עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. אין לי מלים. אני מבין שבשבת יש עומס, אבל עד כדי כך? האינטרנט פשוט לא זז. אפילו תמונות באתרים לא נטענות.

• 2 תגובות
    • 893 צפיות
  2. מהי התקופה הטובה ביותר בשנה לקניית מחשב נייד חדש??? כלומר, מתי יוצאים רוב החידושים בתחום ומתי הם מגיעים לחנויות?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by matan2411,

אני מעוניין לקנות אייפון אבל מתלבט מאיזה לקנות. על איזה חנות אתם ממליצים לקנות את המכשיר מבחינת השירות שהם נותנים והאחריות ?

4. Started by adi518,

יש את IDGU שנראים כמו אופרציה לא ברורה. יש את Mustop שהתחלקו על השכל לגמרי עם המחירים שלהם. מישהו מכיר אופציות אחרות?

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. כרגע במסלול של ספק+תשתית בבזק ל-5 מגה. רוצה לעבור ל-15 מגה אבל לא לשלם יותר. המודם של בזק בחינם, ויש לי ראוטר משלי. אין לי בעיה עם כל ספק/חברה/שוק סיטונאי אם זה יעזור. לאן כדאי. בזק מתעקשים לא לתת את המחירים שיש להם כי הם טוענים שזה רק ללקוחות חדשים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by michael_3080,

שלום אני מתעניין בלקנות מחשבים מחודשים/דורשים תיקון בסיסי מישהו מכיר מקום שמוכר מחשבים כאילו?

7. שלום לכולם. לפני חודש וחצי הזמנתי מאיביי כונן דיסקטים חיצוני, עם חיבור USB, במחיר של 38 ש"ח. את הכונן הזמנתי כדי לשלוף מידע מ-40 דיסקטים שנמצאים ברשותי והוא הגיע בחבילה יחסית מרשימה לאחר חודש המתנה. עקב חוסר בזמן, השתמשתי בכונן לרגעים קצרים בכל פעם שיש לי רגע פנוי. לאחר שבוע בדיוק, וכשנשארו לי 6 דיסקטים שעדיין לא שלפתי מהם את המידע, הכונן שבק חיים. חיברתי אותו למחשב אחר וניסיתי להכניס אליו דיסקט שידוע לי שהוא פועל - אבל הכונן היה מת לחלוטין! מה המסכנה - לא להזמין מוצרי אלקטרוניקה מאיביי!!!

8. Started by Sargon,

בדרך כלל אני עושה קניות בשופרסל אבל הפירות והירקות שלהם ממש גרועים. להפתעתי בחנות 24 ליד הבית שלי יש פירות וירקות הרבה יותר טובים. בשופרסל רוב הפירות והירקות הם ממוצעים ומטה, נניח עגבניות לא טעימות או תפוחי סמיט לא טעימים. אבל בחנות של ה24 יש גם ירקות לא "טובים" אבל גם חלק טובים מאוד. כלומר, אם אתה בוחר בקפידה אתה יכול לצאת עם ירקות ופירות ממש טובים, ואילו בשופרסל הירקות והפירות כמעט אף פעם לא עוברים את הסביר(גם אם בוחרים בקפידה). ניסיתי גם לקנות עגבניות אורגניות אבל למרות שנראו יותר טריות הן גם היו פחות טעימות. אז איפה אתם קונים פירות וירקות באזור המרכז?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אורח כפיר
    Started by אורח כפיר,

שלום, לפני כחודש וחצי רכשתי מחשב של דל מארה"ב עם אחריות בינלאומית. לאחר שימוש של כשלושה שבועות המחשב נתקע- והווינדוס לא עלה- ממספר בדיקות התגלה בעיה בהארד דיסק. פניתי לשירות לקוחות של דל שאמרו לי שעליי להעביר את האחריות לארץ-בוצע אחרי שבוע! לאחר מכן שלחתי את המחשב לחברת "יעל פתרונות" הנציגים של דל בארץ, שם נאמר לי בפירוש שהתיקון יבוצע תוך 7 ימי עסקים. במהלך השבוע וחצי האחרונים התקשרתי להתעדכן בתקלה ונאמר לי שיש תקלה בהארד דיסק וצריך להחליפו עברו כבר יותר משבעה ימי עסקים ועדיין המחשב לא מוכן, ויותר מזה כרגע התגלתה בעיה בלוח האם. חייב לציין שהשירות של יעל פתרונות שירות ברמה הכי נמוכה שיש- נציגים נוראיים שלא אכפת להם מהלקוח. בנוסף דברת…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Jhoni1980,

שלום לכל המומחים... אני מעוניין להזמין מקרן קול מאנגליה. האם המכשיר מתאים מבחינת מתח ותדר לארץ או שאצטרך מתאם/ממיר על מנת להפעילו? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by mufidazzam,

מה הדרך הטובה לשיפור קליטת ה- WIFI, הראוטר נמצא בקומת קרקע והקליטה מאוד גרועה בקומה מעל.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אז הפלאפון הגיע אלי לאחר 5 שבועות, מתוכם יומיים בילה בבדיקת מכס, מדובר במוצר ששויו 228$ והמכס העריך נכון את השווי ב884. קיבלתי צמוד לחבילה מסמך "מצהר יבוא טובין בודאר" עם שמי, שבו מתואר הטובין, השווי והמכס ומע"מ שמסתכמים ב306 ש"ח. למטה יש הודעת זיכוי מכס, שום דבר לא חתום (נגיד חותמת בנק) ורשום סה"כ לתשלום, מספר חשבון בנק ומספר אמסכתא. החבילה הגיעה דרך דואר רגיל, דואר ישראל, היא הגיעה למקום עבודתי, ואף אחד לא שילם את הסכום הנ"ל. העניין הוא שהחבילה כבר בידי, האם לדעתכם כדאי לי לפנות למכס ולשאול לפשר העניין, או שלהחשיב את החבילה כמשוחררת ולהמשיך בחיי? מה הנזק שאני יכול לספוג אם פתאום עוד שנה רשות המיסים לישראל תיזכר בטעות הזאת? ראוי לציין, כמעט והשלכתי את המסמך ה…

13. Started by muchoman,

אני מעוניין לקנות מסך מאמזון ולשלוח לארץ (יוצא זול כמעט ב700 שקל מהדגם בארץ) לינק למסך:https://www.amazon.de/gp/product/B00SL4J1M0/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF איך זה יעבוד? החבילה תגיע לארץ ומשם דואר ישראל? ups? יש דרך לוודא שזה לא יעבור דרך דואר ישראל (כי אז אני אקבל את זה רק ב2018 ושבור..) ? מה קורה אם המסך מגיע תקול? יש אחריות? יהיה עם מי לדבר באמזון גרמניה? אני ממש מפחד ללחוץ על הcheckout רק בגלל הקטע של הדואר והאחריות, אז אם יש מישהו שעבר את החויה ויכול לשתף אני מאוד אשמח, תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by Gal&Gal,

אשמח לקבל מגולשי האתר חוות דעת על החנות הנ״ל חוויות אישיות , נסיון . כרגע כבר חודש שלא מחזירים לי כסף על עסקה שביטלתי אחרי חודש כשלא יכלו לספק אותה, אני כבר לא יודע מה לעשות מישהו הגיע איתם לבית משפט? עמוד הפייסבוק שלהם מלא בחוות דעת שליליות , אבל יש גם חיוביות , עברתי על אלה ונראה שהחיוביות מגיעות מילדים, או חשבונות מחו״ל ( כנראה פיקטיבים) , ולחלקם נראה שהובטחה מתנה בתמורה לביקורת, אפילו אחד מהם רשם בביקורת שאלה של איפה מקבלים את המתנה. הם לא מוכנים להעביר שיחות למנהל או למחלקת כספים , כל פעם אומרים שיבדקו ויחזרו אלי , מה שלא קורה אף פעם , גם כשאומרים שיחזרו עוד חצי שעה , או שעה , או ביום מסויים ( כן התקשרתי אליהם המון) הם מתעלמים מדואר אלקט…

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by Boris_yo,

לאחרונה גלשתי באתר דואר ישראל. ראיתי שהם יצרו עוד מרכזי איסוף לדברי דואר: מסירת דברי דואר במרכזי מסירה יש גם Click2Post שהם מציעים שלפי תיאור קצר דומה ל-BOXIT עד לאחרונה הבנתי שיש להם שיתוף פעולה עם סניפי שופרסל בשביל להוריד לחץ בסניפים. אבל עם רשימה לעיל הם החליטו להוסיף עוד נקודות למערך שלהם? מה יקרה אם היום אזמין מחו"ל? אם הם קובעים נקודות איסוף ביזמותם, אז חבילה יכולה להגיע למקומות אחרים ולא ספציפית לסניף שממנו תמיד אספתי? אותי מעניין איך זה לא ייצור אי נוחות לנעמני דברי דואר.

16. Started by Oren Vaitzman,

שלום, אני טס סוף החודש לארה"ב לתקופה של חודשיים. אני מעוניין לרכוש כרטיס סים שיכלול שיחות ואינטרנט וכמובן שמספר הטלפון הישראלי שלי ישמר (שאוכל לקבל שיחות). צריך חברה אמינה וטובה עם אחוזי קליטה טובים שלא יהווה בעיה שמה. המלצות ??

17. אהלן, שוב פעם יש לי בעיה עם קניה בחנות בארץ. לפני שבועים קניתי טלוויזיה של LG, אותה התקין לי יבואן "קבוצת ח.י". לפי הבנתי זה יבואן רשמי שלהם כי אתרים כמו הייטקזון גם מוכרים טלוויזיות LG של היבואן הנל. ההתקנה הייתה מהירה ותוך כמה ימים הייתה לי טלוויזיה. חוץ מזה ששדדו אותי ב600 שקל למרות שהיה לי כבר מתקן קיר של קבוצת ח.י - הם טענו שלא רוצים לקחת שום אחריות ושעלי לקנות אחד נוסף. שהיה בסופו של דבר גרוע יותר! אבל זאת בכלל לא הבעיה שבגללה אני פותח את הדיון. לאחר שהטכנאים הלכו - התחלתי לשים לב לשלל בעיות: 1. אין מדבקה על צידו של המסך של הטלוויזיה, כמו שנהוג בכל מוצר חדש (טלוויזיה ומסכים). 2. אין שום מסמכים. 3. טלוויזיה לא קלטה את השלט. הטכ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Zeev86,

אני מקווה שהדיון הזה מתאים לפורום. הדיון לא מדבר על מכשיר אלקטרוני שנקנה אלא שירות אוטובוסים. אבל עדיין צרכנות לדעתי. אם אני טועה, בבקשה תעבירו לפורום המתאים. לנושא. יש קו אוטובוס מסויים שקרו לו הרבה בעיות. דיווחתי לחברת האוטובוס, לעירייה, לתלונות הציבור של משרד התחבורה. שלושתם הגיבו אך הבירורים נמשכים עוד משנה שעברה. למי אפשר לפנות במצב כזה הלאה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אורח MidnightBlaze
    Started by אורח MidnightBlaze,

קניתי מאיביי רמקולים שאני מאמין שהגיעו תקינים, וחיברתי אותם ישר לחשמל בלי לחשוב, והם נשרפו (נבדקו ע"י טכנאי). השאלה היא האם יש טעם לבדיקה נוספת (צילמתי תמונות של המגבר שנשרף) או אם בכלל יש מה למכור או טעם לקנות רק מגבר חדש. רציתי לשאול אם יש מומחים בדבר לדעתם תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אהלן, יש לי כמה חבילות ב Shipito. אחת 100$, כלומר תזכה למס של 17%. השנייה 10$. אם אני מאחד אותן לחבילה אחת - יקחו לי 17% על כל המוצרים ביחד? כלומר, 110$*17%? או 17% רק על החבילה של ה 100$, וישאירו את ה 10$ כמו שהיא. (כלומר, 100$*17% + 10$). תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by ברוך29,

יש לי בבית הליכון ובשבועיים האחרונים הוא לא עובד טוב. זה מרגיש כאילו המסילה לא זזה חלק וזה מפריע לי להשתמש בו. קראתי באתר הזה http://www.cardiosport.co.il/תיקון-מכשירי-כושר/ שכדאי לנקות את החלקים הפנימיים של המכשיר ולשמן אותו באופן קבוע, אבל אני לא יודע איזה חומר מתאים לשימון של מכשיר כזה. אני לא רוצה לשמן במשהו שיקלקל עוד יותר את המכשיר ואז אני אצטרך להזמין תיקון. מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות? יש לי בבית שמן שאני משתמש בו לצירים של דלתות, זה יכול להתאים או שזה לא טוב עם חשמל?

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. הזמנתי מהם Samsung S8 Plus. ראיתי שיש עסקה טובה יותר בחנות אחרת. התקשרתי לבטל עסקה ביבואן סאני. הם אמרו לי שיחזרו אלי עד 10:00 בבוקר מחר. בלי לענות לי על השאלה אם יתנו לי קנס על ביטול. ניסיתי להבין את תקנון הרכישה שלהם, אך לא מצאתי תשובה וודאית: http://www.samsungmobile.co.il/page/תקנון-רכישה חשוב להבין שהמכשיר עדיין לא הגיע אלי ולא בוצע בו שימוש, אבל כן חייבו אותי בסכום המלא של הרכישה. אגב, איך יתכן שיבואן רשמי מוכר מכשיר ב-3700 שקל ובחנויות כמו אייבורי ו-KSP אפשר למצוא ב-150 שקל פחות?

23. Started by PuppEDogg,

שלום לכולם, רציתי לשאול אם למישהו פה יש ניסיון בקנייה של לפטופ מחודש ברשת או בכללי. מדובר על מוצר שאו שתוקן או שהוחזר לחנות ומוצא למחירה מחדש במצב "כמו חדש". לדוגמא המוצר הבא http://www.ebay.com/itm/DELL-XPS-13-9360-13-3-FHD-1080p-7th-gen-i5-7200U-4GB-128GB-SSD-Silver-Warranty-/112369677249?hash=item1a29c133c1:g:UhIAAOSwTM5Y78qL אני ראיתי כמה לפטופים שמוצעים למחירה באיביי במחירים מאוד אטרקטיביים ורציתי לדעת האם זה באמת שווה. תודה רבה לעוזרים.

24. נראה שבאמצעות איומים משפטיים הצליח הארגון (בעל מאפיינים של פשע מאורגן, שני בריונים שמחלקים בינהם את השליטה בטלביזיה שלנו) לחסל את קהילת קודי בישראל. לא ברור לי איזה הפרה של זכויות יוצרים יש ביצירת SKIN לתוכנת קוד פתוח. ולא ברור לי באיזה שלב זה נעצר בבית המשפט, אני מניח שלבוני הסקינים ומנהלי הקהילה פשוט אין את המשאבים להתגונן בפני גופי הענק האלה, ולכן הם פשוט סגרו את הכל. חבל. עושה חשק להתנתק מ-YES.

25. Started by pogacsa,

אני מבקש לרכוש את המתקן הבא: מעתיק דיסק קשיח לדיסק אחר, מדגם EN-CAHDD-U3 של CAVALRY האם ניתן להשיג בארץ? ב-אמזון זה עולה $34 תודה

דיונים חדשים בפורומים