עבור לתוכן

הגברת אודיו בסרטים באופן תמידי דרך VD ? כיצד?

Featured Replies

פורסם

כמו שכתוב למעלה....

מכירים את התופעה שאתם מריצים סרט והאודיו שלו נמוך בטירוף וצריך להגביר את הרמקולים לפול ווליום בשביל לשמוע נורמלי ולפעמים עדיין חלש מידי (ויש לי ATP3... )

ואז מישהו שולח לך הודעה באיסיקיו וה אואו כמעט ושובר את החלונות?

אמרו לי כבר שאפשר דרך הקודק להגביר את האודיו לסרטים עם אותו הקודק ...אבל זה יגביר סרטים עם אודיו נורמלי יותר ממה שהם אמרוים להיות

אני זוכר שלפני הרבה זמן דרך VD הגברת את האודיו בכמה סרטים,אני פשוט לא זוכר איך ואיפה....

תודה לכל העוזרים

רועי

פורסם

קשור לפורום "תוכנה" ולא לפה.. בכל מקרה, מה זה VD ?

אני מניח שיש לך AC3FILTER מותקן במחשב (וזה ה CODEC לפענוח ה AUDIO של הסרטים), אתה צריך דרך הנגן שלך להגיע למאפייני ה AC3FILTER, ושם תוכל לשחק עם ה AUTOMATIC GAIN CONTROL, ו MASTER VOLUME ולהגביר את זה, בלי להגביר את הרמקולים..

פורסם
  • מחבר

אמרו לי כבר שאפשר דרך הקודק להגביר את האודיו לסרטים עם אותו הקודק ...אבל זה יגביר סרטים עם אודיו נורמלי יותר ממה שהם אמרוים להיות

ידעתי כבר שניתן לסדר את זה דרך הקודק ,ואני לא הולך לכל סרט שאני מכניס לסדר את הקודק לפי רמת האודיו של אותו הסרט

לכן אני רוצה לשנות את הסרט עצמו תמידית - וזה דרך תוכנת עריכה בשם VirtualDub

(VD )

עכשיו- למי שיודע איך אני משנה את הרמה של האודיו ב VD שיגיד לי ולא יחזור על מה שאמרתי שאני כבר יודע.....

רועי

פורסם

סליחה באמת שאנשים מנסים לעזור לך... :s07: :s07:

בכל מקרה, לא נראה לי ש VD מסוגל לטפל בפורמט מוזיקה מסוג AC3...

פורסם
  • מחבר

סליחה באמת שאנשים מנסים לעזור לך... :s07: :s07:

בכל מקרה, לא נראה לי ש VD מסוגל לטפל בפורמט מוזיקה מסוג AC3...

אממ...סליחה שהייתי "קצת" תוקפני פשוט רשמתי כבר שאני לא רוצה את הדרך הנ"ל ומה עלשות אם אני :s07:...

וזה לא קורה רק בסרטים עם AC3 ,זה קורה בהרבה סרטים ולא קשור בפורמט

וכבר שיניתי פעם את זה בVD אז יש דרך לעשות את זה אני הולך בימים הקרובים לשחק עם פיצרים של VD ואולי אני אזכר

ואם מישהו יודע איך עושים את זה אז שיחסוך לי יומיים של ניסיונות ....

רועי

פורסם

לא עושים את זה עם VD .. משתמשים ב Heada3ch (ניראה לי שככה כותבים )

התוכנה הזאת מטפלת מצויין בקבצי AC3

פורסם
  • מחבר

הרבה זמן לא התעסקתי בVD , עכשיו אחרי כמה חודשים טובים שלא נגעתי בו נכנסתי

ואחרי ששמתי את ה AUDIO ב FULL PROCESSING MODE ישנה אופציה שנקראת VOLUME

כאשר בה יש Adjust Volume Of Audio Channels

זה יפתור את הבעיה שלי ,לא?

אני אבדוק את זה על הסרט הבא שיעשה לי בעיות

ד"א- למה כולם מעלים לי קישורים ודברים שקשורים ל AC3 ? לא אמרתי שזה קורה כשהסרט הוא בAC3 או שום דר שקשור ל AC3

זה קרה לי גם בהרבה סרטים שלא קודדו בAC3 ,לרוב בסדרות

רועי

פורסם

אם זה קורה לך בכל מני דברים אז אולי יש לך בעיה אחרת, כי מרבית הדברים מגיעים עם VOLUME סביר.. אולי שווה להתקין מחדש את ה AUDIO DRIVERS, לבדוק את ההגדרות MIXER וכו'....

בכל מקרה, אכן, אם תשנה ב VIRTUALDUB עם ה FULL PROCESSING MODE , זה יגביר לך את ה VOLUME, אבל אז: זה יבצע קידוד מחדש לאודיו, דבר שיוריד מהאיכות שלו, וגם, אם זה היה AC3 במקור, אז זה יהרוס את זה (אם זה בכלל יעבוד על זה).

פורסם
  • מחבר

מה שאתה לא מבין שזה לא קורה רק במחשב

אם יש סרט שהווליום שלו נמוך, אם אני שם אותו ב DVD (שיודע לקרוא DIVX) אז הווליום בטלויזיה גם יהיה נמוך מידי

זה לא משהו במחשב, וזה קורה פעם ב...וזה ממש מציק

יש לי AC3 ENCODER ו DECODER ככה שאני פשוט יכול להשאיר את זה על אותו COMPRESSION (תאורטית, עדיין לא עבדתי עם AC3 )

ואם זה MP3 אז בקלות אפשר להשאיר את זה על אותו קידוד וככה לא להוריד מהאיכות של זה

מילא....אין לי מערכת סראונד....ככה שגם סטריו יהיה בסדר

האיכות של הסטריו שאני שומע לעומת הסטריו שמגיע מה AC3FILTER תהיה שווה

ושוב אני אגיד , זה קורה לרוב בסדרות, כאשר הסדרות לא מקודדות ב AC3!

ככה שלא אכפת לי ממש אם זה יעבוד על AC3 או לא.....

בכל מקרה

תודה לכולם על העזרה

פורסם

רק תיקון קצר, גם אם אתה מקודד משהו באותם פרמרטים, עצם ביצוע דחיסה על משהו כבר דחוס מוריד מהאיכות.

פורסם
  • מחבר

רק תיקון קצר, גם אם אתה מקודד משהו באותם פרמרטים, עצם ביצוע דחיסה על משהו כבר דחוס מוריד מהאיכות.

אתה מוכן להסביר לי למה זה מוריד באיכות?

זה לא דחיסה על דחיסה כי הקידוד נשאר אותו קידוד

לכן גם הקידוד הרבה יותר מהיר

(2 דקות לסרט לעומת שעה וחצי שעתיים)

אם אני טועה, אז תתקן אותי- אבל עם הסבר ;)

אני רוצה להבין איך זה הולך

רועי

פורסם

אם אתה עושה FULL PROCESSING MODE (שאתה חייב לעשות את זה,, אם אתה משנה VOLUME של הסרט פנימית, אתה בעצם משנה את המידע עצמו), זה מקודד מחדש... ככל שלמקודד יש פחות מידע איכותי (שהכי איכותי זה המקור הלא דחוס בכלל), ככה הוא מגיע למסקנות דחיסה עלובות יותר והתוצאה פחות טובה.

כמובן שהכל תלוי באיזה ENCODER אתה משתמש, באיזה איכות וכו', ובהתאם לכך הסיכוי שתבחין בירידה מהותית באיכות או לא.

פורסם
  • מחבר

אוקי

תודה רבה על ההסבר

אני לא מרגיש בהבדל :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים