עבור לתוכן

האל"ף-בי"ת - דברי אלוקים הנדסיים.

Featured Replies

פורסם

"בעיני, עבודתו של סטן מהווה אישור חד משמעי לתורה כטקסט אלוהי - דברי אלוהים", אמר סנדור, בעל תואר דוקטור ללשונות ולתרבויות המזרח הקרוב מאוניברסיטת הרווארד, ובעל תואר שני בלימודי דת מאוניברסיטת ייל.

כשלמישהו פה יהיה תואר שני בתחום כלשהו אז תוכלו בכלל לדבר, עד אז אני רוצה לשמוע את הדממה.

נ.ב:דבר שלא קשור אבל בא לי לספר לכם דבר שיעניין אתכם, אני מת לראות מה תגידו על, איך תלעגו לי הפעם.

חוקר צפונות התנ"ך הוא דוק' אליה ריפס שהוא מתמטיקאי בכיר באחת מהואניברסיטאות בארץ, הוא נתן את הצופן התנכ"י לפנתגון, למפצח הקודים הטוב בעולם

וזה בדק את הצפונות, הוא אומר שהוא בא להפריך ויצא מוכיח, הוא היה מופתע מכל העניין בצורה בלתי רגילה, הוא מתאר את ההסתברות שדבר כזה יהיה מקרי כאחד למיליארדים.  :yelclap:

א. קרא את זה - http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/diloogim/skips.html . אל תסכים, רק תקרא, ותמצא לי שם דבר אחד שאינו הגיוני.

ב. אתה מצפה שמישהו עם תואר שני בלימודי דת (או אפילו עם תואר רביעי, כלומר פרופסור), לא יאמין ב-ה'? זה כמו שאני אתן לך מישהו עם תואר שני בלימודי האתאיזים (או הייתה אפשרות לעשות תואר בכזה דבר) כהוכחה ניצחת לכך שאין אלוהים.

ג. אני מניח שהדברים ש"מפצח הקודים הגדול בעולם" אמר מופיעים בכמה אתרים מכובדים. תן קישור לאתר שמכבד את עצמו ושאינו בעל אופי דתי שמאשש דברים אלו ואז אני אאמין שהאדם האמור באמת אמר זאת.

פורסם

כי קל לי יותר להאמין ללוגיקה מאשר אמונה

ודת היא לא דבר לוגי

אם מישהו יוכיח מתמ'/פיסקלית שאלוהים קיים או לפחות יציג תיאוריה יציבה (לאו דווקא הוכחה מוחלטת)

אני אאמין לו (לא ישר, אני לא מקבל ישר דברים בלי הסבר והוכחות)

כל המדענים שאומרים שאלוהים היה אחראי וזה לא סתם צירוף מקרים לא אומרים את זה בגלל שהם מצאו את אלוהים בנוסחאות (כמאמר לפלס)

אלא בגלל שהם מאמנים שהאלוהים קיים ולכן מחפשים איפה להכניס אותו

אני מניח שלמדת יחסות פרטית... מה לוגי בזה? ;)

כל הקטע הזה הזוי לחלוטין, ולא "הזוי" כמו מטורף, אלא הזוי במובן הכי בסיסי: לפי דעתי הוא פשוט חשב על משהו באותו זמן שהוא פתח את הספר, ראה משהו בדימיון, ואיך שהוא קישר את זה לכתב... קורה לפעמים שכשחושבים על משהו, גם "רואים" אותו, למרות שהדבר לא קיים...

פורסם

זה בדיוק הקטע, הוא הזוי ל"הגיון" האנושי אבל אי אפשר להתווכח אם הלוגיה והקנסטטנטיות של הדברים

המשוואות לוגיות וההוכחה היא מתמ' מלאה ומגובה על ידי ניסויים רבים

תורת היחסות (כולה לאו דווקא הפרטית) נראית מאד לא "הגיונית" אבל היא לוגית הרבה יותר משהדת אי פעם תהיה

פורסם
  • מחבר
ג. אני מניח שהדברים ש"מפצח הקודים הגדול בעולם" אמר מופיעים בכמה אתרים מכובדים. תן קישור לאתר שמכבד את עצמו ושאינו בעל אופי דתי שמאשש דברים אלו ואז אני אאמין שהאדם האמור באמת אמר זאת.

בסרט הבא: "תורה מן השמיים"

http://hidabroot.org/Media/Movies/TorahFromSky.asx

הרב זמיר כהן מדבר על המחקר של דוק' אליה ריפס שעבד עם מייקל דרוזנין בכתיבת הספר "הצופן התנכי", אם אתה לא מאמין וחושב שהוא מסלף פשוט תחקור את הנושא לעומק ותגלה, אני לא יעשה לך את העבודה, אתה רוצה לא להאמין אל תאמין זה הכי קל, בדיוק כמו שלהאמין זה הכי קל, אבל לחקור דורש קצת יותר. תחקור ואני בטוח שגם אם תגלה אתה תטען שמדובר במדען דימיוני שהמציאו, קיצור כפי שאמר פה גילי, גם הת'רד הזה לא יוביל לשום מקום חדש, רק לעוד ויכוחים נוסח ליבוי האש ולצחוק עוד קצת על הילד הדתי שנפל מכוכב אחר, הרי זה מקובל בחברה שלנו לקבל אותם ככה, זה מקובל אז למה שלא ננהג כך?! אז זהו שכן, זה הכי קל לשנוא, קשה לנסות לשמוע ולפתוח את העיניים ותאמינו לי ששמעתי הרבה תיאוריות והרבה ניסויים להפריך את קיום האלוקים אבל דבר לא יצליח כי הוא קיים, מבחינתי זה עובדתי, מבחינתכם זה פנטזיה של מדע בדיוני וכאן נכנסת האמונה, בדיוק כמו האמון בין בני זוג שנמצאים בקשר טוב, האמון שעליו מתבסס כל הקשר.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק הקטע, הוא הזוי ל"הגיון" האנושי אבל אי אפשר להתווכח אם הלוגיה והקנסטטנטיות של הדברים

המשוואות לוגיות וההוכחה היא מתמ' מלאה ומגובה על ידי ניסויים רבים

תורת היחסות (כולה לאו דווקא הפרטית) נראית מאד לא "הגיונית" אבל היא לוגית הרבה יותר משהדת אי פעם תהיה

זה העניין, שהלוגיקה אף פעם לא שיחקה ולא תשחק משחק בחיים שלנו, פעם לא האמינו שיהיו את הדברים שיש היום, זה לא אומר שאין אותם.

בימים עברו, כשהמדע היה בתחילתו חשבו שהעולם הוא משטח שעומד על פילים וליוויתנים, רק לאחר מספר שנים גילו שהעולם הוא עגול, מה שלא ידעו ולא רצו לדעת זה שבספר הזוהר שנכתב לפני 2000 שנה נכתב שהעולם הוא עגול, כנ"ל לגבי עניין היבשות, ישנה תופעה שנקראת "נדידת יבשות", הסדר שבו היבשות מתחלקות כיום הוא לא כמו שהיה פעם, בעבר לא היו בכלל 7 יבשות ומוזר מאוד שבזוהר מדברים על 7 יבשות לפני שבכלל קמו מדינות כמו: גרמניה, בריה"מ ולפני שהחלה תופעת "הנדידה" במלואה.

פורסם

ההרצאות של הרב זמיר מיועדות לאנשים משוכנעים / חסרי ידע אחר בנושא, ראיתי את ההרצאה שלו על אבולוציה ואם זו אפילו דומה אי אפשר לקחת שום דבר שהוא אמר שם ברצינות... הכל מלא חצאי דברים וחצאי ציטוטים שהוצאו מהקשרם

ואם אתה רוצה שהוא יחקור איך הוא אמור למצוא מה אמר "מפצח הקודים הגדול בעולם" לבד? לי אין מושג מיזה ומעולם לא שמעתי על מישהו כזה שאמר משהו דומה אפילו על הצופן התנכי, אין לי מושג אפילו איפה אפשר להתחיל לחפש

רק הכנסיה חשבה שהעולם שטוח, לפני זה היוונים חשבו שהוא עגול ואף חישבו את ההיקף שלו בקירוב של 100 ק"מ ואת אורך השנה בדיוק של כרבע שעה

היוונים כפי שאתה בטח יודע התקיימו לפני 2500~ קצת לפני הזוהר...

היבשות כפי שמוכרות לנו היום הגיעו למצבן כבר לפני כחצי מיליון שנה, וגם אין בדיוק 7 יבשות, רק אם אתה מחשיב את הקוטב הצפוני שהוא סתם גוש קרח ואת אוסטרליה שהיא לא יותר מאי גדול, ואת האמריקות כיבשות נפרדות, למעשה החלוקה הנכונה היא שלוש יבשות-אירו-אסיה-אפריקה, אמריקה, ואנטרטיקה או לפי הלוחות הטקטוניים ואז בכלל מספר היבשות הוא גדול בהרבה והוא כ10 (אם כל לוח הוא יבשת)

בנוסף עדויות ארכיאולגיות מסוימות תומכות בטענה שלמצרים היה קשר מסחר כלשהו אם האינדיינים של דרום אמריקה, וככה שייתכן שהידע על היבשת השניה אבד ברוב הספרות והשתמר בצורה מסוימת בזוהר

פורסם

AIRBORN-i

שלושה דברים:

אחד בקשר ליבשות, הספר כמו שאמרת נכתב לפני 2000 שנה, היו כבר 7 יבשות לפני מאות מליוני שנים.

תחשבו לבד מה לא מסתדר פה.

שתים בקשר לעולם, היו אנשים שניחשו שזה פלטה על גב של חמור והיו שניחשו שזה כדור, מה זה אומר שהם צדקו בניחוש שלהם מלפני 2000 שנה? כל עוד אף אחד מהם לא הביא תמונה של כדור הארץ ממרחק מספיק או חישוב\ניסוי (כמו היונים) שיוכיח את זה זה לא יותר מסתם ניחוש צודק, אז כול הכבוד להם אני מקווה שהם זכו בהתערבות.

וגם, אני בטוח שמדובר בפירוש של איזה מילה או שתים ולא באמת כתוב שם שהעולם הוא עגול (כמובן, למה שהם יהיו ברורים, אחרי זה לא יהיה מה לפרש..).

שלוש, בקשר לאמונה שלך שאמרת שבישבילך זו עובדה. אפשר לדעת למה?

אני למשל מאמין בתאוריות רבות שהומצאו על ידי המדע, למה כי אני רוצה תשובות (וזה מטבע האדם).

את מאמין בתאורייה שהיא האלוהים.

ההבדל ביננו הוא שאם לי יספרו על תאוריה שסותרת את תאורית המפץ הגדול ויש בה יותר היגיון אני יבחר בה כי המטרה שלי היא לנסות למצא כמה שיותר את האמת.

אם לך יספרו על תאוריה חדשה שמסבירה איך נוצר היקום אתה תסגור את הדלת ותתעלם מנה כי היא לא כוללת את האלוהים שלך.

אתה מבין עכשיו למה מתיחסים אליך ולאנשים אחרים פה כאל"הילד הדתי שבא מעולם אחר" כי החשיביה הבסיסית שלך היא מאוד פרמיטיבית לא בגלל האמונה שלך באל מסוים, כמובן שכל מי שמסרב להאמין באלוהים הוא פרמיטיב גם כן, כי הרי איזו הוכחה יש לו שהוא לא קיים, ואם הוא כל כך מאמין במדע הוא צריך הוכחות כדי לא להאמין באלוהים.

ולכן אני למשל לא שולל את קיומו של אלוהים אני פשוט לא מוכן לקבל את זה כעובדה\אמונה שלי כל עוד לא תבוא הוכחה מספקת ( בעיקרון, שום הוכחה לא מספיקה בשביל לקבוע עובדה באף עניין) .

ולכן אני בוחר להאמין נכון לעכשיו בכמה תאוריות אחרות שההוכחות להם נראות לי יותר הגיוניות.

פורסם

airborn, נסיונות השכנוע שלך (ושל RTP) כבר לא סתם מאוסים, אלא כבר הפכו להיות פתטיים.

כל ת'רד שנפתח מתנהל באותה צורה בדיוק:

- הצגת "עובדה" מדעית חדשה, או "גילוי", או המצאה או השד יודע מה, שכביכול מוכיחים מעבר לכל ספק את קיומו של יהוה, ודורשים מכולנו לחזור בתשובה מיד.

- עם הגילויים הראשונים של הסתייגות מטעמים מדעיים אמיתיים, אתם שולפים את המדען / מרצה / פיסיקאי / מפצח צפנים התורן, שהוא כביכול הסמכות העליונה בנושא המדובר, ומראים כמה שהוא חקר בנושא ואיזה תובנות מדהימות הוא גילה - שגם כן, אמורות לגרום לנו לחזור בתשובה.

- כשזה לא עוזר, אתם מתחילים לטעון שאנחנו נורא אטומים ולא פתוחים לקבלה של דברים חדשים.

(השלב הבא עוד לא הופיע בת'רד הזה, אבל אם אני אתן לו להמשיך מספיק הוא עוד יופיע)

- כשאף אחד (למרבה הפלא) לא התרשם ו/או חזר בתשובה, פונים לאלמנט שנאת החינם: כל החילוניים לא סובלים את הדתיים, כל החילוניים מתנשאים ומגעילים לדתיים, כל החילוניים אטומים וכיוצא בזה, ורק הדתיים כל הזמן מנסים לקרב ולחזק את אחדות העם.

*וחוזר חלילה.

די. נמאס.

אני אפילו לא אתחיל להתייחס לשטויות שנאמרו פה, אבל אני אגיד את זה:

אם הת'רד ימשיך בכיוון הנוכחי (של עוד ת'רד "יש/אין אלוהים" סטנדרטי, כמוהו יש כבר לא מעט בפורומים), הוא ינעל.

הייתי אומר להשאר בנושא, אבל גם הוא די גבולי - אז תנסו בכל זאת להתייחס אך ורק למאמר המופיע בפוסט הראשון, או שהת'רד ינעל.

נ.ב: airborn, עדיין לא הוספת את הקישור שביקשתי ממך להוסיף. אם תפרסם הודעה נוספת בת'רד הזה ולא יפורסם קישור בהודעה הראשונה (אותו אתה יכול להוסיף ע"י שימוש בכפתור העריכה), הת'רד ינעל.

פורסם

יש גם את עניין הצביעות שבדבר - במידה ולא נוח הדבר אלו שמאמינים בדת מבטלים אותה בנוגע להוכחת אי-קיומו של אלוהים . הםמתייחסים בביטול לממצאים ארכיאולוגיים של שרידי דינוזאורים ובני-אדם מלפני עשרות מיליוני שנים ועשרות אלפי שנים בהתאמה, מתעלמים מכך שלא נמצאו הוכחות לכך שבני-ישראל היו במצרים וכו'..אך כאשר נוח הדבר, הם מסתמכים על מדענים וחוקרים כמאששים את קיום אלוהים, ובהתלהבות מציינים שהם פרופסורים ודוקטורים. הם בוררים להם את המתאים לאמונתם ומכל השאר מתעלמים. כמה נוח. :P

פורסם
  • מחבר

ההרצאות של הרב זמיר מיועדות לאנשים משוכנעים / חסרי ידע אחר בנושא, ראיתי את ההרצאה שלו על אבולוציה ואם זו אפילו דומה אי אפשר לקחת שום דבר שהוא אמר שם ברצינות... הכל מלא חצאי דברים וחצאי ציטוטים שהוצאו מהקשרם

ואם אתה רוצה שהוא יחקור איך הוא אמור למצוא מה אמר "מפצח הקודים הגדול בעולם" לבד? לי אין מושג מיזה ומעולם לא שמעתי על מישהו כזה שאמר משהו דומה אפילו על הצופן התנכי, אין לי מושג אפילו איפה אפשר להתחיל לחפש

רק הכנסיה חשבה שהעולם שטוח, לפני זה היוונים חשבו שהוא עגול ואף חישבו את ההיקף שלו בקירוב של 100 ק"מ ואת אורך השנה בדיוק של כרבע שעה

היוונים כפי שאתה בטח יודע התקיימו לפני 2500~ קצת לפני הזוהר...

היבשות כפי שמוכרות לנו היום הגיעו למצבן כבר לפני כחצי מיליון שנה, וגם אין בדיוק 7 יבשות, רק אם אתה מחשיב את הקוטב הצפוני שהוא סתם גוש קרח ואת אוסטרליה שהיא לא יותר מאי גדול, ואת האמריקות כיבשות נפרדות, למעשה החלוקה הנכונה היא שלוש יבשות-אירו-אסיה-אפריקה, אמריקה, ואנטרטיקה או לפי הלוחות הטקטוניים ואז בכלל מספר היבשות הוא גדול בהרבה והוא כ10 (אם כל לוח הוא יבשת)

בנוסף עדויות ארכיאולגיות מסוימות תומכות בטענה שלמצרים היה קשר מסחר כלשהו אם האינדיינים של דרום אמריקה, וככה שייתכן שהידע על היבשת השניה אבד ברוב הספרות והשתמר בצורה מסוימת בזוהר

לא הרב חקר את זה בעצמו, אלא דוק' אליה ריפס מהאוניברסיטה העברית בירושלים הוא זה שהנהיג את כל עניין המחקר בנושא הצופן התנכי.

פורסם
  • מחבר

airborn, נסיונות השכנוע שלך (ושל RTP) כבר לא סתם מאוסים, אלא כבר הפכו להיות פתטיים.

כל ת'רד שנפתח מתנהל באותה צורה בדיוק:

- הצגת "עובדה" מדעית חדשה, או "גילוי", או המצאה או השד יודע מה, שכביכול מוכיחים מעבר לכל ספק את קיומו של יהוה, ודורשים מכולנו לחזור בתשובה מיד.

- עם הגילויים הראשונים של הסתייגות מטעמים מדעיים אמיתיים, אתם שולפים את המדען / מרצה / פיסיקאי / מפצח צפנים התורן, שהוא כביכול הסמכות העליונה בנושא המדובר, ומראים כמה שהוא חקר בנושא ואיזה תובנות מדהימות הוא גילה - שגם כן, אמורות לגרום לנו לחזור בתשובה.

- כשזה לא עוזר, אתם מתחילים לטעון שאנחנו נורא אטומים ולא פתוחים לקבלה של דברים חדשים.

(השלב הבא עוד לא הופיע בת'רד הזה, אבל אם אני אתן לו להמשיך מספיק הוא עוד יופיע)

- כשאף אחד (למרבה הפלא) לא התרשם ו/או חזר בתשובה, פונים לאלמנט שנאת החינם: כל החילוניים לא סובלים את הדתיים, כל החילוניים מתנשאים ומגעילים לדתיים, כל החילוניים אטומים וכיוצא בזה, ורק הדתיים כל הזמן מנסים לקרב ולחזק את אחדות העם.

*וחוזר חלילה.

די. נמאס.

אני אפילו לא אתחיל להתייחס לשטויות שנאמרו פה, אבל אני אגיד את זה:

אם הת'רד ימשיך בכיוון הנוכחי (של עוד ת'רד "יש/אין אלוהים" סטנדרטי, כמוהו יש כבר לא מעט בפורומים), הוא ינעל.

הייתי אומר להשאר בנושא, אבל גם הוא די גבולי - אז תנסו בכל זאת להתייחס אך ורק למאמר המופיע בפוסט הראשון, או שהת'רד ינעל.

נ.ב: airborn, עדיין לא הוספת את הקישור שביקשתי ממך להוסיף. אם תפרסם הודעה נוספת בת'רד הזה ולא יפורסם קישור בהודעה הראשונה (אותו אתה יכול להוסיף ע"י שימוש בכפתור העריכה), הת'רד ינעל.

אני בטוח שאתה יודע שלפי הדת אסור לכתוב את שמו של הקב"ה ואתה בכל זאת כותב, תודה על הכבוד הרב שאני מקבל והשם יתברך.

פורסם

אל תגרמו לי לנעול את הת'רד.

פורסם

תגיד אתה אידיוט מוחלט? היבשות התחלקו לתצורתם הסופית לפני יותר משני מילארד שנה, ודרך אגב יש 7 יבשות רק אם סופרים את אמריקה בתור 2 :smile1:

פורסם

המילה שכתבתי היא בסך הכל השם של האל היהודי, בדיוק כמו כל שם אחר לאותו אל או לאלים אחרים.

אין לזה שום קשר לכבוד אליך. (ובכל מקרה, העברה היא עלי, לא? אין פגם בלקרוא את זה - הרי זה כתוב בכל ספר תנך ובכל סידור. אז אני חוטא... אתה יכול להמשיך להגיד "השם", הקב"ה, ד', ש' או כל דבר אחר)

ואתה מתעקש לא להוסיף הפניה לטקסט אותו ציטטת = הפרת זכויות יוצרים = נעילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים