עבור לתוכן

צ"הל 2005.

Featured Replies

פורסם

אויי ניצנים...

עשיתי שם טירונות ב- ....93.....

היה חוויה.

היינו שם לבד, קבוצה של 60 חברה. היו חוויות.

• תגובות 59
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אתה מכיר בסיס טירונות שהוא לא חרא?

אתה מכיר בסיס שהוא לא חרא?

כל הצבא הזה חרא אחד גדול וצריך לדעת איך לאכול אותו!

פורסם

וכשאתה אומר איך לאכול אותו אתה מתכוון ללצאת באמצע? ::)

פורסם

החיילים לא הסכימו לאכול מנות קרב ופשוט קמו והלכו.

מה שמתואר שם לא נכון, במיוחד העניין שהם הלכו לעמוד מחוץ למשרד המב"ס.

אחרי החג הם חזרו ונשפטו לשבוע מחבוש כל אחד.

מידע שקיבלתי ממקור ראשון.

לפי הכתבה זה נראה כאילו מישהו שמבין מאוד במחאות עשה פעולה מאורגנת, אני בספק עם פלוגה במחזור הכי בעייתי בשנה יודעת להרים משהו כזה.

פורסם

אתה מכיר בסיס טירונות שהוא לא חרא?

כן, בהחלט מכירה. בה"ד חיל הים, קשה אבל ממש לא חרא. גם אני חייתי באוהל והיה בית שימוש וחצי ל-60 בנות אבל ממש חרא לא היה, לפחות לא כמו ביחידה שהוצבתי אח"כ והאוכל שם סביר, בין הטובים בצה"ל אבל אל תצפו לארוחות גורמה גם כן.

אוכל בצה"ל באמת לא חסר, מה שחסר זה להכניס קצת שכל לעבודה כדי לייעל את תהליכי ההאכלה, וזה החל מחלוקת המזון לבסיסים מבסיס המזון ועד לדברים הקטנים כמו הכנה והגשה. המון אוכל נזרק בצה"ל, יותר מחצי - מה שמוזר הוא שהחתולים שתמיד חיים ליד הפח זבל של המטבח ואוכלים ממנו נראים תמיד יותר מוזנחים מאחרים וגם מתים מהר - מצביע כנראה על טיב המוצר המוגש במטבחים. כל התהליך דפוק לגמרי. בשירות שלי נחרדתי מ"איכות" האוכל בבסיס בו הוצבתי והתנדבתי לעזור בעבודות המטבח בזמני החופשי, בבישול ונקיון. רק מהפאדיחה שנהיתה לטבחים הם התחילו לנסות להשתפר. בזמן הזה החלטתי לעשות סדר וחיטטתי ברשימות ובהזמנות של קצין המטבח מבסיס המזון. מעין טופס מפגר כזה עם שמות של מיני מאכלים ותבלינים (ש-90% מהם לא ראיתי מיום גיוסי) ורק צרייך לסמן V ליד ולרשום את הכמות. כמובן שחצי מזה לא היה מגיע בכלל עד לבסיס... דברים "נדירים" כמו שוקו ומילקי היו נאכלים ע"י הנהג בדרך, ואם היה נשאר משהו, זה לא היה מספיק אפילו להאכיל את השומרים איתו, אז הטבחים היו מסיימים את העבודה ומחלקים גם לחברים שלהם ומקורבים אחרים, אלא אם קצין המטבח היה תופס אותם והיה מחליט שאת האוכל הזה יגישו לפיקוד כמחווה - מעין דחיפת לשון לחריץ התחת.

שאר האוכל היה הדברים הרגילים - ירקות למיניהם בעיקר, גבינות לבנות על כל שלל סוגים (וצבעים אם היה חם באותו יום והקירור הלך). איכשהו לטבחים הצהליים היה הכשרון תמיד לקחת ירקות טריים ויפים (למחצה) ולהפוך אותם למשהו שלא הייתי נוגעת בו עם מקל, שלא לדבר עם מזלג... תפ"א הם תמיד מתעצלים להכין כמו שצרייך, אז בלי לשטוף ולקלף הם פשוט חתכו אותם וזרקו לתנור. מה יצא? תפ"א שרוף מבחוץ, קשה כמו עץ מבפנים והעיקר - מלא חול! וזאת רק דוגמה... אני לא אתפלא אם חיילים נשארו רעבים, גם לי זה קרה פעם בשבוע שמירות שחילקו אותנו כך שלא כולם יאכלו בחדר אוכל ומי שלא אכל - נדפק וקיבל רק לחם ושוקולד למריחה ומים אם הקולר עובד. זה לא שלצבא אין אוכל, אלו הנהלים הלא מעודכנים מאז גיוסו של קהלני, זה הנהגים ואפסני מחסן המזון החמדנים והטבחים העצלנים, שהופכים את האוכל ל"חוויה קולינרית מאיזור הדימדומים".

פורסם

מה רע בבננות ומלפפונים? :P

פורסם

אולי המחסור באנרגיה (קלוריות)? :kopfpatsch:

פורסם

כן, בהחלט מכירה. בה"ד חיל הים, קשה אבל ממש לא חרא. גם אני חייתי באוהל והיה בית שימוש וחצי ל-60 בנות אבל ממש חרא לא היה, לפחות לא כמו ביחידה שהוצבתי אח"כ והאוכל שם סביר, בין הטובים בצה"ל אבל אל תצפו לארוחות גורמה גם כן.

אוכל בצה"ל באמת לא חסר, מה שחסר זה להכניס קצת שכל לעבודה כדי לייעל את תהליכי ההאכלה, וזה החל מחלוקת המזון לבסיסים מבסיס המזון ועד לדברים הקטנים כמו הכנה והגשה. המון אוכל נזרק בצה"ל, יותר מחצי - מה שמוזר הוא שהחתולים שתמיד חיים ליד הפח זבל של המטבח ואוכלים ממנו נראים תמיד יותר מוזנחים מאחרים וגם מתים מהר - מצביע כנראה על טיב המוצר המוגש במטבחים. כל התהליך דפוק לגמרי. בשירות שלי נחרדתי מ"איכות" האוכל בבסיס בו הוצבתי והתנדבתי לעזור בעבודות המטבח בזמני החופשי, בבישול ונקיון. רק מהפאדיחה שנהיתה לטבחים הם התחילו לנסות להשתפר. בזמן הזה החלטתי לעשות סדר וחיטטתי ברשימות ובהזמנות של קצין המטבח מבסיס המזון. מעין טופס מפגר כזה עם שמות של מיני מאכלים ותבלינים (ש-90% מהם לא ראיתי מיום גיוסי) ורק צרייך לסמן V ליד ולרשום את הכמות. כמובן שחצי מזה לא היה מגיע בכלל עד לבסיס... דברים "נדירים" כמו שוקו ומילקי היו נאכלים ע"י הנהג בדרך, ואם היה נשאר משהו, זה לא היה מספיק אפילו להאכיל את השומרים איתו, אז הטבחים היו מסיימים את העבודה ומחלקים גם לחברים שלהם ומקורבים אחרים, אלא אם קצין המטבח היה תופס אותם והיה מחליט שאת האוכל הזה יגישו לפיקוד כמחווה - מעין דחיפת לשון לחריץ התחת.

מאיפה לקחת שחתולים שהיו אוכלים מהחדר אוכל מתים מהר יותר? אם זה באמת הי הכך אז המצב היה בכי רע.

הטופס המפגר הזה שראית אצל הרס"ר מטבח זהו טופס הזמנת קשות וברור ש 90 אחוז את לא תראי כי זה תבלינים ושימורים שמגיעים לחדר אוכל שהם בתוך האוכל ולא בתוך שקיות.

יש דברים שראית בטופס אבל היחידה שלך לא הייתה יכולה למשוך משם ! על סרגל מזון שמעת פעם?

ואל תגידי שאף פעם בשירות הקצרצר שלך לא שתית שוקו או אכלת מילקי כי זה כבר יהיה שקר גס. כל יחידה בצבא מושכת כמות שגם אם הנהג והאפסנאי שמושך את האוכל יאכלו כל הדרך ממטולה ועד אילת ישאר עוד מספיק בשביל להאכיל גדוד.

האוכל הוא לא אוכל של אמא אבל הוא אכיל.

אני לא מצדיק את הצבא אבל להגיד שלא היה אוכל או שהחדר אוכל היה כל כך מטונף זה הגזמה כי מין הסתם יש ביקורת אחת לשבוע במטבחים.

הצבא הוא אירגון טמבל חסר הגיון ומושחת אבל יש נהלים ברורים לגביי האוכל.

פורסם

כשאני הייתי בניצנים (לפני שנה...) לא יצא לי לעבוד במטבח, אבל כחייל נאלצתי לאכול את האוכל שהגישו: את הירקות לא חתכו אלא שברו אותם (מלפפון נגוד לשני חלקים...) שתייה חמה זה הייה נדיר (בערך פעם בשבוע) הבשר הייה בד"כ בסדר, והפרות זה הייה הדבר הכי טוב. בד"כ הייה מה לאכול, אבל אחרי שראית את כלי האוכל, התאבון הייה מתקלקל משהו... כדי למצוא איזה צלחת שנראת נקייה הייתה צריך לנבור כמה דקות טובות בערמה, ככה זה גם לגבי כל שאר הכלים...

גם הטבחים וגם משגיחי הכשרות לא ממש התייחסו לתלונות על זה שהכילים לא נקיים ושהאוכל (חלקו...) מסריח.

בקיצור: מנות קרב לא יותר גרועות מהמטבח של ניצנים (למרות שלסעודה המפסקת של יום כיפור הכינו לנו אוכל סוף הדרך :xyxthumbs:), ואם החיילים האלה ברחו כי לא רצו לאכול מנות קרב, אז מגיע להם לשבת בכלא!

רק אני מתפלא שהם קיבלו עונש כלכך כבד רק בגלל בריחה... אנשים מהפלוגה שלי איימו על המפקדות עם נשק טעון (בזמן שהן צועקות "אל תצעק עלי, אל תצעק עלי" :kopfpatsch:) ולא קיבלו על זה כלום :nixweiss:. כמה אפילו הרביצו לקב"ן ויצאו יותר בזול :silly:

חוויות מטירונות כלל צה"לית ::)

אגב, דריה, אהבתי את ה"מעין דחיפת לשון לחריץ התחת"

פורסם

אני עשיתי טירונות בבא"ח גבעתי והאוכל בחדר האוכל היה מעולה!!!

אבל כשירדנו לשטח אכלנו מנות קרב על (מנה אחת על 8-12 חברה')

ואף אחד שם לא דפק נפקדות כמו איזה תינוק...

חיילים משוקולד לזה החיילים שלנו הפכו!

פורסם

בניצנים עושים טירונות מכל החיילות והיחידות... זה לא שיש להם גאוות יחידה ושם כמו "גבעתי"...

תגיד, מתי התגייסת?

פורסם

רק אני מתפלא שהם קיבלו עונש כלכך כבד רק בגלל בריחה... אנשים מהפלוגה שלי איימו על המפקדות עם נשק טעון (בזמן שהן צועקות "אל תצעק עלי, אל תצעק עלי"  :kopfpatsch:) ולא קיבלו על זה כלום  :nixweiss:. כמה אפילו הרביצו לקב"ן ויצאו יותר בזול  :silly:

חוויות מטירונות כלל צה"לית  ::)

בטירונות שלי בזיקים היה מישהו שדרך את הנשק ולא הצליח להוציא את הכדור ( :kopfpatsch:), אז הוא הלך למפקדת שתפרוק את הנשק... קיבל כלא (לא יודע כמה ימים).

פורסם

הוא דרך את הנשק במטווח או בבסיס? אצלנו היית שומע קליקים כל שתי דקות במאהל של הפלוגה :smile1: רובם ממני :-X

עם הנשקים שנותנים לטירונים זה לא פלא :smile1:

אני את הנשק שלי לא יכולתי לדרוך אחרי יום המטווחים הראשון... נאלצתי לפרק אותו ולנקות את כל הביפנוכו עם עיתון... הכי מצחיק הייה שהוא התפרק לי (התופסנים והוא גם נפתח לפירוק ראשוני...) כשהוא קיבל מכה ממשהו (כבר לא זוכר ממה זה הייה... מאוחר)

פורסם

לא במטווח, בפלוגה.

היה עוד קטע ב"כיתה הפלוגתית" שאיזה דפקט אחד דרך את הנשק והתחיל לרדוף אחרי דבורה שהתעופפה שם...

פורסם

:lol: :lol: :lol: עתודאי?

אגב, למה האידיוט הלך למפקדת עם הנשק התקוע?

לא אמרת שעשית טירונות עם עתודאים? יענו אנשים שמשתדלים לא לעשות צרות כאלה ולעוף לכלא במקום לאוניברסיטה? (במקור התבלבלתי בין השניים, אבל שיניתי )

הייה אצלנו אחד שבזמן אבטחת תחנת הרכבת של אשדוד הוא נשכב על הפסים וניסה להתאבד... חבל שלא הייתי שם :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים