צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
בעבר שקלתי לרכוש את ה tz70 של פנסוניק, אולם נירתעתי מקנייתה ,על רקע העובדה שהחיישן שלה הוא רק 12 מגה פיקסל.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, השאלה פשוטה, תשובה, אם יש, בודאי מורכבת וקשה. קיבלתי במתנה מצלמת canon powershotsx610 hs. אינני יודע כיצד מחלצים ממנה את התמונות שצילמתי :mad: מישהו התנסה בחוויה הזו ויכול לעזור לי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אנשים, אני מעוניין לקנות מצלמת רכב. דרישות חובה: רזולוציה: 1080X1920 60 fps זווית צילום: 120 מעלות לפחות הקלטת שמע עלות: עד 250 ש"ח חיבור למצת הפעלה ברגע התנעה, וסיום ברגע ניתוק המצת דרישות שאינן חובה (אבל לא אתנגד): צילום לילה מסך הדבר הכי חשוב, שהמצלמה תדע להתמודד עם החום הכבד בארץ. שהיא תצלם כרגיל גם אחרי חנייה של 5 שעות בשמש. יש למישהו ניסיון עם מצלמות רכב? המלצות? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מצלמת וידאו. התקציב בגדול עד 3000 אם אפשר פחות אז ברור שעדיף. השימושים בעיקר צילום ביתי ובחוץ של הילדים משפחה וכו' .. תוך כדי חיפושים נתקלתי בדגם הזה: Panasonic HC-VX870 4K Ultra HD - מוגזם או כדאי ? המלצות לדגם אחר או חברה אחרת? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להמיר את הקלטות הוידאו שיש לנו בבית ל mp4 ( באיכות כזו או אחרת ) . מבין שיש צורך בלוכד מתאים שמתחבר ב USB/PCIe למחשב . האם יש למישהו המלצות בנוגע ל-חומרה\תוכנות\מקודדים מסויימים ? יכול לרכוש ציוד גם באמזון ושות' תודה !
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי עדשת sigma 28-200 שמחוברת למצלמת פילים minolta ( מלפני 20 שנה).העדשה עם מנוע זום אוטומטי. 20 שנה עברו ןכבר יש לי בן צעיר שמתעניין אף הוא בצילום וחשבתי לקנות לו רק גוף של מצלמת dslr ולחבר אליה את העדשה של סיגמה לטובת צימצום עלויות ולראות אם הוא באמת מתחבר לצילום לפני הוצאות נוספות . שאלתי היא האם ניתן לחבר ביניהם? אשמח גם להמלצה של של מצלמת dslr הזולה ביותר היום בשוק. תודה חברים
-
- 6 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אחותי מעעניינת לרכוש מצלמה לצילום חובבני שתענה על הקריטריונים הבאים: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זיכרון? 3000 גג · אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? טיולים, נופים, אנשים וכלבים באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? יום וגם לילה · האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). עם פלאש · האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.לא · האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני עושה את זה? |: אין לי כח להשאיר את CS3 רק בשביל NN..
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מצלמת וידאו (Canon GH20 ) מ -B&H דרך שרות המשלוחים שלהם באתר ורציתי לדעת אם מישהו יודע האם משלמים מכס (מע"מ משלמים בכל מקרה) וכמה? ראיתי שמישהו כבר קנה את המצלמה דרך האתר, אבל אני לא מצליח ליצור עימו קשר. תודה מראש רותם.
-
- 6 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מצלמה משפחתית, קומפקטית אני מניח , שתצלם טוב ובחדות לפחות 8 מגהפיקסלים, והכי חשוב גם זמן בטריה ארוך. המצלמה הדיגיטלית שלי כרגע היא פוגי A600 6 מגה פיקסלים, מצלמת באופן סביר,אך הבטריה שלה מספיקה אולי לחצי שעה. בבקשה תמליצו לי על משהו טוב שיהיה עמיד. תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מספר תמונות "גלמור" של הקטנוע של חבר קרוב. צולמו בניקון D80 עם עדשת 18-135 בסיסית. התמונות כוונו לרווית צבעים עשירה וחידוד כמעט מוגזם על מנת לת להן מראה ז'ורנל "של פעם". זהו הניסיון הראשון שלי עם צילום בסגנון זה, הערות יתקבלו בברכה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
^ את זה אני שואל מכוון שהפנסוניק TZ3 לא מרצה אותי במצבים האלה. אני צריך מצלמה שפשוט טטרוף את התמונות האלה במהירות ועם פלאש. יש חייה כזאת? אשמח למספר דגמים עם סדר עדיפויות. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך שתי חצובות, קלות מאוד, לא יקרות במיוחד, שמגיעות לגובה של 2 מטרים לפחות ( אם יש אפשרות ליותר אז מה טוב ), אין חשיבות לראש שלהן. אשמח אם מישהו מכיר דגמים ויכול להמליץ לי. המטרה : לאלתר סטודיו נייד, אני צריך את החצובות בכדי לחבר בין שתיהן מוט שעליו יהיה בד הרקע... אם יש למישהו הצעות אחרות שיכולות לעזור לי אני אשמח לשמוע גם את זה...
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום! ברשותי PANASONIC TZ5 שיש לה עדשה רחבה(28MM) עכשיו שאלתי היא, האם כדי לנצל את מלא רוחב העדשה, אני צריך לצלם ב16:9? או שמספיק לצלם ב4:3 כדי לנצל את כל הרוחב ושלא תיהיה לי עדשה רגילה(35MM) תודה מראש, אריאל
-
- 6 תגובות
- 791 צפיות
-
-
סופ"ש נעים לכולם, קיבלתי הצעות מחיר לשתי המצלמות הנ"ל (Canon A590IS Olympos FE330) ואני מעוניין לדעת איזה מצלמה כדאית יותר (שתיהן באותו מחיר.) לפי מה שראיתי לקנון יש זום אופטי X4 ולאולימפוס יש X5 ..האם זה הבדל משמעותי? בנוסף,עם האולימפוס אני מקבל תיק+סוללות נטענות וזיכרון 1GB אולם עם הקנון אני מקבל 4GB (בלי תיק ) . בעיקרון אני נוטה יותר לכיוון הקנון .. החברה ממש מוכרת ואמינה (לדעתי יותר מאולימפוס) אבל אני מחפש את הטובה מבין שתיהם.(לא משנה לי הגודל או המשקל). בעיקרון אני רוצה את המצלמה לנסיעה שלי לפולין בקרוב, אז אני צריך שתיהיה עמידה בתנאים כמו שם (מבחינת צילום במזג אוויר שכזה וכו) אך יהיה בה שימוש גם בארצנו הקטנה גם ביום וגם בלילה. אשמח אם לא תבקשו ממני לעשות את הש…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש המלצה למצלמה קופקטית. מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? בין 1000 ל 1500 ש"ח. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מתכוון לצלם תמונות יומיומיות, אין לי שאיפות לצילום מקצועי. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). על המצלמה להיות בעלת פלאש פנימי. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. כנראה שלא אשתמש בחצובה. האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? אצלם בהחזקת המצלמה …
-
- 6 תגובות
- 921 צפיות
-
-
בעיקבות התרד של המישהוא שעשה פה hdr התחלתי להיתעניין . קראתי את המדריך (הסבר ) שיש פה ב faq's אבל עדיין לא הבנתי , לפי ההסבר פה צריך לקחת מספר תמונות של אותו אובייקט ברמות iso שונות ,נכון . אבל מה זה דיי קשה לקחת תמונות כאלה בלי חצובה ואני מעוניין בכל זות לעשות hdr למספר תמונות , השאלה שלי היא כזו האם אפשר לעשות hdr מ תמונה אחת ? ואגב ראיתי כמה תמונות כמו זו http://www.flickr.com/photos/wili/2090459727/ שהן מדהימות ואני לא מבין איך אפשר לעשות תמונה כזו מכמה תמונות .
-
- 6 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מצלמת DSLR-LIKE ואחרי בדיקות רבות נשארו 2 מצלמות שאני מתלבט בינהם: Canon PowerShot SX10 IS Olympus SP570 UZ הפרמטר שהוא הכי חשוב לי זה מהירות הפעולה, ז"א כמה זמן לוקח למצלמה מרגע הלחיצה על כפתור הצילום לצילום עצמו. אשמח אם משהו שמבין יוכל לתת לי את הבדלי המהירות בניהן. בקנון אין אפשרות שמירה בפורמט RAW והשאלה שלי היא עד כמה משמעותית יכולת העריכה של התמונה (בפוטושופ) נפגעת עקב שמירה בפורמט JPEG. למי שמכיר טוב את שני המצלמות, עד כמה הפרש הגדלים משמעותי? (קצת קשה לי להעריך דרך המספרים...) דבר נוסף, עד כמה שידוע לי לסוג הכרטיס יש השפעה למהירות שמירת הנתונים (בין צילום לצילום), איזה סוג של כרטיס (SDלצורך העניין) יתן לי את המהירות הטובה ביותר? ואם ב…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין 2 דגמים, בעלי אותה רזולוצית וידאו (840 על 480 UHQ ב30 FPS ) על איזה נתונים, חוץ מהנתון הנ"ל אני צריך להסתכל כדי לקבוע מי מבין המצלמות תתן איכות טובה יותר ? תודה ! אם זו לא חוצפה, אודה לכל תשובה מהירה כי יש מבצע ממש טוב באופיס דיפו של "ללא מע"מ) למי שרוצה להיות איתי עוד יותר לארג' ולהסתכל בעצמו על נתוני המצלמות, למרות שאני מסוגל לעשות את זה לבד עם קצת הבנה, הדגמים הם CASIO EX-Z77 וCASIO EX-Z80 תודה רבה !
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
לאחרונה אני רואה הרבה פעמים פרסומים כגון: "מצלמה מדהימה! 8 מגה פיקסל! 8 מיליון פיקסלים!" עכשיו, ממתי מגה זה מיליון? מה קרה לאלף? סליחה על ביזבוז זמנכם, אבל זה ממש התחיל להציק לי.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הגיע הזמן להשתדרג, הפלאש המובנה הורס את התמונות בצורה ש"פשוט אי אפשר להמשיך ככה!!" אז לענייננו, אין יותר מדי אפשרויות ב-Sony, אבל רציתי לדעת איזה פרמטרים צריך לבדוק לפני הקניה. האפשרויות הם: F42AM F58AM אפשר לראות פרטים כאן: http://www.fotofilm.co.il/Default.aspx?TemplateID=2&PageID=63&TemplateType=5&ParentID=44&CategoryID=98&Filter=857, יש לי כרגע תקציב ל-F42, השאלה היא אם כדאי לחסוך עוד 800 ש"ח לF58 (שמסתובב כמו בתמונה) מה נראה לכם? (אגב, שמתם לב איזה פופולריות יש ל-SONY לאחרונה? ) [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 922 צפיות
-
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? תקציב בסיסי 500 ש"ח, עם אפשרות חריגה מקסימלית עד 600 ש"ח * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? לשימוש כללי מאוד ורחב היקפים, מקבוצות אנשים ועד לנוף בסיסי - רצוי שהמצלמה תדע להתמודד עם תאורה בינונית * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). אפשרות כיבוי/הדלקה של פלאש מהווה ייתרון, אם כי סביר להניח שבאור חלש יהיה שימוש בפלאש. * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. שום חצוב…
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
היי, לפניי כמה זמן רכשתי את המצלמה הזאת כדי ללמוד צילום אחד הדברים שלא הבנתי הוא פיצוי חשיפה לפעמים מה שקורה לי הוא שיש לי יותר מדי אור בשביל האפקט שני מנסה ליצור ולא משנה כמה אני אוריד את הISO וכמה אני אסגור צמצם התמונה עדיין בהירה מדי. הזמן חשיפה צריך להיות ארוך בשביל מריחה קטנה של אובייקטים מסוימים. ואז נזככרתי שיש עוד אופציה של חשיפה אבל אני לא יודע איך מגיעים אליה ואם היא תעזור לי בכלל? ואם הגעתי מה לעשות איתה? אז אם יש מישהו שמבין ומעוניין לעזור לי אני אשמח תודה, ליאור
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לסנכרן 2 פלאשים (פשוטים,ישנים) עם ה TZ5. יש לי המון סלייבים, הבעיה שהמצלמה מוציאה 2 פלאשים (ראשון מודד אור השני מצלם), והפלאש החיצוני לא נדלק בתמונה- שזה הפלאש השני (והתמונה חשוכה כי המצלמה רואה יותר מידי אור במדידה בראשונה בגלל הפלאש). ניסיתי כל מיני קומבינות בסלייבים, לא הולך. מישהו ניסה? מצאתי את זה, ולא ממש הבנתי- http://users.telenet.be/cisken/Slave_Flash/slave_flash.html (המושג הוא slave trigger ?) מצאתי גם את זה-אם מישהו יודע לבנות לוח אלקטרוני- http://www.dulcemelos.ca/personal/inventions/digiflash.asp תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-