עבור לתוכן

יציאת מצרים - ניתוח ביקורתי

האם יציאת מצרים התרחשה במציאות? 1,158 הצבעות

1. 1. האם יציאת מצרים התרחשה במציאות?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני לא עובד (מפאת חוסר זמן), אבל מה זה קשור?

יום המנוחה לא חייב להיות יום שבת, העיקר שתקבל יום מנוחה

לא אמרתי שהם יעבדו 7 ימים בשבוע, אלא יום המנוחה לא חייב

להיות יום שבת, זה הכל

ויש הרבה יותר מרק מוקדי תמיכה שעובדים בשבת

(ברים, מסעדות,מקומות בילוי רבים וכו')

• תגובות 44
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כול מי שעובד רוצה לקבל את יום המנוחה שלו

ברור אבל מי אמר שזה צריך להיות אותו יום בשביל כל המדינה

מה דעתך שיום המנוחה שלי יהיה יום ראשון ושלך יהיה יום שני?

ככה המשק יהיה פתוח עוד יום בשבוע

פורסם
  • מחבר

^^בדיוק. יום מנוחה זה דבר רצוי, אבל - א) הוא גם צריך להיות נתון לחופש הבחירה של כל אחד ולא להכפות (במיוחד על בעלי עסקים קטנים פרטיים. כי ישום החוק במפעל או אירגון יכול להביא לניצול העובדים מצד המעסיק). ב) וכל אחד צריך לבחור לעצמו את יום החופש שלו.

פורסם

חבובניק, אף אחד לא כופה עליך לעבוד/לנוח

אתה יכול לבחור לעבוד שבעה ימים בשבוע, אתה יכול לבחור לעבוד יום אחד בשבוע ולנוח בכל השאר גם אם יום העבודה שלך הוא יום שבת

עסקים פרטיים יכולים לעשות מה שבא להם.

זה שיש מסעדות לדוגמא שלא עובדות בשבת כדי לקבל תעודת כשרות, זה מבחירה שלהן כדי לשמור על חוג לקוחות מסויים (כי כשרות זה לא רק לא לעבוד ביום שבת, זה עוד הרבה דברים אחרים שבטח לא שמעת עליהם)

ובאופן כללי, אם לעובד לא נראים התנאים שהמעביד מספק לו, הוא יכול לקום וללכת (אני לא מדבר על ניצול לא חוקי)

BURTON, כדי שהמשק יעבוד בצורה מתואמת מינימלית, צריכים לקבוע כמה חוקים ומנהגים. אי אפשר  שבעל עסק  יחליט שהוא לא עובד ביום שלישי (תיאורטית אפשר, אבל בוא נדבר מעשית), ובעל עסק אחר לא עובד ביום חמישי וכן הלאה, כי אז יהיה חוסר תזמון בין כולם. עסק X יצטרך את Y, אבל Y נח היום, אז X לא יכול לספק Z את מה שהבטיח וזה מעגל שנמשך

YAKIR, לא כל מי שעובד ביום שבת זה "חילוני שלא אכפת לא מכלום" או "אנשים שממש צריכים את הכסף".

יש המון מקומות שאי אפשר להפסיק את העבודה שלהם בשום מקרה כמו בתי חולים, שירותי הצלה, שירותי הגנה כמו צוות 3 או כל המקומות שמספקים אבטחה למקומות ולרכוש.

כאן בא לידי ביטוי הכרח העבודה. אתה תשמח אם לא יהיה לך חשמל בבית ביום שבת בגלל שחברת החשמל החליטה שהיא שומרת שבת? ::)

פורסם

אם אתה לא יודע מסעדות שעובדות בשבת הום לא כשרות מבחינת הידהדות אולי הבשר כשר אבל מי ששור לא אוכל שם

ועוד משהו אם תראה כול העולם יש יום מנוחה זה לכול המדינה לדוגמה ארצות הברית שאותה לוקחים תמיד יום ראשון כי הם נוצרים)לידע כללי יום המנוחה נלחק מכול הדתת מין היהדות(אין לכם להיתלונן על זה כי כול העולם עובד ככה :)

פורסם

הבעיה היא האיסור על עבודה בשבת כמו שאין תחבורה ציבורית

זה לא עניין של יום המנוחה, זה ענין שאסור לעבוד ביום המנוחה, וכל מי שפתוח מסתכן בקנס

פורסם

אני לא חושב שמקבלים קנס על פתיחת חנות בשבת כי אם כן אז היו הוליכם לקניון בשבת ודופקים שם איזה 5-10 קנסות ויוצאים הם הרבחה של 500 שקל

פשוט מי שמעסיק בשבת חייב אישור של בעובד שהוא מסכים כי אם הוא מסכים בע"פ מידה והוא מפותר הוא יכול לתבוע את בעל בעסק על זה

פורסם

יש יום מנוחה בכל המדינות בעולם

אבל אין חוק שאוסר לעבוד ביום הזה כמו בארץ

אם יש איזשהו חוק, אז הוא רק קובע שחייב להיות

יום מנוחה אחד בשבוע לעובד, הוא לא קובע איזה יום

וכן, חנויות מקבלות קנסות אם הן פתוחות בשבת

זה לפחות החוק שקיים, הוא לא ממש נאכף כרגע פשוט

פורסם

כי שר הפנים הקודם (וגם הנוכחי) הבינו כמה פוגעים החוקים האלה והורו לא לאכוף אותם

פורסם

אני לא חושב שמקבלים קנס על פתיחת חנות בשבת כי אם כן אז היו הוליכם לקניון בשבת ודופקים שם איזה 5-10 קנסות ויוצאים הם הרבחה של 500 שקל

פשוט מי שמעסיק בשבת חייב אישור של בעובד שהוא מסכים כי אם הוא מסכים בע"פ מידה והוא מפותר הוא יכול לתבוע את בעל בעסק על זה

מקבלים קנס עם פקח תופס אותך. אני יודע שבשפיים כל יום שבת כל המתחם מקבל כנס אבל יש כל כך הרבה יותר אנשים שזה הופך את הכנס לכלום.

פורסם
  • מחבר

והקשר לנושא הוא..?

פורסם

מה הקשר בין שבת ליציאת מצרים?

בקשר ליציאת מצרים - אני חושב שזה לא היה כפי שזה מתואר באגדה ולשם כך קוראים לזה אגדה -דבר שהוא לא אמת דבר שאנשים יכולים להאמין בו אבל מצד שני לא יכולים להוכיח 100% שזה אמת!

אני מאמין שהייתה תקופה בה היו בני ישראל -העם העתיק שלנו חלקם לפחות תחת מלכות מצרים והתנאים לא היו משהו

קם לו מרד עבדים והאנשים ברחו ממצרים לישראל זה הכל !!!

מכיוון שהיו אלה עבדים פשוטים הדרך לישראל היתה לא קלה (וזה מתואר באגדה כ40 שנה הלכו במדבר-דבר שהוא לא נכון ולא הגיוני)

שום ניסים ונפלאות שום דבר לא היה ותאמינו לי אני יודע

כי אין דבר כזה פשוט אין

ובכלל אם אנשים מאמינים בדבר כלשהו אפילו דמיוני כל כך חזק בצורה עיוורת לחלוטין משוכנעים שזה קיים בישבילהם דבר שלאחרים אינו נראה יהיה ממשי וצלול כמים

פורסם

רק תיקון קטן: הגדה

מלשון הגד, שעובר מדור לדור.

ולמה להאמין לך? כי היית שם?

פורסם

כי אני אדם רציונלי ולא מאמין במעשיות בכל אופן אני לא אמרתי שאני צודק אני רק אמרתי את דעתי

פלורליזם כן...

ותודה על התיקון!

פורסם

תראה, כבר אמרתי שמה שמתואר בתנ"ך הוא הגזמה (ולא רק זה, גם הרבה דברים אחרים, כמו שאברהם חי בערך 1000 שנה).

אבל אני כן מאמין שבסיס הסיפור הזה אמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים