אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם... מישהו יודע איך להכין חומרה/מכשיר כזה שנגיד אני רוצה לפתוח את החדר או לפתוח את המגירה אז אני יצטרך להקיש קוד מסוים ואם זה שגוי אז הוא לא יתן לי, ואם כן אז הוא ירשה לי.... מן מכשיר זיהוי כזה... אני לא מבין משהו כזה, נגיד אני בונה מכשיר מסוים, איך אני מכניס לתוכו את התוכנה שאני רוצה (נגיד איזה תוכנה בשבפת C), איך אני מחבר אותו למחשב? יש למישהו מדריך? או בגוגל ע"פ מה לחפש את זה...? איזה חומרים ועוד... תודה...
-
- 2 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אחרי הפעם הקודמת שבה החלפתי למסך זעיר LCD המואר בCCFL, את התאורה לLED, הגיע הזמן לנסות את זה על פאנל LCD בגודל מלא. הפאנל שדרושה לו החלפה כזו זה פאנל LCD שיושב בתוך מסך יחודי של סימולטור מסויים. המסך הוא סטנדרטי מבחינת הכניסות, אבל בנוי בצורה מאסיבית מאוד, והפאנל שבתוכו הוא בגודל 14" 4:3, מהסוג שנדיר מאוד למצוא כיום. בנוסף, הוא מגיע עם פאנל טאצ' מובנה, בחיבור RS232. אפילו החברה שייצרה אותו כבר לא מייצרת כיום כאלה, אלא רק בחיבור USB. עכשיו ברור למה שווה להשקיע בו. האינוורטר שלו תקין, והוא אפילו נדלק למספר שניות באור סגול-ורוד, אך לא הצלחתי למצוא נורות בגודל המתאים. אני מניח שאפשר לקנות באיביי דברים דומים, אבל יש בזה הרבה סיכון. דגם המסך מאוד ישן, ואפשר לקבל הרבה דברים ל…
-
- 5 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי, האם מישהו יודע מה ה"מנגנון" שעל-פיו המאוורר של ה-CPU משנה את המהירות (בעזרת פין מס' 4 - "החדש"). האם זה המתח הדיפרנצילי בין פין 4 לפין ה-12V או שפין ה-12V משמש כ-VPP למעגל שליטה על המהירות ואז פין 4 אחראי על המהירות? אני חושב על לבנות מעגל תאום בין מואררים "ישנים" (עם שלושה פינים) והחיבור "החדש" (עם ארבע פינים). לא מצאתי כזה (יש לזלמן משהוא גדול ומסובך שאולי מתאים, אבל אפשר לייצר מעגל כזה בגודל בול קטן). תודה, אורי...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני מחפש לקנות תושבת לג'וק שהוא ממש ממש קטן איזה 5/3 מ"מ- 8 רגלים . תודה
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
פירקתי מגבר לשם מודינג של HTPC כזה ובדרך ראיתי שיש לו נגדי משתנים אז פירקתי אותם: עכשיו יש לי שניים של 100K ואחד של 250K איך אני יכול לחבר אותם למאוורר למשל כי יש להם איזה 6 רגליים. ולאיזה עוד שימושים אני יכול להשתמש בהם
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום הסתובבתי בחצר ומצאתי רכיבי אלקטרוניקה ישנים, אשמח אם תאמרו לי מה הם. יש פה איזה מעגל בנוי, מזהים מה זה? ומה כל אלה? ופוטנציומטרים: וזה מה שכתוב להם מאחור: העניין הוא, שלפני יומיים קניתי מאווררים "שקטים" של AC שהמתח שלהם 0.13A שלבסוף מסתבר שהם יותר רועשים ממה שהיה לי קודם (ג'נרי 0.30A , אך עם SpeedFan הורדתי אותם ל15% והיו שקטים יחסית). אני רוצה לבנות פוטנציומטר כדי לשלוט על מהירות המאוררים של AC, מתי שאני על המחשב - אנמיך לכרבע ממה שהם עושים, וכך אוכל לעבוד בשקט. א. רציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת עם מה שיש לי כבר, או שעליי לקנות רכיבים נוספים? ב. החיבור של המאוררים הוא 3 פינים ללוח האם, האם צריך מתאם למולקס לצורך בניית ה Fan Bus ? ג. …
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את המארז הזה http://3rsystem.co.kr/english/products/view.asp?navi=case&idx_num=7 הכסוף שחור (חחח) ורציתי לחבר על הבקרת מאווררים שלו עוד כמה מאווררים, רציתי לדעת אם אני יוסיף על הבקרה הזו מאווררים (2-3) לא יקרה לה כלום תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 773 צפיות
-
-
שלום חברים.. שמי דניס.. (חדש פה) :s05: ואני הולך לעשות פרוייקט קירור מים.. ותוספות של קטודות, ומאווררים. המארז הוא Thermaltake kandalf, full tower (יבוא אישי מחו'ל) היה לי פעם קירור מים.. למארז (מקורי).. אחרי חודשיים נהייתה לי נזילה במחשב.. לקחו לי את זה למעבדה.. לתקן. (ivory) אמרו שאי אפשר להחזיר קירור מים והתקינו לי מאוורר ענק על המעבד (מאוורר OCZ) ברצוני להתקין קירור מים בעצמי..( יש לי כבר 3 ראדיאטורים מותקנים במחשב) חסר רק את המערכת של המים. אז החלטתי לשתף אותכם בפרוייקט.. אגב המפרט שלי: CPU E8400 3.0 4GBkit ram OCZ video card 9800GT motherboard p45 platenuim screen: 26'HD samsung
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר... נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..? תודה =]
