פורסם 2005 באפריל 720 שנים מתי יוצא ליבה כפולה?האם כדאי לחכות להם ביכלל? האם הם שווים ביכלל?מתי?כרגע אין אף מוצר ליבה כפולה זמין בשוק, ב 21 לחודש ייצא מוצר של AMD שמיועד לשרתים/תחנות עבודה, לאחר מכן צפוי מוצר (צולע לטעמי) של אינטללשוק הביתי/שולחני, ולבסוף מוצר שולחני/ביתי של AMD. בתחילת 2006 צפוי מוצר כפול ליבות לשרתים של אינטל.כדאי? שווה?תלוי מה היישומים שאתה מפעיל ובאיזה אופן אתה מפעיל אותם.בעולם של אינטל חייבים לוח אם חדש, בעולם AMD, כל לוח (כמעט) עם שקע939 או 940 יתמוך בדור הראשון של כפולי הליבות.
פורסם 2005 באפריל 720 שנים מתי?כרגע אין אף מוצר ליבה כפולה זמין בשוק, ב 21 לחודש ייצא מוצר של AMD שמיועד לשרתים/תחנות עבודה, לאחר מכן צפוי מוצר (צולע לטעמי) של אינטללשוק הביתי/שולחני, ולבסוף מוצר שולחני/ביתי של AMD. בתחילת 2006 צפוי מוצר כפול ליבות לשרתים של אינטל.כדאי? שווה?תלוי מה היישומים שאתה מפעיל ובאיזה אופן אתה מפעיל אותם.בעולם של אינטל חייבים לוח אם חדש, בעולם AMD, כל לוח (כמעט) עם שקע939 או 940 יתמוך בדור הראשון של כפולי הליבות.המחשב שלי הוא בשביל מישחקים...........מה?אתה בטוח שהמעבדים לא יוצאים..בקרוב (המעבדים עם ליבה כפולה )?
פורסם 2005 באפריל 720 שנים המחשב שלי הוא בשביל מישחקים...........מה?אתה בטוח שהמעבדים לא יוצאים..בקרוב (המעבדים עם ליבה כפולה )?תוך חודש חודשיים יצאו כפולי הפרסקוט, בעוד חודש ייצאו כפולי ליבותלשרתים של AMD בעוד 3-4 חודשים (ומעלה) יצאו כפולי ליבה של AMDלשוק השולחני.בכל מקרה, לפחות עד סוף 2005 מעבד חד ליבתי הוא המעבד הטוב ביותרכדי להפעיל משחקי מחשב מתקדמים.לוח 939 הוא הפתרון הטוב ביותר, מעבד חד ליבתי כיום ואם רוצים כאשר יצאו כפולי הליבה אז מחליפים (תחת ההחנה שיש לכך סיבה טובה).בינתיים יצרני המשחקים בקושי בלעו את המעבר ל 64 ביט, ייקח להם הרבה זמן לבלוע את ריבוי הליבות שנפל עליהם די בהפתעה.
פורסם 2005 באפריל 720 שנים תוך חודש חודשיים יצאו כפולי הפרסקוט, בעוד חודש ייצאו כפולי ליבותלשרתים של AMD בעוד 3-4 חודשים (ומעלה) יצאו כפולי ליבה של AMDלשוק השולחני.בכל מקרה, לפחות עד סוף 2005 מעבד חד ליבתי הוא המעבד הטוב ביותרכדי להפעיל משחקי מחשב מתקדמים.לוח 939 הוא הפתרון הטוב ביותר, מעבד חד ליבתי כיום ואם רוצים כאשר יצאו כפולי הליבה אז מחליפים (תחת ההחנה שיש לכך סיבה טובה).בינתיים יצרני המחשקים בקושי בלעו את המעבר ל 64 ביט, ייקח להם הרבה זמן לבלוע את ריבוי הליבות שנפל עליהם די בהפתעה.אולי שיצא הגרפיקה של אנריל 3אז אולי הם ינצלו אותם....
פורסם 2005 באפריל 720 שנים אה , ואני תמיד חשבתי שהאיטניום 2 עם ה140 W שלו ב1.4 גה"ז נועד לשרתים ...איטניום לא מעניין כמעט אף אחד, זה לא מוצר המוני (ניסו, לא הצליח, האופטרון עשה לו סיכול ממוקד), כלומר זה לא שייך לדיון, באותו אופן אפשר להזכיר את מעבדי חברת SUNאו כל מוצר בעל שוק מצומצם אחר.
פורסם 2005 באפריל 720 שנים אולי שיצא הגרפיקה של אנריל 3אז אולי הם ינצלו אותם....גם אז לא סביר, מן הסתם הוא יינצל רק את ה 64 ביט, הליבות הכפולותהפתיעו את עולם פיתוח התוכנה למחשוב הביתי, דווקא מוצר גמור יש לו סיכוייותר טוב לעבור התאמה מהירה יותר לריבוי מעבדים מאשר מוצר שנמצא עדיין במחזור הפיתוח הראשוני.נהיה חכמים יותר לאחר ארוע ההשקה של מערכת ההפעלה x64.
פורסם 2005 באפריל 720 שנים אני לא חושב שהאופטרון הוא זה שהרג את האיטניום , האיטניום עדיין הרבה יותר חזק למיטב זכרוני, אם כי לא ראיתי אף פעם בדיקה אחד מול אחד (זה גם לא ממש אפשרי להתחשב בעובדה שהם לא יכולים להריץ את אותם תוכנות).לפי דעתי הסיבה שהוא לא מוכר טוב זה כי הוא צריך ישומים יעודיים אליו בעוד הXEON והאופטרון מריצים X86 .
פורסם 2005 באפריל 720 שנים אני לא חושב שהאופטרון הוא זה שהרג את האיטניום , האיטניום עדיין הרבה יותר חזק למיטב זכרוני, אם כי לא ראיתי אף פעם בדיקה אחד מול אחד (זה גם לא ממש אפשרי להתחשב בעובדה שהם לא יכולים להריץ את אותם תוכנות).לפי דעתי הסיבה שהוא לא מוכר טוב זה כי הוא צריך ישומים יעודיים אליו בעוד הXEON והאופטרון מריצים X86 .חד משמעית, ה AMD64 וידא הריגה לאיטניום והפך אותו למעבד לשווקים צרים, זאת לא הייתה כוונת אינטל ו HP שהוציאו הון עתק במשך כמעט 10 שנים על פיתוחו.אינטל ניסתה לאנוס את השוק לעבור ל IA64, השוק לא כל כך אהב את הענין הזה בלשון המעטה וה AMD64 שימש לו חלופה הרבה יותר זולה ונחמדה ולא משנהבכלל עד כמה האיטניום "חזק יותר". אינטל נלחמה ב AMD64 ובסוף בלית ברירה היצטרפה לתמיכה בו, הישג מדהים ל AMD.
פורסם 2005 באפריל 820 שנים אני לא מזלזל בהישג המדהים של AMD בזה שהם קבעו לחברת ענק כמו אינטל את המדיניות העתידית שלהם.אבל עדיין מתקשה להאמין שהאופטרון הרג את האיטניום - הוא לא הצליחמשהוא למיטב זכרוני גם לפני שהאופטרון יצא.
פורסם 2005 באפריל 820 שנים גם אז לא סביר, מן הסתם הוא יינצל רק את ה 64 ביט, הליבות הכפולותהפתיעו את עולם פיתוח התוכנה למחשוב הביתי, דווקא מוצר גמור יש לו סיכוייותר טוב לעבור התאמה מהירה יותר לריבוי מעבדים מאשר מוצר שנמצא עדיין במחזור הפיתוח הראשוני.נהיה חכמים יותר לאחר ארוע ההשקה של מערכת ההפעלה x64.אני קונה מחשב עוד כמה חודשיםכדאי לי לחכות לליבה כפולה?
פורסם 2005 באפריל 820 שנים אני קונה מחשב עוד כמה חודשיםכדאי לי לחכות לליבה כפולה?אם אתה קונה עוד כמה חודשים אז ממילא אתה מחכה, בכל מקרה ככל שאתה יכול לדחות את קניית המחשב שלך כן ייטב ללא קשר לכפולי ליבות.כאשר תרצה לקנות תשקול שוב את הענין.אם המחיר של כפולי הליבות של AMD יהיה כזה שייאפשר קניה לא רק למישיש לו תקציב בלתי מוגבל אז קשה לראות סיבה להימנע מכפול ליבות במהירותשעון של 2.2 גיגה הרץ, הרי רק ליבה אחת כזאת היא מעבד מצוין, כלומרגם ישומים שלא יודעים לנצל ריבוי מעבדים יעבדו בסדר גמור.
פורסם 2005 באפריל 820 שנים אם אתה קונה עוד כמה חודשים אז ממילא אתה מחכה, בכל מקרה ככל שאתה יכול לדחות את קניית המחשב שלך כן ייטב ללא קשר לכפולי ליבות.כאשר תרצה לקנות תשקול שוב את הענין.אם המחיר של כפולי הליבות של AMD יהיה כזה שייאפשר קניה לא רק למישיש לו תקציב בלתי מוגבל אז קשה לראות סיבה להימנע מכפול ליבות במהירותשעון של 2.2 גיגה הרץ, הרי רק ליבה אחת כזאת היא מעבד מצוין, כלומרגם ישומים שלא יודעים לנצל ריבוי מעבדים יעבדו בסדר גמור.אני קונה בסוף השנהאתה חושב שיצא עד אז?ולמה כדאי לי לחכות?יש איזה סיכוי שהמעבד ה3500+ יגיע למחר של 1100?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.