עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. נתחיל מזה שהדבר הכי חשוב לי במצלמה זה הגודל שלה, חשוב לי שיהיה אפשר לשים אותה בכיס ולשכוח ממנה. בחרתי את המצלמות הקטנות ביותר שיש להם לפחות 7 מגה פיקסל +. ההתלבטות שלי היא בין: Canon SD1000 / Ixus 70 Nikon S510 Pentax Optio S10 השוואה ישירה בנתונים הטכניים: http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sd1000%2Cnikon_cps510%2Cpentax_optios10&show=all בעיקרון הדבר היחיד שחשוב לי עכשיו זה האיכות תמונה, שום דבר מעבר. אם מישהו יוכל לעזור לי בסוגיה אודה לו מאוד... גם ביקורת על המוצרים מהרשת או במקרה ואחת המצלמות ברשותו גם תבורך... בנוסף מספרים אנשים אמרו לי שיש הרבה יותר features ל Canon מאשר ל Pentax ואפילו של Pentax חסרים כמה... מיש…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני רוצה לקנות בשבוע הבא מצלמה בארה"ב אבל אני מתלבט בין שלוש מצלמות שונות. מה שמאוד חשוב לי במצלמות שבצילום הוידיאו שלהם יהיה סאונד טוב (בתקווה לצלם במסיבות וידיאו עם סאונד איכותי). כמובן שלא בשביל זה קונים מצלמה אז גם שאר המפרט חשוב. אשמח לקבל חוות דעת מהמומחים, תודה. אלה שלושת המצלמות (המחיר שלהם בארה"ב והקישור לזאפ): Sony Cyber-shot DSC-HX9V : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=788240 מחיר - 349$ ארה"ב Canon IXUS 1000 HS / SD4500 IS http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=775079 220$ Panasonic Lumix DMC-TZ20 / ZS10 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=775079 342$

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by hagai-,

שתי המצלמות כמעט זהות, ה- A720 חדשה יותר ובעלת 8 מגה פיקסל, אבל זולה יותר מה A710 שזה מאד מוזר בהתחשב בעובדה שזה דגם מתקדם יותר. מישהו יודע האם תוקנו חלק מהבעיות ב A710 ב 720 ? (טעינית פלאש איטית, מסך מגורען) בנוסף חשבתי גם על ה SX100 בתוספת קטנה. אשמח לשמוע את דעתכם מה לרכוש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by 1,

התקציב שלי מתאים לשתי המצלמות, אך בכל זאת אני לא יודע את ההבדלים ולכן גם אני לא בטוח אם שווה להשקיע עוד כמה שטרות בשביל הA85. מישהו יכול להסביר לי מה ההבדלים מבחינת נתונים טכניים, והאם שווה לי בתור משתמש חובבן (צלם מתחיל שמעוניין לצלם, לפתח חלק מהתמונות, חלק להדפיס על דף A4, ולראות אותם על צג המחשב באיכות מעולה) לרכוש אותה ולהעדיפה על פני A75?

• 5 תגובות
    • 860 צפיות
  5. Started by eldad_z,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מצלמה לטיול בחו"ל. זום זה נחמד, רצוי קצב צילום מהיר ותמונות איכותיות. סיננתי מה שקראתי והבנתי שכיום אלה שתי המצלמות הבחירות. מי העדיפה?

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by la_pumik,

מתלבט בין: canon sd 630/ixus 65 לבין: casio exlim z600 חשוב לי התצוגה של מסך רחב, ותמונות טובות. למי שיש הצעה אחרת שגם בתקציב (עד 1500 ש"ח) אשמח גם לשמוע. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by shaico,

אני מתלבט בין FZ 20 ל- FZ 30 של פנסוניק : מה דעתכם ? א. ה-30 יקרה יותר בכ-500 ש"ח, אבל אני מבין שהיא נוחה יותר לשימוש (זום ופוקוס ידני, ועוד...) השאלה היא אם הנוחות הזו והביצועים שלה, לעומת ה-20, שווים את ההפרש ? ב. ואיך הקאנון S2 IS בהשוואה אליהן ? (במחיר היא זולה מה- FZ 20 בכ-500 ש"ח). אשמח מאד לקבל תגובות ממי שמכיר את המצלמות הנ"ל.

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  8. Started by garydia1,

להלן התשובות שלי לשאלון: ============== מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אני מוכן להשקיע לא יותר משלוש אלף שקל על הכל כולל הכל, כולל סוללה רזרבית, תיק/פאוץ', עדשת טלה ומתאם באם צריך וכ'ד. יתכן ואוכל לרכוש מצלמה בחו"ל וככה להוזיל עלויות. אגב קנייה בחו"ל, אני אחוייב במקרה כזה בתשלום מס? אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני חושש שאני אוהב גם וגם, אני אוהב לעשות צילומים חברתיים וגם לצלם טבע, בין אם זה צילומים בפיקניקים עם חברים או צוקים בסקנדינביה. כמו כן לא פעם נתקלתי במצבים בהם אני מצלם בחושך והתמונות יוצאות מרוחות, על כן, כן, חשובה לי היכולת לצלם בתנאים חשוכים, למשל לצלם את פראג מוערת בלילה ממגדל גבוה…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by POD,

שלום לכם, שתי המצלמות עולות בסביבות ה-1500 ש"ח, רק שאת ה-OLYMPUS אני מקבל עם 256MB ואת ה-MINOLTA אני מקבל עם קורא זיכרונות ומדריך צילום (שזה חארטה) באתר של סקאל. עכשיו, ההתלבטויות שלי הן: 1) מהירות הצמצם ב-OLYMPUS מגיעה ל-1/2000 והיא אוטומטית, וב-MINOLTA היא 1/1000 עם עדיפות למהירות צמצם ועדיפות למפתח עדשה. 2) מסך ה-LCD ב-OLYMPUS הוא 1.8" וב-MINOLTA הוא 1.5". תודה מראש.

• 25 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. אני לא מבין גדול בעניין, זקוק למצלמה דיגיטלית סבירה ולא יקרה באיזור ה-600 שקלים, אם שווה להשקיע עוד כמה שקלים בעבור מצלמה טובה יותר אז בסדר. המצלמה היא לחברה שלא מבינה דבר וחצי דבר בצילום ורוצה מצלמה שתוכל להצטלם עם חברות ובלה בלה בלה... שני הדגמים שנתתי ניראים לי כמו אופציה סבירה וורודה שיעשו את העבודה, אם יש משהו עדיף אשמח לשמוע. תודה מראש..

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ran07,

אני לא ממש מבין במצלמות אני מעוניין לצלם נופים ארועים שיהיה טוב בתנאי אור וחושך האם שווה להוסיף עוד קצת או להפך ולקנות מצלמה אחרת תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by dsane,

אשמח לקבל חוות דעת על כל אחת מהן הפרש המחירים אינו רלוונטי מבחינתי http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_s1is%2Ckonicaminolta_dimagez3%2Cpanasonic_dmcfz4%2Coly_c770uz&show=all

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by zolder,

המהירות צילום שטובה משמעותית בריקו לא כל כך מעניינת אותי אלא יותר איכות תמונה,עדשה,פונקציות כי זאת המצלמה הראשונה שלי ואני רוצה להתחיל וללמוד לכן אני לא רוצה רק לצלם במצב אוטומט. מי מהם עדיפה ואולי אם יש משהו אחר באותו טווח מחיר פחות או יותר .

• 10 תגובות
    • 943 צפיות
  14. מה היתרונות\חסרונות של כל אחת מהמצלמות הללו. מייצב תמונה ששמעתי שלמצלמות עם זום ארוך כדאי מאוד שיהיה - יש לשניהם ? ואם למישהו יש עוד מה להוסיף אני אשמח מבחינת איכות תמונה,מאקרו וכו'.

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  15. אוקיי, עשיתי חקירה די מקיפה אבל אני עדיין תקוע בעיקרון הייתי די נעול על ה CANON S1 IS עד שקנון הכריזה על ה S2... בעיקרון הדבר היחיד שמזיז לי שם זה איכות התמונה המשופרת וה AF LIGHT מצאתי את ה S1 מחודשת + כרטיס זיכרון 128 מגה עם שנה אחריות (בניגוד לרגיל שכולל 3 שנים אחריות) ב1688, אני יודע שזה משתלם אבל אני מפחד לקנות מחודשת :\\ המחיר של ה S1 חדשה עם 3 שנים אחריות - 2000 ש"ח אני מעריך שהמחיר של S2 לא ירד מ2500 ש"ח ולכן אני לא אוכל לקנות אותה, מה שכן יכול להיות זה שהמחיר של ה S1 ירד.. אבל לחכות עוד חודשיים(המצלמה יוצאת עוד חודשיים) + חודש של ירידת מחירים זה מבאס. מה לעשות? האם ללכת על הS1? אם כן, האם לקנות מחודשת? אני מאוד מאוד רוצה אבל די מפחד :\ או שתוכלו להציע לי אלטרנטיב…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום ! אבא החליט שהוא רוצה לעבור למצלמה דיגיטלית וללמוד על התחום, אז בימים אלו אנחנו מתלבטים בין כמה מצלמות שונות : (כמובן שאופציות אחרות גם יתקבלו בברכה) Canon A95 - http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=393&cID=30 Sony P93 - http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=298&cID=34 Nikon CoolPix 5200 - http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=364&cID=35 כל המצלמות סביבות 1600 ש"ח, ועם רזולוציות דומות.. הייתי רוצה ייעוץ קצת יותר מקצועי (תוך התחשבות בדברים כמו פוקוס\צמצם\חשיפה\פלאש\זיכרון\חיי סוללה\צילום בלילה\צילום עם אור חזק ברקע וכו'....) תודה רבה ! תומר.

• 0 תגובות
    • 882 צפיות
  17. שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מצלמת וידאו ביתית במחיר של עד כ-1500 שקל. דרישות עיקריות: זיכרון פלאש, קלה לתפעול, הקלטה מספיק איכותית, העברה קלה של הקבצים מהמצלמה למחשב, נוחה לטלטולים מחוץ לבית. ההתלבטות שלי היא בין שלושת הדגמים הבאים: קנון FS200 קנון FS306 פנסוניק SDRS50

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום יש לי מספר מצלמות ואני חובב צלום ברמה מתחילה+. רציתי לשדרג לרפלקס אך בגלל העליות אני מתלבט אם לקנות מצלמת דמויית SLR חשוב לי לדעת האם באמת אחוש בהבדל באיכות התמונות ובוידאו עם מצלמת SLR למול דמויית או שההבדלים לא יהיו גדולים ולא שווים את ההשקעה? נושא הוידאו באיכות טובה חשוב לי גם אני מתלבט בין דמויית ה- SLR בין פוג'י HS10 (או 20 HS אם תגיע בקרוב) לבין SX30 של קנון. מול שני אלה אני מלבט בלקנות מצלמת רפלקס עם עדשה טובה. התענינתי ב 550D של קנון עם עדשה של 135 מ"מ. אשמח לשמוע רעיונות למצלמות דומות ברמות המחיר של זו או המלצות אחרות בענין0. עניתי על השאלון המצורף תודה [list type=disc] [*] מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? [ עד 5000 ₪ כולל עדשות [*] אילו נו…

• 11 תגובות
    • 4.3k צפיות
  19. טוב הדגמים שאני מתלבט הם בין FUJIS5500 ל MINOLTAZ2 . המחיר פחות או יותר אותו מחיר. היה לי קצת ניסיון עם הפוג'י והרבה אומרים שהוא שווה את המחיר אבל האם הוא באמת שווה? והאם שווה לקנות מצלמה עם זום כפול 10 ואיזה מהם? אני חושב אולי לוותר עם זום ולקנות את הקנאון A520 או את ה A95 בדקתי את המפרטים ולפיהם אין כל כך הבדל אבל נראה שבכל זאת עדיף את ה520, מה דעתכם? או בכלל להשקיע יותר ולקנות את האולימפוס C770 או C695 הבעיה שהם יקרים וסוללות ליתיום. אשמח לקבל תשובות בהקדם אני קצת לחוץ בזמן. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  20. Started by rhin0,

שלום לכולם. אני חושב שהגיע הזמן להתחדש בעצמית חדשה בטווח של 17/24/28-70מ"מ (55ממ של עדשת הקיט לא מספיק ארוך בשבילי). אני מתלבט בין ארבע עדשות בטווח מחירים של 400$. ארבע האופציות הן: Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 Sigma 24-70mm f/2.8 Sigma 28-70mm f/2.8 Tamron 28-75mm f/2.8 (IF) יש להוסיף שהבחירה היקרה ביותר תהיה ה24-70 במחיר של 570$. אשמח לקבל חוות דעת על ארבעת העדשות והמלצות נוספות. תודה לכולם.

• 7 תגובות
    • 961 צפיות
  21. Started by aaviran,

שלום, לאחרונה פרצו לביתנו וגנבו את האולימפוס c-700 uz המתיישנת שלנו, וכעת אנחנו מחפשים מצלמה חדשה. התקציב הוא 1500-2000 ש"ח. הסתכלנו בינתיים על 4 דגמים: Olympus SP-510 UZ Canon Powershot S2 Canon Powershot S3 Fuji FinePix S5600 הדרישות שלנו מהמצלמה הן כמובן איכות תמונה טובה, וזום אופטי גבוה (10 ומעלה). איזו מצלמה מומלצת ביותר?

• 7 תגובות
    • 663 צפיות
  22. ראו עדכון בהמשך התרד לאחרונה החלטתי להצטייד במצלמה סופר קומפקטית ויצאתי לסקור קצת את האינטרנט. הצבתי מגבלה תקציבית של 1500 ש"ח למצלמה עצמה, אבל בסוף הסכמתי לחרוג ממנה גם לאזור ה1700. זו המצלמה הדיגיטלתי השלישית שלי (אחרי קנון A95 ועוד לפניה קודק ישנה יחסית מסדרת Easyshare שאני כבר לא זוכר. למרות זאת, אני לא צלם מקצועי, ולכן אני מחפש עכשיו מצלמה שקודם כל תהיה קומפקטית ואני אוכל לסחוב אותה בכיס לכל מקום. היא צריכה לצלם טוב בכל התנאים: תמונות נוף, תמונות של אנשים בתאורת פנים, תמונות לילה בעיר, תמונות מקרו (אבל לא באמת צריך 1 ס"מ - אני לא רופא שיניים) ובקיצור, צריכה להתאים להכל. כשאני אומר שהיא צריכה לצלם טוב אני מודע כמובן לעובדה שמצלמה סופר קומפקטית היא לא SLR ושאין סיכוי …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by d0r0n,

אני כבר ממש מתוסכל- אני הולך לצלם אחד משוכנע שהניקון זה הדבר שאני צריך לקנות ואז הולך לצלם אחר והוא מבלבל אותי לגמרי שהקנון זה בעצם מה שאני צריך... אני מתלבט בין שני הדגמים האלו: canon 40d & nikon d60 שתיהן מאוד מזכירות אחת את השניה בנתונים חוץ מכמה פרטים שאני לא יודע עד כמה חשובים לי... (חיישן תמונה וטווח מהירות תריס). אני מתעסק בצילום כבר שלוש שנים לא בעקביות, זה תת תחום בעבודה שלי ואני רוצה לפתח את זה, זאת אומרת גם לעבוד עם זה וגם לצרכי צילומים פרטיים. צריך להתחשב שהניקון זולה יותר ואיתה יתאפשר לי לקנות גם עדשה טובה יותר, התקציב שלי הוא 4000 ובלחץ לחץ אולי אני אוכל לגרד 5000 אני רוצה גוף ועדשה אחת להתחיל איתה משהו סטנדרתי לא מקרו.... תודה לכל העוזרים אני ממש רוצה כ…

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. Started by NI4NI,

שלום אני רחוק מלהיות צלם רציני. מצלם בבית ובטיולים אבל בלי יומרות מקצועיות. עד היום הייתה לי מצלמה דיגיטלית קומפקטים של ניקון בת 3-4 שנים והחלטתי שהגיע הזמן להתקדם הלאה (גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינתי כצלם). אני מחפש דמויית SLR בתקציב של סביב 2000 שקל עם זום גדול ושמצד אחד לא תצריך סימסטר אוניברסיטאי כדי ללמוד לתפעל אותה ולהפיק תמונות איכותיות ומצד שני שיהיה בה פוטנציאל להתפתחות. לאחר קצת מחקר ברשת די התבייתתי על שני דגמים של פנסוניק: DMC FZ18 ו DMC FZ50. בכל המקומות כותבים שה 50 קרובה יותר ל SLR אמיתי אבל חוץ מהכיוון הידני של הזום לא הבנתי למה. איזו מהן תתאים לי יותר ? האם הזום הידני הוא כזה יתרון ? האם למרות הזום הידני היא עדיין יודעת לעשות פוקוס אוטומטי ? ואולי שווה …

25. אני רוצה לקנות מצלמה חדשה לשימושים חובבניים.. ננעלתי על 4 בסופו של דבר [מבית קנון]: 1. A95 - החלטתי לרדת ממנה מכיוון שלא נראה שלא שווה להשקיע במצלמה שכבר נכנסה לשוק לפני דיי הרבה זמן, למרות שהיא דיי טובה. 2. A520 - מצלמה טובה, אבל אני מניח שיש כבר יותר טובות בשוק במחיר סביר. 3. A620 4. A700 השתיים האחרונות עשו רושם טוב.... כאשר שתיהן עולות פחות או יותר אותו הדבר... הA700 עשה לי עליי רושם יותר טוב.... האם שווה לקנות אותה?

• 8 תגובות
    • 898 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.