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני לא מבין הרבה באלקטרוניקה אבל יש פה הרבה שמבינים אז החלטתי לשאול את השאלה שלי פה. אז ככה, אני רוצה לבנות מעגל שיהיה מחובר לסוללה ויכלול ארבעה לדים UB. אני רוצה שהלדים יהיו דולקים כל הזמן כל אינטרבל מסויים (לא ממש משנה. בין חצי דקה לדקה בערך) הם יהבהו נגיד חמש שש פעמים מהר מאוד. אם זה אפשרי אני מעוניין שההבהוב "ידלג" מלד אחד לשני. סדר פעולות לדוג': הכל דלוק -דקה- הכל כבוי -שתי שניות- אחד מהבהב שני יבהובים ונכבה ואז הלדים שאחריו אותו הדבר ואז הכל נדלק. אבל הדבר שאני הכי מעדיף זה שיהיה מתג שיאפשר לי לבחור בין מצב של הבהובים כל הזמן שמדלגים מאחד לשני, מצד שכולם דולקים ומצב כבוי. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מדריכים ברשת לאלקטרוניקה שיתחילו מאפס ויסבירו חוק אום קבל נגד קירכהוף וכולי עד ל TROUBLE SHOOTING לטכנאי אלקטרוניקה הממוצע . אפשר גם באנגלית אבל גם בעברית לא יזיק . תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברה, התחלתי בפרוייקט אישי של עיצוב מחדש של מארז, פעם ראשונה שלי אגב. השאלה שלי היא כזאת, האם ישנה דרך קלה להוציא את הברגים במארז שהם למעשה נטמעו במארז ולא הוברגו? או שמא זה פשוט בכוח? מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. תודה.
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כמה חורים במארז ...ולא בה לי להשתמש בדיסק רגיל לעשות ריבועים ,אז עם משיהו יכול להלוות לי יהיה נחמד . רצוי שהוא יהיה מחיפה ...תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע שינויים בחדר שיהפכו אותו לחדר חכם. אם צריך להגדיר תקציב מראש אז נניח בין 1000 ל1500. אני מעוניין קודם כל בשליטה בתאורה המרכזית בחדר ראיתי שיש כבר דימרים חכמים עם שליטה מאפליקציה. אני מעוניין בדרך לשלות בתאורת לדים, יש לי 3 פסי לדים (אחד מאחורי המסך מחשב ו2 מאחורי הטלוויזיה) הם מחוברים בעזרת USB למחשב, האם יש דרך לשלוט בהם? בנוסף יש לי 2 מנורות, שכל השליטה בהם שאני רוצה זה ON וOFF. דברים נוספים שהייתי רוצה חיווי עליהם, האם הדלת נעולה אם לא. מבחינת ממשק הייתי שמח אם הכל היה מנועל לדרך המחשב והייתי יכול פשוט לדבר לחדר ולהגדיר מצבים כמו מצב סרט/מוזיקה וכו, האם זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אם מישהו עושה הזמנה בזמן הקרוב הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יקנה Sunbeam overclockers cooler kit - Silver ואני ישלם לו בארץ, עם תוספת כמה שירצה (בלי הגזמה זה מוצר לא כבד) http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1916&cat=46&page=1 נראה לי דבר סבבה לגמרי, גם מבחינת אפקטיביות וגם מבחינת מראה
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה להגביר מתח של RCA שיספיק ל10 מטר אורך, איך אני עושה את זה?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
וגם שאני רוצה לשים משהו עם גומי, לחתוך את החלו ןבדיוק בגודל המסגרת או קצת פחות? (אין לי דרמל... תחסכו) תודה
-
- 24 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
-
שלום, האם למישהו יש נסיון מוצלח עם אחד ה shileds עבור ארדוינו מבוססי SIM900 או SIM908 . הכוונה שהצליח להתחבר לאחת הרשתות בארץ ולהעביר תקשורת TCP או UDP. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, זו שאלה יותר תיאורטית מכיוון שבינתיים אני לא מתכנן לבנות לי מארז חדש, אבל תמיד תהיתי: מי ש"יוצר לו מארז" (דוגמת הפרוייקטים של מארז בטוסטר, מארז מלגו וכו'), איך יוצרים את הכפתורי Reset וPower, וגם את הלדים (הלדים אני מניח שזו פחות בעייה...). תודה מראש, Ameralis Zaiir
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות כבלים עגולים להארד דיסק שלי ולסידרום ולצורב עכשיו אני רוצה להזמין רמקולים של Creative Inspire 5.1 T5400 מזיגזג עכשיו הבעיה שבזיגזג יש רק כבלים מסוג hermaltake EL Series וכבלים שזוהרים בuv ואילו אני רציתי כבלים נעוגלים פשוטים ומכייון שאין להם אז הלכתי על thermaltake EL Series https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1988 עכשיו כפי שאתם יכולים לראות אלה כבלים עם לדים עכישו השאלות שלי הם: 1)מאיפה הם מקבלים את אספקת החשמל שלהם? 2) לכמה הארד דיסקים אפשר לחבר אותם? 3) לזיג זג אין כבלים מעוגליפ פשוטים כמו בפנדה? 4) מה אתם אומרים הם שווים משהו? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נמאס למהצבע חלודה-קקי או איך שזה לא נראה... שהספק שלי צבוע בו. לפחות ממה שרואים מבחוץ. אני רוצה לצבוע אותו עם איזה ספריי מתאים מה אני יכול לקנות.. הצבע שאני רוצה זה משהו מבריק לבן או כסוף. איזה צבע מתאים ואיפה אני יכול לקנות?
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-