עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. למי שעובד שעות ארוכות עם מסמכים, איזה מסך עדיף VA או IPS? כיום אני עובד על מסך TN של AOC דגם TFT1780PSA ואבקש לקבל המלצה למסך מומלץ לעבודה המצריכה קריאת מסמכים מהמחשב. מדובר על מסך למקום העבודה ולכן יש עדיפות למסך לא יקר מידי וטוב לעיניים. עוד שאלה, אם אשדרג לאחד מהמסכים שיוזכרו, האם אצטרך להוסיף כרטיס מסך או שניתן להסתפק בכרטיס המובנה הנמצא כיום על מחשב (intel® G33/G13 Express Chipset Family). אם צריך חדש, מה מומלץ? כמובן שרצוי שגם הוא לא יהיה יקר מידי (אחרת לא אקבל מימון ממקום העבודה). תודה מראש לכל המסייעים!

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by דודיפלצת,

שלום לכולם. השבוע נדפק לי המסך (פיליפס 200W שקניתי לפני כמה שנים בהמלצת הפורום והייתי מאוד מרוצה ממנו) ונאלצתי לקנות מסך בזריזות. קראתי קצת בפורום והחלטתי על הסאמסונג הנ"ל. המסך באמת מרשים מאוד ולמרות שה-PIVOT לא ממש בשימוש אצלי, ההגבהה דווקא כן. אבל, לצערי לא הצלחתי להגיע לצבעים שנראו לי אמיתיים. למישהו יש הצעה לכיול? תודה מראש, דודי

3. אהלן, אני קונה מחשב חדש. אני בעסקי הסימולטורים ואני בונה לי קוקפיט ביתי. מפרט המחשב: מעבד: Intel Core i5 750 2.66GHZ-8M גוף קירור למעבד: SCYTHE MUGEN II לוח אם: GIGABYTE GA-P55-UD3R כרטיס מסך: ATI HD5850 1GB GDDR5 זכרון: 4096MB (2048MBX2)1066/1333 MHz DDR3 מארז: ANTEC NINE HUNDRED II ספק כוח: ENERMAX ECO80 500W : EES500AWT ככל הנראה, שלושת המסכים יהיו Samsung T220P LCD. עכשיו, שמעתי שצריך איזו תוכנה מסויימת. האם זה נכון? כמו כן, האם אני יכול למשל להריץ על 2 מסכים משחק מסויים ועל המסך השלישי ליהיות על שולחן העבודה ולגלוש באינטרנט, לצפות בתמונות וכו'? בתודה, אסף.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by TaLTooL17,

שלום, יש לי מסך LCD דיי יקר עכשיו קרתה תאונה והמנקה ניקה אותו עם מגבת בעלת סיבים קשים, למזלי בזמן שהמסך כבוי. האם זה עושה נזק למסך? אני דיי בטוח שלא חסרות עליו שריטות בעקבות כך.

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  5. Started by matan147,

שלום יש מסך LG 24 W2453 ואני רוצה לרכוש מסך 27 אינטיש מ רחק הצפיה ממנו היה חצי מטר איזה מסך 27 הכי טוב והכי משתלקם במחיר 2000-2500 שקל רק של חברות מכרות כמו LG DULL וסמסונג ועוד אבל לא חברות מדבקה שהמסך היה יותר חזק במבחינית ביהרות נוגדיות מהמסך שלי ה2453

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by אדי44,

באתר של dell שמתי לב שיש 2 גימורים שונים למסגרת המסך ,הכוונה לחזית הנראית לעין כאשר מתבוננים ישירות מול המסך.הראשון בצבע שחור ,והשני בצבע כסוף. השבוע הלכתי לאחד הרשתות בכוונה לרכוש מסך עם הגימור השחור ובשום אופן לא את הכסוף. המוכר שם את האריזה על הדלפק ,אך הוא לא ידע להגיד עם איזה גימור נמצא המסך אשר בתוך האריזה. לא עזרו גם 2 שיחות טלפון שהוא עשה לאן שהוא בכדי לברר את הסוגיה. בסופו של דבר לבנתיים לא קניתי את המסך מאחר והמוכר לא היה מוכן להתחייב לגבי צבע המסגרת. האם יתכן שבשוק קיימים מסכים עם 2 הגימורים ?.ואיך ניתן לדעת מה יש בתוך האריזה לפני פתיחתה. 1- צג עם גימור כסוף : http://www1.euro.dell.com/il/he/home/monitor/monitor-dell-2209wa/pd.aspx?refid=monitor-dell-2209wa&amp…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by madror,

שלום, מבקש את עזרת הפורום בחיפוש מסך מחשב (בעדיפות LCD אבל אם יש בעיה גם CRT הולך) למוגבלי ראיה. התקנתי מערכת יפה מאוד במשרד עבור מוגבלי ראיה (לרוב מדובר בבעלי קטרט למי שמבין) הבעיה שבמסך (מסך 19 אינץ רחב) הם טוענים שהכתב קטן מידי ולא ניתן לקראיה רק ממרחק של ממש 40 ס"מ מהמסך עצמו. שחקתי עם ה DPI העלתי ל 120 אבל זה לא עוזר (בעיקר בגלישה באינטרנט). האים יש למשהוא רעיון מה לעשות משהוא קבוע שיפעל על כל האפלקציות (אינטרנט ווורד ואקסל בעיקר) ? האים החלפת מסך ? (לאיזה ?) תשפר את גודל "האותיות". אשמח לכול תשובה או כייוון , דרור.

• 11 תגובות
    • 8.3k צפיות
  8. Started by sgsg,

מסך ה- CRT של סבא וסבתא שלי הלך לעולמו ואני מחפש להם מסך LCD חדש ופשוט עד 1000 שקל. אני חושב שיתאים להם מסך 19-20 אינץ' ועדיף שיהיה ברזולוציה טבעית כמה שיותר נמוכה או שיוכל לעבוד טוב גם ברזולוציה שאינה טבעית. אין צורך ב- PIVOT ביציאות HDMI/USB או אחרות, המסך מיועד לקריאה באינטרנט בלבד.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. במידה והרמקולים ממוקמים ליד המסך או ליד המארז, זה יכול לעשות נזק?

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  10. שלום חברים , מחפש מסך מחשב עבור 70% גלישה באינטרנט , 30% אחוז משחקים. המסך יחובר למחשב חדש ,גימינג בסיסי (כ.מסך ATI5750) כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ ללכת על מסך בעל רזולציית FHD. מבקש לדעת איזה דגם מומלץ (אני מניח 22 אינץ בלבד) יכול לבוא בחשבון בתקציב של עד 1000 שקל למטרה זו. תודה מראש, דרור.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ma48,

יש לי מחשב שולחני, המחובר למסך (סמסונג 22 רחב). הטלויזיה שלי, המחוברת לכבלים, הולכת לעולמה, ואני מעוניין להחליף אותה במסך דק. שאלותי: 1. איזה מסך מומלץ, בהנחה שמרחק הצפייה יהיה 1-1.5 מטר ? 2. האם ניתן לחבר את המסך כך שיתפקד גם כמסך שני? אם כן - מה צריך בשביל זה ואיך נעשה המעבר ממסך מחשב לטלויזיה תודה על הסיוע מייק

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  12. יש לי ממיר הוט רגיל עם 3 יציאות כשהצהוב מובר לVIDEO בממיר' והאדום והלבן מחוברים לאודיו.. עכשיו לאן אני מחבר את היציאות האלה במסך מבט מלמטה תווית תיאור 1 מחבר כבל חשמל ז"ח 2 מחבר חשמל ז"י עבור Dell Soundbar 3 מחבר DisplayPort 4 מחבר HDMI 5 מחבר DVI-1 6 מחבר DVI-2 7 מחבר VGA 8 מחבר Composite video 9 מחבר Component video 10יציאת שמע( תמיכה ביציאה עם שני ערוצים ) 11 יציאות USB במעלה 12 יציאות USB במורד 13 מנעול מעמד (השתמש בבורג עם תבריג M3x8 לנעילת המעמד, הבורג אינו כלול) אני חיברתי את הצהוב לצהוב ואת האדום לאדום ואת הלבן לירוק ולא הצלחתי זה רשם לי שאין סיגנל..אז אולי לא חיברתי נכון. הצעות? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם, אני עובר דירה עוד שנה והתכנון של החדר בגדול הולך להיות ככה: מיטה -> שולחן עבודה באמצע החדר -> קיר ועליו מסך. (החדר יהיה באורך של כ 4 מטר בערך). הרעיון הוא לאפשר לי יכולת עבודה על המחשב משולחן העבודה, וצפייה בסרטים מהמיטה ע"י אותו מסך שנמצא בקיר ממול. שאלתי לכם היא, איך אני מחשב את המרחק שבו צריך למקם את השולחן מהמסך, ואיזה גודל אני צריך את המסך בשביל שאני אוכל לראות סרטים בצורה טובה מהמיטה. אציין שאני לא מחפש מספר, אלא נוסחה - המידות של החדר עדיין לא סגורות וכך גם התקציב למסך. קראתי שצריך 10 אינץ' על כל מטר מרחק, אבל זה נשמע לי עגול מידי ולא מדוייק. אני מניח גם שהנוסחת מרחק של מסך מחשב (וורד, אינטרנט) שונה מזו של טלויזיה (סרטים..). שובע טוב לכולם, ותודה …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. הי אני מחפש מסך LCD חדש לקניה בטווח מחיר 22 או 24 אינץ טווח מחיר- עד 1000 ש"ח מטרת המסך- עריכת וידאו גם בMAC וגם ב PC יהיו מחוברים 2 מסכים למחשב תודה

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  15. Started by es88,

שלום, רציתי לדעת אם יש הגדרות מומלצות (בהירות,ניגוד וכו') שעדיף לכוון את המסך על פי זה. כי מהרגע שקיבלתי אותו אני משתמש על ברירת המחדל שלו. קונטרסט הוא 75, רק את בהירות הורדתי בזמנו ל-65.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום, כיום יש לי מחשב מלפני 4 שנים שאז בזמנו הוא היה רצחני, עלה לי בסביבות ה12 אלף. היום הוא נחשב גרוטאה כמו כל מוצר אלקטרוני שמקבל בלאי. העבודה העיקרית במחשב שלי זה עריכת מוזיקה, תמונות... אני ניסיתי להתשמש בשני מסכי סמסונג 22 אינץ' אבל באמת שזהעשה לי כאב ראש וכאב עיניים הרוחב המטורף של שני מסים זה באמת לא בשבילי. עכשיו ההתלבטות שלי היא כזאת, המסכים בארץ בעיקר ה-dell 2711 וה-3008WFP הם overpriced שחבל על הזמן אבל אני מרגיש שאין לי אפשרות אחרת וזו השקעה די חד פעמית.. אני מרגיש שאין לי ברירה אלא לרכוש אותם בארץ. ההתלבטות שלי זה בנוגע לרזולוציה ושטח נקודה, ב-27 יש רזולוציה של 2600 כפול 1440 וב-30 זה 2600 כפול 1600 עכשיו השאלה שלי זה האם ההבדל משמעותי , האם ההבדל גדול במבחינ…

• 4 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. Started by TicTacToe,

שלום יש לי מסך chimei cmv 222h ולאחרונה התמונה התחילה להטשטש ולקבל blurred vision , סוג של מריחה .. בעבר זה קרה לעיתים נדירות , עכשיו זה קורה כל יום. יש לציין שכיבוי המסך והדלקתו פותר את הבעיה מדי פעם. לא יודע אם הבעייה שייכת לכאן אך אשמח לקבל עזרה והכוונה. תודה.

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  18. Started by Amit_H,

מסך LCD או LED. רזולוציה: 22"-24" (תלוי בתמורה ביחס למחיר). המסך מיועד למשחקים ברמה גבוהה ולסרטים, אך גם לקריאת מסמכים. כך שאם זה 22" - רזולוציה של עד 1680 על 1080, אם זה 24" - עד 1920 על 1080, על מנת שיהיה אפשרי לקרוא מסמכים בלי להוציא את העיניים. חשוב שהמסך יהיה לפחות עם פאנל IPS. והכי חשוב, בבקשה לא לחפש לי מסכים בזאפ בלי שיש לכם ניסיון אישי עם המסך. בבקשה להציע מסכים שאתם יודעים בוודאות על איכותם ולא רק עפ"י נתונים על הנייר. דבר אחרון - מעדיף מסך עם מסגרת שחורה. במהלך החיפושים שלי מצאתי שלושה מסכים שאולי יתאימו לדרישות, בבקשה הביעו דעה: Dell 2209WA http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-2209wa.htm Dell G2210 LED http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=9466 LG…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Milford Cubicle,

פתאום יום אחד שמתי לב שהופיע לי מין פס אפור/כהה במסך, קו אנכי, לא ישר ולא אחיד בחלק השמאלי של המסך, שנראה כמו כתם מוזר כזה. הוא בולט רק על רקע בהיר ואחיד, לבן/אפור וכו'.. ברקע קצת יותר כהה או לא אחיד, לא מבחינים בו בלבד. זה נראה ממש כמו לכלוך חיצוני על המסך, אבל זה לא.. שפשפתי את המסך מבחוץ וזה ממש לא יורד.. זה נראה פנימי. מה זאת התופעה הזאת? לא נתקלתי בזה מעולם.. יש למישהו מושג? אני אצלם את זה בהזדמנות, בקרוב.

• 20 תגובות
    • 16.7k צפיות
  20. יש לי מסך "שמן" מקצועי ששם בכיס הקטן את כל מסכי ה-LCD שיצא לי לראות עד היום. כן ,כן גם הדקים הטובים ביותר מבוססי LCD ,LED ו- LE-ZOBI לא מתקרבים לקרסוליו ואני פשוט לא יכול לסבול אותם בגלל צבעים לא אמינים ,קונטרסט מחורבן ושחור שהוא בעצם אפור . אני לא מאמין לפרסומות מגמתיות ואינטרסנטיות . רק עיניים לא מסוגלות לשקר..... העניין הוא שלאחרונה יצאו לשוק משקפי 3D סטריאוסקופי במחיר מתקבל על הדעת ועושה רושם שהטכנולוגיה הזאת הגיעה לבשלות מסוימת שמצדיקה אולי את קנייתה. http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=NVIDIA3D&Cat2Cat1ID=1887&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he הדרישה הבסיסית של NVIDIA מבחינת המסך הוא קצב רענון מינימאלי של hz 120 והמסך אצלי מאפשר קצב רענון גבוהה בה…

• 26 תגובות
    • 3.7k צפיות
  21. שלום רב רכשתי כרטיס מסך HD5850 שיש בו חיבור HDMI הנה לפניכם התמונה שימו לב ל חיבור HDMI - לצד 2 חיבורי DVI ויש לי מסך עם חיבור VGA בלבד מה עושים כדי שאוכל לחבר את המסך לכרטיס המסך ? ואם אין אפשרות כזאת אז האם אני צריך מתאם או כבל לחבר את המסך GVA לחיבור DVI

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by jackhammer,

מישהו יכול להסביר לי בעברית פשוטה מה ההבדל בין יציאת ה DISPLAYPORT החדשה (יחסית) לבין יציאת ה HDMI ניסיתי לקרוא מאמרים אבל רובם מסבירים במילים לא קשורות לכלום כאילו מה אני אמור להבין מזה: HDMI is intended as an external consumer electronics connection for HDTVs. In contrast, DisplayPort is the digital interface for connecting flat-panel displays to computer systems . WHAT?? אני מודה מראש לכולם העונים (לא ידעתי באיזה פורום לשים את זה אז שמתי פה)

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by Pc_freak,

מי יותר טוב באיכות בתמונה או בכללי אני מחפש מסך טוב עד 1000שקל עם FHD http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122474 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKEX2220 עוד שאלה האם אפשר לחבר מסך שיש לו חיבור DVI למחשב עם כרטיס מסך שיש לו יצאת VGA בלבד?

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by look-GOD,

אז ככה נשתדל לא לכתוב יותר מידי. יש לי מקרן עם חיבור VGA (שאמור להביא SIGNAL ממחשב). יש לי ממיר של (נגיד YES לצורך העיניין) שיש לו יציאת HDMI (וכמובן שיש מלא ערוצים של HD). אני רוצה לחבר אותם אחד לשני... מצאתי כבלים של HDMI ל VGA אבל עד כמה שידוע לי HDMI זה דיגיטלי ו VGA זה אנלוגי.... אז לדעתי זה לא בטוח יעבוד אבל תאמת שבראש זה לא מסתדר לי למה שזה לא יעבוד.... קיצר מישהו יודע אם יש סיכוי שזה יעבוד או לא?? דוגמה לכבל שמצאתי: http://www.brilliantstore.com/hdmi_cables_dekcell_cpa_1369.html ויש אפילו כאלו: http://www.leiloes.net/Cabo-HDMI-Macho-para-VGA-Macho-Dourado-com-Ferrite-Core,name,66686446,auction_id,auction_details תודה על העזרה מראש אילן

• 8 תגובות
    • 8.5k צפיות
  25. יש כל מיני סוגים, נקבה\נקבה, זכר\נקבה כך שאני לא בטוח. 10x

• 0 תגובות
    • 742 צפיות

דיונים חדשים בפורומים