עבור לתוכן

עידכון המפרטים המומלצים - אפריל 2005!

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום היקרים,

מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-15 לכל חודש, כאשר העידכון האחרון נדחה במשך תקופה ארוכה במיוחד.

למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות!  ;)

המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים.

כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם!   ;D

כל מה שהם צריכים לעשות זה להחליט על התקציב שמתאים להם, להדפיס את המפרט המומלץ ולהגיע איתו אל החנות, או אפילו להזמין ישירות דרך האינטרנט!

זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש.

שימו לב שהמפרטים אינם כוללים בתוכם את עלות ההרכבה, בד"כ החנויות גובות על הרכבה בין 150-200 ש"ח, תלוי בחנות.

כמו כן המערכות לא כוללות שום תוכנה, כלומר גם לא מערכת הפעלה (אין ווינדוס).

כמובן שכל המערכות התעדכנו והשתנו לגמרי מאז העידכון הרישמי האחרון, כעת מספר המפרטים במערכת עומד על כ-34 מחשבים.

הינכם מוזמנים לבדוק את המערכת המעודכנת ולחלוק איתנו הערות או רצונות לשינויים:

http://www.hwzone.co.il/specslist

עידכונים עיקריים שחלו החודש:

• שימו לב שכעת כל המפרטים שמוצעים ללא מסך, הם מפרטים ללא ציוד היקפי בכלל (גם ללא מקלדת, עכבר, רמקולים). הגענו למסקנה שמי שמחפש לשדרג את המחשב בד"כ קונה או רק את המארז ומה שבתוכו, או שהוא קונה את הכל מחדש. לכן ציוד היקפי כרגע התווסף רק למערכות שגם כוללות מסך, או למפרטים ספציפים שדרשו זאת.
  • השתדלנו לציין את זמן האחריות שמקובל לתת לכל רכיב ורכיב, זה עלול להשתנות בין חנות לחנות, תלוי עם איזה יבואן היא עובדת, בכל מקרה במפרטים מצויינת תקופת האחריות המומלצת.
  • היתה ירידה דרסטית במחירי הזיכרונות, אשר השפיעה על רוב המפרטים, המון מפרטים שודרגו ל-512MB או 1GB, ורק התקציביים ביותר נשארו עם 256MB בלבד.
  • זכרונות Twinmos השתלטו על המפרטים כשניתן למצוא אותם במחירים זולים, והם ידועים באיכותים הגבוהה, כמו כן נוסף דגם Speed Premium שאוהב מתח גבוה ומוציא תיזמונים נמוכים בחלק ממפרטי ה-High End.
  • זכרונות G.Skill עם צ'יפים TCCD של סמסונג נכנסו לארץ והם הזכרונות הטובים ביותר לאוברקלוק שתצליחו למצוא, נכנסו רק במפרטי המותרות.
  • כונני WD שנמצאים במחירים מצויינים שולטים על רוב רובם של המפרטים, מלבד בודדים בהם הרשנו לעצמנו לחרוג לטובת טכנולגיית ה-NCQ שתספק תוספת קטנה לביצועים.
  • ספקי הכח של אנרמקס שולטים במפרטים גם בהמלצות בפורומים וגם במערכת ומסיבה מוצדקת, ספק ה-420W EG425P-VE FMA שלהם הוא בין היחידים בארץ שתומכים בתקן ATX 2.0 עם Dual +12V, ו-24 פינים ללוחות אם החדשים, שדורשים ספק כח אמין ויציב לכרטיסי המסך האימתניים בתקן PCI-Express. בנוסף לכך זהו בין הספקים היחידים שמגיעים עם שלוש שנים אחריות והוא גם מסדרת ה-Noisetaker ככה שהוא שקט להפליא!
  • נכנסו מעבדי AMD Sempron 754 שנותנים תמורה אדירה למחיר שלהם, בין השאר בתקווה גם אפשרויות שידרוג עתידי, לעומת פלטפורמות ה-Socket A שהולכות להיעלם בקרוב מהשוק.
  • מנגד נכנסו מעבדי Celeron D של אינטל בסוקט 775 שיתנו קרב קשה למעבדי ה-Sempron בשל היכולת לשלב מעבד תקציבי עם לוחות 915 שנותנים לנו תמיכה ב-PCIe, מה שאומר יותר תמיכה עתידית.
  • נכנסו חזק כרטיסי מסך מהסדרות הגבוהות של ATI, ביניהן ה-X800 256mb של Gigabyte עם הקירור הפסיבי שלו, ה-X800XL המצויין של Powercolor שמגיע עם DUAL DVI ו-VIVO ומתחרה ביד נוקשה בסדרת ה-6800GT של nVIDIA בעלות מצויינת, וה-X850XT של Sapphire שכבר מתחיל להגיח לשוק במחיר קצת יותר הגיוני (אבל עדיין מטורף). פיקחו את עיניכם להופעתו של ה-X800 128mb של Gigabyte (דגם GV-RX80128D), שכבר ניתן למצוא בחלק מן החנויות באיזור ה-1400 ש"ח, הוא אמור להיות פתרון מצויין למי שמחפש כרטיס בין ה-6600GT ל-X800 256mb, רק שכרגע אין עליו עדיין פרטים באתר היצרן - לכן הוא עדיין לא נכנס למערכת המפרטים.
  • כרטיסי ה-6600 של nVIDIA שולטים בכל המפרטים התקציביים יותר, ובהחלט מספקים ביצועים מדהימים ביחס לעלות שלהם.
  • כרטיסי ה-Radeon 9550 128mb 128BIT הם הכרטיסים המומלצים ביותר למערכות דלות התקציב שעדיין צריכות לאפשר הרצה של משחקים.
  • כל מערכות ה-SFF/Barebone שהיה ניתן למצוא במערכת הוחלפו למארז Antec ARIA בשילוב עם לוח m.ATX מכיוון שהעלות דומה (או הרבה יותר יקרה ב-SFF במקרה ומדובר באחד חדיש), ויש הרבה יותר אפשרויות שידרוג בקונפיגרציה זאתי.
  • מעבדי הפנטיום 4 שלא משתלמים לצרכים שעליהם מבוססת מערכת המפרטים כרגע, לא מומלצים בכלל ונעלמו כמעט קליל מן המערכת, פרט לצרכים ספציפים בהם היינו זקוקים ללוח m.ATX והעדפנו לבחור אחד עם תמיכה ב-PCIe. לצערנו לוחות למעבדי AMD בסוקט 939 בקונפיגרציה זו עדיין אינם זמינים בארץ מספיק.
  • המארז שמומלץ ברוב המפרטים ברמות הגבוהות הוא ה-Chenbro, אם כי לדעתנו גם ה-Compucase 6A19 הוא מארז מצויין, ואם ניתן להשיג אותו ללא ספק כח במחיר דומה למחירו של ה-Chenbro הוא גם כן יהיה פיתרון מעולה (ואולי אף עדיף בגלל התמיכה בשני מאווררי 120 מ"מ לעומת ה-Chenbro שמתוכנן לעבוד עם מאוורר 80 מ"מ קידמי ו-120 מ"מ אחורי).
  • לאלו ממכם שמחפשים מאווררי 120 מ"מ שקטים וזולים אנו שמחים להמליץ על פתרונות הקירור של Glacialtech שמוגדרים כ-19dBA, רק שבניגוד לפתרונות של Thermaltake שמוגדרים כשקטים - בדקנו, והם באמת שקטים!
  • לוחות nForce4 שולטים בכל המפרטים האיכותיים יותר לתקציב הגבוה, כאשר ברמה הפשוטה יותר נכנסו לנו ה-Gigabyte K8NF-9 וה-MSI K8N Neo4-F עם ה-nForce4 הפשוט, בעוד רמה מעל זה עם גירסת ה-Ultra של השבב ותמיכה ב-SATA-II, נכנסו ה-Asus A8N-E, ה-MSI K8N Neo4-Platinum והכוכב העולה של הביצועים/אוברקלוק ה-DFI LanParty NF4 Ultra-D.
  • המחירים של מסכי ה-LCD מאז העידכון האחרון נפלו לריצפה, ובזמן שאז היינו משקיעים מעל 2500 ש"ח למסך LCD סביר, כיום ניתן להשקיע הרבה פחות, ובסביבות ה-1950 ש"ח לקחת מסכים מצויינים כמו ה-Samsung 710T או ה-LG 1730B, ובתקציבים הגבוהים יותר הכנסנו את המסך המצויין של Viewsonic, ה-VP171B-2. כמו כן הרשנו לעצמו להכניס מפרט עם מסכי 19" דקים, שגם המחירים שלהם ירדו ברמה מדהימה.
    .

מצאתם תקלה? מחיר שגוי? משהו לא נראה לכם? זהו המקום להודיע על כך!

גם כל רעיון לייעול העולה על רוחכם יתקבל בברכה ואתם מוזמנים לשתף אותנו בדיון זה, כשאנו מבטיחים לשקול את הצעותיכם בהקדם האפשרי.

המחירים בד"כ הם ממוצע של החנויות המוכרות והגדולות ברשת (ע"י שימוש בהשוואת המחירים של www.ZAP.co.il או גלישה ישירה לאתר), הם כוללים מע"מ, והם לא על בסיס מזומן! אלא על תשלום אחד בכרטיס אשראי. לשטרות רוב החנויות יציעו הנחה בין 2-3%.

חנויות הרשת העיקריות בתחום, בהן בד"כ אפשר למצוא את הרכיבים אשר נמצאים במפרטים:

www.zigzag2000.co.il

www.logicpc.co.il

www.noacomp.co.il

www.lamir.co.il

www.pandas.co.il

www.ksp.co.il

www.com4u.co.il

אתם מוזמנים להציע מחשבים נוספים לפי ריאות עיניכם אם נראה לכם שחסר כאן משהו.

Enjoy..  :D

רן מילשטיין

פורסם

אחלה מפרטים ביו, רק שיש לי כמה הארות שאפשר לעשות בנוגע למפרטים..

1.אם קונים גוף קירור מיוחד למעבד (כמו במרבית המפרטים שנתת) לפי דעתי אפשר לקחת מעבר בגרסת ה-tray ולא ה-box והדבר יחסוך עוד כ-70 עד 100 שח..

2.יש לוח אם יותר זול וטוב מהלוח של MSI שהצאת בחלק מהמפרטים מבוסס nForece 4 Ultra שעולה 573 שח ה- Biostar NF4UL-A9 939 ומאפשר להשתמש בכרטיס AGP או PCIe (מתאים לאנשים שלא רוצים להשקיע כרגע בכרטיס מסך חדש.. ואולי מעדיפים לקנות מחשב חדש כרגע אבל לא להתקע בלי אופציה לכרטיס מסך יותר טוב בעתיד..

3.בקשר למפרטים למסיבות רשת, אמרת "לוחות עם PCIe לסוקט 939 עדיין לא זמינים בארץ בגירסת MicroATX..", חיפוש קצר מעלה את הלוחות הבאים:

FOXCONN AMD NF4K8MC-RS שעולה 526 שח

MSI RS480M2-IL שעולה 620 שח

ככה שניתן להרכיב מפרט למחשב mATX ברמה יותר טובה ויותר מתאים לגיימרים ממה שהצעת..

מקווה שעזרתי למי שמחפש מחשב חדש  :xyxthumbs:

פורסם

קודם כל טוב שמדור המפרטים המומלצים חזר להתעדכן באופן שוטף. מזל טוב.

רק חבל ולא ברור למה אין התייחסות למפרטים למטרות אחרות. במיוחד ל:

1.עבודה גרפית ועיבוד תמונה

2. עריכת וידאו

3. אנימציה ממוחשבת 3D

יש חיים בין עבודה משרדית לגיימרים.

אני מבקר באתר תכופות ונהנה ממנו, אבל אני לא גיימר .

פורסם

Neo3

חובה להכניס אותו למפרטים של סוקט 754, במיוחד אם אתה ממילא לוקח כרטיסים עם HSI

פורסם

לבונה המפרטים שלום,

קודם כל בנית יופי של מפרטים ואני יפרסם אותם ויעזר בהם אז תודה!

התעניינתי במפרט של ה10K ש"ח ה"בזבזני" עם המסך 19 אינץ LCD עכשיו ראיתי שנתת את שני המסכים האלה:

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=vp912b&page=1&cookie%5Ftest=1

בעלות של 3600 ש"ח אם אני לא טועה והמסך הזה

http://www.viewsoniceurope.com/data/60/VX912.pdf

בעלות של 2800 ש"ח.

המסכים מצויינים אבל אתה לא חושב שהמסך הזה יותר טוב מהם ויותר זול:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_41_125&products_id=8992

שני הדברים שאני יודע להסתכל עליהם במסך זה הניגודיות והזמן תגובה והמסך שנתתי הוא 8MS ו800:1 שזה הרבה לא?

קח לצומת ליבך

פורסם
  • מחבר

1.אם קונים גוף קירור מיוחד למעבד (כמו במרבית המפרטים שנתת) לפי דעתי אפשר לקחת מעבר בגרסת ה-tray ולא ה-box והדבר יחסוך עוד כ-70 עד 100 שח..

הבעיה שאם לוקח מעבד ב-TRAY רוב הפעמים זה יבוא אפור ולא ישירות מהיבואן הרישמי (למרות שזה כמובן אפשרי גם עם BOX). זה יותר מסוכן מבחינת האחריות ולכן העדפתי להימנע מכך.

2.יש לוח אם יותר זול וטוב מהלוח של MSI שהצאת בחלק מהמפרטים מבוסס nForece 4 Ultra שעולה 573 שח ה- Biostar NF4UL-A9 939 ומאפשר להשתמש בכרטיס AGP או PCIe (מתאים לאנשים שלא רוצים להשקיע כרגע בכרטיס מסך חדש.. ואולי מעדיפים לקנות מחשב חדש כרגע אבל לא להתקע בלי אופציה לכרטיס מסך יותר טוב בעתיד..

יש בעיה אחרת.. זמינות של הלוח. אם תחפש אותו ב-ZAP תמצא אותו רק בחנות אחת, זאת שקישרת אליה. המפרטים המומלצים אמורים לציין גם רכיבים שניתן להשיג במספר חנויות, ולא רק בחנות אחת. חוץ מזה ש-Biostar לא ידועה כאחת החברות האמינות בשוק, כמו החברות הגדולות יותר. אם תנסה למצוא עליו ביקורות בגוגל אני בספק אם תצליח למצוא משהו (אני בחיפוש זריז לא מצאתי), וגם לא דיעות של משתמשים בפורומים. אי אפשר להמליץ על משהו שאתה לא יודע עליו כלום.

3.בקשר למפרטים למסיבות רשת, אמרת "לוחות עם PCIe לסוקט 939 עדיין לא זמינים בארץ בגירסת MicroATX..", חיפוש קצר מעלה את הלוחות הבאים:

FOXCONN AMD NF4K8MC-RS שעולה 526 שח

MSI RS480M2-IL שעולה 620 שח

ככה שניתן להרכיב מפרט למחשב mATX ברמה יותר טובה ויותר מתאים לגיימרים ממה שהצעת..

אני מכיר את שני הלוחות הללו. בקשר ל-MSI תקף בדיוק מה שציינתי קודם, ניתן להשיג רק בחנות אחת, ועוד אחת לא מוכרת בכלל, לכן לא ניתן להשתמש בו.

בקשר ל-Foxconn דווקא שקלתי אותו ברצינות, אבל קראתי עליו ביקורת, והיא לא היתה חיובית במיוחד. בנוסף לכך אני פחות מאמין בלוחות אם שלהם כרגע ומעדיף יצרן מוכר. בחרתי בהם רק כשהיה צורך במפרט הזול ביותר בלבד.

רק חבל ולא ברור למה אין התייחסות למפרטים למטרות אחרות. במיוחד ל:

1.עבודה גרפית ועיבוד תמונה

2. עריכת וידאו

3. אנימציה ממוחשבת 3D

היו מפרטים כאלה בעבר, ויכול להיות שהם יחזרו בעתיד. הבעיה עם מפרטים כאלה שהם מאוד תלויים בתוכנות הספציפיות בהן מתשמשים. ולכן צורכות מפרטים יותר מותאמים אישית. אם תציע לי מפרטים כאלו שיתאימו לדעתך אשמח לעלות אותם.

Neo3, חובה להכניס אותו למפרטים של סוקט 754, במיוחד אם אתה ממילא לוקח כרטיסים עם HSI

למה אתה מתכוון?

המסכים מצויינים אבל אתה לא חושב שהמסך הזה יותר טוב מהם ויותר זול:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_41_125&products_id=8992

שני הדברים שאני יודע להסתכל עליהם במסך זה הניגודיות והזמן תגובה והמסך שנתתי הוא 8MS ו800:1 שזה הרבה לא?

על האחריות של חיון (היבואנים של סמסונג) שמעת אני מניח.. הם עושים טרור על פיקסלים ולכן אני גם שוקל להחליף את ההמלצה שלי על ה-710T ל-LG 1730B.

חוץ מזה שאני למדתי שאין להסתכל על נתונים יבשים במסכי LCD. הרבה פעמים אין קשר בין מה שכתוב על הדף לבין מה שרואות העיניים.

כמו כן שים לב שלמסך שקישרת אליו אין חיבור DVI. מי קונה מסך בכל כך הרבה כסף ללא חיבור זה? :) למרות שרוב האנשים לא ישימו לב להבדל בין חיבור אנולגי לדיגיטלי, אנחנו עדיין רוצים לאפשר איכות צפיה מירבית. רוב המסכים שמגיעים ללא החיבור הזה נחשבים מסכים "פשוטים וזולים".

פורסם

עדיף לקנות MSI K8N Neo3 מאשר K8NS, למשל כמו כאן. ההפרש בין הK8NS לבין הNeo3 קטן מההפרש בין ה6600GT AGP ל6600GT PCI-E, גרסת הPCI-E של הכרטיס יותר חזקה (בזכרונות, וגם יש את הגרסאות המומהרות), ומקבלים צ'יפסט יותר עדכני.

פורסם

אני חושב ששמתם במפרט של ה10000 למשחקים+מסךLCD17 לוח 939 ומעבד 754. לא הכי מתאים...

פורסם
  • מחבר

הא יפה אני בהחלט אשקול עידכון בעניין, צריך לבדוק רק את הזמינות של הלוח בארץ (יש חנויות בארץ שעוסקות ביבוא עצמי, וזה גורם לכך שלפעמים ניתן למצוא פריט מסויים רק אצלהם בהתחלה, ובד"כ משמעותית יותר זול מחנויות אחרות)

וכמובן צריך לחפש ביקורות.

אבל זה מצויין שיש סופסוף לוחות 754 עם תמיכה ב-PCIe, ראיתי מגוון כאלו בתערוכה בגרמניה.

אני חושב ששמתם במפרט של ה10000 למשחקים+מסךLCD17 לוח 939 ומעבד 754. לא הכי מתאים...

צודק! :o תוקן.. תודה! ;)

פורסם

עוד משהו ששמתי לב אליו

המערכת ב4500 לאוברקלוקינג לא שווה הרבה

בסופו של דבר עם כמה אוברקלוקינג שתעשה איתה, המערכת משחקים ב4000 עם החלפה ל1GB זכרון תהיה הרבה יותר חזקה אחרי אוברקלוק, גם אם הפוטנציאל שלה נמוך יותר, למרות שזה ישתנה בצורה קיצונית עם הVenice שמגיע בקרוב. אם מוסיפים למערכת ב4000 לשני סטיקים של 512MB (אפילו משהו זול - לא חייבים 2-2-2-5) ומשדרגים את הספק, מקבלים מערכת חזקה בהרבה, במיוחד אחרי אוברקלוק. המטמון לא הורג את הHammer, אבל גם הוא נהנה ממנו, בסופו של דבר אתה תצטרך סמפרון במהירות גבוהה יותר כדי להשוות A64, וזה לפני ה64 ביט או הדואל. השאלה כאן היא אם אנחנו מחפשים צילומי מסך או ביצועים בשורה התחתונה.

אגב, המלצות על סטיקים של 256MB הם לדעתי מוטעות אלא אם זו כמות הזכרון הכוללת במערכת או שזה אינטל.

המלצות על פרסקוט עם X800/X800XL בתוך Aria, עם ספק שנותן רק 180W ב12v, וזה לפני הצריכה של ה5v,3.3v, מאוד מפחידות, גם אם אין אלטרנטיבות.

פורסם

המלצות על פרסקוט עם X800/X800XL בתוך Aria, עם ספק שנותן רק 180W ב12v, וזה לפני הצריכה של ה5v,3.3v, מאוד מפחידות, גם אם אין אלטרנטיבות.

הספק של האריה לא 300 ואט??

פורסם

הספק הוא 300W, הספק משולב של 3.3v,5v,12v הוא 280W (וחוץ מזה יש גם את ה5v-,?12v- וה5v standby)

אבל הוא נותן רק 180W על ה12v, וגם זה לפני שמחשיבים את מה שה3.3v,5v מורידים ממנו (בסופו של דבר צריכה גבוהה בריילים הללו עלולה להפחית מהיכולת של ה12v)

זה צריך ללכת למעבד, לכרטיס מסך, לדיסק קשיח ולעוד דברים. אני לא הייתי שם פרסקוט + כרטיס מסך חזק בכזו מערכת.

עמוד נתונים של הSmartpower 300W?

כל זה לפני שהתחלנו לדבר על עניין פליטת החום.

פורסם

איזה יופי שעידכנתם את מערכת המיפרטים!

כל הכבוד!

פורסם

AMD Athlon 64 לקולנוע ביתי?

המערכת אמורה להציע Intel Pentium 4 .

פורסם

מפרט לקולנוע ביתי אמור להכיל מעבד פשוט וקר, בשביל קירור שקט כמה שיותר

P4 לא עונה על הדרישות הללו

אין שום יתרון לP4 במערכת כזו. מערכת קולנוע ביתי לא צריכה יכולות קידוד או עריכה, רק פענוח, וזה כל P3 יכול לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים