עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. שלום רב, ברשותי מצלמה מדגם Canon A710 IS וכרטיס זכרון לא נעול מחברת HCOM בנפח 1GIGA הבעיה מסתבר לא בכרטיס זכרון כי הוא נבדק במצלמה מיושנת אחרת (Nikon Coolpix 3200) ושם היה אפשר לכתוב עליו בנוסף למצלמה, קיבלתי דיסק... האם בלי התוכנות שעל הדיסק ( ZoomBrowser, Photostitch, EOS Utility ) אני אוכל לעשות את הפעולה של הכתיבה לכרטיס זכרון? עוד מישהו נתקל באותה בעיה במצלמה הספציפית הזו ?!?

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  2. Started by 114508534,

אתמול הייתי במסיבה וצילמתי דיי הרבה וכשבאתי להדליק את המצלמה היא סרבה להדלק, האפשרות הראשונה שישר קפצה לי לראת שהסוללות נגמור, באתי הביתה החלפתי סוללות ,לוחץ על POWER והמצלמה לא נדלקת אך נשמע צליל כזה של "פיייייי" כל עוד לוחצים על הPOWER אולי למישהו קרה מקרה דומה ויודע מה הבעיה , המצלמה כזכור לי עדיין באחריות והיא גם דיי יקרה אז חבל עליה תודה

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  3. Review: Dust removal systems / sensor cleaning משהו נחמד שנתקלתי בו, שכדאי לקרוא.

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  4. Started by Drazick,

קצת מתמונות מהמקום שהכי דומה לגן עדן. כמה יופי במקום אחד. גנים בעיר "נאדי". מכאן יוצאים לכיוון האיים הקטנים: "יציאת מצרים" - ככה יורדים לאי הכי "מופרע" ביצ'קומבר: קצת בנאלי, אבל נפלא - שקיעה באי "ביצ'קומבר": "זריחת ירח" - בקואטה ריזורט: באמת מקום מופלא למי שמגיע לחלק הזה של הפסיפיק, פשוט לא לוותר. מצטער על איכות התמונות, אך כדי להציגם חייבים לבצע הקטנה רצינית. הערות, הארות או עיבודים ייתקבלו בברכה. מי שרוצה עוד תמונות: http://www.tapuz.co.il/Albums/publicAlbum.asp?a=450483&u=817182&ao=1 ולמי שרוצה עוד פרטים על החוויות שלי בפיג'י (אם יש שאלות, תשאירו תגובה): http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=689351 שבת שלום.

• 8 תגובות
    • 919 צפיות
  5. עכשיו מה ההבדל בין x150 לרגיל אני לא מצליח להבין=/ ד"א המצלמה ממש נחמדה כמה תמונות שצילמתי הורדתי את הרזולציה כי אין לי הרבה מקום על המחשב=/ אני צלם גרוע אני יודע... עכשיו מה אתם ממלצים לגבי כרטיס זיכרון כפי שידוע הצלמה היא גם נגן PMP וMP3 אז כרטיס של 1gb לא מספיק בכלל.... חשבתי על משהו בסיגנון של 4gb תקציב אני יודע עד 300... כמובן שזה SD אם זה לא הפורום אני מבקש להעביר תודה :-*

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  6. Started by Chevy,

משהו מגניב שלקחתי לסופ"ש. בתקווה שאוכל להשתמש בזה עוד מספר פעמים בעתיד. 8) לחץ להגדלה צולם עם ה-A610. מדגמנת בתמונות: ה-Canon S50 המקולקלת שלי.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני דיי סגור על הדגם הזה של קנון. רציתי לדעת אם זו בחירה נכונה ואם במחיר שלה יש משהו יותר טוב (קיבלתי הצעה של המצלמה וכרטיס זיכרון 1GB ב1250ש"ח)? תודה מראש אור.

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  8. Started by R0ck,

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ESAB1,

אני רוצה לקנות מצלמת ודיאו לסרט דוקמנטרי שאני רוצה לצלם והיתי רוצה המלצות של מצלמות שמתאימות אני מחפש מצלמה סבירה לסרט שיכול בעתיד להיות מוקרן אחרי עריכה זה אומר שהפורמט צריך להיות דיגטלי ומצלמה שאפשר לשלוט על רמת הסאונד בצילום. למצבים שיש סאונד רועש באזור הצילום אני יוכל להמניך כדי שלא יפגע בצילום בנוסף יכולת סבירה לצילום באזורים חשוכים ולילה ובמסיבות הדווח מחיר עד 3500 ש"ח תודה רבה לכל העוזר ואני ישמח לקבל לינקים מתאימים יותר לפורומים שעוסקים בצילום

• 0 תגובות
    • 524 צפיות
  10. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מצלמה חדשה ע"ס 1.5K שתתאים בעיקר לטיולים, ולצילום של נופים! אשמח אם תמליצו לי על דגם כלשהו.. בנתיים חשבתי על זאת: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=469625 אשמח לקבל תגובות... ד"א , איזה פיצ'ר חשוב צריך שיהיה במצלמה בשביל שאוכל לצלם נופים בצורה טובה יותר? תודה רבה לכולם!

• 5 תגובות
    • 771 צפיות
  11. בעקבות הניסוי של אורן החלטתי לנסות בעצמי את ההבדלים בין פלאש פנימי לחיצוני. היות ואני רק "צלם משפחה" הניסוי שלי לא מקצועי כמו של אורן אבל הייתי שמח לקבל הערות מה אני צריך לשפר ומה לא עשיתי בסדר. ואם כדאי לקחת קרופ ממקום יותר מעניין. התמונות צולמו עם הפלאש החיצוני Nikon SB-28 . בתאורה הקיימת בחדר חייבים לצלם ב ISO גבוה או עם פלאש ולמרות שהאובייקטים שבחרתי לא מושלמים בכל זאת רואים שפלאש חיצוני מוקפץ משמר הרבה פרטים שנעלמים ומושטחים בפלאש ישיר כגון קמטים בכורסה. והתמונה יותר רכה ונעימה (טבעית). כל התמונות ללא שום עיבוד מלבד הקטנה. כל התמונות צולמו ללא חצובה. אני באופן אישי חושב שהפלאש המוקפץ מהצד נותן תמונה הכי נעימה לעין. הנה התמונות בהקטנה ל 800 פיקסלים: ללא פלא…

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by Kenny,

היי זאת לא פעם ראשונה... בכל מקרה , חלקכם כבר יודעים , לאלה שלא , הציוד שלי הוא כזה : Pentax K100D Sigma EF500DG בינתים מרוצה מאוד , רק 2 בעיות מטרידות אותי. ראשונה היא WHite balance אבל אפשר להתגבר.. בעיה שניה שהיא דיי קריטית בשבילי ולכן התחלתי את הת'רד היא פוקוס... אני מצלם בעיקר בתאורה חשוכה מאוד (מועדון) , ובהרבה מקרים המצלמה פשוט לא מצליחה להתפקסס ואז בגלל אי נעימות שהמצולם מחכה כבר 5-6 ולפעמים גם 10 שניות עד שאני אצלם אותו , והוא עם החיוך מרגיש כבר חוסר נוחות אז אני פשוט מעביר את המצלמה ל MF ואז המצלמה תצלם גם ללא פוקוס.. ( ב AF המצלמה לא תצלם לפני שיש פוקוס ) אני כמעט בטוח שבתחילת המסיבה המצלמה מתפקססת 90 אחוז מהמקרים ללא בעיה ולקראת סופה מתחילות הבעיות להיות צ…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. לפעמים יוצא לי להיות בהופעות של מגמת תאטרון או כל מיני הופעות אחרות כאן במתנ"ס של המושבה שלנו ורציתי להתייעץ איתכם כאן כיצד אוכל להוציא את התמונות הכי טובות מהS6000 שלי בצילום במצב כזה. בישיבה באולם ההופעות שם, יוצא שאני נמצא במקום חשוך לגמרי וממנו מצלם במה שלעיתים מוארת מאוד ולעיתים קצת חשוכה, רציתי שתעזרו לי לבחור מצב במצלמה או להתאים פרמטרים מתאימים בערך במצב ידני כדי שלא אצתרך כל המופע רק לשחק עם הפונקציות של המצלמה ולחפש מה הכי מתאים במקום לשבת, לראות את המופע וגם לצלם בנחת בלי יותר מידיי משחקים. תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. המצלמה ניראת מאוד טובה אבל לא הצלחתי להבין מהנתונים שלה ומהביקורות אם היא כללת שליטה ידנית מלאה או רק חלקית. וגם אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המצלמה בכללי.

• 8 תגובות
    • 840 צפיות
  15. היות ואחותי צריכה מצלמה קומפקטית ופשוטה, החלטתי לבדוק מה שלום האולימפוס הישנה שלנו... לקחתי אותה לסיבוב קטן וצילמתי תמונות בכל מיני מקומות פה.. בצילומים בלי פלאש התמונות בסדר (אני לא אגיד טובות כי אף פעם לא מתתי על התמונות של המצלמה הזאת), אבל כשמצלמים עם פלאש אז יש פלאש, אבל התמונות יוצאות ממש חשוכות.. במקרים הקיצוניים רואים ממש רק שחור בתמונה ובמקרים הפחות קיצוניים רואים תמונה ממש ממש חשוכה שברובה כימעט ולא ניתן להבחין בעצמים המצולמים. אם אצלם איתה עם פלאש את מסך המחשב לדוגמא, את כל מסגרת המסך ומה שמסביבה אראה תחת חושך כימעט מוחלט אך את מה שמוצג במסך (ביגלל האור שהמסך פולט) אצליח לראות בבירור... יש למישהו השערות איפה יכולה להיות הבעיה במצלמה? לדעתי הפלאש כניראה הזדקן קצ…

• 0 תגובות
    • 500 צפיות
  16. זה אוטומטית בחר איפה לשמור את הקבצים שאני יוצר עם המצלמה הבעיה היא שלא נשאר מקום ואני לאדע איך לשנות את המיקום של איפה הוא ישמור את הקבצים שאני יוצר עם המצלמה בדקתי דרך הproperties ואין שם מאיפה לשנות את זה ואני ממש לאדע איך לשנות את זה.. עזרה בבקשה

• 7 תגובות
    • 727 צפיות
  17. היי כמו שראיתם בכותרת אני מחפש מצלמה דיגיטלית בתקציב של עד 1000 ש"ח ורצוי כמה שפחות. סוללות ומטען יש לי אז אין צורך לזה, עדיפות לכרטיס ג'יגה שיהיה כלול במחיר ואם אי אפשר אז לא קריטי, היה לי את המצלמה הזאת canon ixus s500 נשבר המסך לא משתלם לתקן, אני מרוצה מקנון סך הכל ומעדיף להמשיך איתם... אם יש מצלמה שיכולה לצלם וידאו בלי הגבלת זמן זה יהיה מעולה.... תודה, דרך אגב זה מאוד לחוץ כי הייתי צריך להזמין את זה עוד היום זה מיועד לטיסה לחול.

• 11 תגובות
    • 834 צפיות
  18. שלום.. בcanon s3 יש אופציה ללחיצה ממושכת על המקרו שנותנת את הסופר מקרו... מישהו מוכן להפנות או להסביר בקצרה על ההבדלים ביניהם? תודה מראש.. אבי

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  19. היי אני מתלבט בין שני אלה כבר תקופה לא קטנה בדקתי בכל מיני פורומים (כולל זה) בארץ ובחול קראתי ביקורות. חלקן בעד S3 חלקן בעד S6500 מה שמטריד אותי הוא איכות התמונה חרשתי על גלריות של שתי המצלמות גלרייה מעולה של הS3. הצלם טוען שלא בוצעו שום עריכות ושיפורים לתמונות http://homepage.mac.com/bagelturf/gallerys3is/index.htm גלרייה של S6500 http://www.digital-photography-resource.com/gallery/showgallery.php?cat=836 השאלה שלי היא כזאת: האם הS6500 יכולה להגיע לאיכות תמונה כמו שמופיע בגלריית S3? בלי חירטוטים על רוחב העדשה ועל איזו איכות תמונה וצבעים אמיתיים נטו. מי עדיפה? אני מבקש לענות רק מי שהתנסה אישית עם המצלמות הנ"ל. אל תביאו לי נתונים מהנייר, כי בשטח הכל משתנה. זה מאוד חשוב לי …

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Biatch,

טוב דבר ראשון התמונות צולמו ב k800i (פלאפון) דבר שני אף פעם לא היתה לי מצלמה דיגטלית או שלא כל כך התעניינתי בצילום רק בזמן האחרון ככה התחלתי להתעניין

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. ההשוואה הבאה בוחנת אפשרויות שונות לצילום בתאורת חדר חלשה. נקודת המוצא שלי היא שפלאש חיצוני מוקפץ בד"כ שימושי יותר בצילום בתוך חדר עם אור חלש מאשר ISO גבוה (להוציא מקרים שבהם רוצים לשמר אור קיים מיוחד). כדי להמחיש את ההבדל, ואת החשיבות הרבה של פלאש חיצוני, השוויתי בין מצלמה DSLR עם ISO גבוה איכותי למדי לבין מצלמה קומפקטית עם ISO נמוך בלבד - אבל עם פלאש חיצוני. בשתי התמונות הראשונות אפשר לראות שימוש במצלמת ה-DSLR (מינולטה 7D) ללא פלאש חיצוני. בראשונה פלאש פנימי ישיר, בזו שאחריה שימוש באור החלש הקיים בחדר. בתמונה האחרונה אפשר לראות את התוצאה עם מצלמה קומפקטית (אולימפוס C5060) ביחד עם פלאש חיצוני מוקפץ. נתחיל מהשוואה של התמונות המוקטנות שממנה אפשר לקבל מושג לגבי איכות התאור…

• 53 תגובות
    • 8.3k צפיות
  22. Started by GRiM,

יצא טוב לדעתי, מה דעתכם? ;D [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 809 צפיות
  23. Started by Drazick,

התמונות האחרונות מהטיול הזה... טרק ה- EBC. אמא זה אמא גם ב- 4,500 מ'. אישה נפאלית מניקה (קיבלתי אישור לצלם...). לקראת סוף האנאפורנה, הרגשה של סתיו בצד הדרך. הגינה, בבית שבו ישנה נועם, בחורה שטיילה איתי. הגינה משקיפה על האגם בפוקרה. אני לא זוכר את שם הנהר. אבל זה הנהר שמעליו קופצים את הבאנג'י הגבוה בנפאל. שכרתי אופנוע עם חבר, ונסענו לגבול טיבט. מצטער על איכות התמונות. פשוט כאשר מעלים לאתר יש מגבלה של גודל. אז זו פשרה. כל מי שרוצה, התמונות באיכותן המקורית ועוד, כאן: http://www.tapuz.co.il/Albums/publicAlbum.asp?a=448173&u=817182&ao=1 תרגישו חופשי להעיר טכנית וכמובן להציע עיבודים משלכם. ובדרך להנות... מי שרוצה לקרוא עוד על הטיול ש…

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  24. רציתי לדעת אם ישנה פונקציה שיכולה להפוך את המצלמה למצלמת אינטרנט... תודה אבי

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  25. Started by xena,

שלום, אני מחפש מצלמת וידיאו בתקציב של עד 2000 ש"ח לשימושים ביתיים. עדיפות ראשונה: וידיאו, אך הייתי רוצה שהיא תהיה גם מצלמת סטילס שיכולה לצלם תמונות באיכות גבוהה. אם צריך לחרוג מהתקציב למען קפיצה רצינית באיכות, אשמח לשמוע על כך.

• 1 תגובה
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים