עבור לתוכן

שאלה בנוגע לשלב ב' בקבלה לעתודה

Featured Replies

פורסם

שלב א' בקבלה לעתודה הוא ציון הפסיכומטרי בלבד, ומי שעובר את הרף מתקבל. בשלב השני מחשבים את הציון הזה ביחד עם ציון הבגרות והמבחן הפסיכולוגי, משקללים ואז מנפים עוד כמה וכל השאר מתחילים ללמוד. רציתי לדעת - כמה בערך מנופים בשלב השני מאלו שעברו את השלב הראשון? כי את השלב הראשון די בטוח שעברתי, אבל אני רוצה לדעת מה הסיכוי שלי לעבור גם את השני.

פורסם

אני לא חושב שיש סטטיסטיקת מנופים, אולי יש סטטיסטיקת נשארים אבל גם זה בספק.

כל שנה הם קובעים את הסף פסיכומטרי בשביל לעבור את השלב הראשון. אחר כך נראה הם גם מחליטים כמה אנשים הם צריכים לכל תחום ולוקחים את הכי גבוהים (בתנאי שהם גם עוברים את הסף קבלה).

פורסם

זה תלוי בעוד כמה דברים. האם התקבלת או לא לאוניברסיטה, כמה אנשים הם צריכים למקצוע שאליו אתה מנסה להתקבל ועוד דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

DarK MinD, אם יש סטטיסטיקת נשארים, אפשר להוציא ממנה את סטטיסטיקת המנופים ;)

isildur, התקבלתי כבר בעיקרון, אני רק צריך להירשם בפועל. אני רוצה ללמוד ברופין והדרישות שם הן בגרות סופית של 98 (יהיה לי בערך בין 101-103) ופסיכומטרי של 615 (יש לי כבר של 622 ועכשיו כנראה שקיבלתי כ-660).

אני מניח שאם אני אקבל 630 אני אעבור את הרף, אבל לא אתקבל, ושאם אני אקבל משהו כמו 690 ומעלה אני אתקבל בטוח, אבל איך זה עובד באמצע? ז"א, האם 645 יתן לי סיכוי גבוה להתקבל בסוף או שזה עדיין יצריך הצלבה עם בגרות של כ-106-107? טוב, נראה לי שבאמת אי-אפשר לדעת בדיוק, אז לא משנה. תודה בכל מקרה.

ד"א, מאז המבחן אני מנסה לחשב (באובססיביות :-\ :cool2:) את הציון שאני מעריך שאני אקבל, וחוץ מלשחק עם המחשבון הגעתי לעוד כמה מסקנות מועילות:

* כל שאלה בפרק בעברית במבחן שווה בדיוק 4 נקודות, בפרק במתמטיקה 4.8 נ"ק ובאנגלית 2.07 נ"ק.

* הדרך הכי טובה לחישוב הציון הוא מכפלת האחוז הממוצע המתקבל מחישוב חמשת הפרקים כפול 6 ואז כפול 1.02546 (עם טווח טעות של +- 2 נקודות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים