עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבדים..

Featured Replies

פורסם

הסבר ממש על קצה המזלג :

המעבדים השולחניים של אינטל הם לא מעבדי 64bit בשום צורה, אינטל שידועה כמי שמכתיבה את התפתחות החומרה\והתקנים בעולם אפילו

טענה שה 64 ביט מיותר לשוק הבייתי.

לאחר זמן הבינו באינטל שהם מפסידים מכירות ואנשים דורשים מעבדי 64 ביט שיתאימו למערכת ההפעלה 64 ביט שהתחילה לרקום גידים

והחליטו לאמץ את עיקרון ה 64bit בתקן הזהה לזה של amd, רק מה הפרסקוטים הנוכחים לא היו ניתנים לשינוי ולהפיכה למעבדי 64 bit

מה שאינטל עשתה בגדול ענק זה להוסיף סט פקודות שנקרא em64 לפרסקוט שיתמוך באפליקציות 64 ביט - אבל יש לשים לב הוא לא מעבד 64 ביט ולא

יוכל להתחרות במעבדי 64bit הנוכחים של amd - בהרצת ישומי 64 ביט.

למעבד - המעבד הוא אחלה, רק מה - המחיר שלו משוגע לגמרי , בהרבה פחות כסף אפשר להביא את athlon 64 3500

אפילו יותר, האטלון 3800 ואפילו האטלון 4000 עולים פחות ולדעתי - יתנו יותר.

פורסם

אתה טיפה טועה,

EM64T זה פשוט מאוד השם שאינטל העניקה לx86-64,

וזה אכן מעבד 64BIT לכל דבר ועניין.

פורסם

אתה טיפה טועה,

EM64T זה פשוט מאוד השם שאינטל העניקה לx86-64,

וזה אכן מעבד 64BIT לכל דבר ועניין.

אם ככה אני טועה המון ולא מעט. ;D

ה x86-64 זה התקן, אני יודע באמת intel אימצה אותו, אבל עד היום חשבתי שלא מדובר במעבד 64bit טבעי אלה בסט פקודות שנותן תמיכה באפליקציות 64 ביט.

אני יברר את זה יותר לעומק.

פורסם

הממ.. את ה PRESCOT החדשים שתומכים ב 64BIT, תומכים בתקן EM64T, שזה בעצם השם ש INTEL נתנו לתמיכה שלהם ב 64BIT, בפועל זה העתק של הפקודות ש AMD יצרו קודם, ה AMD64, ויש תאימות 64BIT ביניהם.

http://en.wikipedia.org/wiki/EM64T

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD64

http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64

לגבי הטכנולוגיה ה 64BIT של INTEL מלפני כמה שנים שיועדה בעיקר לשוק השרתים ולא הצליחה, קוראים לה IA64:

http://en.wikipedia.org/wiki/IA-64

אין קשר בינה לבין התקנים שיש היום (ואין גם תאימות).

פורסם

אם ככה אני טועה המון ולא מעט.  ;D

ה x86-64 זה התקן, אני יודע באמת intel אימצה אותו, אבל עד היום חשבתי שלא מדובר במעבד 64bit טבעי אלה בסט פקודות שנותן תמיכה באפליקציות 64 ביט.

אני יברר את זה יותר לעומק.

א. אין ספק שמבחינת התאור ההיסטורי אתה צודק.

ב. לטענה א לא תהיה שום חשיבות אם מבחינת הביצועים החלטורה תהיה יותר טובה מהמקור.

כל עוד אינטל תואמת באופן רשמי ל תקן AMD64 זה לא משנה מי היה שם קודם, מי

המקור ומי החיקוי, מבחני הביצועים על x64 ליישומי 64 ביט גם אם יתמהמהו בא יבואו.

ג. זה יהיה מפתיע אם מעבדי אינטל (מבוססי פרסקוט) יהיו טובים יותר בניצול ה AMD64

ממעבדי AMD שתוכננו מלכתחילה לתמוך בתקן הזה.

פורסם

האם המעבד הזה של אינטל :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_76_1193&products_id=9446

חזק יותר ממעבדים החדשים של AMD

לפי מה שהבנתי שניהם 64 ביט או שמה שאינטל לא 64 ואם כן מהו ?

תודה :)

מעבד מעפן שלא שווה פלוץ ליד המחיר שלו,אינטל פשוט גונבים....במחיר הזה אפשר לקנות שני מעבדי 3500 מבוססי ליבת VINCE(שכל אחד בודד יתן ביצועים זהים עם לא יותר).

פורסם

מעבד מעפן שלא שווה פלוץ ליד המחיר שלו,אינטל פשוט גונבים....במחיר הזה אפשר לקנות שני מעבדי 3500 מבוססי ליבת VINCE(שכל אחד בודד יתן ביצועים זהים עם לא יותר).

נכון

או משהו אחר שלא קשור: Centrino 2.0 2mb cache שעולה 1000 שקל פחות (3000 ש"ח) ומציג ביצועים דומים לFX55

או 1.8 שמציג ביצועים טיפ טיפה פחותים מFX55 ועולה 1900 שקל + מתאם של אסוס ללוח שתומך בP4. כל זה הרבה יותר משתלם, מציג ביצועים יותר טובים, צורך פחות חשמל, הרבה יותר זול, ויותר כדאי :cool2:

פורסם

המעבד "שאכל את הFX-55 לארוחת בוקר" היה על OC מול מהירות סטוק אני חייב לתקן.

למרות שלדעתי לא כדי ללכת על הPENTIUM M לסביבה שולחנית,אלא פשוט לקנות AMD בדירוג זהה,עם יש זמן ממולץ לחכות לכפולי ליבות משני הצדדים.

פורסם

קשה לי להאמין שהשוק של המחשבים השולחניים לבית יהיה מעבדי P M עם מתאם אסוס וקירור עצבני

אולי 25% מהאוכלוסיה עשו אי פעם OC למעבד ואיזה 10% עשו כמו שצריך

אינטל יכולים לחלום שהמעבד שלהם ימכר בכמות שהAMD 64 ימכר כי פשוט אנשים רוב האנשים לקנות מעבד במהירות סטוק מאשר לקנות מעבד + מתאם + מערכת קירור עצבנית ולעשות OC שישחוק את המעבד ואחרי 3 שנים ילך

פורסם

נכון

או משהו אחר שלא קשור: Centrino 2.0 2mb cache שעולה 1000 שקל פחות (3000 ש"ח) ומציג ביצועים דומים לFX55

או 1.8 שמציג ביצועים טיפ טיפה פחותים מFX55 ועולה 1900 שקל + מתאם של אסוס ללוח שתומך בP4. כל זה הרבה יותר משתלם, מציג ביצועים יותר טובים, צורך פחות חשמל, הרבה יותר זול, ויותר כדאי :cool2:

יש לך מבחני ביצועים שיתמכו בטענה הזו?

פורסם

כמה דברים:

1. "המעבד שאכל FX-55 לארוחת בוקר" היה באוברקלוק (וסטוק גם) מול ה FX-55 כשה FX-55 היה ב 2T!!!

2. גילי P-M לא צריך קירור מיוחד, הוא אמור להיות קריר כמו הטוריון של AMD

McFly הוא מתייחס לת'רד של Integral עם ה FX-55 ב 2T

פורסם

קשה לי להאמין שהשוק של המחשבים השולחניים לבית יהיה מעבדי P M עם מתאם אסוס וקירור עצבני

אולי 25% מהאוכלוסיה עשו אי פעם OC למעבד ואיזה 10% עשו כמו שצריך

אינטל יכולים לחלום שהמעבד שלהם ימכר בכמות שהAMD 64 ימכר כי פשוט אנשים רוב האנשים לקנות מעבד במהירות סטוק מאשר לקנות מעבד + מתאם + מערכת קירור עצבנית ולעשות OC שישחוק את המעבד ואחרי 3 שנים ילך

מה הקשר?

רק דיברתי עכשיו שאם הוא קונה מעבד ב4000 שקל עדיף כבר שיקנה ב1000-2000 ש"ח פחות את הסנטרינו.

וחוץ מיזה, מי אמר מערכת קירור עצבנית ומי הזכיר OC? גם סנטרינו 2.0 בלי OC משיג תוצאות מרשימות במיוחד ובערך זהה לFX55.

ומי אמר "אכל את FX55 לארוחת בוקר"?!:||||

וכן יש לי הוכחות בנצ'מרקים שכרגע אין לי לינק אליהם.

פורסם

מסכן ההוא ששאל את השאלה בפתיחה... הכל פה מיחזור של מיליון פוסטים ממקודם.

פורסם

מה הקשר?

רק דיברתי עכשיו שאם הוא קונה מעבד ב4000 שקל עדיף כבר שיקנה ב1000-2000 ש"ח פחות את הסנטרינו.

וחוץ מיזה, מי אמר מערכת קירור עצבנית ומי הזכיר OC? גם סנטרינו 2.0 בלי OC משיג תוצאות מרשימות במיוחד ובערך זהה לFX55.

דיי להטעות

הוא לא בביצועים של ה FX-55 אלא בביצועים של ה FX-55 מסורס ב 2T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים