עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by danieln9,

שלום חברי קנה את הפן באס וחיברנו לזה מאווררים עכשיו הבעיה היא שלאף אחד מהמאווררים יש את הכבל בקרה אז מה לעשות האם יש דרך לחבר את הכבל בקרה למשהו?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by Zvuv,

היי אני רוצה לעשות חור בגג למארז הזה: (http://www.pch.co.il/docs/pd612373275.htm) הענין הוא שאני לא רוצה לפרק את הלוח אם וכל השאר. אני חושב לבודד את האזור הזה כדי שנסורת מתכת לא תעוף לי על ה-mobo. דעות ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by R L,

יש לי מאורר 40 mm שאני לא צריך אז החלטתי לעשות ממנו פאנבס נ.ב. זה לא מוד של אגד

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by FaTB0Y,

אני רוצה לעשות אחד למחשב, לצורך העניין פירקתי מחשבון, ויש בו מעל 20 חוטים, איך אני עושה את זה? במדריך יש רק 16!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by 1nstall,

היי יש לי ספק ג'נרי ( להגיד לו ג'נרי זו מחמאה אפילו ג'נרי יותר יציב ממנו ) ואני זקוק לספק חדש חשבתי הוא על antec או על thermaltake וכיוון שיש לי חלון במארז שינצל את כל יופיו של הbuttrfly אז חשבתי עליו כאופציה ראשונה( לא מוכן לוותר עליו ) אז אמרתי שאני יחכה עד ליום הולדת שלי ( 2004\2\20 ) כדי לקנות אותו ( כדי שיהיה לי מספיק כסף לקנות אותו ) אז פתאום ניכנסתי לאתר להזמין ןגילית שהמלאי אזל ( הייתי בשוק ) אז אני מחכה לאספקה הבאה ואני לא יודע מתי תיהיה אז אולי משהו מכם יודע מתי תגיע או מקום אחר שאפשר לקנות בו ( אם זה בחו"ל רק במיאמי ) תודה מראש לעזרים Install

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Vatos-Locos,

SunBeam Vs. CoolerMaster שתיהם מגיעים עם אדפטר, שתיהם בערך באותו מחיר מי יותר אמין, מי יותר מסיבי מי יעשה יותר אור - חשוב מאוד מי מהם יותר בהיר ? תודה רבה, רועי.

• 24 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by Philip,

אבא נסע למזרח הרחוק לפני שלושה שבועות, אמרתי לו: "אבא, אם אתה מוצא מאורר לדים, זה יהיה נחמד..."... היום אבא חזר, ואני לא מאמין למה שאני רואה.... אספקת מודינג ענקית!! ;D ;D לא הכל שמות גדולים וחברות מפורסמות, אבל בשביל המחירים המצחיקים שם (קתודה 15 שקל... הקתודה של Vantec שהיא הכי יקרה עלתה 35 שקל :P) זה די שווה.. בכל מקרה, רשימת המוצרים שקיבלתי: מכשיר USB לקריאת 9 סוגי זיכרונות שונים. 2 ערכות לקירור כונן קשיח (כל מאורר 4000 RPM עם 36CFM). צלעות קירור (סגולות ) של Mushkin לזיכרונות. 3 מאוררים שקופים עם 4 לדים. מאורר שקוף עם לדים גם כן, כנראה חנות אחרת מאורר לדים שקוף נוסף, הפעם עם גריל. משהו שלא ברור... זה לפנל 5.25 בטוח, אמור לקרר... לא יודע אם זה מיועד למארז…

• 72 תגובות
    • 9.6k צפיות
  10. שלום לכולם! ראיתי מה ניתן לעשות במודינג והתאהבתי =P. יש למישהו רעיונות מה מודר מתחיל יכול לעשות? LCD נראה לי נחמד וכבר עבדתי עם הפורט של המדפסת בעבר וקצת אלקטרוניקה אבל זה נראה לי קצת מסובך מדי למתחילים... יש איזה משהו פשוט ככה ונחמד? אני לא רוצה להתעסק עם חיתוך ועיצוב... יותר משהו בכיוון של תאורה או אלקטרוניקה. ועוד שאלה... המחשב שלי עושה המון המון רעש. יש דרך כלשהי לגרום לו להפסיק =P? והשאלה האחרונה היא בקשר לOC. נגיד אני שם עוד כמה מאווררים בתוך המארז וכמה חיתוכים לאוורור, אני יכול לקרוא לזה OC? אחרי הכל מה זה עושה? קצת מקרר? יש לי P4 1.3, שווה בכלל לנסות לעשות לו OC?

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. Started by wiretap,

האם יש איזה שהם השלכות (קירור, הולכה וכו) כאשר בונים מארז שכולו מעץ? האם למישהו יש נסיון ו/או המלצות לעבודה נכונה עם עץ? כל משוב יתקבל בחיוב.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. שלום אני שואל את זה פה מכיוון שזה פורום מודינג ואלקטרוניקה, אז נראה לי הגיוני.. קניתי רמקולים למחשב בארה"ב (Logitech X620), ואני צריך ממיר זרם (טרנספורמטור). השאלה היא כמה וואט אני צריך? מאחורה כתוב שהרמקולים צורכים 120V ו- 525mA... כמה וואט אני צריך? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by avihalima,

שלום לכולם . אני מחפש תוכנה שיודעת לאבחן את הספק היציאה של ספק הכוח במחשב לדוגמא (350W). לא תוכנה שיודעת לזהות את הוולטז. תודה לכול המתעניינים.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Madboy,

פירקתי מפקס ישן lcd ככל הנראה 2x40 ( הערכה שלי ) אני צריך עזרה בזיהוי הפינים וחיבור שלו לlpt אני קצת הסתבכתי איתו פשוט הנה תמונות שלו : יש עליו 3 בקרים אחד מהם הוא Toshiba T7394 - רשום מעליו LCDC הDatasheet שלו : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T7934_datasheet.pdf ושניים מהם הם Toshiba T6A92 - רשום מעל אחד מהם XD1 ומעל השני XD2 הDatasheet שלהם : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T6A92_datasheet.pdf לפי הdatsheets הבנתי שהt7394 הוא הבקר הראשי וה2 האחרים הם להוספת השורות ( זה מתאים ככה גם עם הכיתוב מעל ) אני צודק ? יש לו 14 פינים ובצד עוד 2 פינים כפי שאפשר לראות בתמונה …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ^oz,

חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. אתמול בערב, בשעה 7 הקטודה הפסיקה לפעול. הקצה שלה נשרף בלה בלה בלה קיצר סתם קטודה מסריחה שקיבלתי חינם עם המארז בחופש הגדול.. בקיצור אני רוצה לקנות עכשיו SUNBEAM קטודה כחולה שמגיעה עם אדפטר ל2 ואני רוצה לקנות של אותה חברה קטודת UV שמגיעה בלי מתאם... אני יכול להרכיב את שתיהם על אותו אחד? איך לדעתם ירגישו את הUV מול הקטודה הכחולה מה שאני רוצה זה לקנות גם כבלי IDE שמגיבים ל UV (בצבע כחול גם הם.. של חברת TT) השאלה היא אם לדעתכם הצבע של הIDE "יבלע" בתוך הכחול של הקטודה, או שירגישו אותה טוב? האם צריך לשים את הקטודת UV ממש קרוב לכבל, או שאני יכול להרכיב אותה למטה ליד הקטודה הכחולה וזה עדיין יהיה אפקט יפה לכבלים? מניסיון עם הקטודה שקיבלתי חינם שמרכיבים אותה למטה הכרטיס AGP דיי עוצר…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. Started by gnk,

שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. במילים פשוטות - אני מחפש מספר פין שיתן לי מחיבור IDE 5 או 3.3 וולט. אני תוהה אם לא ראיתי פעם דיאגרמה שמראה 5v+ בIDE..... אני מבטיח תמונות מהמוד עוד היום אבנר

• 18 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. Started by Arik.G,

אין הרבה מה להגיד , התמונות מדברות בעד עצמן. ובקרוב יעלה מדריך ב פי סי ארינה.

• 22 תגובות
    • 6.2k צפיות
  20. Started by sub_man,

תראו בכל המדריכים שראיתי בנתיים ומהם הגדלוים שבפיסיטיפ ובHWZONE ראיתי שצריך להלחים את הפינים שמגיעים עם הצג לצג אבל אצלי הכל שונה, אני לא קיבלתי פינים(קניתי בחנות אלקטרוניקה רגילה בהרצליה) אני קיבלתי מין צמת תקשורת כזאת קטנה... עכשיו עוד משהו ששם הפינים היו אמורים להתחבר כשורה ארוכה ואצלי יש שתי שורות קטנות בצד ושתי הצדדים של הצמה מליחים להיכנס פנימה ככה שאין לי מושג איזה צד צריך להיכנס מה שעוד יותר מעצבן זה שאולי עכשיו כל ההלחמות וזה יהיה שונות... עכשיו צילמתי כמה תמונות של זה(מצטער האיכות ירודה מאוד) אז אם אתם לא מבינים משהו או שרוצים שאני יצלם עוד אז אני יצלם http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=folder&path=200401191852379872

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. הסתובבתי קצת באינטרנט והבנתי שאפר לבנות חיישן חום שיתחבר לפינים שבלוח אם שמחברים אליהם את הלדים והספיקר וכו' ככה שאפשר לקרוא את החיישן ע"י תוכנה וככה גם להציג אותה על מסך ה LCD אז השאלה שלי היא ככה: איזה חיישן צריך לקנות(אני מדבר על השטוח)? ולאיפה צריך לחבר אותו ללוח אם? תודה רבה RED_ALERT

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by mr_orion,

אני משתמש באחד מחיבורי המולקס שיוצאים מהספק שלי, כן? אם ככה אני חותך לו את הראש ומשתמש בכל אחד מהכבלים בנפרד בהתאם להוראות? תודה לכל העוזר.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Holy,

אני מחייט המון כבלים ויוצא פעם ב שהכבל דפוק (או שהחוטים בפנים לא מעבירים זרם או שפשוט סדר החוטים שגוי) ולוקח שעה לעלות על זה, אז החלטתי לבנות מעגל לבדוק תקינות של כבלים ישירים ומצלבים הרעיון פה הוא שיש בורר אחד (ל-2 מעגלים) עם 4 מצבים בכל אחד מהצדדים, כאשר בוחרים בשני הצדדים מצב 1 הלד ידלק אם הזוג הירוק מחויט כמו שצריך וכו... זה מה שאני חשבתי בצד אחד יש כזה מעגל ובצד השני אותו דבר רק בלי בטריה ועם דיודה (לד) הפוכה. יש איזה רעיונות לשיפור?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Psychopath,

I was told by a local electronics shop that the only place to get heatshrinks in Israel was around the central bus station in Tel-Aviv... The question is: Is that correct? or are there any opther places where I can obtain the preacious heatshrink ? Thanks in advanced ;D

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. הוספה: נוספו עוד תמונות בעמוד מספר 9... סוף סוף הגיע אליו משלוחי היקר מחברינו Jab-tech אחרי עיקוב קטן ברשות הדואר בגלל היותם דיסלקטים החבילה נשלחה לסניף דואר אחר ולא לסניף שלי (לאותה עיר זה הגיע) בגלל שבעיר שלי יש שני רחובות שבעברית אתה כותב אותם אותו הדבר ואילו באנגלית כל ההבדל זה אות אחת קטנה בסוף המילה הרחוב שלי נגמר באות "E" ואילו הרחוב שני נגמר באות "A" ולכן זה הגיע לסניף השני וזה סתם ישב לו בדואר כחמישה ימים ללא ידיעתי... ואחרי ברור קטן נפתרה הבעיה והיום בשעה טובה קיבלתי את החבילה לידי. מיד התחלתי בעבודה אחרי כשעה שעה וחצי של החלפת מולקסים זוהרים בUV בכחול (אין לי כלי ואין לי סוכריה על מקל ), חיבור כל החלקים מחדש, התקנת שלושה מאווררים חדשים זוהרים בUV בכחול, הרכב…

• 91 תגובות
    • 18.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.