עבור לתוכן

הבדלים בין גא"מא לממר"ם?

Featured Replies

פורסם

הם נותנים לי קישור לשאלון את שהשאלון פתוח?

אני יודע שהחיל משתמש בחידון השנתי של CODEGURU במטרה למצוא מועמדים (בין היתר) ...

http://www.codeguru.co.il/cg.asp

פורסם

אלוהים, כמה שלחלקכם אין מושג מהחיים שלהם. (כן גילי, אתה פשוט פולט שטויות בצרורות).

גאמא (ללא ראשי תיבות, זוהי פשוט האות הלטינית.) הוא פרוייקט של חיל המודיעין, הקשור לכל תחומי המחשבים- רשתות, תיכנות, חומרה ועוד.

גאמא אינו קשור בפרופיל רפואי (קרי- גם בעלי פרופיל קרבי מגיעים אליו), והמיונים אליו אינם רק "לטופ שבטופ" אלא גם לאנשים בעלי ידע ברמה גבוהה, אך לא מטורפת, בהחלט לא. (ואתם יכולים להסתמך על מה שאני אומר).

לאחר הצו הראשון, חיל המודיעין פונה לאנשים שאותרו לפי נתוניהם האישיים (קב"א ודפ"ר) וכמו כן לכאלו שלמדו נושאי מחשב שונים לבגרות.

םניה זו נעשית ע"י מילוי שאלון באינטרנט, בו יש למלא את רמת הידע בנושאים שונים. אחרי כן מודיעין מנפים את אלו שלא מתאימים ומזמנים את אלו שנראו מתאימים לשורה של ראיונות ומבחנים.

המסלולים אותם אני מכיר, שהם הרב, אינם קשורים ללימודים על יסודיים (י"ג או י"ד), אלא הם מסלולים אליהם מגיעים אנשים אחרי קורסים שונים בחיל (לעיתים קד"צ), עם אורך משתנה. כמו כן, ישנם מקומות (אין קשר לאיכות) אליהם אין קורס מקדים ופשוט יש On Job Training.

גאמא בהחלט נחשב כמסלול איכותי בחיל. ועוד דבר- יש חובה של חתימת קבע לשנה.

את ממר"ם איני ממש מכיר, אך אני יודע מספר פרטים עליו.

ממר"ם הוא חלק בחיל התיקשוב (קשר לשעבר) שהנמצאים בו עוסקים בנושאי המחשבים השונים.

ממר"ם למעשה, הוא אחד מהמקומות בהם ניתן לקבל הצבה לאחר קורס תוכניתן\מפעיל מערכות מחשב\מנהל רשת ודומיהם. קורסים שחלקם איכותים וחלקם דיי בלאי, ורובם המכריע מיועד לאנשים בעלי פרופיל עורפי (64 ומטה).

אני אומר שטויות?

אתה כמו כולם אמרת מה המיונים לא אמרת כלום על מה גאמא עושים

פורסם

פורסם

ואי יש שם שאלות קשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים