עבור לתוכן

מה זה החלק הזה בכרטיס מסך (למבינים באלקטרוניקה) {עדכון בעמ' 3!!}

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קודם כל צריך לבדוק שזה באמת אותו קיבול...

בכל מקרה יכול להיות שהוא רותח כי יש חלק אחר דפוק בלוח שמזרים לו זרם עצבני

נו באמת!!

אל תרגיז אותי יותר ממה שאני מרוגז, כל התראד הזה מלא בתגובות פסימיות שבמקום שיעזרו לי מנסים לגרום לי לזרוק את הכרטיס לפח.

הקבל רותח פשוט כי הוא לא אותו קיבול, הקבל אפילו לא נראה דומה למה שיש על הכרטיס, הוא נלקח מכרטיס TRIDENT משנת 97 אז ברור שזה לא יתאים ולכן זה רותח.

• תגובות 61
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז בינתיים זה עובד.

יופי גבר.

אתה בעצמך אומר שזה רותח, זה נראה לך נורמלי?

אני מקוה בשבילך ששום דבר לא יקרה.

ד"א, כל התגובות (שלי לפחות) בת'רד היו פשוט כדי להראות את הצד השני של המטבע, בניגוד לכל הגאונים בסגנון "עזוב אותך אחי זרוק שם איזה נגד סגור יעבוד בליייינד דודשלי ניסה את זה עובד לו פיקססס".

אני שמח בשבילך שזה עובד, ואני מקווה שזה ימשיך לעבוד.

אבל בחיאת, אתה אומר שהקבל מתחמם. כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק?

פורסם
  • מחבר

תגיד נראה לך אני דפוק?

באותו רגע שראיתי שהוא רותח מייד הוצאתי אותו מהמחשב!

אני לא אשתמש בו כשהוא רותח ככה.

אני אלך לחנות אלקטרוניקה ואקח משהו דומה לקבל שיש עליו ואז אנסה שוב.

אקנה כמה קבלים ואני אשתמש בכרטיס רק כשהקבל לא יתחמם.

אאמץ גם את ההמלצה לקחת קבל של 12nF (תודה לך RaviD)

כל העניין הוא שעכשיו אני יודע בוודאות שהקבל שרוף.

אודה למי שיעזור לי קצת ויגיד לי איך בדיוק נקראים הקבלים מהסוג הספציפי הזה או שייתן לי קישור שמסביר עליהם קצת.

פורסם

אז בינתיים זה עובד.

יופי גבר.

ד"א, כל התגובות (שלי לפחות) בת'רד היו פשוט כדי להראות את הצד השני של המטבע, בניגוד לכל הגאונים בסגנון "עזוב אותך אחי זרוק שם איזה נגד סגור יעבוד בליייינד דודשלי ניסה את זה עובד לו פיקססס".

טופ-גן צודק במאה אחוז.

בא נסביר לך משו, יעבוד סבבה זה יעבוד,

אני אנסה להמחיש את זה בדרך פשוטה.

אם ניקח חוט עבה, עם הרבה סיבים, שמסוגל לספק חשמל בהספק מאוד גבוהה להרבה מכשירים

חזקים מאוד, חוט חשמל איכותי ועבה ונשתמש בו להרבה מכשירים והכל יעבוד סבבה.

ונניח שהחוט נקרע, מכל סיבה שהיא.

אז אתה תבוא ותחבר חוט חשמל פשוט כמו של ספק של מחשב או אפילו יותר קטן.

מה יקרה? אז נכון, המכשירים יעבדו, זה חוט חשמל החשמל יזרום בו.

אבל עומס האלקטרונים וההספק שהוא יצטרך לספק יגרמו לאותו חוט שאתה קימבנת להתחמם בצורה בלתי רגילה,

ואף להשרף ואולי לשרוף את הבית במקרה חריג שאין אף אחד בבית שישים לב.

מה נובע מהסיפור הנחמד שהראתי לך? שברגע שאתה קונה משו ובמיוחד ציוד אלקטרוני, במעבדה בוחרים את הרכיבים

האלקטרונים שמתאימים בדיוק אין פה בערך או השארות יש חישובים והנדסה אלקטרונית שעומדת מאחורי כל דבר ודבר

ומהנדסים ששמים רכיב כלשהו לא כי בא להם, אלא כי צריך אותו ואולי צריך משו שיכול לעמוד בעומס רב של זרם נניח.

לכן אומנם הכרטיס עובד, נפלא.

אבל לך תדע אם יום אחד בקרוב (חס ושלום לא מאחל לאף אחד) פתאום יהיה קצר, שריפה או כל דבר אחר?

אולי זרם זורם ברכיב הזה במקרים מסויימים שהכרטיס עובד בפונקציה מסויימת שעדיין לא רצה אצלך ואם היא תרוץ היא תרוץ פחות טוב

או בכלל גרוע או שתעשה נזק?

מה שבטוח אתה לוקח פה רק סיכונים מיותרים.

ושלא נדבר על הקטע שההלחמה, אם כמה שהיה לך קל, אולי הלחמת יותר מידי בדיל (אם השתמשת בתוספת בדיל, סביר להניח)?

או אולי יותר גרוע פחות מידי בדיל? הכל מהודנס במדויק שתבין.

זה גם כמו שתיקח אוזניות מקצועיות לחלוטין עם חוט שאני מניח שאתה יודע שהוא לא סתם חוט חשמל, אלא חוט עם סיבים מיוחדים וסיבים

בכמות מסויימת בשביל איכות פצצה ומקצועית. ואם תחתוך את החוט ותאריך אותו עם חוט חשמל פשוט או משו כזה אתה תהרוס לחלוטין

את איכות השמע של האוזניות שלך.

זה גם נתון מסויים בעבודה שלך על הכרטיס מסך.

שתבין, מאחורי כל מעגל ואחורי כל רכיב עומדים מספר מהנדסים ומתכנתים שלא סתם כי שעמם להם בחרו דווקא ברכיב הזה.

רן.

פורסם

מניסיון זה לא טוב תבדוק זה בטוח משהו אחר נוסף שם או שהקבל הזה פשוט לא חזק מספיק ויש עליו עומס

טופ גאן מצד אחד אתה צודק אבל עדיין הקבל היה שחור ראו את זה ואתה אומר לו שיכול להיות שהז לא זה :kopfpatsch:

ממתי ראיתי קבל כזה שחור באיזה כרטיס יש קבל כזה בדיוק בדיוק שהוא שחור ככה לעומת האחרים!?

אם קצת ידע ומזל אפשר לתקן הכל ולא צריך לשלם לאף אחד סתם אתה רוצה לשלם אם זה יקרה לך אי פעם אתה מוזמן לשלם ולא לעשות את זה אבל זה טוב שהוא ניסה גם צבר ניסיו וזה מעולה וגם ראו שזה בטוח זה אז הוא לא יצא דפוק בעסק הזה ;)

פורסם

אז בינתיים זה עובד.

יופי גבר.

מעניין מה הסיבה שאתה חושב שאתה חכם...

אתה מתנשא בצורה מגעילה ומבחילה.

אתה חושב שאתה גאון, יפה לך תמשיך לחשוב ככה ואם תחשוב ממש ממש חזק אולי זה גם יתגשם.

אנשים פה לא טיפשים

הבחור יודע שאם קבל מתחמם בצורה קיצונית כזאת אז הוא לא מתאים

אבל הוא הוכיח לכם שלא לכל דבר צריך לרוץ לטכנאי בשביל שיסדר

אז אתה נהנה לרוץ לטכנאי שלך?

תהנה.

אם לא מנסים לא לומדים, ולפי הגישה שלך אתה לא רוצה שאף אחד ילמד.

אז עשה טובה תרד מהגישה הממש ממש מגעילה וילדותית הזאת ותחזור למערה שממנה יצאת

פורסם

וואלה הוצאת לי את המילים מפה ובדיוק רשמתי משהו דומה לפני זה ;)

וגם לפני זה אבל הוא עשה TOMMY :kopfpatsch: כאילו מה הקשר?! שיחק יותר מדי במשחק "אתה חושב שאתה חכם" או משהו חחח :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

TopGun וSupergohan תעשו לי טובה כמה שאתם מבינים באלקטרוניקה ואני לא מזלזל בידע שלכם, בתראד הזה אמרתם שטויות שאני כמה שאני לא מבין באלקטרוניקה יודע שזה שטויות.

אבל לך תדע אם יום אחד בקרוב (חס ושלום לא מאחל לאף אחד) פתאום יהיה קצר, שריפה או כל דבר אחר?

אולי זרם זורם ברכיב הזה במקרים מסויימים שהכרטיס עובד בפונקציה מסויימת שעדיין לא רצה אצלך ואם היא תרוץ היא תרוץ פחות טוב

או בכלל גרוע או שתעשה נזק?

מה שבטוח אתה לוקח פה רק סיכונים מיותרים.

ושלא נדבר על הקטע שההלחמה, אם כמה שהיה לך קל, אולי הלחמת יותר מידי בדיל (אם השתמשת בתוספת בדיל, סביר להניח)?

או אולי יותר גרוע פחות מידי בדיל? הכל מהודנס במדויק שתבין.

זה גם כמו שתיקח אוזניות מקצועיות לחלוטין עם חוט שאני מניח שאתה יודע שהוא לא סתם חוט חשמל, אלא חוט עם סיבים מיוחדים וסיבים

אתה מוכן להסביר לי על מה לעזעזאל אתה מדבר? "שהכרטיס עובד בפונקציה מסויימת שעדיין לא ראה אצלך"  ???

חחח מה נראה לך שזה אוזניות שזה עד כדי כך רגיש??

אגב, חצי מהתגובה שלך, עד המילה "שישים לב" זה פשוט הסבר מפגר למשהו ברור מאליו. :bash:

לSupergohan, הקבל המסכן הזה ממש לא רגיש כמו שאתה חושב ואם הצלחתי להפעיל את הכרטיס מסך מספיק בשביל לראות שהוא עובד בעזרת קבל שאני בטוח שהוא לגמרי בקיבולת שונה לחלוטין ממה שצריך אז הוא יעבוד יפה בלי שום בעיות כשאשים קבל פחות או יותר מתאים, אני לא מבין ת'ראש שלך אתה חושב שבגלל איזה סטייה קטנה בקיבולת משהו עלול לעלות באש?? זה שטותי לגמר. במקרה הכי גרוע החלק נשרף.

הPCB זה חומר שהוא לגמרי לא דליק וכמה שתרצו לשרוף אותו הוא לא יישרף.

שימו לב על מה אתם מתווכחים, על האם כדאי לי לנסות להחליף את הקבל או לא, כאילו אתם אומרים לי פשוט לזרוק כרטיס ששווה 300שקל לפח בלי אפילו לנסות לתקן אותו!

סתם הגזמתם עם זה ובמקום לעזור אתם כאילו אומרים לי לוותר על הכרטיס מסך, תחשבו היה לכם כרטיס מסך כזה הייתם מוותרים עליו בכזו קלות?

יכול להיות שאתם עשירים או משהו לא יודע כשמשהו מתקלקל בכלל לא טורחים לתקן ישר מחליפים סבבה אבל לפחות אחרי שהראיתי לכם שאתם לא צודקים לפחות תפסיקו עם הפסימיות הזאת!

תשימו לב שאפילו אחרי שהצלחתי להפעיל את הכרטיס אתם עדיין בשלכם זה משגע אותי אני בכלל לא מבין על מה אני מתווכח פה זה טיפשי לגמרי. :kopfpatsch:

אני בטוח שגם אם אני אחליף את הקבל והכרטיס יעבוד יפה בלי שום התחממות, גם זה לא יספק אתכם ואחרי זה אתם תגידו לי שהכרטיס עלול להתפוצץ וגם לפוצץ לי את כל הבית למה לא, ואללה רק בגלל הפה הנאחס שלכם יש סיכוי שבאמת יתקלקל משהו.

אז בינתיים זה עובד.

יופי גבר.

אני מרגיש שעשיתם ממני מטומטם ושאתם רק רוצים להוכיח שאתם צודקים ולא לעזור :pissed:

פורסם

תעזוב אחי עזוב אותם בחייך חחח שימשיך לחשוב שהוא חכם גדול מה איכפת לך  :nixweiss::lol:

פורסם

WOW, אנשים תרגיעו! מה עובר עליכם?

TheTool, טופ גאן ו-SuperGohan בסך הכל אמרו לך שזה רעיון לא טוב לשחק לבד עם רכיבים כאלה, כי זה יכול לגרום ליותר בעיות... והם צודקים. הייה לך הרבה מזל.

אם יש לכם בעיות עם ביטחון עצמי, אל תוציאו את זה בפורום מחשבים.

טומי, טופ גאן בערך בגיל שלך... ותפסיק עם ההודעות האלה.. זה ממש לא לעניין.

לנושא: לפעמים כותבים את שם הרכיב על המקום שבו הוא אמור לשבת. חפש אם כתוב משהו במקום של הקבל שנשרף, אולי יהייה שם משהו שיעזור לך.

פורסם

אבל למה לא לנסות מה על כל דבר רצים לטכנאי?! לא הבן אדם רצה ללמוד משהו חדש וטופ גאן אומר שלא כדי ולמה לא?!

למוצר לא הייתה אחריות כבר אז לא משנה במיוחד! וגיפורס 4 טיטניום 4200 אפשר לקנות היום בגרושים :kopfpatsch:

פורסם

אז טופ גאן אמר :yelclap:

אפשר לחשוב שהוא כבל אותו באזיקים וקשר אותו למיטה...

הוא בסך הכל ניסה להסביר לו שזה סיכון מיותר וגבוה.

באותה מידה שהוא הצליח להפעיל את הכרטיס הוא יכול הייה לשרוף את הלוח...

פורסם

כן תפס אותו וקשר אותו ועוד התעלל בו ואמר לו בואנה תשמע על תנסה אפילו לעשות הלחמה אתה שומע! אתה שומע! וואלה אתה מלחים אני בא אם סובארו פשע ומזיין אותך מכות וואלה כלום אל עולה לי בנתיים חחח אחר קח יחשוב על עוד משוה לעשות לך אתה שומע! :smile1: :smile1: :cool2::lol:

פורסם

אם יש לך מכשיר למדידת התנגדות(לא זוכר איך קוראים לזה בעברית) הייתה יכול לבדוק אם ההתנגדות של הקבל הייתה מאוד גדולה ואם כן אז בטוח שזה היה שרוף וסותם לכולם את הפה.

אבל במשהו הם צודקים לא כדי להתעסק עם חומרה מסובכת כמו חומרת מחשב,זה לא אומר שיתפוצץ לך הבית אבל זה מסוכן וכיכול להזיק למחשב שלך.

לרוב משתמשים בקבלים כדי ליצב מתח אז לרוב(לא תמיד) לא ממש ישנה הקבל העיקר שהוא יעמוד במתח(אני לא מאמין שזה יותר מ5V) ושיהיה בעל קיבול מספיק לצורך(לא יודע כמה צריך).

עוד משהו :אתה יכול לחפש באתר של FCC מידע על הכרטיס שלך(אם יש לו FCCID) ואולי למצוא שם מידע.

וכל הכבוד ;D

פורסם

TopGun וSupergohan תעשו לי טובה כמה שאתם מבינים באלקטרוניקה ואני לא מזלזל בידע שלכם, בתראד הזה אמרתם שטויות שאני כמה שאני לא מבין באלקטרוניקה יודע שזה שטויות.

אתה מוכן להסביר לי על מה לעזעזאל אתה מדבר? "שהכרטיס עובד בפונקציה מסויימת שעדיין לא ראה אצלך"  ???

חחח מה נראה לך שזה אוזניות שזה עד כדי כך רגיש??

אגב, חצי מהתגובה שלך, עד המילה "שישים לב" זה פשוט הסבר מפגר למשהו ברור מאליו.  :bash:

לSupergohan, הקבל המסכן הזה ממש לא רגיש כמו שאתה חושב ואם הצלחתי להפעיל את הכרטיס מסך מספיק בשביל לראות שהוא עובד בעזרת קבל שאני בטוח שהוא לגמרי בקיבולת שונה לחלוטין ממה שצריך אז הוא יעבוד יפה בלי שום בעיות כשאשים קבל פחות או יותר מתאים, אני לא מבין ת'ראש שלך אתה חושב שבגלל איזה סטייה קטנה בקיבולת משהו עלול לעלות באש?? זה שטותי לגמר. במקרה הכי גרוע החלק נשרף.

הPCB זה חומר שהוא לגמרי לא דליק וכמה שתרצו לשרוף אותו הוא לא יישרף.

שימו לב על מה אתם מתווכחים, על האם כדאי לי לנסות להחליף את הקבל או לא, כאילו אתם אומרים לי פשוט לזרוק כרטיס ששווה 300שקל לפח בלי אפילו לנסות לתקן אותו!

סתם הגזמתם עם זה ובמקום לעזור אתם כאילו אומרים לי לוותר על הכרטיס מסך, תחשבו היה לכם כרטיס מסך כזה הייתם מוותרים עליו בכזו קלות?

יכול להיות שאתם עשירים או משהו לא יודע כשמשהו מתקלקל בכלל לא טורחים לתקן ישר מחליפים סבבה אבל לפחות אחרי שהראיתי לכם שאתם לא צודקים לפחות תפסיקו עם הפסימיות הזאת!

תשימו לב שאפילו אחרי שהצלחתי להפעיל את הכרטיס אתם עדיין בשלכם זה משגע אותי אני בכלל לא מבין על מה אני מתווכח פה זה טיפשי לגמרי. :kopfpatsch:

אני בטוח שגם אם אני אחליף את הקבל והכרטיס יעבוד יפה בלי שום התחממות, גם זה לא יספק אתכם ואחרי זה אתם תגידו לי שהכרטיס עלול להתפוצץ וגם לפוצץ לי את כל הבית למה לא, ואללה רק בגלל הפה הנאחס שלכם יש סיכוי שבאמת יתקלקל משהו.אני מרגיש שעשיתם ממני מטומטם ושאתם רק רוצים להוכיח שאתם צודקים ולא לעזור  :pissed:

קודם כל אף אחד לא מתנשא, אף אחד לא בא לתקוף ולא לצאת גבר עם כבוד וצדק.

אני לפחות, ואני מתאר לעצמי שגם טופ-גן מנסים רק ל"הגדיל ראש" מה שנקרא ולהראות לך צעד קדימה.

אז נכון, בכרטיס הזה ובעוד אולי מלא מכשירים שלו דווקא קשורים למחשבים אפשר להחליף להם חלקים בכיף.

אבל אם רוצים גם בסופו של דבר לדעת להיות קצת בעסקי האלקטרוניקה ולהתקדם לדברים יותר מסובכים צרכים כבר מהתחלה

לדעת מה יעיל ומה לא יעיל ובמה לא מתעסקים.

זה כמו שנניח בבית ספר מלמדים אותך שפת תיכנות, אז מלמדים אותך מהתחלה להיות הכי יעיל שאפשר.

אז נכון אתה יכול לרשום פלט על המסך 5 פעמים לרשום את אותה פקודה (או לעשות קופי-פסט).

אבל מה שמלמדים אותך זה במקום כל השורות של הפלט, לעשות 2~3 שורות של לולאה מסויימת שתיהיה יותר יעילה

מבחינת המתכנת בקטע הזה.

וככה לגבי כל דבר אחר ביעילות ובסיכון.

אני לא בא להגיד לך (סלח לי על הביטויים) "אידיוט אתה לא יודע מה אתה עושה".

ואני בטוח שגם טופ-גן לא בא להגיד לך כאלה דברים.

שוב, רק רוצים לקחת אותך צעד קדימה ושלא "תתרגל" לשטויות האלה כי זה יכול לעבוד מצויין וכמו ישר מהחנות התיקון של הכרטיס שלך,

אבל בחומרה הבאה שתתקן ותגיד לעצמך שזה בטוח יעבוד אם תחליף רק חלק שרוף אחד כי הצלחת בכרטיס, בפעם הבאה הזאתי,

אולי הרכיבים יהיו יותר מורכבים ושם באמת לא כדאי להתעסק בכלל ותוכל לפגום לך ברכיבים.

לא צריך ידע באלקטרוניקה כדי להסביר את זה, ולי בעצמי אין ידע נרחב בנושא.

הקטע של ה"עשירים" מאוד מאוד לא לעניין ומאוד תוקף.

אני לא מכיר אותך וככה גם אתה לא ממש מכיר אותי (אישית), ואתה לא יודע מה המצב הכספי האישי או המשפחתי של כל אחד מאיתנו,

אני מניח, נכון?

אני עובד לא קל בשביל להרוויח את הכסף שלי, ולמרות זאת מעדיף להשקיע אותו על מוצר חדש מאשר לסכן מחשב שלם.

וכן, לך תדע מה יכול לקרות.

סה"כ אותם אלה שבאים ואומרים שאנחנו תוקפים, מתנשאים וכל שאר הדברים, אז לא, ממש לא.

אנחנו פה לעזור, ואם לא נוכל לעזור לך באותו בעיה ספציפית ננעשה לעזור לך להגדיל ראש ולדעת במה כדאי להתעסק ובמה לא כדאי להתעסק.

ו-TheTool, אני חושב שתרגיע עם השפה שלך פה ("וואלה בגלל הפה הנאחס שלכם")- זה לא לרמה של הדיון, אני מקווה שאתה מסכים איתי.

ולא, לא שום חכם גדול ולא שום דבר.

אבל אם אתה רוצה לפתח ראש של מהנדס או התעסקות עם אלקטרוניקה, לפעמים צריך לדעת גם לקבל תגובות שליליות ולא בגלל רוע לב חס וחלילה,

אלא רק בשביל לעזור לך ל"הגדיל ראש" ולחשוב צעדים קדימה.

סה"כ אני שמח שהכל עובד לך סבבה, ותהנה עם הכרטיס ושמור עליו.

רק לציין שרמת התרבות דיון ממש ירדה פה וכל ה"אחי תעזוב אותו שימשיך לחשוב שהוא חכם גדול" פשוט ילדותי,

וחסר קשר.

רן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים