עבור לתוכן

צ"הל 2005.

Featured Replies

פורסם

אני? עם עתודאים? הלוואי..

• תגובות 59
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בניצנים עושים טירונות מכל החיילות והיחידות... זה לא שיש להם גאוות יחידה ושם כמו "גבעתי"...

תגיד, מתי התגייסת?

נוב' 2003

פורסם

אמממ

מתי זה הפך לת'רד חוויות טירונות?...

back on topic ppl

פורסם
  • מחבר

בקיצור ,חבורה של צעירים שברחו ,חזרו ונענשו ופה נגמר הסיפור.

פורסם

בשירות הקצרצר שלי הספקתי לבקר בכמה בסיסים, כ5, וסוגיית האוכל לדעתי היא פקטור של הדברים הבאים:

1. גודך הבסיס- אין מה לעשות, כמה שהבסיס יותר גדול בדרך כלל גם האוכל יהיה יותר גרוע- לך תכין אוכל ל2500 איש(בהל"ץ)

2. סוג הבסיס- גדוד, בא"ח,בט"ר- גם כאן יש הבדל, בדרך כלל בגדודים יש אוכל טוב וגם בבסיסים לוחמים..לעומת זה לטירונים ולהכשרות למיניהם

אין הרב פינוקים אבל גם זה לא תמיד ככה

3. השקעה של טבחים- אולי אחד הדברים החשובים. אם הטבח זורק זין אכלת אותה, מה שאני יכול להעיד באופן אישי שככל שיש פחות אנשים להכין להם

אוכל ככה הטבח יש לו יותר זמן והשקעה בהכנת האוכל.

לסכם הכל- האוכל בצה"ל לא תמיד גרוע, ולפעמים אף טעים מאוד. הכל תלוי איפה אתה נופל, בסופו של דבר גם אם לא קיבלת אוכל(מה שהרבה פעמים קרה לי)

לברוח מהבסיס לא יעזור לך לשנות את דרכי התנהלות המזון.

פורסם

תגידו, בינינו, כולכם כחמים לשבת מול המקלדת ולצעוק "חיילים משוקולד", אבל אם לכם היו מגישים מלפפונים ובננות לארוחת צהריים בטירונות, כאשר אתם רצים כל היום וצריכים אוכל עשיר בקלוריות, אתם לא הייתם עושים כלום? אתם נהייתם לי טאנקיסט שיפוואלוב גיבורים כאלו... נראה אם יש פה "גבר גבר" אחד שהיה סובל את זה בשקט? אני אולי לא הייתי בורחת מהבסיס אבל לפתוח ג'ורה הייתי פותחת.

פורסם

Path תימצת את עניין המזון בצה"ל פחות או יותר כפי שהוא באמת.

בגדודים לוחמים ומודיעין, רמת האוכל תיהיה תקינה יותר מבאשר מבט"רים של 02-03.

טבחים, עם כל הכבוד, זה פשוט עם שנועד "לטחון". נדיר למצוא טבח שהוא לא ממורמר וזורק ז*ן בגלל האיכות הירודה (מאוד ירודה) של מפקדיו ובגלל אופי העבודה בפרט, למרות שלא כולם אנשים דיסאיכותיים (טבחים סדירים, המפקדים זו כבר ליגה אחרת, ירודה בהרבה. עד היום לא פגשתי רס"ר מטבח שהוא בנאדם איכותי, זה פשוט קובץ מקולקל של אנשים שמצאו את מקומם בצבא).

פורסם

לא יודע איך זה בפסח, אבל אני יודע שלפחות בשיבטה, אין ממש אוכל, כל השנה... (מהרבה אנשים שהיו שם)

ועם כל זאת, עדיין, אני לא חושב שזה מצדיק "בריחה" מבסיס טירונות, בסך הכל זה יפגע בהם אח"כ... (אם חצי מהם לא יצאו מהצבא אח"כ)

ועוד פעם, אני חושב שאם החיילים היו בגדוד אחר, ולא בגדוד שמיועד לתובלה, זה לא היה קורה (ועובדה שלא קרה)

פורסם
  • מחבר

תגידו, בינינו, כולכם כחמים לשבת מול המקלדת ולצעוק "חיילים משוקולד", אבל אם לכם היו מגישים מלפפונים ובננות לארוחת צהריים בטירונות, כאשר אתם רצים כל היום וצריכים אוכל עשיר בקלוריות, אתם לא הייתם עושים כלום? אתם נהייתם לי טאנקיסט שיפוואלוב גיבורים כאלו... נראה אם יש פה "גבר גבר" אחד שהיה סובל את זה בשקט? אני אולי לא הייתי בורחת מהבסיס אבל לפתוח ג'ורה הייתי פותחת.

ברור.אף אחד לא היה סובל את זה.אבל לברוח מהבסיס זה הפתרון הכי קל.הם היו צריכים מהיום הראשון שהם ראו מה קורה ,לגשת למפקד הבסיס{אחלה בן אדם}ולהסביר לו בצורה יפה מה קורה ,ואני בטוח שעוד באותו יום הכל היה מסתדר לטובה.
פורסם

דברים לא עובדים ככה בטירונות, EVman.

הדבר היחיד והחכם ביותר שיכלו לעשות הוא לקבול את מפקד הבסיס ואת שאר הסגל. אין מצב שהם היו נגשים אליו ומתחילים להידבר איתו. זה לא עובד ככה.

זה מזכיר לי את הטירונות שלי, בה אחת המ"כיות פלטה בחוסר טאקט מושלם את המשפט "אתם פאקינג טירונים, אף אחד לא שואל אתכם, תאכלו מה שתאכלו ותעשו מה שנגיד לכם".

למרות שהיינו יכולים לקבול לה ת'תחת על המשפט הזה, עם עובדות לא מתווכחים. היא פשוט צודקת. :nixweiss:

פורסם

הדבר היחיד והחכם ביותר שיכלו לעשות הוא לקבול את מפקד הבסיס ואת שאר הסגל. אין מצב שהם היו נגשים אליו ומתחילים להידבר איתו. זה לא עובד ככה.

זה מזכיר לי את הטירונות שלי, בה אחת המ"כיות פלטה בחוסר טאקט מושלם את המשפט "אתם פאקינג טירונים, אף אחד לא שואל אתכם, תאכלו מה שתאכלו ותעשו מה שנגיד לכם".

אכן כך, בטירונות מאיימים עליך מכל הכיוונים וכל הזמן דואגים שאתה לא תראה אף אחד מלבד לסגל הפלוגה והמפקדים יעשו הכל כדי למרר לך את החיים במידה ותתלונן היכנשהו והאשמה תמצא את דרכה אליהם. כשהמפקדות שלי התעללו בי בטירונות, לא ידעתי למי ללכת, לא ידעתי מה זה קבילה כי אף אחד גם לא מסביר לך בשלב הזה כדי שלא תקבול את כל העולם ואישתו שמנצלים את חוסר המודעות שלך ופורקים עליך את כל הרפש שלהם. אם הייתי מעיזה באותו זמן להתלונן על מה שהמפקדות שלי עשו לי, אני חושבת שבסוף הן היו מוצאות דרך להפיל את זה עליי ולהגיד שעקפתי סמכות, כשבעצם, אם נגיד ולא הייתי עוקפת, היו דואגים לטטא את זה יפה מאד מתחת לשטיח... מתישהו המפקדות שלי התחילו לפחד באמת שאקבול אותן אז הן פתאום עשו את עצמן חברות שלי וליקקו לי את התחת כדי שלא אפתח את הפה. אני מצטערת שלא הבנתי את זה בזמן, כשהייתי צריכה להתלונן. :nixweiss:

בכל אופן, טירונים או לא, חוקי או לא, זאת לא דרך להאכיל חיילים. לא במקרה הספציפי הזה, אלא בכללי. זה בטח גם לא היה מגיע לכותרות אילולי היו טירונים בורחים מהבסיס ואמהות פולניות היו רצות לעיתונות, אבל זאת המציאות היומיומית בבסיסים רבים... בת דודה שלי בהיותה קצינה (לא זוכרת של מה), סיפרה פעם שהיא ביקרה באיזה מוצב בתיזי נאבי לבדוק למה חייל החליט לצוד מהחיי ליד - מה יוצא? לא הגיע לשם בכלל אוכל חוץ מפיתות יבשות וקצת ממרח שוקולד והחייל פשוט התכוון לאכול את מה שצד. זה לא קרה בצבא רוסיה, זה קרה בצה"ל, לפני יותר מ-5 שנים אמנם אבל קרה. היום אני בטוחה שאף אחד לא מנסה לאכול דברים שזזים בבסיס, אבל אני בטוחה שלא חסר חיילים שלא העלו בראשם את הרעיון ועצוב שזה קורה, זאת בושה. זה לא שאין אוכל, זה מה שעושים עם מה שיש. זה כמויות האוכל שמתבזבזות ונזרקות בבסיסים העורפיים,בעוד שבמוצבים הרבה פעמים אין בכלל מה לאכול.

פורסם
  • מחבר

אני יכול להגיד ,כששירתתי בבסיס עורפי במרכז הארץ ,כמעט כל יום הייתה מגיעה משאית ענקית עם כמויות אדירות של מזון איכותי ,שפשוט היה נזרק ברובו לפח עקב רסרי מטבח מפגרים שלא יודעים להכין אוכל ,ומזמינים איזה 200 כיכרות לחם ביום ,כשאולי 150 מזה נזרק ביום!

פורסם

בערך כך גם אצלינו. רוב האוכל היה מוכן אצל איזה קבלן מאנייאק שהיה מביא לנו שאריות. בשבתות הזה ממש עינוי כי החמין היה דוחה בטירוף, דביק כזה, בכלל לא היה בו בשר, אולי זכר לכמה סיבי שריר דלילים שבמקרה נדבקו לתחתית הסיר. לא פעם גם קרה שהחמין שהובא לנו היה מקולקל ואפשר היה להרגיש בטעם החמוץ ואח"כ בצריבה בפי-התבעת כשכל מי שנשאר לעשות שבת קיבל את השילשול של החיים שלו... מה כן, יום עצמאות אחד נתקעתי לשמור והורים של אחת השומרות באו ועשו מנגל בשער של הבסיס כי בפנים אסור והכניסו אוכל דרך הגדר לכל החיילים. איזה חמודים. :)

פורסם

אני הפסקתי לאכול את החמין של שבת (ביחידה) ברגע שראיתי את אחד הטבחים חותך לשון של פרה לפרוסות ביום שישי בצהריים וזורק לתוך סיר החמין. חשבתי אני נכחד, איזו תועבה. :badhairday:

פורסם

לשון פרה? זה נחשב דליקטס! איפה ראית כזה דבר בצה"ל?? כאילו, אני שונאת לשון פרה חוץ מבמרק בשר וחמוצים של אמא, אבל לשון פרה? אתה בטוח שזה צה"ל שלנו?? או שהפרה במקרה היתה קורבן לתאונת ירי אז החליטו לספח אותה למטבח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים