צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
לאחר שהמצלמה שלי נגנבה בפראג לפני כ 3 חודשים קניתי את הפוגי' F40. לצערי המצלמה מאוד מאכזבת ויש לי קושי להסתדר איתה. התמונות על AUTO יוצאות על הפנים וב ISO גבוה היא לא נותנת תוצאות כמצופה. העניין שלכל תמונה צריך חצובה זה מאוד מגביל ולאחר חשיבה רבה החלטתי להחליף אותה. כשהיה לי את ה canon מאוד נהנתי מהתפריטים שלה ואחרי הפוגי' הבנתי עד כמה היא הייתה קלה לשימוש ונוחה. בנוסף חשוב לי לציין שהרבה מהתמונות שלי הם פתאומיות ובלי הכנה מראש ככה שאני צריך מצלמה שתוכל לתת תמונות טובות ביותר על מצב AUTO, בעצם זה המצב היחיד שאני משתמש בו.. חשוב לי שתתמוך בזיכרון SDHC (מכיוון שזה הזיכרון הנוכחי שלי ולהחליף אותו לא ממש בא לי). לאור ההשוואה האחרונה עם canon חשבתי ללכת על מצלמה נוספת שלהם ixu…
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אהלן חברה אני צריך המלצה למצלמה דיגיטלית עד 2000 ש"ח והדרישות הן כאלה: מסך גדול, נוחה לשימוש והפעלה וסוללה שמחזיקה זמן. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי שמח לקבל המלצה עד הסכום הנ"ל השימושים העיקריים זה צילום בתוך הבית מה שלא תמיד מאפשר תאורה אופטימלית התמונות בעיקר נשלחות במייל וחלקן מפותחות לתמונות רגילות מקווה שזה מספיק בכדי להמליץ על מצלמה אמינה וטובה בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי מעעניינת לרכוש מצלמה לצילום חובבני שתענה על הקריטריונים הבאים: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זיכרון? 3000 גג · אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? טיולים, נופים, אנשים וכלבים באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? יום וגם לילה · האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). עם פלאש · האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.לא · האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. ל…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קודם כל, אני יודע שהתקציב נמוך ואין מצלמות טובות במחיר הזה, אבל לחבר שלי יש יומולדת עוד מעט, והוא ממש רוצה מצלמה, אז החלטתי לקנות לו אחת. החשיבות היא למצלמה כמה שיותר איכותית, גודל המסך וכמות הפיקסלים לא כל כך משנים, האיכות הכי חשובה. יש אפשרות לחריגה מאוד קטנה, קחו בחשבון שכל חריגה מרחיקה אותי עוד מהגיטרה חשמלית שלי חשבתי כבר על שתי אפשרויות: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1FCOLFE370D http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1FCNIS210RB את הניקון יש לי אישית, רציתי לדעת איך האולימפוס בהשוואה אליה. תודה מראש לכולם
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
חג שמח לכולם, אני מחפש המלצה למצלמה דיגיטלית אשר תשמש אותי לצילומים מכל הסוגים, אין לי שימוש ספציפי למצלמה. מה שכן חשוב לי במצלמה הוא שיהיה לה מסך נשלף, מה שיאפשר לי לצלם מכמה שיותר זוויות. התקציב שלי הוא בין 200$ ל300$, יש מרווח גדול בתקציב פשוט כי אני לא מתמצא במחירים של המצלמות כיום, אך כמובן שאני מעדיף שתהיה כמה שיותר זולה (במידה שלא תפגע באיכותה). הקניה מתבצעת בארה"ב כך שניתן להתייחס למחירים שם. תודה מראש לכולם !
-
- 7 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום רב! אני שם לב שהפורום מלא בכמה דיונים דומים לתקציב הזה. ועל כן אני מבין שההמלצה בתקציב של 500 -600 ש"ח היא עבור המצלמה A490 או הA3000. מספר שאלות מעבר לטופס: - אשמח לדעת האם ניתן לצלם גם וידאו עם המצלמות הללו - אם לא אשמח לקבל המלצה למצלמה שיכולה גם לצלם וידאו כל עוד אין פגיעה באיכות. - ראיתי מצלמות שמצלמות באיכות HD בתקציב של סביב ה700 ש"ח. האם לא כדאי לרכוש מצלמה שיודעת לצלם וידאו בתקציב הזה ושגם כנראה יודעת לצלם סטילס? - כמה תמונות בערך אוכל לצלם עם הכ"ז שמגיע עם המצלמות המומלצות הללו ?. - תודה רבה מקרב לב, אני יודע שרוב המומחים ודאי עייפים מהשאלות הללו אך זוהי החלטה חשובה עבורי ועבור הוריי ואשמח אם תוכלו בכל זאת לסייע. תודה! כדי להקל על קריאת התשובות, אנא כתו…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב למצלמה + כרטיס זיכרון. אם המצלמה פועלת על בטריות אצבע, קרי AA אז ללא בטריות. המצלמה מיועדת לילדה בת 12, התכונה החשובה ביותר היא צילום במצב אוטומטי כמה שיותר פשוט (וכמובן, כמה שיותר איכותי). לא. בעיקר חתולים, לפי השימוש שהיא עושה במצלמה שיש כרגע. אין לי על זה תשובה חד משמעית, בגדול- לא רחבה. לא מאוד מהותי. כל עוד זה לא מפלצת- יהיה בסדר.
-
- 6 תגובות
- 917 צפיות
-
-
היי. המצלמה היא לחברה שלי שרק צריכה מצלמה להסתובב איתה פה ושם ולצלם. היא לא צריכה איזה מצלמה איכותית כדי לצלם נופים או כל מיני דברים בסגנון. היא ביקשה מצלמה קטנה,דקה. מאלו שמאחורה זה כמעט ורק מסך. כסכום התחלתי היא ביקשה 600 שקל. אך אם אין חיה כזאת ב600 שקל. אז אולי ניתן לשנות קצת את התקציב . * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 600 שקל (אפשר להגדיל אותו גם טיפה אם יש משהו ממש מומלץ) * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אור יום, נושאים כמו חברים,אולי פה שם קצת נוף. * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא בדרך כלל. * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? אין צורך בחצובה * האם יש לך נכונות …
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה למצלמה עם איכות תמונה טובה, רצוי מהיצרניות קאנון או פנאסוניק. היא לא חייבת להיות ממש קטנה, אבל לא בגודל של חצי מקצועית ודמוי SLR. תקציב: 1500 שקל.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאלון 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 2000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. יש מעט ידע , המושגים מוכרים , לא מיושמים . 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? MINOLTA Z2 ו קומפקטיות פשוטות 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) האמת , הכל . 5. האם אתה מתכוון…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אנשים, הכוונה בקומפקטית היא לא איזה מיני מצלמה שנכנסת לכיס אלה משהו לא גדול מדי ולא קטן מדי (כן אני יודע הסבר מצוין). הדגמים שראיתי עד עכשיו הם דגמי ה-Canon IXUS ודגמי ה-Sony Cybershot DSC. השאלה איזה מבין הדגמים בתקציב הנ"ל יתאים, או שיש דגמים אחרים שעדיפים.
-
- 28 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היתה לי את ה- CASIO EX-SLIM 600 והיא נגנבה,מחפש מחליפה או לקנות אותה עוד פעם...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אבקש לקבל המלצות על מצלמות קומפקטיות בתקציב של 1,000 ש"ח פלוס מינוס. השימוש העיקרי של המצלמה הוא להופעות במועדונים וכו', כך שהתאורה לפעמים עמומה ונדרש צילום בהיר (פלאש חיצוני מוקפץ לדעתי יעשה את העבודה). - למרות שחשוב לי גם שלפלאש לא תהיה השפעה רבה כל כך על התמונה. השימוש בתמונות הוא כמובן לפיתוח רגיל וצפייה במחשב. מהירות תגובה בין התמונות היא קריטית למדי בשל הדינמיות של האירועים ולכן ארצה מצלמה שיכולה לתפוס תמונות איכותיות ומהירות תגובה גם בפוקוס. באשר לאיכות התמונה - אין פשרות! כמובן שאני מעדיף מצלמה שיכולה להכנס לכיס אך אם זו תהיה גם מצלמה שנדרש לה נרתיק נפרד לא אתנגד בתנאי שאיכות התמונות יהיו מעולות. אודה לקבלת המלצות והכוונות על מספר יצרנים ודגמים. תודה מראש, ד…
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
הי, אודה לכם על המלצתכם למצלמה קומפקטית, מה שחשוב שתהיה דקה וקלה, ולא כ"כ יקרה. רזולוציה בין 8-12 (לא חושבת שזה כ"כ משנה לצילום, לא הולכים לעשות פוסטרים...) המצלמה מיועדת לבתי שלפני גיוס.. לטיולים, בילויים וכו', וכנראה בעיקר בשביל ה"בוק" שלה בפייסבוק........... ראיתי באתרים coolpix S210 או S220 של ניקון אבל קראתי איפה שהוא שהן לא מוצלחות, שלוקח למצלמה הרבה זמן להגיב?! לא יודעת אם זה נכון... בכל מקרה, אשמח מאוד לקבל את המלצותיכם. (אם אפשר, לא של אולימפוס. קניתי בשעתו את ה- SP590 עם זום 26 ואני מאוכזבת מהצעצוע). תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן! אחי נוסע לטיול של כ-חצי שנה באוסטרליה וניו-זילנד, אשמח להמלצה למצלמה קופקטית שמוציאה תמונות איכותית כמה שאפשר במסגרת התקציב. חשוב גם שיהיה ווידאו איכותי שלא תופס הרבה מקום בכרטיס הזכרון. חשוב שהכל יהיה במצב אוטומטי, בלי הרבה משחק. התקציב גמיש, באיזור ה1000-1500ש"ח מה דעתכם על הTZ-10 ולהזמין בטריות מאייביי? יש לציין שיש לי אישית את הTZ-5 ואני מאוד מרוצה ממנה. אריאל
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
בעבר פתחתי נושא דומה אך הוא נעלם ועבר מאז קצת זמן... אז כמו שהבנתם אני צריך מצלמה משפחתית פשוטה עד סכום של 700-800 לא איזה משהו מיוחד יותר מדיי הבנתי שהCANON 590 הכי חזה בקטגוריה והאמת שכבר ממש תכננתי לקנות אותה אבל אני רואה שהיא נעלמת מהשוק לאט לאט וכבר אין אותה בחנויות ליד הבית שלי,אני גר בקריות, יש ל590 איזו מתמודדת ראויה ששווה לקנות? ומוכרים אותה בחנויות כמו,CAMERA,KSP,באג,אופיס דיפו,ביג בוקס או שאר חנויות באזור חיפה והקריות,אין לי אפשרות עם אשראי... אני רוצה לקנות ממש בקרוב זה כבר דחוף אנחנו חייבים מצלמה בבית. עדיפות ממש גבוהה יש לי לFUJI F50 או F40,לא משנה למה,אבל זה מה שאני הכי רוצה עכשיו.... תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מצלמה דיגיטלית חדשה שתשמש אותי בעיקר בצבא (תמונות ביום, לילה, וידאו וכו'). התקציב הוא עד 1000 שקל... * אני ממש רוצה לקנות את המצלמה היום, מחר אני חוזר לצבא ואני מקווה שהיא תהיה אתי (:. אפשר לקבל חוות דעת והצעות למצלמות ?? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 985 צפיות
-
-
-
שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 800 ש"ח אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מסיבות במועדונים ופאבים וכו', חתונות ושימוש ביתי רגיל (ימי הולדת וכו' האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כתבתי למעלה את הנושאים שאני רוצה לצלם אז אפשר להבין משם באיזה תנאים האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. את האמת אני לא צלם מקצועי שרוצה תמונות רציניות, אתם יודעים שימוש כ…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתחדש (כרגע עם Ricoh Caplio G3 שנרכשה בשנת 2004). מקווה שהתשובות הבאות מספיקות, במידה ויש צורך להוסיף משהו, אוסיף. 1. התקציב שעומד לרשותי הוא כ- 2,000 ש"ח 2. רמת הידע שלי בינונית-גבוהה. אני קורא הרבה ומתמצא במושגים ועבודה עם תאורה. 3. התנסיתי במצלמות כיס (קומפקטיות) וגם במקצועיות (אותן העדפתי מבחינת איכות התמונה אך לא מבחינת הגודל והמשקל), בנוגע לקומפקטיות: הגביל אותי גודל העדשה, מהירות צילום בין תמונה לתמונה. חוסר אפשרות לצלם וידאו ב- HD. 4. אני מעוניין לצלם בתנאי תאורה שונים, לרוב אני מצלם אובייקטים שאינם נעים באמצעות חצובה. 5. איני מתכוון להדפיס תמונותיי אלא רק לשימוש ע"ג מסך מחשב. 6. טווח אורך מוקד לא משנה. 7. גודל ומשקל האריזה חשובים מאחר ואני נושא…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מצלמה משפחתית קומפקטית בעל איכות צילום טובה וזום גדול וגם יכולת צילום ב- HD הכיוון שלי הוא פאנסוניק TZ כלשהו, מי הכי מומלץ? לי אישית יש TZ50 ואני מרוצה ממנה TZ7 או TZ6 מי מהם עדיף והאם שווה להשקיע ב- TZ7? אני כבר לא מעודכן בנושא ואשמח להמלצות אם יש חברות אחרות בעלות דגמים טובים יותר לצרכים האלו. אני רוצה להכניס בתקציב גם כרטיס זיכרון מהיר של 16 ג'יגה.. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקבל המלצה על מצלמה בעבר סבתי. על המצלמה להיות קומפקטית, אך הכי חשוב שתהיה קלה לתפעול. את המצלמה ארכוש בחנות "ממשית" בארצות הברית, ורצוי שהיא תהיה זמינה ברשת גדולה (כמו best buy). עניתי על השאלון, למרות שרוב השאלות בו לא רלוונטיות: המצלמה צריכה להיות לשימוש כללי, ואפשר להתפשר על הכל לטובת קלות התפעול. * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד ל 250$ * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? כללי * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כנראה שלא * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש ע…
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מצלמה דיגיטלית חדשה. כרגע אין לי מצלמה; עד לא מזמן צילמתי ב-HP PhotoSmart C850 הותיקה של ההורים. השיקולים הם כאלה: השימוש העיקרי שלי בתמונות שאני מצלם הוא צפייה על מסך מחשב רגיל. לכן ממש אין לי צורך להתפרע בכמות המגה-פיקסל; סתם יתפוס מקום ויסרבל. אני מעריך שסביבות ה-6 או 7 יהיה טוב אך כמובן מוכן לשמוע דעות בעניין. תשובות לשאלון של boren: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? - אני מעריך בסביבות 1500; גמיש לשני הכיוונים לפי הצורך והתועלת. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני יותר נוטה לתמונות נוף או תמונות בניינים (בטיולים בערים). בהחלט יש צורך בצילום לילה סביר; נמאס לי מהמריחות. …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריכה מצלמה קטנה בעיקר לבית ובעיקר לצילום של אנשים. כרגע יש לי את אולימפוס C8080 כבדה מאד, עד שמוציאים אותה כבר הלך המומנטום. והכי מעצבן - היא גרועה מאד בתאורה של הבית. מעולה לבחוץ. אבל בפנים ללא פלאש הכל נמרח או חשוך ועם הפלאש הכל נשרף.... ולכן אני מחפשת מצלמה קטנה ונוחה, כזאת שתצלם בתאורה של הבית ללא הפלאש וזה לא ימרח/יהיה חשוך. מצלמה שיהיה ניתן "לתפוס" איתה תמונות במהירות וללא סיבוכים. ואם אפשר עם אפשרות לוידאו. מקווה שיש כאלה... אודה לכם מאד על ההמלצות.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-