובד ביום החופשי אז יום אחר יהיה חופשי בשבילך...

פורסם

ROFL

המתושלח הזה הוא ELF או משהו ? נשמע לי יותר כמו משהו שרק טולקין היה ממציא..

פורסם

לגבי חמץ אתם טועים שלדעתכם צריך למכור חמץ בחנויות ישראל היא מדינה שמנסה לשמר את ערך הדת שלה ולכן לא מוכרים חמץ בפסח עוד סיבה היא שמירת כבודם של אזרחים אשר שומרים כשרות יש דברים שצריך להחמיר איתם יותר ויש פחות לגבי פסח צריך להחמיר יותר ולגבי שבתות למשל מחמירים פחות.

והלא סוף העולם הגיע רק שבוע לא אוכלים לחם ודווקא יש אוכל טעים בפסח...:)

יש בעיה עם התגובות הגבתי היום מליארד פעם והמס' תקוע על 342

פורסם

לגבי חמץ אתם טועים שלדעתכם צריך למכור חמץ בחנויות ישראל היא מדינה שמנסה לשמר את ערך הדת שלה ולכן לא מוכרים חמץ בפסח עוד סיבה היא שמירת כבודם של אזרחים אשר שומרים כשרות יש דברים שצריך להחמיר איתם יותר ויש פחות לגבי פסח צריך להחמיר יותר ולגבי שבתות למשל מחמירים פחות.

תראה שמירה על כבוד של הדת וכו' לא אמורה לבוא בגלל שהחוק אומר שצריך לשמור על הכבוד של הדת כי אתה רואה מה זה גורם? זה גורם בידיוק ההפך לשנאה של הדת... לאומת זאת מישהו מתלונן על כך שביום כיפור הוא לא יכול לנסוע במכונית? אף אחד לא מתלונן... ברגע שיהפכו נסיעה ביום כיפור ללא חוקית אז יתחילו לנסוע במכונוית ביום כיפור ויתחילו לכועס גם על זה ואפילו לשנוא את הדת עוד יותר... זה גורם לי לחשוב שהכל מזימה של טומי לפיד לגרום לכך שכולנו נחלל את הדת....

יש בעיה עם התגובות הגבתי היום מליארד פעם והמס' תקוע על 342

זה לא בעיה עם התגובות אתה מגיב בכללי וכאן לא נספרים התגובות...

פורסם

50 שנה זה ככה לא מוכרים חמץ ולא הייתה שום בעיה עם זה מאז שהגיע טומי לפיד התעוררו המחלוקות האלה.

פורסם

ובצדק צריך להעיף את הדןסים לעזעזל מהממשלה ושיחיו להם במאה שערים ושאני לא אראה את הפרצוף המזוקן שלהם ברחוב.

פורסם

אולי אותך צריך לשלוח לשם...

ושיהיה לכולם סדר פסח שמח וכשר :xyxthumbs:

פורסם

צודק ! אני מוכר פרחים בשבת בשביל כסף ולא חושב שמגיע למישהו להגיד לי לא לעבוד אפילו שאני צריך כסף ! למה מי הם בכלל ? מי מינה אותם להיות אחראים ? הם סתם חבורה מזורגגת של עצלנים ועושקים שמוצצים את הכסף מהמדינה כמו קן של טפילים ! אף אחד לא צריך אותם ושלא יבואו ויגידו שישראל ניצחה ביום כיפור כי הם התפללו לאלוקקה והוא הציל אותנו מהערבים.. WELL I SAY FUCK THEM AND FUCK THEIR GOD

פורסם

פעם, כנראה, המצריך לא ידעו לכתוב מיליון, אז הם רשמו 2.

לפי דעתי, צריך להמשיך למכור חמץ בפסח(למרוש שאני לא אוכל). ואם זה מפריע למישהו שלא ילך לסופר. זוהי מדינה חופשית, ולא סוגרים הלונה פארק בגלל שהוא פועל ביום שבת(נראה לי).

פורסם

בתנ"ך הרבה לאחר יציאת מצרים מדברים על ה' כמושיע עם ישראל והוא שהוציא אותם ממצרים, אז אם נגיד 200 שנה אחרי יציאת מצרים האמינו בזה וכתבו את זה אז אולי זה באמת קרה, בכל מקרה גם אם זה לא היה מזה כל כך משנה ?

כאילו שסנטה קלאוס באמת מביא לילדים מתנות בלילה ::)

מאחורי כל מנהג דתי וכל מצווה יש משמעות עמוקה יותר, זה לא סתם בגלל שמשה הלך במדבר ולא היה לו אוכל אז אוכלים מצות, הכל זה בשביל לזכור את ה' ולחזק את האמונה בו תוך כדאי אירועים היסטורים או אגדות/משלים.

אם אתם לא מאמינים... אז אל תאמינו, יש כזה דבר אתיזם, זה לא חדש ולא צריך כל חג להתחיל לשאול אם היה לא היה ולשחק אותה כאילו שאתם יודעים במאה אחוז בגלל איזה מחקר מה היה לפני 4000 שנה, אתם כנראה לא יודעים כי לא הייתם שם וגם החוקרים לא היו שם.

ובכלל, המטרה בחג זה לשמוח ולא להתחיל לזיין את השכל בתיאולוגיה.

אם אתם שומרים מצוות/דתיים אז סבבה תעשו פסח כשר, למי שלא שיתאם קצת מצות ויאכל שבוע פיתות מהפריזר ושיהנה בארוחת חג... כל כך קשה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים