צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, מזה זמן רב שאני מחפש מצלמה דיגיטלית חדשה ולאחר לבטים רבים הוחלט על אחת מהשתיים, ברצוני רק לדעת מהם ההבדלים העיקריים ביניהן, האם משהו שמצדיק את ההפרש במחיר (1,100 ש"ח מול 1,500 ש"ח) ? נ.ב. - אם ארכוש את ה- TZ5, ארכוש אותה בארץ, אם ארכוש את ה- ZS3, אעשה מאמץ ואביא אותה מחו"ל, לכם ציינתי 1,500 ש"ח ולא 2,000 ש"ח. תודה רבה, אורן.
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת כיצד מחשבים את: 1) ערך הלומה(Y) של צבע מסויים אם נתון הRGB שלו. 2) הרעש הממוצע של תמונה מסויימת(נקרא גם סיגמא במקומות מסויימים).
-
- 3 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אהלן, האם יש דרך לחבר מיקרופון עם חיבור 6.35 מ"מ בעזרת מתאם כלשהו לאייפון לצורך צילום וידאו? מדובר על צילום לצורך ריאיונות.
-
- 3 תגובות
- 5.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אין ,אין לדעתי שום תחליף ל-iso גבוהה ולחיישן ccd גדול יחסית (1/1.7) ובקטע הזה אני ממש לא רוצה להיתפשר (חלס ,נימאס לי מתמונות מטושטשות שניגרמו עקב תנועה של האובייקט המצולם או תאורה לא מספקת ) ואני רוצה לבצע צילומים באור טיבעי וללא פלש . היה נחמד גם אם היה גם מייצב תמונה וזה רצוי מאוד אבל עדיין ,זה מישני בחשיבותו ל-iso . הסיבה היחידה שלא קניתי את ה-f31 היא הזום האופטי הנמוך והמאכזב שלה -x3. השאיפה היא לזום גבוהה בהרבה כמו לקומפקטית אחרת tz1 שמיצטיינת בזום x10 (אולם אסור שהזום יבוא על חשבון ה-iso.) התקציב -3500 שח +-. מחכה להמלצות.
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
קטנה איכותית מסך גדול בטריה חזקה ויפה לאללה...1700 שקל כרטיס זיכרון עוד 400 שקל (1G) יוצא 2100 שקל יש לה חיבור לטלוויזיה?או מהעריסה שלה? זה הדבר היחד של מצאתי... וה אתם אמרים עליה לי היא נראת קטלנית?
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני אוהב לצלם תמונות שיש אחריהן סיפור,סבא שלי לחם במלחמת העולם השניה קיבל עיטורי מלחמה,אבל מת מהפגע הכי רע,סרטן,בן אדם שאף פעם לא שתה אף פעם לא עשה רע לאף אחד אף פעם לא עישן אבל בכול זאת מת לפני שהזכרתי להכיר אותו,זה רק מוכיח שהעולם לא הוגן,הוא מת לפני שנולדתי לייתר דיוק שאמא שלי הייתה בת 19 אבל הוא אף פעם לא נהפך לעוד שם שמדברים עליו במשפחה בחגים,הוא היה בן אםד טוב והיה עוזר לכולם ותמיד אני מרגיש שהיא איתי בלב. ושאני כותב את השורות האלו אני בוכה כי כול כך עצוב לי שלא הכרתי אותו ואני אף פעם לא מבין למה אנשים טובים מתים. הנה תמונה קטנה שמוקדשת לו,לא מצאתי את הדיסקיות המקוריות אז השתמשתי בתחליף,מקווה שלא העמסתי אותכם יותר מידי.
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
השאלה הראשונה היא מהו מחיר סביר לK10d בת 10 חודשים ו6000 קליקים, אני חשבתי על 2700. בהנחה שזה פחות או יותר המחיר שאני אקבל עליה, יהיה לי את הכסף לK20d בערך בעוד חודש. השאלה האמיתית היא מה הם היתרונות שלה על הK10 והאם הם שווים השקעה של בערך 2500 ש"ח. יתרונות: 4.2 מגה פיקסלים נוספים אפשרות להוציא תמונות עם הרבה פחות רעש, זה אולי מה שהכי חסר לי בK10 ISO 6400, למרות שהוא מתחיל ב200 פילטרים חדשים כגון פילטר HDR תצוגה חיה כולל זום חיישן שמגלה אבק מצב צילום מיוחד של 21 תמונות בשניה ויתרון שלא קשור למצלמה הוא שאני אקבל אחריות של שנתיים של קרט. מכיוון שהבעיה העיקרית שלי עם המצלמה היא בתנאי תאורה גרועים (בערך חצי מזמן השימוש במצלמה) חשבתי על אפשרות אחרת והיא: 1.לשלוח את הפלאש שלי S…
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
-
שלום אני מחפש מצלמה דיגטלית ב1000 שקל תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אני מתאר לעצמי שלמצלמה קומפקטית סוללות AA יספיקו ככה שאין צורך במשהו מיוחד, בקשר לכרטיס זכרון אם כרטיס 4 או 8 ג'יגה בייט יכנס זה יהיה בונוס אם לא אז לא נורא. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? הצילומים בעיקר יהיו של טיולים בטבע ובחו"ל כך שעדיף שיהיה אפשר לצלם גם בתנאי תאורה דלים (למקרה של החו"ל) האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא רלוונטי? האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-15…
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
-
-
נראה שחלק מהמשתתפים בפורום קצת מסתבכים עם הנושא הזה, אז הנה מדריך קצר שמסביר (פחות או יותר) את הדרך המועדפת עלי: 1. הורידו, התקינו וקנפגו את FastStone לפי ההסבר שכאן. 2. פתחו בתוכנה את התמונה שאותה אתם רוצים להקטין (אם הלכתם לפי ההוראות בלינק שבשלב הקודם, קליק כפול על קובץ התמונה אמור לעשות את זה). 3. לחצו Ctrl+R בשביל לפתוח את חלון שינוי גודל התמונה: 4. בחרו בגודל המתאים (800x600 מומלץ עבור רוב הפורומים) ואשרו. הקפידו ש-Lanczos3 מוגדר כאלגוריתם ההקטנה. הוא איכותי מאוד, אבל משום מה חסר בהרבה תוכנות יקרות. 5. געו עם הסמן בצד שמאל של המסך, ואז בחרו ב-Sharpen / Blur בתפריט שמופיע. 6. בחלון שנפתח, בחרו את רמת החידוד. רמה #1 כמעט תמיד אינה מוגזמת מדי ולכן א…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מהסיטואציות היותר מעניינות בהן נתקלתי בביקורי במקום... מודע לחיתוך הלוקה בפריים הראשון ולגוונים המקולקלים. תניחו את הטכניקה בצד הפעם. המשך יבוא...
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני ת'אמת לא יודע מה זה תקציב סביר למצלמות חובבניות. בקרוב אני אהיה בדיוטי פרי בדרכי לפולין, ולכן רציתי להתחדש עם מצלמה. אני מחפש מצלמה עם איכות תמונות כמה שיותר גבוה (כמובן :) שתחזיק הרבה מעמד (אם אפשר שתפעל על בטריות אצבע כי בפולין אין מקומות להטעין בשלג), לא מסיבית מידי וקלה לתפעול (הגדרות וכו'). תודה.
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אני מקבל פינות חשוכות (בעיקר פינה שמאלית עליונה) בחלק מהצילומים שלי לאחרונה, ורציתי לדעת למה זה. כי זה מועצם פי כמה וכמה כשאני מכין מזה HDRים. כמה דוגמאות:
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם דוד שלי יש מצלמה של MINOLTA DVnax 505 si נדמה לי שזה השם שהיא לא דיגטלית ושני אני קורא לזה צינורות AF=28-80 וווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו AF-75-300 כמה כול הציוד הזה שווה זה רק למבינים בלבד??
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
-
הייתי בכיוון של 400D של קאנון, אבל אחרי שקראתי פה קצת אני דיי נרתע. ראיתי דיי הרבה המלצות על Pentax K10 וK100, אבל הבנתי שיש בעיה של השגת צלמיות, ובנוסף אני דיי התרגלתי לקאנונים למינהם ככה שאני דיי חושש לעבור. בנוסף, רציתי לדעת האם כדי לקנות מצלמה יד שניה מEBAY. הרי אם אני קונה מארה"ב, לא תהיה לי אפשרות לממש את האחריות בארץ בכל מקרה, אז אולי כבר עדיף לקנות משהו יותר איכותי + צלמית טובה ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-
-
-
3למן בחסד חסידון - http://www.younggalleryphoto.com/photography/brandt/brandt.html
-
- 3 תגובות
- 996 צפיות
-
-
יש מכירה קבוצתית, המחיר ממש זול השאלה האם המצלמה הזאת טובה בכלל ? http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=4092770
-
- 3 תגובות
- 843 צפיות
-
-
כפי שכבר נכתב כאן - ה-K-X כבר מתחילה להתיישן. ה-K-R לא מחליפה אותה אלא נכנסת מעט מעליה. ה-K-R למעשה נכנסת למשבצת של ה-K200 אם כי למרבה הצער ללא הגוף המסיבי והעמיד של ה-K200. פנטקס מציעים סוללת ליתיום מבלי לוותר על האפשרות להשתמש בסוללות AA, מסך בעל חדות מעולה (דומה ל-K-7) ובסך הכל מדובר באלטרנטיבה מעניינת לתחרות במחיר נכון (המחיר הרשמי הוא 800 דולר כולל עדשת קיט, אבל הוא צפוי לרדת). עדשת ה-35/2.4 הזולה (220 דולר) היא עוד משהו שלקח לפנטקס הרבה זמן להציג. 35 מ"מ היא (קצת יותר מ-) העדשה "הנורמלית" במצלמות APS-C ובתחום זה - מאז חיסול ה-35/2.0FA לא היה לפנטקס מה להציע מלבד ה-31/1.8 המאוד איכותית והיקרה להחריד. מדובר בביזיון במיוחד מצד יצרנית הידועה בעדשות הפריים שלו. ה-35/2.4…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצמה למצלמה. השימושים הם ביתיים לא כזה משנה לי כמה מגה פיקסל אני לא הולך להגדיל את התמונות למשהו מטורף. אבל אני רוצה איזו מצלמה איכותית במחיר הזה, עם אולי קצת אפשרויות ידניות לשליטה וזום של איזה 3-4 ואם אפשר שלא תזלול סוללות יש לי כמה דגמים של /sd200canon 520/a95/510 או richo rx/r1 וכו'אפשר להציע גם משהו אחר תודה
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אם כן אז איך ובעזרת איזה תוכנות? אני מריץ WINXP תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולם, אמנם שאלה של מתחיל, אבל חשוב לי לדעת: אם אני רוצה להדפיס את התמונות שאני מצלם, האם כדאי לצלם אותן מראש באיכות וברזולוציה הגבוהות ביותר, או שאין לזה משמעות כשמדפיסים תמונה קטנה ? (המצלמה אגב היא COOLPIX 4300 של Nikon) תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-