מסכי מחשב
מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות
15,874 דיונים בפורום זה
-
לאחרונה יצא לי לקרוא את חלק א' של המדריך למסכי LCD (ואני עדיין מחכה לחלק ב'). שם התוודעתי לראשונה לעובדה שיש סוגי פאנלים שונים (לא שיש לי מושג על ההבדל ביניהם, אבל בשביל זה יהיה את החלק השני של המדריך). עכשיו, גם במדריך וגם בפורומים לא יכולתי שלא לשים לב לדעות שליליות רבות על מסכים מפאנל TN. עד כדי הודעות מסוג "אל תקנה את זה, זה פאנל TN". השאלה היא - זה עד כדי כך נורא? הרי רוב מסכי ה-LCD למחשב שנמכרים כיום הם בגדלים של 17" או 19" וככאלה רובם מפאנל TN, לא? אז איך זה שהדעות עליו כל כך שליליות והוא בכל זאת "ברירת המחדל"? *אם אני אומר כאן שטויות, תסלחו לי. אני די חדש בנושא הזה [לאו דווקא מסכים - מחשבים (מעבר למשחקים) באופן כללי], אבל זה הרושם שקיבלתי ואני אשמח לקבל גם הסבר.
-
- 53 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
רציתי לשאול אותכם מה הם המסכים המובילים היום? לפני שנתיים שהתעניינתי בחומרה והכל אני זוכר שהVP930 וDELL היו ממש מבוקשים בגלל הפאנל שלהם. יש איזושהי התקדמות בנושא היום?(הוציאו פאנלים חדשים?) לפי מה שאני רואה עדיין רוב המסכים עם הTN ובעצם רק הולכים ועוברים לגדלים יותר גדולים? תקנו אותי אם אני טועה...
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
לפי מה שאני מבין מסכי CRT פועלים באמצעות קרן אלקטרונים שסורקת את המסך שורה אחר שורה. לכן רוב מסכי הCRT מוגדרים כחסרי רזולוציה טבעית. מה שרציתי לדעת זה איך הקרן עצמה מסתדרת עם כמות זרחנים משתנה ואיך בעצם הם מסתדרים לפי הרזולוציה שנבחרה?
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
קיבלתי את המסך שהזמנתי מפנדה אבל הקופסא לא כללה כבל חשמל ותעודת אחריות. האם מישהו קיבל תעודת אחריות בקניה מ CMS?
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
הזמנתי מסך חדש ( LG L1970HR ) כי זה היה כבר בלתי נסבל להיות עם ה15 אינץ' שיש לי עכשיו . השאלה שלי היא כזאת : יש לי כרטיס מסך FX 5200 ולמיטב ידיעתי אין לי יציאת DVI . שאלות: 1. האם עם חיבור DVI אני אקבל תמונה יותר טובה מאשר עם חיבור אנאלוגי ? ועם כן אז האם ההבדל משמעותי? 2. האם קיים קשר בין כרטיס המסך שלי לבין איכות התמונה ? לדוגמא , אני מתכנן לקנות 6600GT (הכל בגדר רעיון עדיין) , אז האם עם ה6600GT תתקבל לי תמונה יפה יותר מאשר עם ה FX 5200 ? (בלי שום קשר לFPS היותר גבוה שיהיה לי במשחקים וכד' , אני מתכוון תמונה נטו , לדוגמא בדסקטופ .) תודה מראש .
-
- 2 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום ברשותי מסך סמסונג 971P שעובד ברזולוציה אופטימלית של 1280x1024, אבל ברזולוציה כזו הכל קטן מדי במסך ולכן שיניתי לרזולוציה של 1024x786, הבעיה היא שיש ירידה מורגשת באיכות בין הרזולוציה האופטימלית לרזולוציות אחרות. האם ישנה אפשרות לראות טוב גם ברזולוציה נמוכה יותר מהאופטימלית? האם יש הצעות לפתרון הבעיה? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, לא מזמן קניתי את המסך Samsung 206BW 20inch...אחלה מסך רק הבעיה היחידה שיש לי איתו היא שע"מ שהוא יציג את הכל בצורה נורמאלית ולא מעוות, הוא חייב לעבוד על רזולוציה אחת - 1680X1050... רציתי לדעת האם במסכי 20 אינצ' יש רזולוציות נוספות, נמוכות יותר, בהן המסך יציג דברים בצורה רגילה ולא מעוותת?
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
לא מזמן קניתי 22bw רחב.. וכל נושא המסכים הרחבים חדש לי.. עכשיו .. במשחקים יש לי אופציה לבחור ברזולוציה הטבעית של המסך - 1680X1050 אבל מעבר לזה.. שאר הרזולוציות הן רזולוציות למסכים "רגילים" ולא רחבים ולכן התמונה מתוחה. אין אופציה לשחק על "רזולוציה רחבה" נמוכה יותר פשוט? או שרזולוציה הטבעית היא היחידה?
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום, כיום אני משתמש במסך מחשב של X223W של ACER. אני חושב להחליף אותו למסך גדול יותר והשאלה היא האם מסך טלויזיה LCD בגודל 32" בעל כניסת PC יוכל להיות תחליף למסך מחשב. במידה וכן, האם יש משמעות אם הוא יהיה עם 720P או 1080P, או 60MHZ מול 120MHZ? השימוש העיקרי יהיה משחקי מחשב כגון סימולטורי טיסה ומשחקי יריות. לאילו עוד פרמטרים חשוב לשים לב בקניית המסך לעיל (למשל יחס ניגודיות וכו'). כמו כן, מה דעתכם על המסך הבא לאותם שימושים לעיל: http://www.bestbuy.com/site/ViewSonic+-+27%22+Widescreen+Flat-Panel+High-Definition+LCD+Monitor/9939805.p?skuId=9939805&productCategoryId=pcmcat200900050015&id=1218198090275 תודה לעונים, שרון
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי את הS2231WE, ואני בינתיים בשלבים שאני בודק אותו בכל מיני צורות. עכשיו נכנסתי לתוכנה של איזו כדי לעשות כשהמסך במצב PIVOT התוכן יסתובב גם כן - אבל בתפריט של הAUTO ADJUSTMENT אני לא יכול ללחוץ לא על AUTO ADUJSTMENT ולא על MANUAL ADUJSTMENT (ולפי החוברת הוראות משם אני מגיע לאפשרויות שאני רוצה). מישהו יודע אולי למה זה? חיברתי את המסך גם בחיבור USB וגם בDVI.
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רק מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום, רציתי לדעת אם משהו מכיר מעבדת תיקונים טובה למסכי LCD באיזור חיפה והקריות?
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אוקי ככה קניתי אותו היום ויש לי שאלה כמה ה HEARTZ הכי גבוהה שאני אמור לקבל?? בבקשה תענו ו... יש למישהוא תוכנה שבודקת פיקסלים שרופים???
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, בסופו של דבר רכשתי מסך 17'' LG 1770HQ , תודה על העזרה למשתתפים בת'רד הקודם. ועכשיו לנושא- DVI - במילה אחת עדיף את אותו או עדיף לחבר לחיבור הרגיל? כמו כן, כאשר לחצתי במסך (בפאנל) על הכפתור של AUTO/SET הוא פלט לי מסך כחול קטן ובו "DIGITAL VIDEO INPUT - NO ACESS", מה זה אמור לומר? תודה רבה!!
-
- 7 תגובות
- 944 צפיות
-
-
חיבור HDMI למסך מחשב, למה הוא טוב בתכלס ? לרזלוציות יותר גבוהות ? לחיבור לכרטיסי מסך יותר מתקדמים ? אני פשוט מחפש מסך אני לא יודע אם לקנות אחד עם HDMI או בלי כאילו אם זה קריטי החיבור או לא ... תודה. סורי על השאלה המתלמדת
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
יש לי מסך של VIEWSONIC VP930 שקיבלתי אותו היום במקום ה VP191 (הוחלף באחריות) ואני שם לב שבקטעים חשוכים במשחקים או כשיש חוסר בצבעים בקטע מסוים במשחק אני מתחיל ליראות GHOSTING (אם ככה קוראים לתופעה הזאת) ז"א, שהשחקן זז ימינה קצת מהר או שמאלה החפצים שבמשחק משאירים אחריהם עקבות בצבע כחול כזה... אני זוכר שהיה לי את זה במסך הקודם שלי הVP191 אבל אני חושב שפה ה"עקבות" הן גדולות יותר... אז יכול להיות שבעצם במסך הזה יש בעיה או שזה טבעי הדבר הזה? או שבכלל התופעה הזאת הייתה גם במסך הקודם שלי ולא שמתי לב בכלל? יש לציין שאין את העקבות האלה כשנמצאים באיזור שהוא יחסית מואר או שהוא עם יותר צבעים בצורה מסוים (קצת קשה להסביר את המצב בו מתקבלות עקבות)
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
-
-
ראיתי בכמה מקומות שכתוב את הניגודיות ואז ORIGINAL 1:1000 לדוגמא (Contrast Ratio 1:40,000iDCR (1:1,000 Original מה הORIGINAL אומר? ומזה הi בiDCR?
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
היי, דוד שלי מגיע חודש הבא לביקור מארה"ב וההורים חשבו לקנות LCD לסלון. חבר של אבא שלי שמתעסק במסכי פלזמה ו-LCD אמר לנו שחוץ מ220 וולט- לא צריכה להיות שום בעיה לראות במסך שידורים מהממיר. הדבר נשמע לי קצת מוזר כי הרי שיטת השידור שם היא NTSC ותומכת בהוט אמרה לי שהטלוויזיה חייבת להיות מולטי סיסטם כדי לתמוך ב-PAL. השאלה שלי האם באמת ניתן לקחת כל מסך LCD מארה"ב והוא יעבוד כמו שצריך בארץ? תודה
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת עם מסך DELL U2211H מומלץ באותה מידה כמו הדגם החדש יותר U2312HM .אני יודע שהחדש הוא LED והדגם הישן הוא לא. אולי יש מסך אחר באותו טווח מחירים? הDELL עולה 790שח. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מסך LCD במקום מסך ה-CRT שיש לי. משיטוט כאן בפורום הבנתי שהרזולוציה הטבעית הן של מסכי LCD 17' והן של מסכי LCD 19' הינה 1024x1280. האם אנשים יכולים לחוות דעה כיצד נראית תצוגת 1024X768 על מסכים אלו? ואם אני מתכוון לעבוד עם רזולוציה כזו איזה גודל מסך עדיף לי לקנות? אני שואל זאת מכיוון שיש לי כרטיס מסך די חלש (9600 pro) שכרגע מריץ דברים בסדר על רזולוציה 1024X768 ואני חושב שאם אני יעבור ל1280X1024 זה יהיה גזר דין מוות עבורו. כמו כן, גם כשאחליף מחשב (חצי שנה-שנה) אינני מעוניין להחליף כ.מסף בתדירות גבוהה על מנת לשחק במשחקים.
-
- 3 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין למכור את המסך הזה, כיוון שאני מעוניין במסך גדול יותר. לפי דעתכם, כמה שווה המסך הזה כיום. חשוב לציין שהמסך נראה כמו חדש אצלי.
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
ערב טוב הזמנתי באינטרנט מסך LG LCD 24 W2442PA 2ms 1:10000 Hdmi Pivot . אני רוצה להנות מאיכות התמונה של תכני הבלו-ריי שיש ברשת ורציתי לשאול האם המסך הזה יראה תמונה באיכות HD? יש לי מחשב די ישן (AMD 3000, RADEON 9600, ו512 זיכרון) הוא יראה תמונה טובה או שצריך לעשות שידרוג? הבנתי שצריך לחבר בין המסך למחשב כבל HDMI, מה זה יתן ולאן הוא מתחבר למחשב? (לוח אם או כ.מסך?) תודה
-
- 8 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני מעוניין לחבר אותו לממיר, למחשב, לפלייסטיישן ולרסיבר בוא זמנית. האם זה אפשרי?! רציתי לדעת אם יש לו ערוצי AV, איזה יציאות יש לו, האם הוא מתחבר לממיר [HOT], ומה הסוג חיבור האידיאלי והאופטימלי שיכול להיות למסך LCD לחיבור לממיר ולמחשב ? זה מאוד חשוב!! בתודהה מראש......
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לו כניסת וידאו , בננה צהובה כזו ? ואם לא אז בשביל לחבר טלוויזיה אני צריך לחבר אותה ל DVI ואז אני יוכל לחבר את המסך רק ל VGA ?
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
יש לי XBOX360 וכפי שידוע לי אפשר לחבר אותו ל dell 2407wfp hc ו ל20 אינץ, מישהו ניסה? האם זה עדיף מטלוויזיה? האם זה בכלל עובד? וסתם שאלה מי שרוצה יענה, מה כדאי? 1) לקנות DELL 20 אינץ וטלוויזיה לחדר 2) לקנות ת 24 אינץ ולהשתמש בו גם כמסך מחשב וגם ל XBOX360, בעקרון יש לי כבר טלוויזיה 21 אינץ.
-
- 5 תגובות
- 856 צפיות
-
-
האם גם HDMI וגם DVI יכולים לשדר HD? (אני יודע שב HDMI יש גם סאונד ושהוא יכול לשדר HD) האם איכות התמונה (בשידורי HD) תהיה יותר טובה ב HDMI או שהיא תהיה אותו דבר
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-