עבור לתוכן

איך מטפלים בציםור פצועה?

Featured Replies

פורסם

היום מצאתי בכניסה לבית ציפור פצועה.

אין לי מושג איך בידיוק היא נפצעה, אבל היא בקושי מזיזה רגל אחת,עושה רושם שכנף אחת שבורה והראש שלה כל הזמן הפוך ביחס לבסיס(בטן).

ניסיתי ממש בעדינות לתת לראש תנוחה נכונה,זה מה שמצאתי נורמלי-מקביל לבטן(אני מקווה שתבינו למה אני מתכוון).

מתוך חשש לשבר\שברים עטפתי אותה בתנוחה "עוברית" רגליים מקופלות וצמודות לבטן כנפיים צמודות לצדדים כך שלא תוכל לזוז, ובצורה הזאת הנחתי אותה בקופסא מרופדת בצמר גפן.

נתתי לה בהתחלה הרבה נוזלים(אני לא יודע איזו כמות צריך,אני אלך לקופת מרקחת ואקנה את המזרק הכי קטן או טפטפה ואז אוכל לתת כמויות מדוייקות),עכשיו אני נותן כמות קצת יותר מתונה כל 35-45 דקות, ואני נותן לה קצת אוכל(חרקים קטנטנים וסומסום).

האם אני עושה משהו לא בסדר?האם פספסתי משהו?

תודה.

פורסם

לוקחים אותה לוטרינר?

:kopfpatsch:

פורסם

הטיפול הכי טוב:

לקחת מנגל לשים פחמים להדליק אש לשים על הציפור קצת תבלינים להניח בעדינות על המנגל לתת לה להתבשל על אש קטנה ל5-6 דקות ולסובב אותה מדי פעם

להגיש עם סלט חריף במיוחד

והנה לך ארוחה מדהימה!

פורסם

RTP אתה פשוט דורש כאפה אתה ילד מסכן ספאמר ואני מרחם עליך. :nixweiss:

וכמו ש OMRIJ אמר תקח אותה לויטרינר.

פורסם

א. Rule The Pc - למרות שזה בטח לא נראה לך נושא "רציני" (כי הרי מה זה עוד ציפור) לכמה מאיתנו זה נושא רציני מאוד!, בנאדם שאל שאלה, למה אתה מנסה בכוח לנעול את הת'רד?, ד"א ה"הלצה" שלך ממש אבל ממש לא מצחיקה!, פשוט חוצפה!   :pissed:

ב. תיקח אותה קודם כל לוטרינר!, יש לי ניסיון מסויים בהצלת בע"ח פצועים (חתולים, כלבים, ציפורים) והטיפול הכי טוב קודם כל זה לקחת אותו לוטרינר.

שאלה:

הציפור היתה על הקרקע? יכלה לעוף?

לפעמים ציפורים נוקעים/שוברים את הכנף מה שמוביל לקירקועם לאדמה, אם היה לך ניסיון הייתי אומר שתמשש את האיזור ותבדוק, אם זה נקע אז הוטרינר פשוט יוכל בפעולה פשטוה יחסית להחזיר את הכנף למקום, אם זה שבר אז הזמן שעובר עד לטיפול רפואי הוא קריטי (כי אז העצם מתאחה בצורה עקומה וזה מוביל לחוסר שיווי משקל של הציפור ולאיבוד היכולת שלה לעוף לכל חייה).

אני מניח שמדובר בציפור נפוצה, כי אם זוהי ציפור נודדת אז אולי היא פשוט "תשושה" ואז הטיפול המתאים בד"כ (חוץ מאבחון אצל וטרינר!) הוא לתת לציפור להתאושש בבית במשך כמה ימים ואז לשחררה לחופשי (ושוב הדבר הראשון הוא וטרינר!).

חוצמזה: כל הכבוד!

:xyxthumbs:

פורסם

כי זה פשוט תראד כל כך נדוש! 1839208 פעם שאלו מה לעשות בחיה פצועה! מצפרדע ועד ארנב!

תעשה חיפוש.... ותפעיל את המוח ותקח אותה לוטרינר

מה אתה ורצה שנגיד לך לעשות לה עירוי או משהו?

החיפוש הוא בשבילך!

ולפי דעתי זה היה מאוד מצחיק... יותר מצחיק מזה שהציע לעשות OC לרגל שבורה של אפרוח

עריכה:

תראה מה חיפוש יביא לך:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109477.0

פורסם
  • מחבר

א. Rule The Pc - למרות שזה בטח לא נראה לך נושא "רציני" (כי הרי מה זה עוד ציפור) לכמה מאיתנו זה נושא רציני מאוד!, בנאדם שאל שאלה, למה אתה מנסה בכוח לנעול את הת'רד?, ד"א ה"הלצה" שלך ממש אבל ממש לא מצחיקה!, פשוט חוצפה! :pissed:

ב. תיקח אותה קודם כל לוטרינר!, יש לי ניסיון מסויים בהצלת בע"ח פצועים (חתולים, כלבים, ציפורים) והטיפול הכי טוב קודם כל זה לקחת אותו לוטרינר.

שאלה:

הציפור היתה על הקרקע? יכלה לעוף?

לפעמים ציפורים נוקעים/שוברים את הכנף מה שמוביל לקירקועם לאדמה, אם היה לך ניסיון הייתי אומר שתמשש את האיזור ותבדוק, אם זה נקע אז הוטרינר פשוט יוכל בפעולה פשטוה יחסית להחזיר את הכנף למקום, אם זה שבר אז הזמן שעובר עד לטיפול רפואי הוא קריטי (כי אז העצם מתאחה בצורה עקומה וזה מוביל לחוסר שיווי משקל של הציפור ולאיבוד היכולת שלה לעוף לכל חייה).

אני מניח שמדובר בציפור נפוצה, כי אם זוהי ציפור נודדת אז אולי היא פשוט "תשושה" ואז הטיפול המתאים בד"כ (חוץ מאבחון אצל וטרינר!) הוא לתת לציפור להתאושש בבית במשך כמה ימים ואז לשחררה לחופשי (ושוב הדבר הראשון הוא וטרינר!).

חוצמזה: כל הכבוד!

:xyxthumbs:

שלום,

אני שמח שיש פה מישהו שאכפת לו!

אין לי איך להגיע לוטרינר היום,אין הסעה(+מתכונת במחשבים מחר...),האם יגרם נזק בלתי הפיך כמעט ודאי במידה שאעשה כמיטב יכולתי לטפל בה היום ואביא אותה לוטרינר מחר?אמרת שהזמן שעובר מרגע הפציעה עד ההגעה לוטרינר קריטי כי העצם מתאחה באופן עקום,תקן אותי אם אני טועה אך לעצם(לפחות עד כמה שאני יודע אצל בני אדם\כלבים\חתלים) לוקח קצת יותר מיום להתאחות.

לגבי מה שאמרת על למשש את הכנף,אכן יש לי ניסיון אבל אף פעם לא התמודדתי עם חייה כזאת עדינה אני מעדיף להשאיר את זה לוטרינר מאשר לעשות עוד נזק.

פורסם

אוקי, קודם כל לך מחר למתכונת במחשבים ושיהיה לך בהצלחה.

מחר, תיקח אותה לוטרינר.

לעצם לא לוקח יום להתאחות אבל אתה לא יודע כמה זמן אחרי הפציעה מצאת אותה.

אם הציפור תוכל לעוף שוב אז מין הסתם תוכל לשחרר אותה לחופשי אחרי הטיפול הרפואי, במקרה שלא אז יש מכלאה לציפורים שאיבדו את יכולת התעופה ושם מטפלים בהם בחום ובאהבה (מסרתי לשם כמה ציפורים שעלה בידי להציל), תשאל את הוטרינר והוא יוכל לתת לך פרטים (המכלאה עברה מקום לא מזמן אבל קוראים לה "לחופש נולד").

בהצלחה!

תעדכן פה מה הוטרינר אמר אם תוכל.

פורסם
  • מחבר

אין בעייה,תודה רבה!

רציתי לשאול,האם הוטרינר אמור לבקש תשלום כלשהו על הטיפול?

פורסם

rule the PC צודק.

בקצב הזה בעוד שנה אנשים ישאלו איך צריך לכסח את הדשא,

יש דברים שלא צריך לשאול אפשר לבד.

ד"א רק כדי שזה לא יהיה ספאם לגמרי אני יוסיף שהגוזל (בן יומיים-+) של הציפורים שלי מת היום, זה היה אחד הדברים המגעילים ביותר שראיתי.

פורסם

הטיפול הכי טוב:

לקחת מנגל לשים פחמים להדליק אש לשים על הציפור קצת תבלינים להניח בעדינות על המנגל לתת לה להתבשל על אש קטנה ל5-6 דקות ולסובב אותה מדי פעם

להגיש עם סלט חריף במיוחד

והנה לך ארוחה מדהימה!

קרעתי אותי מצחוק אבל עדיין יצאת חרא.

פורסם

יש דברים שלא צריך לשאול אפשר לבד.

"דברים" משתנים בערכם מאדם לדבר... לפי מה שאתה אומר, אם תשאל את אלכסיס לאמיר איך מחשבים שורש חמישי של מספר בעל 17 ספרות הוא צריך לצחוק לך בפנים ולא לענות (אלכסיס לאמיר מצרפת מחשב שורש 13 של מספר בעל 200 ספרות בתשע דקות בראש בלי שימוש במחשבון \ כלי כתיבה \ משהו)

פורסם

יופי, איזו השוואה.

לשורש 5 כבר צריך לחשוב לא מעט,

אבל לציפור/חיה פצועה אם אתה רוצה לטפל בה, ואתה לא יודע איך, הדבר הראשון שעולה לך בראש זה וטרינר... הגיוני לא, שניה מחשבה?

פורסם

תראה מה חיפוש יביא לך:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109477.0

חחח בכלל לא ידעתי שהמשיכו את הת'רא שלי, וגם נעלו אותו :-\

כל התגובות אחרי עמ' 3 בכלל לא ידעתי עליהם :-X

אגב, אעדכן אתכם במצב הברווז, הרגל שלו עדיין דיי עקומה אבל הוא מצליח ללכת עליה

הוא כבר לא מגודל בביתי, שמנו אותו באיזה מקום קטן ונחמד שמגדלים שם כל מיני חיות והברווז שמח לו שם :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים