עבור לתוכן

מתלבט אם לקנות מחשב עכשיו או לחכות לכפולי ליבות ?!

Featured Replies

פורסם

המעבד הכי יקר בעולם יעלה ככה

מעבדים יעלו באזור ה300$

• תגובות 73
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ה EE יקר מאוד בגלל כמות ה L2/3 CACHE הלא הגיונית שיש לו (שמהווה את עיקר המחיר של המעבד)...

פורסם

הEE יקר כי אינטל יכולה לדרוש עבורו כלכך הרבה, כן הקאש מייקר את המעבד אבל לא פי 4-5. אותו דבר עם הFX נתח השוק שמיועד למעבדים האלה מאוד קטן ומי שקונה אותם ישלם עבורם מה שהחברות ידרשו גם ככה.

פורסם
  • מחבר

בשביל orlupo המפרט שאני מתכנן לקנות הוא:

AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem - מקווה שיהיה תVENICE

Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 X2

thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114

Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939

Gigabyte Geforce 6600GT PCI-E SLI 128MB Bulk GV-NX66T128D

WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM

NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk

Compucase 6A19 Black Midi Tower

פורסם

מה בנוגע לביצועים גם הם יגדלו פעמים?או שזה גימיק?

פורסם

תלוי באיזה ישומים, בישומים שיודעים לנצל את זה וMT יהיה שיפור ממשי בישומים אחרים לא יהיה שיפור בכלל.

פורסם

רק שממה שאני שומע, יותר ויותר ישומים יתמכו עם הזמן בכפולי הליבה כולל אפילו משחקים שכן היתרון יהיה גדול מדי מכדי להתעלם ממנו.

פורסם

בקשר למפרט- אתה לוקח לוח שתומך עד VDIMM של 2.8 וזכרונות שלא שווים הרבה מתחת לVDIMM 3.2 , זה די בזבוז

או שתקח זכרונות TCCD שטובים למתח נמוך או שתקח לוח אם של DFI שנותן מתח גבוה .

פורסם

רק שממה שאני שומע, יותר ויותר ישומים יתמכו עם הזמן בכפולי הליבה כולל אפילו משחקים שכן היתרון יהיה גדול מדי מכדי להתעלם ממנו.

משחקים לביינתיים הם כנראה התוכנות הכבדות היחידות שאין להם מה לחפש עם HT או כפולי ליבה, לא תחת מבנה הDX והדרייבר של winxp הדבר הזה ישתנה עם הלונגהורן השאלה עד כמה ומתי בדיוק.

פורסם

עם הזמן התמיכה בכפולי ליבה תגבר-וזאת מעצם יכולת המעבד (ים) .לשם כך נוצרו מעבדים כפולי ליבה,ליכולת עיבוד כפולה ממעבד יחיד(רגיל)

פורסם

מתי יהיה אפשר לקנות מעבדים עם ליבה כפולה למחשב השולחני במחירים סבירים

בארץ הקודש?

פורסם

מתי יהיה אפשר לקנות מעבדים עם ליבה כפולה למחשב השולחני במחירים סבירים

בארץ הקודש?

עוד חודשיים בערך

פורסם

עוד בערך חודשיים אנחנו כנראה נראה כפולי ליבות

אבל במחירים נורמליים? עדיין לא ידוע

פורסם

לחכות קצת לדעתי.

פורסם

מעבד כפול ליבה לעולם לא יגיע לביצועים פי שנים ממעבד אחד!

הדבר היחיד שיכול להכפיל את הביצועים זה Vector Processing שזה לכל מעבד זיכרון משלו(RAM) גם Cache באס פנימי ובאס חיצוני נפרד ועוד כמה דברים.

לדעתי מעבד כפול ליבה זה לא גימיק כי בשימוש שלי במחשב(לינוקס בקימפולים(Gentoo)+שימוש בכמה תוכנות כבדות ביחד(10 הורדות בBT+HL2) או סתם לקדד סרט בזמן שאני משחק) אז זה ממש טוב אבל בשביל משתמש קצה בהתחלה לא יהיה ממש הרבה שיפור אבל ככל שהזמן יעבור אני מאמין שיהיה משהו כמו 50-60% שיפור בכללי לעומת מעבד בעל ליבה אחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים