עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. אתמול קיבלתי את המסך שהזמנתי, U2311H, שיתחבר למחשב שאני מרכיב. בינתיים חסרים לי עוד כמה חלקים שאמורים להגיע, אז חיברתי את המסך ללפטופ הישן שלי. התצוגה באופן כללי טובה, אבל יש טשטוש קל, או "צללית", בעיקר מסביב לטקסט אבל גם סביב קווים חדים אחרים. ניסיתי עם נייד אחר, גם כן בחיבור VGA, והבעיה נפתרת ברובה אבל עדיין התצוגה פחות חדה מאשר על מסך הלפטופ או מאשר זכור לי על מהמסך של ההורים למרות שהוא אמור להיות פחות איכותי (Syncmaster עם פנל TN). מיותר לציין שאני עובד ברזולוציה המירבית של המסך (כתצוגה יחידה כאשר מסך הלפטופ כבוי), בהגדרות ברירת מחדל. יש דרך לפתור את זה, או שאני פשוט אקווה שבחיבור DVI למחשב החדש הבעיה תפתר מעצמה? כרגע אין לי איך לבדוק את הDVI.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אהלן שתי שאלות לפני שארכוש את המלצת הפורום, 1. במידה ואני מגלה פיקסלים שרופים - אני פונה לדל או לחנות ממנה קניתי? שואל מכיוון ששוקל לקנות באחת מהחנויות שנהוג פה לא להמליץ עליהן בלשון המעטה. אני בטוח אקבל מסך מקורי? יהיו בעיות עם האחריות? 2. מרחק צפיה - הוא הולך לשולחן בעומק של 60 ס"מ, מספיק?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. לילה טוב, בתור בעל מחשב Apple iMac 27 inch (מסך OLED LCD) במשך כשנה וחצי ושעדין אין ברשותו טלויזית LCD/LED/Plasma (טלויזית CRT מדגם Sony Trinitron 29" לשילטון!), עלתה בי תהיה כחלק ממחשבותי בהרכבת מחשב PC רגיל... ניתן להשתמש במסך טלויזיה LED/LCD כצג הראשי של המסך (לדוגמא 32/37/42 אינץ')? החדות והניגודיות בטלווזיות מאפשרות הבחנה טובה בטקסט? קצב ריענון המסך מספיק לשם מניעת עייפות העיניים וכאבי ראש? יש תחום כלשהו בו אני ארגיש חיסרון רציני מול צג מחשב טוב? ובגדול - זה דבר כדאי או שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה ועדיף פי אלף מונים לרכוש צג מחשב וזהו? תודה מראש והמשך שבוע נעים!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by HilaX3,

ראשית, אני נורא מצטערת אם זה לא שייך לפה. אני לא הייתי כ"כ בטוחה לאן זה שייך אז הלכתי על מה שנראה לי הכי בטוח - מסכים. עכשיו, חיברתי למחשב שלי מסך נוסף - יש לי כרטיס מסך ATI REDON HD 5770. המסך השני עובד, ורואים נפלא והכל, אבל השאלה שלי היא.. איך משחקים עם שני מסכים? אני לא רוצה שמסך אחד יפעיל את המשחק והשני פשוט יראה את הדסקטופ שלי. תודה לעוזרים, הילה~

• 8 תגובות
    • 4.2k צפיות
  5. Started by X-BLADE,

המחיר שלו זול והנתונים שלו נראים מעולים. http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=5978 האם הוא קנייה כדאית? האם יש מסכים טובים ממנו (ובאותו גודל) בטווח מחיר של +-200 שקל? תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום, יש לי עכשיו מסך רגיל של Philips בגודל של 20 אינץ' וברזולוציה של 1680X1050, חשבתי אולי לקנות את המסך Dell U2311H שהוא ברזולוציה של 1920X1080 ועם פאנל IPS, אבל שמעתי שככל שיש למסך רזולוציה גבוה יותר זה אומר שיהיה לי פחות FPS במשחקים? האם זה נכון שיהיה לי פחות FPS עם המסך הזה מאשר עם המסך שיש לי עכשיו והאם בכלל שווה לי להחליף מסך? הכרטיס מסך שלי הוא Nvidia GTX 570

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by RonCohen,

אני רוצה לקנות את הטלויזיה LG LD460 עם המסך IPS אבל אני רוצה לדעת אם אפשר לשחק איתו גם יחסית מקרות זה אומר חצי מטר

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by benbmx666,

באיזה חיבור עדיף לחבר את ה U2410 שלי, בכבל DVI או כבל HDMI? בדיוק קיבלתי את המחשב שהזמנתי עם כרטיס מסך SAPPHIRE HD6950, מה ייתן ביצועים טובים יותר במשחקים, סרטים ובכלליות?

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  9. Started by pms1,

שלום עיקר השימושים שלי זה word קריאת מסמכים באיזה מהמסכים יהיה יותר נוח לעיניים לקרוא ? מבחינת גודל נקודה שלא יהי קטן מידיי ? חדות ? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by CaTz,

היי, אחרי שקראתי המון המלצות על הDELL U2311H, אני מתלבט בינו לבין הLg IPS231P‎. ד"א האם זה שלDELL אין תאורה של LED משפיעה איכשהו על האיכות... בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by muam,

שלום, המסך שלי התקלקל לאחרונה ועכשיו אני צריך לקנות אחד חדש. התקציב הוא בערך 800 שקל. אם יש משהו ששווה לקנות והוא עולה טיפה יותר אז תציעו. הגודל המבוקש הוא 22 אינץ' או 23 אינץ'. מה אתם אומרים על מסכי AOC ? ראיתי שהם במבצע בכמה חנויות. תודה, נועם

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום, ניסיתי לכוון מחדש את הצבעים במסך, והוא רושם לי על חלק מהאפשרויות LOCK, בעצם על הכל חוץ מעל הקונטרסט והבהירות רציתי לדעת כיצד אפשר לתקן זאת, אם יש צורך העלה תמונה תודה מראש ערן.

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  13. שלום לכולם, עוד מעט אני קונה מחשב חדש וברצוני להוסיף עוד שני מסכים. בעקרון אני רוצה לבנות מערך של שלושה מסכים כאשר הראשי הוא 1920X1200 למשחקים והצדדים הם 1600X1200 לשימושי 2D, בעקרון טקסט ותמונות סטטיות - איכות לא משנה הרבה בצדדים. Uploaded with ImageShack.us כמה שאלות שאני מתקשה למצא להן תשובה ברורה ברשת: - האם 5120X1200 זה הרבה פיקסלים עבור כרטיס מסך אחד? - האם אני יכול לקנות כרטיס שיריץ את המשחקים על המסך הראשי בלבד ולחסוך כסף. ואת שני המסכים האחרים להריץ על כרטיס חלש נפרד? - האם יש צורך ביותר זכרון עבור דקסטופ כ"כ גדול? יותר מ 4 גיגה. - האם יש צורך במעבד יותר רציני עבור שטח עבודה כ"כ גדול והרבה תוכנות פועלות? כמו כן אם אני מגיע למצב בו יש לי 20-25 טאבים פת…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by moran679,

שלום אני מחפש מסך ברזולוציה 1680x1050 (ספציפית הרזולוציה הזאת בגלל שהוא יתחבר למפצל DVI ביחד עם מסך אחר ברזולוציה הזאת) עד 1000 ש"ח (אם אפשר פחות מ800, גם עדיף). למסך חייב להיות אפשרות לתליה על הקיר, עדיף VESA. עדיף אפשרות קניה מיידית, לא מסך שקשה להשיג. יש לי כרגע ASUS PW201, שווה לקנות עוד אחד או שזה מיושן ופחות טוב מהמסכים שיש כיום במחיר שהוא נמכר?

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  15. יש לי שתי שאלות 1.) ל-LG יש אפשרות להגביה את המסך כמו שאפשר אצל ה-DELL ? לא צריך שיהיה אפשר להפוך אותו למצב מאונך ,מספיק שיהיה אפשר להגביה אותו לפי הנוחות שלי ראיתי שב-LG IPS236V אפשר לשחק עם הזווית למעלה ולמטה ,אבל זה לא עןזר לי אני צריך שהוא ממש יוגבה כמו שאת הדל אפשר להגביה יש את האופציה הזאת ב-LG ?? ואפשרות להפוך את המסך למצב מאונך יש בו? 2.) אם יש לי מסך עם רמקולים, ולמסך יש חיבור displayport ,ואני רוצה לחבר את המסך ללוח האם ,ובלוח אם יש חיבור HDMI ,אז אני רוצה להשתמש בכבל displayport TO HDMI , השאלה שלי היא האם כשאני אשתמש בכבל הזה אני אשמע סאונד דרך הרמקולים שבמסך? אם מישהו יודע תשובה רק לשאלה אחת שיענה לי גם ,תודה

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. מעניין אותי לדעת למה אין מסכי 3d ברזלוציה גבוהה של 2560x1600 שזה לדעתי הרזלוציה הגבוהה ביותר למסך מחשב יחיד. ובנוסף ללא קשר לתלת מימד למה אין מסכי מחשב ברזלוציה האמורה יחד עם זמן תגובה נמוך של 2ms וקצב רענון גבוה של 120hz או 240hz? יש איזשהי בעיה טכנלוגית ליצור מסכים כאלו ? האם יש אפשרות אבל זה יקר מידי לייצור מסחרי ? האם יש דבר כזה אבל לא לצרכן הביתי? אשמח לתשובות ענייניות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by sangoker,

הוא הושק כבר לפני חודש כמה זמן בדרך כלל לוקח למסך חדש להגיע לארץ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. קניתי את את המסך הזה, כשקניתי אמרו 3 שנים אחריות וזה. בכל מקרה הגעתי הביתה עם הקופסה, על הקופסה עצמה יש מדבקה שזה הקופסה הזאת נשלחה למישהו בשם Amit Paz ולחברה בארץ שנקראת משהו כמו סי.אמ.אס. הקופסא עצמה הייתה סגורה מן הסתם והכל היה סגור. אבל אני מפחד שאין שם את האחריות של ה3 שנים. חוץ מחשבונית שקניתי מאייבורי אין לי שום דבר מעבר לזה. לא אמורה להיות בתוך הקופסא עצמה איזו אחריות 3 שנים של היבואן בארץ? אין לי פה שום דבר כזה. יכול להיות שנפלתי קורבן למרמה של אייבורי? :[

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by oOtalOo,

אח שלי קונה מחשב חדש (כנראה מ-RSM) עם מסך חדש, והוא רוצה שתהיה לו אפשרות לחבר את המסך לממיר של ערוצי טלוויזיה ולהשתמש במסך כטלוויזיה.שמתי לב שב-RSM ההבדל במחיר בין ה-U2311H dell למסך LG IPS236V-PN הוא 150 ש"ח בהזמנה מהאתר (לא הבדל גדול). לפני שנה קניתי לעצמי את ה DELL ואני ממש מרוצה ממנו ועכשיו אני רואה את המסך החדש יותר של LG שיש בו חיבור HDMI שנראה לי שצריך את החיבור הזה בשביל להתחבר לממיר טלוויזיה(תקנו אותי אם אני טועה) , וגם המסך LED ככה שנראה לי שהוא רמה מעל ה-DELL. אז קודם כל רציתי לבקש ממכם קישור ל-review על המסך של LG כי לא מצאתי לבדי. וגם לשאול האם אני צודק לגבי החיבור HDMI (אם לא אז מה כן צריך בשביל להתחבר עם המסך לממיר של טלוויזיה) ולבסוף רציתי לשאול את דעתכם א…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by captaincaveman,

קניתי שני Dell U2311H וחיברתי אותם (DVI) ל-5850HD. למרות ששניהם על הגדרות המפעל כרגע, יש הבדל ניכר בבהירות. האם זה משהו מקובל כשמחברים שני מסכים לאותו כרטיס? החלפתי בין החיבורים (השארתי את הכבלים מחוברים לכרטיס, אבל החלפתי בין המסכים), וההבדל בבהירות נשאר אותו דבר (המסך הבהיר נשאר בהיר)

21. Started by rollcage,

דגם מדויק: lg206wtq-wf אז ככה בעיקרון אני בדירה של חבר עכשיו ומשתמש לו במסך(עברתי לגור אצלו כי הוא טס) ובהתחלה המסך עבד בלי בעיה וגם סך הכל עכשיו הוא עובד מעולה אין בעיה בצבעים או שום דבר אחר רק הבעיה היחידה זה כשאני מדליק את המחשב אז המסך פשוט לא נדלק אני צריך לנתק לו את הכבל חשמל ולחבר שוב ואז הוא תופס ועובד ואותו דבר כשהוא חוזר ממצב שינה זה התחיל ככה פתאום בלי שום חבלה/נפילה או איזה עדכון חומרה/תוכנה תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אהלן, כל הארץ חסידים של הDELL U2311H בגלל הפאנל IPS הנכסף. השאלה היא האם אין איזה מסך 24 שהוא גדול יותר אגם מומלץ? אין איזה מסך 24 אינצ' שהוא גם עם פאנל IPS? אני רוצה לקנות מסך אבל כולם רק צועקים את הדגם הזה של הDELL בגלל הפאנל. אני רוצה אינצ' אחד יותר מ23. אין איזה מסך 24 עם פאנל כזה? יש כאלה בארץ בכלל? צריכים להגיע ורק צריך לחכות? מה קורה... אני רוצה לשחק BF3 כשיצא עוד שלושה חודשים על מסך ענק של מינימום 24

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by liram21,

שלום לכולם, אני רוצה המלצה של עד 800 שקל לכל היותר, אני משחק רוב הזמן, עובד גם עם פוטושופ. אם יש אפשרות למצלמה זה מצויין, שלא יהיה רחב שיהיה דק כמה שאשפשר כי יש לי מגבלת מקום. מסך בגדלים 22, 23, 23.5 שיהיה לו כניסת DVI, וכניסת HDMI. אך ורק מסך FHD. לא משנה אם הוא LCD או LED, אבל הבנתי שפאנל IPS הוא טוב למשחקים. תודה!

• 10 תגובות
    • 7.1k צפיות
  24. Started by 2Fluffy4U,

שלום, אני רוצה לקנות מסך למחשב רב תכליתי (ללא גיימינג) בתקציב יחסית נמוך. חשוב לי שיהיה בעלת יציאת DVI. אני רוצה לחסוך כמה שניתן אולם אני תוהה האם החיסכון שווה את הסיכון בלקנות מסך גרוע. יש לי כבר מסך DELL u2311 שאני מרוצה ממנו מאד. אבל לא אקנה עוד אחד מפאת התקציב. ראיתי שב - KSP מוכרים מסך אסוס VE198T, שדווקא נראה קוסם עבורי - מחיר 560, רזולוציה 900X1400, רמקולים מובנים, יציאת DVI. מכיוון שאין לי צורך באיכות שמע רצינית במחשב הזה, אז דווקא רמקולים מובנים יכול להיות אופציה לא רעה עבורי. מעבר לזה אני מתלבט אולי על מסכים של סמסונג באזור התקציב הזה של בין 400 - 600.. האם יש דגם מומלץ במיוחד לצרכים שלי? תודה

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  25. אהלן מחר אני הולך לקנות את המסך הנ״ל לאחר שראיתי שהוא הכי מומלץ כיום. השאלה שלי היא האם צריך לבדוק משהו לפני שאני מקבל אותו? למשל מספר דגם או מפעל/שנת יצור?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים