עבור לתוכן

Z5 vs. DMC-FZ5 vs. DMC-FZ20 מי עדיפה??

Featured Replies

פורסם

הסיפור הולך ככה, יש לחבר של ההורים שלי אפשרות להביא לי מארה"ב מצלמה דיגיטלית כשהוא בא לבקר אוטוטו.. וההורים הסכימו לתת לי תקציב של עד 2200 שח (500 דולר בארה"ב) למצלמה כשחייב להיות לה זום ממש גדול (מינימום x10 באופטי) ורצוי כמה שיותר איכותית :xyxthumbs:

ההתלבטות שלי אחרי מס' בדיקות היא בין שלושת המצלמות האלו:

Konica Minolta DiMAGE Z5

Panasonic DMC-FZ5

Panasonic DMC-FZ20

איזה מבין שלושת המצלמות הנ"ל עדיפה ?? (ורצוי להגיד למה..) ::)

תודה לכל מי שעונה

נ.ב.

השוואת המצלמות ב-די.פי.רוויו

פורסם

Panasonic DMC-FZ20 בלי ספק. מבין שתי המצלמות עם תושבת לפלאש, היא פחות רועשת מהמינולטה ויש לה עדשה הרבה יותר מהירה (צמצם 2.8 כל הדרך). חוץ מהגודל, אין לה שום חסרונות משמעותיים. פשוט מצלמה מצויינת.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לרכוש פלאש חיצוני נוסף בכל מקרה ככה שזה לא באמת רלבנטי..

האם יש עוד הבדל חוצמזה?? כי להגיד את האמת הגודל לפעמים כן קובע :smile1:

פורסם

בניגוד למינולטה, לפנסוניק יש תושבת פלאש סטנדרטית שמאפשרת לך להשתמש בפלאשים רגילים עם חיישן מובנה (auto). לפלאש חיצוני עם פונקציית bounce יש השפעה מאוד גדולה על איכות התאורה. ההבדל בתוצאות בין פלאש כזה לפלאש ישיר עצום והמחיר שלהם די נמוך. אם יש לך כוונה כלשהי לצלם אנשים עם המצלמה הזו, לא כדאי לך לקנות מצלמה בתקציב כזה ולסגור לעצמך אפשרות הוספת פלאש בהמשך.

סיבות נוספות ללכת על ה-FZ20 הן העדשה המהירה שלה ומסך ה-LCD הגדול והאיכותי. למינולטה יש ווידאו איכותי יותר, אבל איכות הבניה של מצלמות מסדרת Z לא מגיעה לרמה של הדגמים היקרים של פנסוניק.

פורסם

אני ממליץ על Z3 מאחר שלכל המצלמות שהוצעו כאן זמן חשיפה קצר במיוחד... :nono:

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה זה "זמן חשיפה קצר במיוחד"? מהירות תריס גבוהה? זמן קצר בשוק?

פורסם

זמן חשיפה קצר במיוחד? מהירות תריס גבוהה?

זמן חשיפה- כמה זמן התריס נשאר פתוח ומאפשר חדירת אור לתוך המצלמה.

מהירות תריס גבוהה=זמן חשיפה קצר

פורסם

הבנתי. עכשיו תסביר לי בבקשה איך בדיוק מהירות תריס גבוהה זה חיסרון, כי לפי מה שאני מבין (ואני מבין היטב איך עובד תריס של מצלמה) זה דווקא יתרון.

פורסם

יש לי Z3 ואני מאוד מרוצה ממנו היא גם יחסית לא דגולה למצלמה עם זום 12 וצילומי מאקרו יוצאים מצוין ההבדל בין שלי לZ5 זה במגהפיקסלים ובגודל מסך

אני ממליץ על הZ5

פורסם

ההבדל בין שלי לZ5 זה במגהפיקסלים ובגודל מסך

זמן חשיפה אפשרי ארוך יותר גם ב-Z3...

תסביר לי בבקשה איך בדיוק מהירות תריס גבוהה זה חיסרון, כי לפי מה שאני מבין (ואני מבין היטב איך עובד תריס של מצלמה) זה דווקא יתרון.

אני אמרתי שמהירות תריס גבוהה זה חיסרון?! ממש לא...

ותאמת יש כבר גבול כמה קצר אתה יכול לחשוף כי אז אתה זקוק למפתח צמצם נמוך מה שאומר עומק שדה נמוך...

ככל שהמצלמה מאפשרת זמן חשיפה יותר קצר אך גם ככל שזה יותר ארוך זה יותר טוב...

פורסם

אני אמרתי שמהירות תריס גבוהה זה חיסרון?! ממש לא...

הממ... כתבת את זה:

אני ממליץ על Z3 מאחר שלכל המצלמות שהוצעו כאן זמן חשיפה קצר במיוחד... :nono:

עכשיו תסביר איפה היתרון של ה-Z5 בנושא זמני חשיפה, כי לשתי המצלמות של פנסוניק יש טווח חשיפה גדול יותר - 8 שניות עד 1/2000 מול 4 שניות עד 1/1000 במינולטה.

עריכה: אם אתה מדבר על זה שה-Z3 (ולא ה-Z5) יורדת ל-15 שניות מול ה-8 של הפנסוניק, אז זה באמת יתרון, אבל מינורי מאוד. לא משהו שבגללו בוחרים במצלמה.

פורסם

אי דפקא כן בגלל זה הייתי הולך על ה-Z3 רק בגלל זה כי זה נוץן לך אפשרות לצלם בלילה או במצבים שצריך כניסה של הרבה אור...

בכל מקרה כל הפנסוניק האלה לא שוות אפילו ה-Z3/5...

פורסם

המצלמות של פנסוניק פחות רועשות ולכן הן עדיפות לצילומי לילה. ובכלל, הציונים שלהן יותר גבוהים:

Highly recommended

- Panasonic DMC-FZ5

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz5/page11.asp

- Panasonic DMC-FZ20

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz20/page9.asp

Recommended

- Konica Minolta DiMAGE Z5

http://www.dpreview.com/reviews/konicaminoltaz5/page10.asp

פורסם

יש לי מינולטה Z5 ואני ממש מרוצה....אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשלוח לי מייל:NOAMBAUM@GMAIL.COM

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים