עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by ALÞHA,

הצעצוע הנ"ל מריץ Gingerbread, מכיל חיישן BSI-CMOS בעל רזולוציה אפקטיבית של 16 מ"פ, עצמית סופר-זום (25-250, כמעט כמו מודם ה 28,800 שלא היה לי), צג מגע אחורי 3.5" OLED וכל השיט הנדרש בכדי להעלות את התמונות הנוצצות שלכם היישר לרשתות החברתיות (WiFi/B.T/GPS), וידאו 1080p וכל זה תמורת 350$~. לא יודע... מוזר לי.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום חברים, רזולוציית המצלמה הנוכחית שלי (Canon SX30IS, אבל אני חושב לשדרג ל- Mirrorless) היא 14MP. באופן רגיל, אני לא נזקק לרזולוציה המירבית, ובשביל לחסוך במקום אחסון במחשב (יש לי עשרות אלפי תמונות, אם לא יותר מזה) הורדתי את הגדרות הצילום הרגילות במצלמה למחצית מזה. השאלה שלי היא האם למצלמה יש דרך כלשהי לנצל את הרזולוציה הנמוכה לשיפור הרגישות שלה (אני לא מבין גדול, אבל אני יודע שפחות פיקסלים על שטח חיישן נתון נותנים רגישות יותר גבוהה לאור)? הניחוש שלי הוא שלא, כי מספר הפיקסלים בחיישן הוא עדיין 14M, וחלק פשוט "מכובים" או לא מנוצלים, אבל חשבתי שאולי בכל זאת יש דרך "חכמה" לנצל את המידע הנוסף שבפיקסלים אלה, כדי לשפר את איכות תמונת המקור. מישהו מבין בזה? יודע איך מבוצע תהליך ה…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום, עברה שנה מאז שאיבדתי את ה-TZ5, ואחרי שהגלקסי 2, ששיחק אותה מעולה בצילומי מדבר, אכזב משמעותית בנסיעה האחרונה לחו"ל, החלטתי לחזור למצלמה יעודית. אני ארצה מתישהו לקחת קורס צילום, אבל זה יכול להיות אפילו עוד חצי שנה, ונראה לי חבל לקנות DSLR או אפילו מירורלס עכשיו, כי הבנתי שהמחירים שלהן יורדים מהר. אני מתלבט בין קומפקטית יותר מתקדמת לדמוי DSLR. השיקולים הם: - זום רציני (נגיד x15; ראיתי שבדמוי יש אפילו x50 8) ) - מינימום 28mm בקצה ה"קרוב" - טובה בצילומים יחסית חשוכים (לדוגמה צילום נופים בערב או תמונות עירוניות בלילה - מה שאומר שפלאש לא רלוונטי). יש לי חצובה קטנה אם זה משנה לבחירה - אשמח אם לא תהיה כבדה מדי (רלונטי רק במקרה של דמוי); אני לא רוצה סרבול בטיולים - שמעתי שיש …

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by Ozo,

שלום, ברשותי מצלמת פנטקס mz30 SLR ועדשת סיגמא 28-105 אספריקל(מה שזה לא אומר) חשבתי לעצמי ששווה לי לקנות מצלמה דיגיטלית ברמת הכניסה של פנטקס נגיד הkx או kr גוף בלבד וכך לקבל מצלמת slr בעלות נמוכה מכיוון שיש לי עדשה... האם כדאי? האם העדשה שברשותי שווה משהו? או שעדיף כבר לקנות משהו אחר? האם העדשה יכולה להתאים לעוד מצלמות? יש לציין שאישתי רוצה לקחת קורס צילום בסיסי וחשבתי שעדיף שתהיה לה מצלמת DSLR האם זה נכון? או שגם דיגיטלית קומפקטית תעשה את העבודה? אשמח לקצת סדר בדברים... תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by litalc,

שלום לכולם.. נואשת להמלצה על מצלמה דמוי SLR או דיגיטלית שתוציא תמונות באיכות גבוהה, גם בצילומי מאקרו.. התקציב הוא איזור ה1000 שח (עדיף פחות..) השימוש של המצלמה הוא להגשות בלימודים (לומדת עיצוב), צילום מודלים וגם כמובן לשימוש בטיולים וכו' לא מבינה יותר מידי במצלמות ולכן חייבת את עזרתכם ואם כבר מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין דמוי SLR לדיגיטלית והאם באמת הSLR טובה יותר? תודה לעוזרים מראש

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. תקציב - בכותרת. ניסיון - לא משהו רציני בשום צורה שהיא. כיום יש לי פנסוניק TZ-20 , שאיכות התמונה שבה סבירה + אני לא מתכוון להדפיס כלום. מעוניין בצילום וידאו איכותי, זום גדול. המצלמה כרגע היא עקב טיול לאפריקה, ובהמשך כמובן לטיולים אחרים ושימושים כלליים נוספים. מבירור נרחב בימים האחרונים, אני מבין שאני מחפש מצלמה בעלת זום של X30 ומעלה, בעלת חיישן BSI-CMOS. כמו כן להבנתי נדרש מייצב עקב הזום הנרחב. ועדיפות למצלמה עם מצב אוטומטי טוב ככל הניתן. חשבתי על דמוי SLR שייתן לי את רוב אם לא כל הדרישות, אבל תמיד ישנה עדיפות קלה לקומפקטית ככל האפשר. מה המצלמה המומלצת ביותר שתוכלו להציע לי?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני עושה צילומים היום בקיסריה והסוללה שלי גמורה - יש מישהו מהסביבה שיכול לעזור בזה היום? אני אקפוץ אליו לקחת/לקנות... משהו כזה: http://www.electrocohen.co.il/Product.asp?productid=266 http://www.photonegba.co.il/products...x?page_id=4364 תודה!

• 4 תגובות
    • 967 צפיות
  8. שבת שלום. מישהוא יודע אם ואיך ניתן לשנות את זמן תצוגת המסך, מרגיז אותי שהמסך נכבה מהר מידי. תודה.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלום לכולם. רציתי לדעת איך משיגים את האפקט של בנאדם שקוף בסרטון? הרי אם אני סתם ילביש אותו מכף רגל ועד ראש בצבע ירוק אז הוא אכן יעלם מהמסך אבל לא יראו שום דבר מאחוריו... איך עושים שהרקע והסביבה עדיין תראה מאוחרי השחקן? כי אם הוא זז אז שלא יסתיר שום דבר... חשוב לציין שאני רחוק מלהיות מקצוען בתחום הצילום אז אם אפשר, במילים פשוטות תודה מראש לעוזרים עריכה: משהו בסגנון הזה:

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום רב, קודם כל אין לי כמעט שום ידע על מצלמות, לכן יהיה לי קשה למלא את השאלון שבנעוץ... יש רק את הדרישות: 1)מצלמה לצילום ציורים אומנות (פסטל,שמן, רישמוי עיפרון ועוד) באיכות טובה. בשביל שיהיה ניתן להדפיס וגם להציג באינטרנט (בשביל אינטרנט האיכות תהיה כמובן נמוכה יותר) 2)אפשר יהי להרכיב את המצלמה על מעמד (למעמד יש שם מקצועי רק אני לא זוכר אותו) 3)אפשרות לחיבור למחשב (עדיפות אלחוטית), ולראות על מסך המחשב את מה שעומדים לצלם! 4)מצלמה לא יקרה (אני אפילו לא יודע איך להגדיר "לא יקרה" כי לא מכיר את המחירים) 5)כמובן שתהיה אפשרות להשתמש במצלמה גם בפנאי (טיולים וכו') תודה רבה לעוזרים

11. 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 5000 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רמת ידע טובה, על אף שזו הרפלקס הראשונה שלי. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ?ן... power shot למיניהם 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) מעוניין לצלם נופים, פורטרייטים ומאקרו (לכן א…

12. היי, מחפש מצלמה איכותית לעבודה, אטומה לאבק, אפשר גם אטומה למים, מוגנת פיצוץ, קומפקטית, קלה לתפעול, תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by 12w23e,

שלום לכולם, מכיוון שמשפחתי מתרחבת, החלטתי להחליף את ה-canon a510 שלי במצלמה מהירה יותר. כל הזמן חשבתי על Fuji S6500FD אבל ראיתי שיש לה צורך ב-4 סוללות AA. ומכיוון שאני כרגע על הסוללות האלו ואלו סוללות שאין להם כוח כמו הליתיום , החלטתי שאני אקנה מצלמה עם סוללת ליתיום. הדבר החשוב במצלמה הוא שתהיה מהירה מאוד ותצלם ברגע הלחיצה. האם הכי כדאית מבחינתי היא ה-Nikon D40 ? או שיש זולות יותר שמתאימות?. תודה.

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  14. Started by fog,

בתור צלם לא מנוסה רכשתי את המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי - fuji f20 עפ"י המלצות שראיתי בפורום. השימוש העיקרי שלי הוא לצילום אנשים וארועי יומיום ולכן רציתי מצלמה כמה שיותר קומפקטית ומהירה, שאוכל לשים בכיס בכל הזדמנות, ובמחיר נמוך. אני יכול להגיד שלאחר כמה ימי שימוש אני מאוד מרוצה מהמצלמה - איכות מעולה, פונקציונליות טובה, זמן המתנה בין צילום לצילום ועד הדלקת המצלמה נמוך. עם המצלמה רכשתי כרטיס זכרון של 1 ג'יגה שמספיק ל-660 תמונות ברזולוציה הטובה ביותר (6MP) - די והותר לכל שימוש. בקיצור - מצלמה קטנה, סקסית, ואיכותית. אני מאוד מרוצה מהקניה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. יש לי מצלמה של פנסוניק FX07 > שאני די מרוצה מימנה מהרבה בחינות....רק שהתמונות רועשות באופן יחסי והבנתי שזה קשור לעיבוד התמונה הספציפי במצלמה הזו עכשיו הוציאו את ה DMCTZ3וPanasonic - שהיא בעיני פיצוץ של תכונות מכל הבחינות (רק שהיא קצת כבדה לטעמי בישביל קומפקטית) http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=574472 בכל מיקרה > אח שלי רוצה לירכוש אחת כזו והבטחתי ליבדוק לו האם שיפרו כאן גם את ה רעש היחסית גבוה בתמונות ? מישהו יודע אם איכות התמונה כאן השתפרה ? THX

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  16. Started by R0tem1,

נמלטים המקדש מחוץ לעיר פורטרט: "מה? מצלמה?"

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  17. Started by R0tem1,

דרישות: 1) קומפקטית 2) עדשה שמתחילה ב28 3) מאקרו איכותי

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  18. שלום אני מעוניין לרכוש להורי מצלמה דיג' קטנה. יש לי התלבטות בין שתי מצלמות: sony cybershot w35 olympus mju-670 בזמנו יצא לי להתעסק קצת עם מכירה של מצלמות אך אני לא מכיר את שני הדגמים הנ"ל שחדשים יחסית. אני מודע ליתרונות ולחסרונות של כל אחת. לסוני למשל,יש עינית בנוסף למסך,מסך קטן יותר (חסכון בסוללה) שלוש שנים אחריות ועוד. האולימפוס ניראת ובנויה בצורה טובה יותר. לא מעניין אותי מגה פיקסל שזה בעצם לא יותר מאמצעי לרווח כספי של החברות השונות מה שמעניין אותי זה איכות הצילום בבית-חוץ ומהירות צילום. בדגמים ישנים יותר של אולימפוס שמכרתי היה ידוע לי על איכות צילום בינונית בכל מיני דגמים לעומת זאת בדגמים ישנים יותר של סוני,לא נתקלתי ולא בתלונה אחת של לקוחות האם זה עדיין כך ? אשמח…

19. Started by Bagheera,

נגמר הגז אז בחרתי לנצל את שאריות הלהבה לבחון את עדשת המאקרו החדשה על ה D100 (אחח אם היא רק יכלה לכתוב קבצי RAW במהירות נורמלית לכרטיס ) * EXIF זמין בתמונה, בלחיצה ניתן לקבל את התמונה ב 1920X1200.

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  20. מצאתי חנות שיש שם והזמנתי us1photo.com התקשרתי אליהם והכל בסדר. אז חשבתי שאולי עוד אנשים ירצו פה אני אזמין כבר עוד

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  21. Started by Ni-Knight,

תמונה מחמישי בלילה, סתם משחק עם מצלמה חדשה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by PyroGhost,

שקלתי לנסות לעשות משהו עם הSB28 שיש ברשותי ותהיתי אם זה אפשר להשתמש בו בתור סלייב לSB800... מישהו יכול לעזור לי להבין האם זה אפשרי ואם כן איך אני עושה את זה?

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  23. אני זוכר שבעבר היה אפשר להשיג מצלמה נורמלית רק ב-1000 ש"ח, בכל היותר זולות היו בעיות בתמונה כמו כתמים סגולים (די דומה לאיכות של מצלמת פלאפון האמת). אז אני חושב לקנות מצלמה למשפחה אבל התקציב די קטן, 1000 ש"ח זה כבר יותר מדי. אני רק רוצה מצלמה שאיכות התמונה תהיה סבירה, יהיה אפשר לצלם וידאו בצורה נומרלית (ולא רק דקה שתתפוס איזה 60 MB), ושהסוללה לא תגמר תוך כמה דקות. אשמח להצעות בנוגע למצלמות משתלמות במחירים זולים שיתאימו לצרכים שלי. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Tapeworm,

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אהלן.. אני עורך וידאו מתחיל, וברצוני לקנות מצלמת וידאו חובבנית.. מצאתי כמה דילים שנראים לא רע בכלל.. מקווה שמישהו מבין, יוכל להגיש עזרה. האופציות הן: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1EWGRD720 קצת חורג מהתקציב ואני מאוד קצר בכסף.. אבל אם היא הרבה יותר טובה נלך עליה. http://nanashops.co.il/sale.php?sale=3141263 מתאימה, אני לא ממש מבין את ההבדל בינה לבין הקודמת. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1FCZR500 מחודשת.. אני לא רוצה אותה בעיקרון, כי אין אחריות.. אבל אולי יש לכם משהו לחדש לי? מישהו מוכן לעזור לבחור? בעיקרון אני לא ממש מבין את ההבדל בין השתיים הראשונות.. מה קורה שם בדיוק? (חוץ מזה שעם השניה מקבלים קלטת). מקווה שאני במקום הנכון.. תודה לכולם!

• 4 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים