עבור לתוכן

מתלבט בקשר להחלפת 5.1 LIVE ב- 2 ZS

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע כרטיס קול של קריאטיב 5.1 לייב

ואני יכול להשיג את ה- 2 ZS בזול ורציתי לשאול האם ברמקולים שלי: לוג'יטק Z-640 יהיה הבדל במוזיקה או משחקים?

תודה לעוזרים...

נועם

פורסם

אם הרמקולים מתחברים אנלוגית ונראה לי שזה המקרה והחיבור אז יכול להיות שיהיה שיפור קטן בסאונד.

אם אתה מחבר את הרמקולים דיגיטלית ( כבל 1 בלבד מהמחשב לרמקולים) אז לא יהיה שיפור.

עכשיו אם זה אנלוגי ונניח שיהיה שיפור אני לא בטוח שתשמע אותו גם, ככה שתלוי מה זה זול... 100 שקל זה שווה לחדש כמובן.

יותר מזה לא יודע אם שווה להשקיע.

פורסם
  • מחבר

יש לי אפשרות להשיג אותו ב-380

ואתה בא להגיד לי שעדיף לחבר את הרמקולים באנלוגי מאשר ב- SPDIF ???

פורסם

בוא נבהיר דבר לפני דיגיטלי (spdif) עדיף על אנלוגי

עכשיו אם הרמקולים אצלך מחוברים בדיגיטלי זה אומר שיש למערכת רמקולים שלך מפענח עצמאי ( פנימי בסאב או חיצוני רסיבר קטן)

במצב כזה הדבר היחיד שכרטיס הקול שלך עושה זה מעביר את האות הדיגיטלי אל הרסיבר הפנימי ברמקולים שלך והרסיבר מפענח את האותות ושולח לרמקולים.

כלומר הכרטיס קול רק מעביר את האות והרסיבר ברמקולים עושה את עבודת הפענוח, משמע לא משנה איזה כרטיס יהיה העיקר שהוא בעל יציאה דיגיטלית

ותקין וכך הוא עושה את העבודה שלו שהיא בסך הכל להעביר את האות.

אם הרמקולים אצלך מחוברים אנלוגית אז מי שעושה את עבודת הפענוח הוא הכרטיס קול במחשב והוא מתפקד בתור ה"רסיבר"

ובמקרה כזה ככל שיהיה כרטיס יותר טוב שמפענח יותר טוב את האותות ושולח לרמקולים יהיה שיפור יותר בסאונד.

אבל השיפור האמיתי מורש כאשר עוברים מכרטיס רגיל למשהו כמו בלאסטר לייב 5.1 אך כאשר תעבור מכרטיס כזה לzs 2 לא תרגיש

הבדל משמעותי אם תרגיש בכלל.

ובשביל האפשרות והסיכוי שתרגיש טיפה טיפה הבדל לשלם 380 שקל לא נראה לי שווה (בהנחה שאתה מחובר אנלוגית)

אם אתה מחובר דיגיטלית תישאר עם הכרטיס שיש לך עכשיו וזהו.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני אשאר עם הכרטיס שלי בסוף.

תודה שהסברת לי בפירוט רב כי הכי טוב גם להבין למה עושים משהו ולא סתם לשמוע למישהו שזורק הערה...

אז שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

יש לי את אודיג'י 2 ZS ולפניו היה לי מובנה שנשמע יותר טוב מלייב. ההבדל היה עצום עם Z540... עכשיו אני עם Z680 ואני שומע הכל מצויין.

פורסם

יש טעות אחת בהסבר של CaRTeR. חיבור דיגיטלי לא עדיף על אנאלוגי בכל מקרה. ישנה תלות באיכות ה-DAC בכל מכשיר. לדוגמא, אם יש לך CDP איכותי, ורסיבר ברמה לא גבוהה במיוחד, מומלץ לחבר אנאלוגית, כי הממירים ב-CDP איכותיים יותר מאלה שברסיבר. ישנם מיקרים רבים כאלה גם בכרטיסי קול ומערכות רמקולים.

Anatoli.

פורסם

אתה בהחלט צודק.

אבל בדרך כלל אם כבר קנית רמקולים ברמה מסוימת בדרך כלל זה בעקבות DAC שיש לך שמסוגל להתמודד איתם

יותר טוב מכרטיס הקול.

ואם כבר יש DAC ויש דיגיטלי סביר להניח שהוא יהיה יותר איכותי בחיבורו מאשר חיבור עם הכרטיס קול.

כמובן שיש תמיד יוצא מין הכלל.

פורסם

לי יש X530..

אני אם לייב 5.1 על המחשב החדש בגלל שבמשחקים שומעים יותר טוב מהכרטיס קול המובנה של גי'גה בייט...

אני גם רוצה להחליף ל-2 ZS אבל בארץ אני לא יודע מה המחיר הכי זול אבל מה שראיתי זה 500 שקל...

איך אתה יכול להשיג אותו במחיר כלכך זול ? אשמח אם תשתף אותי כיצד או מאיפה אוכל לקנות את הכרטיס במחיר כזה..

מצידי BULK העיקר המחיר הזול... :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים