עבור לתוכן

מה זה החלק הזה בכרטיס מסך (למבינים באלקטרוניקה) {עדכון בעמ' 3!!}

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שמע אני בדיוק באתי להגיב וראיתי את התגובה האחרונה שלך

תשמע אז אני אגיד לך שהדרך שלכם זאת לא הדרך כי אתה ישר פסלת אותי וקבעת מראש שאני לא אצליח, שאני לא מבין כלום באלקטרוניקה ושאני בטוח טועה.

(ע"ע הציטוט הראשון)

זאת התגובה שבאתי בדיוק להגיב:

עכשיו התגובה האחרונה (של urielka) באמת הייתה תגובה נורמאלית לשם שינוי  :D

אני כבר מההתחלה הייתי מודע לסיכון שכרוך בזה, לכן כשפתחתי את התראד לא שאלתי אם זה מסוכן או לא אלא שאלתי מזה החלק הזה ומאיפה ניתן להשיג!

יכלו להזכיר שזה מסוכן אבל במקום זה הם כבר פסלו אותי לגמרי מההתחלה וקבעו שאין לי שום מושג קלוש באלקטרוניקה וכנראה גם שאני טיפש מידי מכדי להלחים קבל מסכן רק בגלל שקבעתי שהקבל שרוף עפ' המראה.

נער צעיר שיראה משו שנראה לו שרוף וירצה להלחים רכיב חדש וכל מה שהוא יודע זה שקוראים לזה קבל

ולפי דעתו שזה בצבע כזה או אחר זה שרוף 100% בלי לבדוק עוד חלקים אחרים

סביר להניח שאותו נער יזיק יותר לכרטיס שלו, לא כדאי לקחת סיכון

אם אין ידע רחב ומעמיק, ניסיון רב, כלים מתאימים ונחוצים ורכיבים תואמים.

בזה שאמרת שלא כדאי לקחת סיכון בעצם אמרת לי כאילו לזרוק את הכרטיס לפח ולא לנסות.

אם אין ידע רחב ומעמיק אז מקנים את הידע הזה ולא אומרים לבנאדם עדיף שתוותר בגלל שזה "קשה מידי"  :pissed:

תחשבו מה היה קורה אם הייתם שואלים איך לעשות OC ובמקום לספק לכם מידע על איך לבצע את הOC המיוחל היו אומרים לכם שזה מסוכן מידי ומתייחסים אליך כאילו אתה טיפש מידי מכדי להבין לא הייתם מתרגזים!?

ועוד אחרי שאני מוכיח להם שהקבל אכן היה שרוף אני מקבל "איחולים לבבביים" (אני מראה לך איך זה נראה מהצד שלי).

אז בינתיים זה עובד.

יופי גבר.

אבל בחיאת, אתה אומר שהקבל מתחמם. כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק?

תראו בסכה"כ אני מבין שאתם רק רוצים לעזור (הרי זאת מטרת הפורום), הסיבה שאני ממשיך לכתוב על הנושא הזה זה בכדי שלהבא דברים כאלו לא יקרו,

כדי שלהבא כשמישהו מבקש מידע על נושא מסויים, תנו לו את המידע שהוא מבקש ובאותה הזדמנות תוסיפו הערות שוליים.

הדוגמא הטובה ביותר לכך זה העניין הזה שהמליצו מפרט AMD לאנשים שרוצים מפרט אינטל, אם מישהו מבקש מפרט אינטל אז תסבירו לו שAMD יותר טוב לרוב הצרכים הביתיים אבל תנו לו הזדמנות להגיד מה הוא רוצה, אל תזרקו לו ישר מפרט AMD ותקבעו שזה יותר טוב כי אז אתם בעצם לא עונים על השאלה ששאל.

מקווה שהבנתם אותי.

• תגובות 61
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחי אני איתך!!!

כל הכבוד על היוזמה והאומץ!!!

שאלה אחת לי אליך הכרטיס הזה נמצא אצלך קבוע במחשב או שזה סתם היה זרוק ובא לך לסדר אותו

אני בכלל לא הייתי חושב פעמיים במקרה השני

במקרה הראשון הייתי חושב כמה פעמים אבל מכיוון שאני לא מכיר אותך אני לא יודע מה אתה יודע לעשות עם מלחם!!

אבל בכל מקרה כל הכבוד יצאת כלי רציני!!!

עכשיו יש לי שאלה אליכם!! כמה ממכם היו מוכנים לקחת את הסיכון ולעשות מה שהבחור הזה עשה??

והוא כולה שאל שאלה קטנה לא משוה ביג דיל ותראו כמה עמודים של שטויות כתבתם לו

אחי יש לי רק משהו אחד להגיד!!

RESPECT  :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

קבל שמקבל יתר זרם\מתח יכול להתפוצץ (מנסיון), תסיק מסקנות, ולקבל מודדים קיבול, לא התנגדות.

:kopfpatsch:

פורסם

טוב מה עכשיו מטרת ההודעות האלה ב - 3 העמודים האחרונים!?

אני לא מבין, מה אתם רוצים שהוא יינעל? ועוד במיוחד אחרי שהבחור הצליח? אני בטוח ב - 100% שיש עוד מקרים דומים כאלה בחוץ שישמחו לשאול שאלות בהמשך לגבי הת'ראד הזה.

מטרת הת'ראדים בפורום הזה היא ממש לא לימוד לקחים, במיוחד לא בהיקף שאתם עשיתם מזה!

אני מציע לכל מי שתוכן ההודעות שלו מיותר שיערוך אותם או שימחוק אותם לפני שתום ינעל פה ובצדק... (ההערה הזו מופנת גם לפותח הת'ראד וגם לשאר).

נ.ב.

כל הכובד על היוזמה והעקביות של פותח הת'ראד. מקווה שתסדר את זה לגמרי.

לדעתי TopGun וSupergohan לא דיברו שטויות בת'ראד הזה, והדברים שהם אמרו לא סותרים את המצב הקיים, אתה צריך להבין שהרבה דברים רעים יכלו לקרות אם לא הית שם רכיב נכון.

פורסם
  • מחבר

לגבי הכרטיס, זהו כרטיס שהיה של מישהו והוא קנה FX5800 בעקבות הקלקול של הכרטיס שלו, הוא סתם ישב אצלי בחדר איזה חודשיים.

הסיבה שאני צריך אותו זה בשביל המחשב של האחים שלי שמבקשים ממני החלפת כרטיס מסך כבר הרבה זמן ואין לי כסף לזה כרגע.

קבל שמקבל יתר זרם\מתח יכול להתפוצץ (מנסיון), תסיק מסקנות, ולקבל מודדים קיבול, לא התנגדות.

זה כבר ידוע, כל דבר שנותנים לו יותר ממה שהוא צריך לקבל עשוי להתחמם/להתפוצץ וכו'..

אגב, 1500 הודעות :D

פורסם

בונא עם דברים כאלה לא מתעסקים אחי!..לא מתחילים להלחים כי אתה יכול להרוס דברים אחרים בזמן הלחמה ...ומאיפה לך שזה החלק הזה שגורם לכרטיס לא לעבוד?

פורסם

Razors_M אם היית קורא את ה - 5 ע"מ האחרונים אז היית רואה שרוב הויכוח פה הוא על השאלה הזאת.

והוא יודע שזה לפחות אחד החלקים (אם יש בכלל יותר) שלא גורמים לכרטיס לעבוד מכיוון שרואים שהוא שרוף.

אם אתה מתכוון לזה שהוא יכל להרוס את הכרטיס אז זה לא ממש חשוב כי הוא בכל מקרה לא עבד - ככה שלא היה לו מה להפסיד.

אבל כמו שאמרתי מקודם אם היית שם רכיב לא מתאים יכולת לשרוף הרבה יותר מכרטיס...

ודרך אגב Razors_M עם דברים כאלה כן מתעסקים! זוהיא בדוק מטרת הפורום הזה...

פורסם

אם יש לך מכשיר למדידת התנגדות(לא זוכר איך קוראים לזה בעברית) הייתה יכול לבדוק אם ההתנגדות של הקבל הייתה מאוד גדולה ואם כן אז בטוח שזה היה שרוף וסותם לכולם את הפה.

riiiight...  ::)

ועוד אחרי שאני מוכיח להם שהקבל אכן היה שרוף אני מקבל "איחולים לבבביים" (אני מראה לך איך זה נראה מהצד שלי).

תראו בסכה"כ אני מבין שאתם רק רוצים לעזור (הרי זאת מטרת הפורום), הסיבה שאני ממשיך לכתוב על הנושא הזה זה בכדי שלהבא דברים כאלו לא יקרו,

כדי שלהבא כשמישהו מבקש מידע על נושא מסויים, תנו לו את המידע שהוא מבקש ובאותה הזדמנות תוסיפו הערות שוליים.

לגבי "האיחולים הלבבים":

ההערה הראשונה היתה אחרי ההודעה הדבילית של טומי, ופשוט היתה באותו סגנון (אני מקווה שהבנת את הציניות, ואם לא, אז... זה היה בציניות).

ההערה השניה היתה כי חשבתי שאתה ממשיך להשתמש בכרטיס עם הקבל המאולתר.

לגבי הדבר השני שאמרת, אני מאמין שזה מה שעשינו: קיבלת את המידע שהיית צריך כבר בפוסטים הראשונים בת'רד. אחרי זה אני וגוהן פשוט ניסינו להראות לך את הצד השני של המטבע, ושמה שאתה הולך לעשות הוא לא נטול סיכון. בסה"כ רצינו שתדע מה שאתה עושה ומה הנזק שאתה עלול לגרום - שתיכנס לסיפור בעינים פתוחות, ולא אחרי הבטחות של כלמיני "אחים שלך" (אם אתה מבין למה אני מתכוון), שאתה יכול פשוט לזרוק שם איזה נגד והכל יעבוד פיקס.

אני מאוד מקווה שאתה מבין שהיה לך הרבה מזל, ובאותה צורה שהצלחת (בערך, הרי עוד לא מצאת את החלק המתאים), היית יכול לגרום לנזק נוסף. קבל שמתפוצץ לא יכול רק לגרום לנזק לכרטיס עצמו ולחלקים אחרים במחשב, אלא גם לגרום לפגיעה פיזית. ואם היית לוקח קבל לא מתאים והיית מרכיב את הכרטיס כמחוץ למארז, ומשהו היה קורה - היית יכול לחטוף רסיס לעין, וזה לא עסק נעים.

ד"א, אם אתה יודע שקבל יכול להתחמם וכו', ואתה בכל זאת מחליט להתעסק איתו... מילא אם היית לוקח משהו שאתה יודע שאמור להתאים, אבל סתם לקחת משהו שהיה זרוק לך בצד ולשים אותו על הכרטיס?... מה אני אגיד לך, מישהו למעלה אוהב אותך.

אני מקווה שתיקח את הדברים שלי (ושל גוהן) בצורה הנכונה, ולא תתעצבן סתם. אישית, לי נמאס לטחון מים.

בהצלחה עם מציאת החלק המתאים.

נ.ב: אני באמת לא מבין מה כל כך קשה להבין את כל זה, במיוחד אחרי שכבר אמרתי את זה קודם:

ד"א, כל התגובות (שלי לפחות) בת'רד היו פשוט כדי להראות את הצד השני של המטבע, בניגוד לכל הגאונים בסגנון "עזוב אותך אחי זרוק שם איזה נגד סגור יעבוד בליייינד דודשלי ניסה את זה עובד לו פיקססס".

פורסם

TheTool, אני חושב שסיימתי את ההודעה שלי בנימה חיובית כדי להפסיק לטחון את הנושא הזה.

כפי שבטח שמת לב נתתי רק דוגמאות בפוסטים שלי.

לא באתי ואמרתי שאתה לא יודע כלום אל תיגע אתה תהרוס!

אם הייתי אומר כזה דבר במפורשות אז לבוא ו"לכעוס" עלי היה צודק לגמרי.

אבל נתתי סה"כ דוגמאות, ומה שעלה לי לראש זה "נער שלא הכי יודע מה עושים" שלא בהכרח משקף אותך,

ההפך אולי אתה מומחה באלקטרוניקה וסבבה אפילו מצויין!

לעומת "איש מקצועי".

הבאתי את הדוגמא הזאתי פשוט שתבין איפה הקו האדום שלא כדאי כבר לנער להתעסק עם חומרים כלשהם,

אלא רק מבוגרים עם ניסיון וידע רב.

בכל מקרה, מה שרשמת :

תחשבו מה היה קורה אם הייתם שואלים איך לעשות OC ובמקום לספק לכם מידע על איך לבצע את הOC המיוחל היו אומרים לכם שזה מסוכן מידי ומתייחסים אליך כאילו אתה טיפש מידי מכדי להבין לא הייתם מתרגזים!?

אתה מערבב פה, באמת, שני נושאים שלא קשורים אחד לשני בכלל!

OC זה תוכנה.

כרטיס זה חומרה!

OC אתה לא מלחמים למעבד שלך מגה-הרצים.

סה"כ OC אפשר להסביר במילים, תמונות, דוגמאות מה לשנות, איך להגיב במקרה של התחממות וכו'.

הלחמות, זה צורך ידע אישי ותרגול מעשי בנושא.

ופה ההבדל ויש הבדל גדול.

והדוגמא שלך היא לא קשורה.

אף אחד לא מתייחס לאף אחד כטיפש.

שוב, אני לא יודע איפה עומדת רמת הידע שלך ואתה לא יודע איפה שלי, לכן לא לי ולא לך יש את הזכות לרמוז על טיפשות.

ומכיוון שלא רמזתי בשום פנים ואופן בשום מצב ובשום הודעה על טיפשות או משו דומה, אין הצדקה לכעסים שלך.

סה"כ, כפי שאמר טופ-גן, זה רק להראות לך את הצד השני של המטבע.

אני מקווה שזה כבר סוף פסוק ולא עומד להמשיך פה ויכוח חסר תרבות ותועלת.

שנותנים לך תגובות, תפנים ותחשוב לפני שאתה מתעצבן או חושב שכולם נגדך,

לא סתם באים ואומרים לך "אל תעשה" ובטח שלא באים ואומרים לך "אידיוט".

רק בקשה קטנה, לא קשורה לנושא, אם אפשר לקרוא לי רן ולא גוהן / סופרגוהן.

(אי אפשר לשנות את הניק שלי, וזה ממזמן).

תודה :)

יום טוב,

רן. ;)

פורסם

urielka

אתה לא יכול למדוד "התנגדות" של קבל בDC, כי אין לו....

קבל מעצם הגדרתו הוא 2 לוחות עם חומר דיאלקטרי באמצע, למעשה הקבל נתק כל הזמן עם זרם זליגה מינימלי וזניח.

רק בAC (שהרכיבים לא עובדים בו... לא במחשב, חוץ מהספק) יש מושג שנקרא איפדנס, שהוא התנגדות (מרוכבת)

ואגב, אם תמצא את הקבל המתאים (לא סיכוי קטן אם אתה יודע איפה לחפש) אולי תתליח לסדר את זה

עד אז, לא כדי לך לעבוד עם הקבל מזה ששמת לו, הוא עוד יקצר לך את הכרטיס -> ישרוף לך את המחשב. (עקב פריצה של הקבל והפיכתו לקצר)

עריכה:

TheTool, אפילו אם הצלחת הפעם, אל תנסה את שנית,

באמת, עדיף בדברים האלה לא להתעסק אם אתה לא מבין עד הסוף

אתה עוד יכול לגרום נזק מטורף למחשב

פורסם

אתה לא יכול למדוד "התנגדות" של קבל בDC, כי אין לו....

רק בAC (שהרכיבים לא עובדים בו... לא במחשב, חוץ מהספק) יש מושג שנקרא איפדנס, שהוא התנגדות (מרוכבת)

ברמת העקרון, קבל הוא נתק ל-DC וקצר ל-AC.

ב-AC יש מה שנקרא עכבה (אימפדנס), שזה כמו התנגדות, אבל תלוי בתדר, במופע וכו'...

בכל מקרה, אי אפשר לבדוק קבלים באמצעות רב מודד. יש מכשיר שמודד קבלים, אבל הוא לא בד"כ לא בשימוש ביתי.

פורסם

בלי לשאול עוד ועוד ועוד ענו לך איזה קבל צריך לקנות תלך תמצא כזה תלחים עובד אז יופי לא עובד אז עוד משהו שרוף!!

חברה די לעשות את עצמכם גאונים  ;)

היה לי קטע אם זיכרון של TI4200 הלכתי לחבר שלי והוא ילחים ציפ או שני ציפים של זיכרון ועוד קטע לחבר שלי היה כרטיס אם זיכרון 3.6NS הוא ילחים במקום זה ציפים של 2.8NS !!

אז אפשר להלחים רק צריך ידע!! וידע יש ומלחם מעולה יש  :)

ואם זה לא עוזר תמיד יש חברים שגם יכולים לעזור!! ככה זה אחי חברים שלי עבדו בחנות מחשבים ורוב הלוחות שהם מכרו לאנשים שמחפשים מחשבים יד שניה היו עם לוחות וחלקים שעברו הלחמות פה ושם... ככה גם הלוח לשעבר שלי שנמכר ב-200 ש"ח ועבר שני הלחמות פה ושם  :P :P

איך בדיוק הלחמת שבב BGA?

הלחמתו אפשרית רק "בתנורי" הלחמה, אין מגעים חיצוניים. אם רוצים לש אהם לזיין תשכל לפחות שזה יהיה בגבול ההגיון הבריא.

1152%20BGA.jpg

כנראה שלחבר שלך יש מלחם מיקרוסקופי.

פורסם

TG, כן, תלמד אותי...

התכווני שם האמת לאות סינוסי במצב המתמיד/יציב.

רק שם יש אימפדנס או אדמיטנס (תלוי איך מסתכלים על זה) לקבלים/סלילים

פורסם

שיט חבל שלא קניתי את הכרטיס הזה ב35 ש"ח..

חח סתם, כל הכבוד אחי שמח שהצליח לך, ביגאפפ!

פורסם

אם זה עדיין לא ברור, נגמר הדיון במה *היה* צריך להגיד לו... מחקתי את התגובות החדשות יותר ואם תתעקשו שוב לסטות לנושא הזה, אאלץ לנעול את הדיון ואלו שימשכו לכיוון זה לא יוכלו להגיב יותר.

כל התגובות הקודמות היו לגיטימיות, גם המעודדות וגם המזהירות. אף אחד לא אמר לך שאין לך סיכוי ואף אחד לא אמר לך לא לעשות - קיבלת המלצות, במקום להתלונן תגיד תודה שקיבלת את כל האינפורמציה וגם אזהרות.

הדרך היחידה לעשות דברים כמו שצריך זה להיות מודע לסכנות, כתלות בסוג ה-PCB, יכולת גם לגרום לו נזק בלתי הפיך במהלך ההלחמה בלי שום קשר ליכולות שלך...

למה? - כי PCBים שונים עשויים מחומרים שונים וחלקם הרבה יותר רגישים לחום גבוה מאשר אחרים - אם היית מנסה לעשות משהו דומה לצורב של חברת סוני, עם מלחם רגיל (ללא שליטה בטמפ') סביר להניח שהיית הורג אותו ואת המוליכים הבין שכבתיים שלו.

או בקיצור, תגיד תודה שהחבר'ה דאגו להעלות בפניך גם את הסכנות, גם אם כל התרומה הייתה בזה שתהיה זהיר ועדין יותר כשאתה מלחים.

לעניין הקבל הסורר - ההתחממות נובעת בד"כ מאחת משתי סיבות :

1. משהו לפני הקבל לא בסדר וזה גורם למתח/זרם גבוהים מדי, קבלי SMT גם לא נשרפים בד"כ סתם כך, הייתי מהמר על אחד המוס/הקספטים או המייצבי מתח - תחפש טוב טוב אם יש עוד רכיב שרוף או אפילו בצדו השני של הכרטיס או תנסה לבדוק איזה רכיבים עוד מתחממים...

2. הקבל ששמת במקום השרוף מיועד לעבודה במתחים נמוכים יותר. לא סביר להניח שערך קיבול נמוך יותר הוא האשם כאן, כיוון שערך קיבול נמוך מדי לא גורם בד"כ להתחממות. ייתכן ושמת קבל המיועד לתחום 3V או 5V כשאתה זקוק לקבל מתחום ה-12V...(למרות שבד"כ בכרטיסים מסוג אלו מדובר ב-6.3V)

אגב לגביי הנתונים על הקבל - קבלי smt/smd הם טיפה בעייתים לזיהוי - זה תלוי מאוד בחברה שמייצרת אותם.

לינק שיכול לעזור - http://my.execpc.com/~endlr/markings.html

ו- http://electronic-components.globalspec.com/directory/Electrical_Electronic_Components/Electronic_Components/Chip_Capacitors

בכל מקרה, אם מדובר כאן בקבל שתפקידו לישר או להוות buffer, הרי שערך הקיבול איננו משנה כ"כ (וכנראה זה המקרה שכן הוא עבד כשהחלפת) ומה שמשנה זה מתח העבודה וטמפ' העבודה שלו...

בכל מקרה, לפני שאתה רץ שוב להלחים החוצה ולהלחים מחדש - כמה המלצות :

- תתאמן לפני זה על חומרה אחרת שאתה לא צריך - לוח אם ישן כרטיס אחר ישן וכד'...

- תוודא שזיהית נכון את הרכיב שאתה מחליף - אם אתה לא בטוח, קח את זה למעבדה/טכנאי אלקטרוניקה - ערך לא נכון לקבל יכול בפעם הבאה לא רק לחמם את הכרטיס אלא לשרוף את לוח האם ורכיבים אחרים - תעשה נכון אם תקשיב להבא לאזהרות, תלמד כל מה שאתה יכול על מה שאתה הולך לעשות ורק אז תעשה...

- תוודא שאכן זהו הרכיב היחידי שבעייתי, חיבור חומרה פגומה למחשב (במיוחד כזאת שיש לה בעיות ברכיבי השליטה במתח) זו סכנה לשאר הרכיבים.

- אם אתה לא בטוח, לא יודע, או לא כל דבר אחר, שאל שוב - המטרה של אף אחד כאן היא לא לגרום לך לא לעשות משהו אלא קודם כל לשמור על החומרה שלך בחיים...

לסיום, דמיין את המצב ההפוך - אתה מבקש ואומרים לך זה שטויות, לך על זה... בדיעבד הבעיה הייתה באחד ממייצבי המתח ששרף את הקבל, רק שהפעם הוא שורף לך את לוח האם שבתורו שורף את הכונן הקשיח - איך היית מגיב עכשיו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים