צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום רב. הנני חדש בתחום הדיגיטליות ולאחר שרכשתי את הA720 והפעלתי אותה פעם ראשונה,רציתי לשאול שאלה. פתחתי את המצלמה בפעם הראשונה וכשהסתכלתי על המסך LCD הקטן שטח הצילום נראה לי כאילו מדובר במצלמת רשת עם הפרעות וממש לא איכותי בעליל. ששאלתי מס' אנשים(לא ראיתי בעיניים אמנם אצל אחרים)אמרו לי שהתמונה אמורה להיות די חלקה. עכשיו מדובר במצלמה חדשה שנרכשה עם אחריות ע"י קרט,ולא במצלמה מחודשת או משהו בסגנון. השאלה האם מדובר בעצם באיזשהיא הגדרה שצריך לשחק(אולי להוריד ISO או משהו בסגנון)אני די חדש בתחום....... אשמח להמלצות או עזרה בסגנון. תודה.
-
- 4 תגובות
- 791 צפיות
-
-
האם יש אפשרות במצלמה מסוג "canon a 85" לבחור כמה מגה פיקסל המצלמה תשתמש בכל צילום? הכוונה היא נגיד עם יש במצלמה 4 מגה פיקסל, האם ניתן לבחור שהיא תצלם רק ב1/2/3 מגה פיקסל? אם כן איך עושים זאת?
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום... לפני שנה וחצי בערך קניתי את ה canon ועכשיו סתם בא לי להשתמש בה כמצלמת רשת. רציתי לדעת האם זה אפשרי? אם כן, אז איך? תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
כתוב לי במדריך שיש מקרופון מובנה אבל בצילום של סרטונים אין קול
-
- 5 תגובות
- 593 צפיות
-
-
יש לי מצלמה קומפקטית שאין בה אופציה לצילום raw האם בכל זאת יש דרך לצלם בjpeg ולערוך HDR?
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
הבנתי שכשהפלאש שלי במצב P-TTL, אז אפילו שהמצלמה שלי במצב TV, מהירות התריס שקבעתי מראש תשתנה בהתאם לP-TTL. אם כך, מה אני עושה כשאני לדוגמא רוצה לצלם גוף בתנועה כשרק הוא בפוקוס וכל הרקע מטושטש, נגיד ואני אני שם על TV עם מהירות תריס גבוהה עם פוקוס-ממושך על הנושא, הP-TTL יכול לדפוק לי את כל ההגדרות שהזנתי, או שלא ? תודה מראש, מקווה שהשאלה מובנת.
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
קודם כל מה זה בדיוק PAL?(לפי מה שידוע לי זה שיטת שידור...) לגבי מצלמה איך זה משנה אם זה PAL או לא??.... ##דוגמה ה TZ20 יש גם בגירסת PAL וגם בגירסה שהיא לא PAL... תודה מראש לעוזרים :xyxthumbs:
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי באמזון את המצלמה, היא עולה שם 600 ש"ח אבל תפריט ביפנית. בארץ היא עולה יותר מ-2,000 ש"ח, עם תפריט בעברית. יש איזה דרך להתגבר על הקושי? נ.ב. הבנתי שזו מצלמה ממש טובה, למה הפסיקו לייצר אותה ב-2011?
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחותי מחפש מצלמה בתקציב של עד 1000-1500 ש"ח, הדרישות הכלליות שלה הם מצלמה עם איכות צילום טובה, עדיפות לזום גבוה, וכדאי שיהיו גם כמה אופציות ידניות, למרות שנכון לעכשיו היא לא משתמשת בהם יותר מדי. על סמך חיפוש בפורום, ראיתי שהמצלמה הנ"ל היא פחות או יותר הכי מומלצת בתקציב שלנו. (יש חולקים על כך?) אך ראיתי שלמצלמה יש סוללה קבועה, ואני די לא אוהב סוללות כאלו. לכן יש לי מספר שאלות לבעלי המצלמה הנ"ל. לכמה תמונות בערך מספיקה הסוללה המצורפת? כמה עולה סוללה נוספת כזו (אפשר קישור)? וכמה זמן בערך לוקח להטעין את הסוללה, במצב שיש לי שתי סוללות ואז אני צריך להחליף את זו שבתוך המצלמה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
מקווה שזה שייך לפורום זה קניתי לאחרונה XIAOMI YI ורציתי לשאול האם אביזרי גופרו (חוץ מהקייס נגד מים ) מתאימים למצלמה (לקייס נגד מים)?מישהו בדק במיקרה?
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הבנתי שאורך המוקד זהו האורך מהחיישן עד לתחילת העדשה. אם כך, למה או איך אורך המקוד מצוין באורכים של מ"מ. זה לא אמור להיות מצוין באורכים של ס"מ? תודה ערוך/מחק הודעה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי את המצלמה Canon PowerShot SX1 IS ויש לי שאלה לגבי אורך מוקד העדשה שלה. על העדשה רשום 35mm equiv. ואז ככל שאני פותח יותר את העדשה(מבצע zoom) רשומים לי כל אורכי המוקד(28, 85, 135, 200, 300, 400, ו 560 mm). כאשר אני מבצע full zoom מצוין לי 560mm ובכלל אורך העדשה לא ארוך, כלומר זה לא באמת 560mm. עוד משהו, ליד הערכים של אורכי המוקד רשומים לי על העדשה עוד ערכים תחת השם focal length. הבנתי שה focal length זה אורך מוקד העדשה, אבל איך יתכן, הערך הראשון שרשום לי מתחת לשם זה הוא 5mm וממשיך עם פתיחת הזוום עד ל 100mm. אם זה אורך המוקד, אז מה זה ה 35mm equiv הזה לכל הרוחות? אשמח לתשובה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם מצלמת וידאו דיגיטלית כמו ה CG6 של SANYO (שמצלמות וידאו ב 640*480) מציגות איכות טובה יותר ממצלמות המיני DV הממוצעות שיש בשוק?
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
-
שלום קניתי כרטיס זיכרון חדש למצלמה שלי מסוג SANDISK SD EXTREME III 8GB X200. כיצד אני יכול לדעת שהוא מקורי? ועוד שאלה, האם ישנה תוכנה מסוימת שבודקת את מהירות הכתיבה והקריאה של כרטיס הזכירון? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ראיתי בהרבה מפרטים שגודל חיישן נמדד בצורה הבאה למשל: 1/2.5" השאלה שלי היא, הרי חיישן הוא משטח דו ממדי. אני הייתי מצפה לקבל גודל חיישן ביחידות של אורך ורוחב ולא איזה מספר כמו 0.3. איך מתייחסים למספר הזה? שאלה נוספת היא על איזה יחידות מדובר? ס"מ? תודה רבה לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כבר הספיקו לבלבל אותי כמה אנשים ולהגיד שטויות או שלא אז אני חיב לקבל תשובה פעם אחת ולתמיד... במצלמות דיגיטליות כמה שגודל החיישן גדול יותר הוא טוב יותר נכון?, אז אם ככה חיישן בגודל 1/2.5 גדול יותר מ1/1.8? או ש 1/1.8 גדול יותר מ 1/2.5?
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום כמו שאתם יודעים כבר, יש לי את המצלמה SX1 IS האם אפשר לדעת איכשהו את הרגישות חיישן שהמצלמה צילמה בסירטון מסוים? כלומר, עכשיו צילמתי עם המצלמה בחדר עם תנאי תאורה דיי גורעים, ובסירטון יש הרבה רעשים עקב שהמצלמה צילמה ברגישות ISO גבוהה. האם ניתן לדעת ע"י איזה תוכנה או משהו אחר את ה ISO של הסירטון? תודה
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
עדיין לא ראיתי פה או במקום אחר תמונות באמת איכותיות של המצלמה הזאת. יכול להיות שהיא פשוט לא מסוגלת ? אגב אם למישהו יש איזה לינקים לתמונות יפות באמת אני אשמח לראות. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לא ידעתי אם להפנות את השאלה לכאן או לפורום עיצוב גראפי, היות והיא כוללת POST PROCESSING. אז ככה, יש ברשותי CANON S3 IS . היא מוגדרת כבעלת 6 מגה פיקסל. אני רוצה לפתח תמונה שצולמה במצלמה (במצב SUPERFINE) לגודל של פוסטר. אם אני זורק את התמונה לפוטושופ הוא נותן לי אותה בגודל 39.74X29.8 ס"מ ברזולוציה של 180 PX/IN. אני צריך להדפיס את התמונה בגודל 40X40 ס"מ (כן ברור לי שהיחס אורך רוחב שונה,זה כבר אני אשפץ בהתאם) . השאלה שלי היא איך אני מגדיל את התמונה לגודל כזה כדי שעדיין תהיה איכותית? האם אני צריך להגדיל רזולוציה במאפיינים שלה (מ180 ל300?), או לשנות פיזית את הIMAGE SIZE למספר הס"מ הרצוי? האם זה לא יפגע לי באיכות ההדפסה? איך בעצם מדפיסים תמונות בגודל גדול? *בנוסף, בתפע…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המצלמה הזאת של ניקון(220) המטען נאבד לי..עכשיו ראיתי בארץ דופקים מחירים 150-200 למטען . אז הזמנתי מאיביי ב10 דולר . אבל אני צריך את המצלמה די בדחיפות לעוד כמה ימים. יש איזה אופציה להטעין את המצלמה ע"י הכאבל USB? כי בחיבור רגיל שאני עושה זה לא טוען..צריך להגדיר משהו? תודה!
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מצלמת DSLR-LIKE ואחרי בדיקות רבות נשארו 2 מצלמות שאני מתלבט בינהם: Canon PowerShot SX10 IS Olympus SP570 UZ הפרמטר שהוא הכי חשוב לי זה מהירות הפעולה, ז"א כמה זמן לוקח למצלמה מרגע הלחיצה על כפתור הצילום לצילום עצמו. אשמח אם משהו שמבין יוכל לתת לי את הבדלי המהירות בניהן. בקנון אין אפשרות שמירה בפורמט RAW והשאלה שלי היא עד כמה משמעותית יכולת העריכה של התמונה (בפוטושופ) נפגעת עקב שמירה בפורמט JPEG. למי שמכיר טוב את שני המצלמות, עד כמה הפרש הגדלים משמעותי? (קצת קשה לי להעריך דרך המספרים...) דבר נוסף, עד כמה שידוע לי לסוג הכרטיס יש השפעה למהירות שמירת הנתונים (בין צילום לצילום), איזה סוג של כרטיס (SDלצורך העניין) יתן לי את המהירות הטובה ביותר? ואם ב…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כשאני מצלם איתה לוקח לה כמה שניות לצלם. יש אפשרות לעשות שהיא תצלם יותר מהר? שזמן התגובה בין הכפתור למצלמה יהיה יותר מהיר... + לוקח לה גם הרבה זמן לחזור למצב צילום לאחר שאני מצלם תמונה, יש פתרון לזה?
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום. ברשותי מצלמת וידאו ישנה של Sony, דגם DCR-PC100E, שעובדת עם קלטות MiniDV. יש לי בערך 20 קלטות MiniDV כאלה ועל כולן סרטונים משפחתיים. אני עומד לשדרג למצלמת וידאו חדשה מבוססת כונן קשיח, ולפני שזה יקרה ברצוני להעתיק את כל התוכן שעל גבי הקלטות למחשב, לקטלג אותו ולגבות אותו. רק אם אני אעשה דיגיטליזציה (לא בטוח אם זה המושג הנכון), ואעביר את הסרטונים למחשב, יהיה לי נוח לקטלג את הסרטונים, למיין, לגבות אותם והכי חשוב - לצפות בהם. אז, הנקודה היא: האם כדאי לעשות את הפרוצדורה הזו בעצמי, ואני מוכן לשלם מחיר מלא על תוכנה טובה (אשמח להמלצה), או - לקחת את כל הקלטות למעבדה מקצועית (אשמח להמלצה) שתעשה את זה עבורי, ואת כל הקלטות היא תעביר לכונן קשיח חיצוני שיסופק על ידי (או משה…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הנתונים: Normal focus range Macro focus range כל אחד צאיך להיות כמה שיותר קטן או גדול? בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-