צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. השאלה בכותרת, אבל קודם מעט פרטים. בתחילת 2004 קניתי את המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי ניקון קולפיקס 5400 היא עלתה אז הון ומאז היא משמשת אותי כמצלמת כיס שאני סוחב לכל מקום כשאין לי כוח לסחוב את ה D80. כפי ששמתם לב כנראה, אני אוהב מצלמות של ניקון, לא יודע למה אבל יש משהו בארגונומיה שלהם ובתפעול שאני נורא התחברתי אליו. הבעיה היא שלפני חודשיים ה5400 נגיד התחילה לצלוע, חשבתי בהתחלה לתקן אך לאחר התייעצות אם כמה מומחים התברר כי הדבר לא כלכלי במיוחד למצלמה שכבר כמעת בת 5 ולכן אני מחפש תחליף. אני לא רודף אחרי פיקסלים מבחינתי 5-6 מגה פיקסל זה מספיק (אני יודע שבמצלמות מודרניות יש הרבה יותר), אני לא רודף אחרי זום ארוך במיוחד, מה שכן חשוב לי זה עדשה רחבה, ה 5400 מתחילה מ28 מ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה הייתם לוקחים, הכי אהבתי את ה S5800 FUJI, כי יש בה עינית, מסך איכותי וזום X10 והמחיר סביר. לעומת זאת יש את TZ3 של PANASONIC. ואת הNIKON P50 וגם KODAK C712 מה מבין המצלמות הללו הייתם בוחרים ולמה?
-
- 7 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום חברים, בשעה טובה אני נוסע לתאילנד ואני מעוניין לקחת איתי מצלמה, חבר המליץ על הפוג'י שכרגע מבלה איתו בדר' אמריקה, אבל לקנון יש כמה יתרונות: 1. היא שוקלת כמעט חצי 2. רק שתי בטריות במקום 4 3. מייצב תמונה בעדשה ולא בחיישן, תכל'ס אני לא יודע מה עדיך אם אם תגידו, אני מחשפ מצלמה שתהיה מספיק טובה בשביל לצלם גם בלילה בלי להמרח, אבל מספיק קלה ופשוטה שאני יוכל להסתובב איתה ולצלם ולא להרגיש כאילו אני סוחב איזה טנק איתי, חוץ מזה כדאי גם שתהיה יחסית זולה ועמידה ולא משהו שאני יצטרך לחשוש יותר מדי מה עולה בגורלו (בגלל זה טווח המחירים של המצלמות הללו) אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה או שתציעו לדגם אחר... תודה,
-
- 7 תגובות
- 958 צפיות
-
-
-
מעונין ליקנות מצלמת וידאו HD ומתלבט לחבר יש את הסוני HR11 ומה שמפריע לי שאין לה פילטר שמסנן את רעשי הרוח קצת מציק קראתי ביקורות על המצלמות של קאנון אבל מישום מה הם מאוד יקרות HG20 למישהוא יש ניסיון עם המצלמות של קאנון?
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
לא יודע אם מישהו פה מכיר את גלעד בנארי, אולי הצלם האהוב עליי. בכל מקרה יש לו צילום שנקרא "dressed in pink" הסט תמונות הבא צולם אתמול מגשר מוזס, בהשראת הצילום של גלעד עם נגיעה אישית שלי
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש מגן מסך לפנטקס, ואני לא יודע אם ללכת על משהו מותאם או סתם לקחת מגן זול. יש את המגן הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.215 ולעומת זאת, יש את המגן הזה, שנראה יותר מבטיח יש הבדל לדעתכם?
-
- 7 תגובות
- 915 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, מזה זמן רב לא התעניינתי בשוק המצלמות הדיגיטליות, ואני קצת לא מעודכן. אני כרגע בעליה של קנון A520, בת 3 שנים, ועקב נסיעה לחו"ל בנובמבר - חשבתי לקנות חדשה. מה שמעניין אותי בעיקר במצלמה הם הדברים הבאים: רזולוציה - 8 MP לפחות. זום אופטי - עדיף די גבוה, בין 8 ל-10. מייצב תמונה. פעולה מהירה - עם פלאש, בקנון הנוכחית שלי, צריך לחכות באזור ה-6 שניות בין תמונה לתמונה. הייתי רוצה משהו הרבה יותר מהיר, גם לאחר צילום בפלאש. מחיר - מתחת ל-2000, אם זה אפשרי לאור כל הדרישות שלי, אבל בעבור הסעיף המתואר למטה אני מוכן להתגמש כלפי מעלה. הדבר שהכי חשוב לי - איכות תמונה מצויינת. למה הכוונה? קודם כל, בכל קנון קומפקטית מסדרה A אני חושב, ברגע שעולים מעל ל-100 ISO, הארטיפקטים וה-NOISE ח…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חג שמח לכולם, אני מחפש המלצה למצלמה דיגיטלית אשר תשמש אותי לצילומים מכל הסוגים, אין לי שימוש ספציפי למצלמה. מה שכן חשוב לי במצלמה הוא שיהיה לה מסך נשלף, מה שיאפשר לי לצלם מכמה שיותר זוויות. התקציב שלי הוא בין 200$ ל300$, יש מרווח גדול בתקציב פשוט כי אני לא מתמצא במחירים של המצלמות כיום, אך כמובן שאני מעדיף שתהיה כמה שיותר זולה (במידה שלא תפגע באיכותה). הקניה מתבצעת בארה"ב כך שניתן להתייחס למחירים שם. תודה מראש לכולם !
-
- 7 תגובות
- 938 צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שאני מברר אילו תכונות חשובות במצלמה ואילו פחות... אז כבר הגעתי למסקנה שלכל אדם העדפות משלו וכן מצלמה שמתאימה לו. אבל נושא אחד נשאר אצלי בלי מענה... מצד אחד, ברוב (אם לא בכל) התראדים פה, כאשר ממליצים לאנשים על קניית מצלמה/עדשה, מייצב תמונה הוא פקטור רציני ומשמעותי שגם בלא מעט עדשות מעלה את המחיר בצורה דרסטית. ומצד שני, אני קורא את המאמר הבא של אורן: http://boren.sent.com/photography/articles/IS/ ומבין שמייצב תמונה זה פיצ'ר מוגבל ושלא באמת משנה את התמונה למעט טווח קטן של פתיחות תריס. אז אורן (וכל השאר )- 1. האם המאמר ישן? 2. האם המייצבים השתפרו? 3. והכי חשוב, האם זה פקטור בעת קנייה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שיגעתי פה כבר את כולם עם ההתלבטות שלי.. חחח אבל עדיין אני לא יודע מה הכי כדאי לי .. אז ככה... העדשה הראשונה שרציתי לקנות 18-200 אבל אז ראיתי אופציה שיותר טובה ואף באותו המחיר. פיצולה לשתי עדשות .. העדשה הראשונה היא 70-300 VR והשאלה שלי היא : איזה עדשה אני אקנה לטווח הנמוך 70 ממ ? מכייון שכנראה אני אקנה את ה - D90 אז חשבתי על עדשת הטלה שלה : 18-105 .. שראיתי אותה במחיר מוזל עם ה - D90 ב (1219$) ב B&H .. יש לכם המלצות אחרות בטטוח מחירים הזה 200-300 דולר ? נראלי שזאת העדשה האולטימטיבית במחיר הזה ולטווח הזה.. ראיתי גם עדשות של סיגמא או חברות אחרות אבל אני לא יודע איך הן ומה הן .. אשמח להמלצות ותגובות.. מתן.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אומנם הרוב כאן אני מניח משתמש בפוטושופ אבל היא לא חינמית ואין לי פתרון קבוע לבעיה הזאת. הורדתי פוטושופ אלמנטס 6.0 ראיתי שזו תוכנה מיועדת לעריכת תמונות. הבעיה שהורדתי TRIAL VERSION שתקפה ל30 יום. יש איזו תוכנה פשוטה לעריכת תמונות שאתם מכירים שאין בעיה להוריד? וללא קשר, מה בדר"כ המאפיינים שמתקנים בתמונה? בברכה, אופיר.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברס, אני מחפש מצלמה SLR להתחיל להיכנס לתחביב הצילום איתה, התקציב שלי כרגע 1500 שח (מעבר לזה הידע שלי די נמוך) עד עכשיו ראיתי רק מצלמה אחת שתואמת לתקציב וממש לא רעה : הניקון D40... יש לי כרגע אולימפוס C5000 - חצי מקצועית שפעם נחשבה ליחסית די טובה, יש לה הרבה אופציות שאני רואה במצלמות SLR - שליטה בISO, פוקוס? (ניכתב לרוב כחדות במצלמה שלי) זמן פתיחת צמצם ועוד שטויות שאני משאר שכבר הפכו להימצא בכל מצלמה היתם מציעים לי להישאר איתה לבנתיים? או כדאי לעבור למצלמת SLR ולהתחיל להתרגל אליה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעניין אותי לדעת למה רואים את הטכנולוגיה הזו רק עכשיו? מה הפריע למתכננים להרים את המראה באופן קבוע במצב LIVE VIEW ןלעהעביר את המידע ישירות לחיישן? תודה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש עדשת 18-250 ל-K200D שלי, וראיתי שיש מספר אופציות: העדשה של סיגמה: http://www.sigmaphoto.com/shop/18-250mm-f35-63-dc-os-hsm-sigma העדשה של טמרון: http://www.tamron.com/lenses/prod/18250_diII.asp העדשה של סיגמה היא מעט יותר יקרה, אבל מכילה מייצב תמונה מובנה. מכיוון שב-K200D יש כבר מייצב מובנה, אני לא רואה סיבה לרכוש גם עדשה עם מייצב נפרד - יש בזה טעם כלשהו? זה יעבוד בכלל, אם גם המייצב של המצלמה מופעל בו זמנית? כמו כן, האם יש המלצות על עדשות אחרות עם אותו טווח? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייתי שמח אם הייתם נותנים את דעתכם ואת היתרונות וחסרונות לגבי הדגמים : Panasonic ZS7 SONY HX5 מי לוקחת מבחינת איכות צילום במצב תאורה טוב? מי לוקחת מבחינת איכות צילום במצב תאורה קשה? איכות וידאו? מי חדה יותר? מהירה יותר? ולמעשה מי טובה יותר לדעתכם? *דבר חשוב נוסף שאני רוצה לדעת ולא מצאתי האם בסוני ובפנסוניק יש אפשרות "לשחק" בזמן חשיפה\צמצם\ וכו.. וכן ליצור תמונות עם זמן חשיפה ארוך? *יש אפשרות להכניס להשוואה את CANON POWERSHOOT SX210is תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
פתחתי את זה בנושא חדש כי...זה נושא חדש. החלטי על ה-sx10 אבל ראיתי שיש כאלה שנותנים אחריות mack בינלאומית, ויש את האחריות של קרט-היבואן הרשמי-. האם ניתן לסמוך על שניהם? (דרך מאק יוצא יותר זול 5 שנים=270 שח בערך) יש למישהו נסיון אישי איתם? ומה לגבי 4h ? דבר נוסף לגבי כרטיסי זיכרון , טבעתי בים של סוגים ,אפשר לקבל המלצה ל-8gb\4gb טוב ולא יקר ? תודה לבורן ,מאד עזרת לי בבחירת המצלמה ,יישר כח על הרצון והזמן.
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במצלמה בסביבות ה800-1000 שקל ראיתי באתרים באינטרנט אותה בסביבות ה800-900 שקל canon sx120 ובחנות ב1300-1500 והמוכר הסביר די בתקיפות שזה לא יבוא של קרט לא אותה אחריות ולחץ בלי הפסקה שזו מצלמה מחודשת. האם המצלמות שלא באחריות של קרט באמת מחודשות והם מצלמה מהיבואן הרשמי מצדיקה כזאת תוספת ? בתודה לכל העוזרים .. כמו כן אשמח לקבל המלצות למצלמות בטווח המחירים הנ"ל והמלצות לחנויות או באינטרנט או באזור באר ששבע .
-
- 7 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
המצלמה הקודמת שלנו שבקה חיים, ואנחנו מעוניים לקנות אחת חדשה. המצלמה הקודמת היתה EXILIM EX-S600 של CASIO. ההורים שלי רוצים משו קומפקטי, פשוט לתפעול-דוגמת הקסיו שהיתה לנו, אני הייתי מעדיף משהו עם קצת יותר אפשרויות כיוון (פוקוס, חשיפה...), קומפקטיות פחות קריטית בשבילי. המצלמה לא תשמש למשהו מיוחד-נופים, משפחה. לא מתוכנן שימוש בפלאש חיצוני או חצובה. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
השאלה שבכותרת: מדובר בעדשה של TAMRON 28-200 שמוחברת למצלמת SLR פילם של CANON REBEL 2000 ישנה. במידה וארכוש מצלמת DSLR של CANON - האם אוכל להשתמש בעדשות הישנות שלי? בתודה מראש נמרוד.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מאוד מתלבט בין המצלמות הבאות, CANON IXUS 100 Fujifilm FinePix F70EXR Fujifilm FinePix JZ500 Fujifilm FinePix F200EXR Kodak Z915 Fujifilm FinePix JX250 (ישנו דגם AX250 זהה לחלוטין לJX בתכונות אך ללא סוללת ליתיום) אני מצלם הכול,ואיכות התמונה בקומפקטיות הללו מאוד חשובה לי. אני משיג את המצלמות במחירים נמוכים מאוד לכן הבחירה קשה מביניהם. אני מתכנן לרכוש כבר היום (רביעי) את אחת מהמצלמות הללו. הדגש הוא על איכות תמונה נטו.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סוללות לא צריך, גם לא כ.זיכרון אם לא מגיע קופלט. התקציב הוא 500-600 ש"ח אך גמיש אם יש משהו שכדאי להשקיע # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? שום דבר יוצא דופן, מצלמה ביתית לצילום ארועים/טיולים/חו"ל # האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). שוב, אין כוונות מיוחדות מעבר להנ"ל # האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. אין צורך בחצובה # האם יש לך נכ…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אז ככה אני בכלל לא נכנס לנושא של מחירים... אני רוצה דגמים משהו... המטרה: צילום דברים שגרתיים ב1000FPS.... איך אני מתחיל?. יש נקודות להתחלה?.... הבנתי שהכי טוב זה צילום מסוג כזה זה בחוץ באור שמש....שלא יחסר תאורה.... מה הלאה....חוץ מרעיונות של מה לצלם....זה אני אתן למוח שלי לעבוד קצת... וכמובן אולי אני טועה ו1000FPS זה הרבה מדיי...אולי יש פחות... תשפכו לי קצת אור על הנושא.?..
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-