עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by lior_n,

היי חיברתי מסך LCD שתי שורות לארדואינו והכל טוב ויפה. אני מצליח לכתוב למסך אבל הכתב מאוד לא ברור, בהיר חלש על רקע שחור. חיברתי את הדק VO של התצוגה לפוטנציומטר ואני מצליח לשחק בתאורה אבל זו לא תצוגת LCD נורמלית, חשובה מידיי. למישהו יש רעיון? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by amisha,

אני עומד בפני פרוייקט גדול שאני מכין ואני רוצה לשלב בו תצוגת LCDמונוכרומטית חשבתי לקנות 40*4 אך זה יראה לדעתי מעם מגושם ולא אלגנטי ..... מה אתם אומרים ?? לא רק ראיתי גם שהמסכים האלו של 40*4 משתמשים בשני בקרים , זה משפיע על הבניה והתוכנה ? מה לדעתך גודל המסך האידאלי למארז קובייה ? האם כדאי בכלל להשקיע לתצוגה גראפית ? (אני מחפש עכשיו מדריך לתצוגה גארפית - ראיתי אחד פעם ...) עריכה : מצאתי מדריך !!!!!!!! למסך גראפי !! לא אלפאנומרי! http://www.mini-itx.com/projects/spacepanel/page4.asp

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by dbzu,

שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by spooky,

שמתי לב שהרבה פה כותבים על מסכי LCD להציג טמפרטורות וחשבתי גם לנסות לבנות מוד כזה אז יש לי כמה שאלות : 1-איך מחברים את המסך למחשב ואיך מתכנתים אותו להראות טמפרטורה(הבנתי שצריך תוכנה בשביל זה :) 2-המסך יראה רק טמפרטורה של חלק אחד(מעבד,הארד דיסק, לוח אם) או את כולם ביחד? 3-צריך חיישנים בשביל זה או שזה פשוט מציג את הנתונים מהחיישן הפנימי של אותו חלק? וזהו לבנתיים תודה מראש רומן.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום, הגיעו לידי כמה מודולים של 7 segments display , זה פשוט תצוגת ספרה רגילה (10 רגליים למי שמכיר). השאלה - האם אני יכול לחבר אותם למארז איכשהו ? כמו שמחברים LCD רק שפה אני אציג מספרים בלבד (נאמר טמפ'). מה אני צריך עוד להשיג ? איזה קישור למדריך יתקבל בשמחה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אז ככה, התמונה עצמה עוד מוצגת, אבל התאורה מתכבת. התקלה היא איפשהו במעגל של התאורה \ בתאורה עצמה. כמו תמיד חשתדי באיזה קבל שהזיל את עצמו לדעת. למסך כבר אין אחריות. פרקתי אותו, הכל נראה פיקס בפנים, אפילו אבק אין. תמונות אני אעלהבהמשך, כשיהיה לי גישה שוב למסך. הצערות \ הארות? תודה רבה, בז'נגלו.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by וזאנה,

שלום קיבלתי מסך שלא נידלק דגם MAG גודל 19 החלפתי כבל ועדין לא עובד איך אני יכול לעלות על התקלה ומה צריך לבדוק ראשון והאם יש סדר מסויים של בדיקות ? אם כן אפשר מדריך תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. ב"ה שלום חברים יקרים שלי, מה שלומכםםם ? (עמיקו וחבריו חחח) המזגן היה זקוק להחלפת חוט שאחראי על הטמפרטורה בקרה וכו'... כי כל חצי שעה ופחות הוא היה כבה והנורה של ה POWER היתה מהבהבת (למרות שאני אישית חושב שזה קרה כי השנאי כבר היה גמור) אז פירקתי אותו אני רוצה לבדוק את השנאי אם לא תקין (שנאי אני מתכוון החלק הגדול הלוח שכל החוטים מתחברים אליו) איך אני יכול לעשות זאת ? יש לי עוד שנאי של מזגן בדיוק אותו הדבר שגם הוא לא עבד שחיברנו כנראה גם הוא לא תקין אבל חשבתי לבדוק אולי החלק של השנאי הגדול באחד מהם טוב ונעשה החלפה ויעבוד במקום לקנות חדש ב 1000 שח... יש על השנאי עצמו שכבה רבה של דבק כזה שמוצרים חשמלים פולטים למי שמכיר ... ועל השני ממש אין ונראה טוב יחסית ! אשמח לקב…

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  9. יש לי מסך SAMSUNG SyncMaster 932BF. נוצרה בעיה במסך, כך שכשמדליקים אותו מופיעה התצוגה למשך כשנייה, ולאחר מכן נעלמת. אם מכבים אותו ומדליקם, שוב מופיעה התמונה לשנייה ונעלמת. כשמאירים על המסך עם תאורה חיצונית רואים במעומעם את התמונה שהמסך מציג. הבנתי שזו בעיה בתאורה האחורית של המסך, ושסיבה נפוצה לתקלה היא קבלים פגומים במסך. פירקתי את הכרטיס שעליו יושבים ה-inverter והקבלים. יש שם מספר קבלים גדולים, שלא נראים פגומים, וקבלים קטנים שיש עליהם נקודות שחורות, כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת. האם הנקודות מראות שהקבלים האלה פגומים? האם כדאי לי לנסות להחליף אותם ולבדוק אם המסך עובד? או שכדאי להחליף את כל הקבלים במסך, גם אלה שחיצונית נראים תקינים? והאם יכול להיות שהתקלה אינה בקבלים אלא …

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. מדובר במחשב נייד aspire one d150 חבר פנה אלי ואמר שהוא מקבל את העיוותים המופיעים בתמונה כנראה בזוויות שונות של המסך (ככה הבנתי) מה התקלה? כבל שהתנתק? כבל שנדפק? האם ניתן להשיג כבל חלופי בEBAY? עוד לא העליתי את המחשב על שולחן הניתוחים, רק רציתי לדעת למה לצפות

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by itzikm,

שלום רב המסך כובה לאחר כ 2 דקות עבודה.יש לי טיפה יידע בעניין . פירקתי את המסך וגיליתי כי 3 כבלים מנופחים.החלפתי אותם(uf680 25v).בדקתי הלחמות קרות. התקלה ממשיכה. מה יכול להיות התקלה? תודה למשיבים

12. Started by m53242,
    • 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. יש ל אוזניות JBL 220, ואוזניה אחת שלהם נדפקה והתחלה לזמזם בטרוף.. היתה לי עוד אוזניה אחרת מאוד איכותית לטעמי וצליל דומה לJBL.. אז אמרתי למה שלא נחליף.. פרקתי את האוזניה והלחמתי את הקפסולה הקדשה אבל לצערי היא לא נכנסה לבית של הJBL, אבל היה חסר פחות מ"מ וכמה שלא חפרתי בפלסטיק זה סרב להכנס.. אז חיברתי את הבית שהגיע אם הקפסולה, ובאמת שומעים מעולה, אבל שמתי לב ששחכת לפרק משהו... צילמתי את הפדיחה... [attachment deleted by admin]

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. Started by thedag,

נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by eran898,

שלום. אני צריך עזרה, אני רוצה לבנות מפסק לשקע קיים בקיר שיפעל למשך 20 שניות ברגע שלוחצים על שלט rf קיים שמפעיל מערכת אחרת.. הבעיה שלי היא שאם אני בונה את הפרויקט בארדואינו אז איך אפשר לפענח את התדר המדויק של השלט? לא מצאתי שם receiver של rf שנותן את הפונקציה של קליטת rf משלט שלא מובנה מראש לאותו reciver.. ואני צריך אחרי זה עזרה גם במשדר טוב שישדר לממסר האלחוטי שימוקם בתוך השקע.. הפרויקט יבנה בראשיתו כאב טיפוס אז לא צריך לפחד מהמשחק שלי עם 220v.. בגדול אודה לכם מאוד על העזרה במציאת החלקים המתאימים וגם אם אפשר אז את הספריות המתאימות להם.. היו לי את האמת מחשבות על ממסרי rf קיימים באייבי שנשלטים על ידי שלט rf שמקבלים איתם ולנסות לקודד אותם מחדש לקוד של השלט שלי שקיים…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  16. מהי התקשורת האלחוטית הטובה ביותר בין ארדואינו לבין הסמארטפון? (אין נתב באמצע ואין שום דבר) אשמח להמלצה. אגב, האופציות שאני מכיר הם (אם יש עוד אשמח לשמוע): - Bluetooth - GSM

• 5 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. Started by beni100,

אני מעונין לקבל מידע על היציאות (דגיטל ואנלוג DI/O) הכניסות הדיגיטליות, והכניסות האנלוגיות (Analog in) על מסך המחשב המחובר לבקר. אני כתבתי ב SETUP, את הפקודה הבאה : (Serial.begin(9600, ןב VOIDLOOP וע"מ לקרוא את התוכן : Serial.println(sensorPin); Serial.println(sensorValue/2); Serial.println(AnalogOut); ופותח את Serial Monitor. אני מקבל מספרים רצים. הכניסה האנלוגית ב A1 (שמשתנה) מקבל כל הזמן "55", במשתנה הפנימי (sensorValue/2=sensorPin/2) אני מקבל מספר משתנה, כאשר אני מחלק אותו ב - 2 התוצאה מתחלקת ב 2. וביציאה האנלוגית D8, אני מקבל כל הזמן 8. שאלות: 1. האם יש תוכנת המרה מ Serial שממומלצת שנותנת תוצאות ברורות? 2. האם יש דרך לקבל גם מידע על ערכי …

18. Started by kkffiirr,

אני מעונין לשלב בפרוייקט תקשורת על גבי קווי החשמל מה הרכיבים הנדרשים? מה המגבלות? האם כשיש הפסקת החשמל התקשורת עדיין תעבוד?

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by gilboash,

אהלן אני קצת חדש בעולם הארדואינו ואשמח לעזרה מהמנוסים פה- אני מעוניין שהארדואינו יתקשר עם תחנת בסיס באופן אלחוטי, בעזרת WIFI E802.11 עשיתי קצת חיפוש ברשת וראיתי שיש כרטיס שנקרא WiShield 2.0 של חברת AsyncLab שיודע להתממשק בעזרת SPI לארדואינו Duemilanoveהבעיה שלא מצאתי שום מקום שאפשר לרכוש אותו. האם מישהו מכם מכיר מקום לרכוש את הכרטיס תקשורת הזה? או כל כרטיס תקשורת WIFI אחר שעובד טוב עם הארדואינו? תודה !

• 11 תגובות
    • 4.6k צפיות
  20. Started by gal_il50,

http://www.mnpctech.com/mal1.html

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by ofsher,

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=pacman

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  22. Started by Moty_p,

עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by garfiled56,

יש לי בעיה בתרגילים הבאים.. אשמח אם מישהו יעזור לי להבין מה צריך לעשות...

• 2 תגובות
    • 973 צפיות
  25. Started by devilh,

http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים