עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by OdedOman,

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? בערך 400 דולר (מתכנן קניה בארה"ב), אפשר להתגמש למעלה אם תהיה לזה משמעות. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. בסיסית ביותר עד אפסית. בכל מקרה אני מחפש מצלמה קומפקטית שתהיה נוחה ומהירה לצילום, חבר מגיע עם DSLR 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מצלמות p&s בסיסיות 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, …

• 15 תגובות
    • 5.2k צפיות
  2. היי, יש לי בבית כמה מצלמות קומפקטיות שמשמשות אותנו לצילום (האחרונה היא Canon 710), וכיוון שאני טס לארה"ב חשבתי להוסיף עוד אחת. אני לא רוצה מצלמת DSLR, אני לא מחפש מצלמה לצילום בתור תחביב אלא מצלמה בתור מצלמה. חשבתי לקנות מצלמה עם זום גבוה (זה מה שנקרא דמוי DSLR?) - כי לפעמים בטיולים זה מה שחסר לי - מצלמה שגם אם עומדים על צוק, אפשר לצלם איתה פרטים. ראיתי לא מעט כאלו אצל חברים, גם מצלמות עם זום X18 ו-X20 - השאלה היא אם עם עדשות כאלו בזום כזה האיכות יוצאת טובה עם כל נושא ה"גודל פיקסל" וכו'. אני באופן כללי רוצה ללמוד את הנושא - אז אני פתוח. אני מתלבט אם בכלל לקנות, אז גם זו שאלה שאני אשמח לתשובה, ואם כן - אז מה. שוב - הקניה מתוכננת לארה"ב. * מה התקציב הכולל למצלמה, ס…

• 10 תגובות
    • 4.3k צפיות
  3. הי, אני מחפש מצלמה קומפקטית במיוחד (כזו שנכנסת לכיס ולא רק לתיק), כשהקריטריון הכי חשוב מבחינתי הוא איכות תמונה גם בתנאי תאורה לא טובים ובתוך הבית (אני מודע לזה שמצלמות קומפקטיות במיוחד מוגבלות מאוד בנושא הזה...) תשובות לחלק מן השאלות: * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? בטווח של 800-1200 ש"ח, אם יש משהו ממש טוב - מוכן להוסיף עוד קצת. * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? צילום של אנשים/חברים/משפחה בטיולים ואירועים בתוך הבית ומחוצה לו, אין צורך במשהו מקצועי עם רזולוציה גבוהה. * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא * האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by bluemail,

שמעתי שאפשר לחבר עדשות נוספות לעינית של המצלמה על איזה אתם ממליצים ???

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  5. אחי מחפש מצלמה חדשה וטס לחו"ל השבוע.. אני לא מעודכן - על איזה דגמים כדאי לחפש? עדיף משהו זול יותר אם ניתן (איזור ה-100-150 דולר אם יש) אם יש גם עם מייצב תמונה, תמיכה בסוללות AA, וכרטיס זיכרון גדול - זה יהיה אחלה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. מישהו יודע איך בקנון G9 אפשר לסדר שהסרט שיצולם בהגדרות ברירת המחדל יצולם נורמאלי ??????

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  7. Started by LIgor86,

היי, אני רוצה לקנות מצלמת דמוי SLR את הניקון P510. מה דעתכם? כמו כן, אשמח לקבל מכם המלצה באיזו חנות לקנות חבילה משתלמת יותר שכוללת: מצלמה, כרטיס זיכרון 16 ג'יגב או 32 ג'יגה קלאס 10 ותיק למצלמה. עדיפות לחנויות מאיזור רמת גן, ת"א ועד ב"ש כולל. תוד הרבה חברה וחג שמח לכולם.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by slavazh,

שלום לכולם. השאלה בכותרת, אבל קודם מעט פרטים. בתחילת 2004 קניתי את המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי ניקון קולפיקס 5400 היא עלתה אז הון ומאז היא משמשת אותי כמצלמת כיס שאני סוחב לכל מקום כשאין לי כוח לסחוב את ה D80. כפי ששמתם לב כנראה, אני אוהב מצלמות של ניקון, לא יודע למה אבל יש משהו בארגונומיה שלהם ובתפעול שאני נורא התחברתי אליו. הבעיה היא שלפני חודשיים ה5400 נגיד התחילה לצלוע, חשבתי בהתחלה לתקן אך לאחר התייעצות אם כמה מומחים התברר כי הדבר לא כלכלי במיוחד למצלמה שכבר כמעת בת 5 ולכן אני מחפש תחליף. אני לא רודף אחרי פיקסלים מבחינתי 5-6 מגה פיקסל זה מספיק (אני יודע שבמצלמות מודרניות יש הרבה יותר), אני לא רודף אחרי זום ארוך במיוחד, מה שכן חשוב לי זה עדשה רחבה, ה 5400 מתחילה מ28 מ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, אני טס בקרוב ליפן לתקופה של כמה חודשים (חורף) ואני זקוק למצלמה חדשה... # מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? ~2000 ש"ח # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני טס ליפן בתקופת החורף, ככה שאני מאמין שיהיו זמנים שתנאי התאורה גם במשך היום יהיו חלשים, בנוסף אני מתכנן לצלם הרבה בזמן הערב\לילה בפסטיבלים # האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). בדרך כלל הפלאש אצלי במצב אוטומטי, הייתי מעדיף שאני אוכל לצלם באור חלש גם ללא הפלאש # האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נ…

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  10. Started by kuni22,

שאלות הכרחיות •מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? למצלמה2000 •אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). גם ללא פלאש •האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. אין צורך בחצובה •האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יות…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, אחרי 10 שנים עם מצלמת וידאו אנלוגית (ללא מסך נפתח- מסוג סוני) החלטתי לרכוש מצלמת וידאו דיגיטלית. המטרה שהמצלמה תהיה איכותית ולכן חשבתי על SONY , חשוב שתהיה קטנה - מסך נשלף (מן הסתם) , חשוב שיהיה לה ZOOM טוב ומגה פיקסלים גבוהה - ושסוף סוף אוכל לחבר אותה למחשב ולערוך את הסרטים. הבנתי שהמצלמות MINI-DV טובות יותר באיכותן מאלו של ה- DVD . מבחינת תקציב - לא ממש משנה, אני אשקיע מעט יותר אם יש צורך , מחיר משוער , חשבתי שמחיר מצלמה אמור להיות סביב 3-3.5 אלף ש"ח. תודה מראש

12. Started by Booobb,

היי, מסך ה LCD של ה Canon A610 נדפק לי, התצוגה נהרסה לגמרי.. כנראה כתוצאה ממכה או נפילה. עכשיו גם אין לי אחריות כי קניתי אותו בארה"ב, אז רציתי לדעת אם אפשר להחליף את המסך (כי הוא לא מובנה בתוך המצלמה) וכמה זה עולה בערך ? והאם אתם מכירים חנויות שמטפלות ב canon באזור הצפון ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  13. Started by danielpet,

... [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by waizman,

זו תמונה של עכביש שהסתנן לנו למרפאה בתוך כוורת ריקה של כדורי 7.62 שמצאנו באחד המטווחים (אפשר להשתמש בכוורת הזאת בשביל לשים אמפולות של תרופות וכד'). הוצאתי אותו משם ושמתי על השש-בש והתחלתי לשחק איתו קצת עד שהוא התעצבן וניסה לתקוף אותי אז עזבתי אותו בשקט... בכל מקרה, פה הוא מכווץ קצת כי הוא לא במצב תקיפה לצערי, אבל מה לעשות, הוא לא רצה כ"כ לשתף פעולה ... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 839 צפיות
  15. יש לי בעיה כאשר אני מנסה להעביר תמונות מהמצלמה למחשב אני נתקל בבעיה, כשאני מחבר את המצלמה המערכת מודיעה לי שחוברה חומרה חדשה (canon a630) , לאחר מכן הוא מפנה אותי לאשף חומרה חדשה, אני מנסה להתקין והמערכת מחפשת את הפריט לאחר מכן היא אומרת לי להכניס את הדיסק של XP וללחוץ על אישור. אין לי מושג איזה דיסק הם רוצים, המערכת דורשת ממני להעתיק קבצים מתוך כונן F . והפעולה נכשלת יש לצין שבעבר הצלחתי להעביר תמונות למחשב. מה הבעיה לדעתכם?

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  16. יש לי בעיה כאשר אני מנסה להעביר תמונות מהמצלמה למחשב אני נתקל בבעיה, כשאני מחבר את המצלמה המערכת מודיעה לי שחוברה חומרה חדשה (canon a630) , לאחר מכן הוא מפנה אותי לאשף חומרה חדשה, אני מנסה להתקין והמערכת מחפשת את הפריט לאחר מכן היא אומרת לי להכניס את הדיסק של XP וללחוץ על אישור. אין לי מושג איזה דיסק הם רוצים, המערכת דורשת ממני להעתיק קבצים מתוך כונן F . והפעולה נכשלת יש לצין שבעבר הצלחתי להעביר תמונות למחשב. מה הבעיה לדעתכם?

17. Ricoh הכריזו על מצלמת הכיס החדשה שלהם, ה-Caplio R5. המצלמה הזו ממשיכה את ה-R3 וה-R4 (שמספקות נתונים דומים למדי), ומשפרת את שתי הנקודות היחידות שדרשו שיפור - מסך ה-LCD ומצב הווידאו. כמו כן יש בה שיפורים ותוספות אחרות. הנה סיכום של הנתונים הבאים: 1. עדשת זום 28-200 (זום אופטי x7.1) - ריקו היא היחידה שהציגה עד היום מצלמת כיס עם עדשה רחבה אמיתית + עדשת טלה של 200mm? 2. מייצב תמונה באמצעות חיישן CCD שנע לכיוון המנוגד לרעידה (כמו במצלמות ה-DSLR של סוני/מינולטה ופנטקס) 3. זמן תגובה כולל אוטופוקוס של 0.09 שניה. 4. גודל ומשקל של מצלמת כיס. קטנה וקלה יותר ממצלמות שנותנות הרבה פחות. 5. חיישן 7 מ"פ עם אפשרות לצילום ביחס של 3:2 (כמו בפילם). 6. מסך LCD גדול - 2.5 אינצ' (ועכשיו ב-…

• 53 תגובות
    • 6.6k צפיות
  18. אני זוכר שעם המצלמה שלי,Canon PowerShot A620 הצלחתי פעם להגדיר אותה כמצלמת אינטרנט וזה עבד. אבל עכשיו כשאני מנסה אין לי אפשרות לבחור בה כמצלמת אינטרנט במנסג'ר. כנראה שהדרייבר נמחק לי,ובכל מקרה אני לא מוצא את הדיסק. מישהו יכול להסביר לי למה אני לא יכול? אם זה הדרייבר אפשר בבקשה לינק לדרייבר?אני לא מוצא בתודה מראש!

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  19. Started by ran07,

שלום תיככנתי לקנות השבוע קנון SD870 8 עם 8.1 MP וזום אופטי של 3.8 שעולה איזה 1,250 בערך פתאום ראיתי שיצא דגם חדש של קנון מסדרת SD המוצלחת מדגם SD890 שהוא בעצם דור חדש יותר מעודכן יותר בהרבה דברים כולל 10 מגה פיקסל וזום אופטי 6X ועוד ועוד עכשיו היא לא הגיע באופן רישמי לארץ וראיתי אותה בחנות אחת דרך זאפ והיא עולה 1999 ש"ח עכשיו גם הSD870 והדגמים הקודמים שהגיעו היו בהתחלה ממש יקרים עכשיו אני בטוח שכאשר הוא יגיע באופן סדיר המחיר שלו ירד בהרבה בכל מקרה יש לו עדיפות רבה על SD870 הנה לינק ל890 http://www.tgspot.net/archives/1706 ול..870 http://www.tgspot.net/archives/366 רק הבעסה זה שרציתי את המצלמה לתערוכה הרכבים של אוטומוטור ולחג... אז מה שווה לחכות אול ללכת על SD870 …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by AMD Master FX,

מה אתם אומרים עליה מצפה לתגובות טובות ;D אתר הבית : http://cf.olympus-europa.com/consumer/digimg/intro.cfm?id=C-4000ZOOM

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by ben007,

היי חברה, ההורים שלי חזרו מחול והביאו לי מצלמה ;D, עם: סוג: קומפקטית 5 MP 3 זום אופטי 2.6דיגיטלי מסך: 1.8 ( 85000 פיסקלים ) אפשרות לצילום וידאו עם סאונד (30 FPS ) בטרייה: CR-V3 and AA כרטיס זכרון: SD זכרון פנימי : 11 MB תוכנות שבאות איתה : acdsee, quicktime מחיר : לפי האתר, נמכרת בפחות מ- 300 דולר, אני קניתי ב-260 תמונות שלה: (מצטער על האיכות, עדיין webcam \: ) תמונות שצולמו איתה : המצלמה ממש חדשה, לא ראיתי אותה בארץ וגם לא אצל סטיב מה אתם אומרים? יכולה להתחרות ב- A95 או ב- S500 ?

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  22. Started by GRINFELD,

קודם כל אנ י חדש כאן אז שלום... אני מקווה להתפתח בתחום הצילום, עכשיו שיש לי את הכלים הנכונים אני ישמח לקבל תגובות ולהשתתף הפורום באופן שוטף השבוע קיבלתי את המצלמה החדשה שלי, PANASONIC DMC-FZ3 ואני לא יכול להיות יותר מרוצה, עד עכשיו היתה לי את ה HP 720 של HP וההבדל הוא ענק !!! הנה כמה תמונות שצילמתי איתה: [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. ניתן לחרוג למקסימום 1050! , אפילו לא 1060! , הגג שבגג זה 1050 , בכללי התקציב היה אמור להיות 800 אבל הוא עלה ל1000.... אפשר גם משומשות...

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  24. היי אנשים.. אני אנסה לקצר. אני עכשיו בהודו (אחרי נפאל), הגעתי עם ה Canon S2 עשתה עבודה טובה עד שהחליטה שהיא מפסיקה לעבוד, פשוט לא נדלקת.. ניסיתי להטעין סוללות\סוללות חדשות.. לא עזר.. פשוט מסרבת להדלק. אני לא מאמין שאני אמצא תכנאי מורשה של קנון באיזור הכפרים בצפון אז חשבתי לקנות אחת חדשה.. (אני אנסה בכל זאת למצוא איזה מוסכניק שיסכים לבדוק לי אותה, אין מה להפסיד) בכל מקרה, התקציב לא גבוה במיוחד, המצלמה הזאת היא לשלושה חודשים ואחר כך לא יהיה לי שימוש רציני איתה. (יש לי D80 בבית) יש כמה דברים שחשוב לי לציין 1) מכוון שאני במזרח, אין כאן דגמים חדשים.. תמליצו לי על דגמים עד החצי שנה האחרונה למשל... 2) רצוי ניקון\קנון\סוני - קשה למצוא כאן חברות אחרות (גם את אלו שצי…

• 5 תגובות
    • 994 צפיות
  25. Started by e-r-a-n,

ניקון 775 היום שמתי לב שהמצלמה והעינית שאליה מצמידים את העין ומסתכלים לא באותה זוית. המסך "מסתכל" יותר למטה והעינית היא שרואה בגובה הנכון. לדוגמה אני אתמקד על האות G, בעינית אני אראה G אבל מהמסך אני אראה חצי מהכפתור G ואת האותיות V,B. יש למישהו שמץ מה הבעיה? סה"כ המצלמה עובדת מצוין...אין לי תלונות או משהו. זה קרה ככה פתאום, פעם אחרונה שיצא לי להשתמש בה זה לפני כמה שבועות, ועד כמה שידוע לי היא עבדה בסדר באותו זמן.. יש למישהו מושג מה מקור הבעיה?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.