אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , אני מקווה שאני בפורום הנכון אז ככה : יש לי מארז שבניתי לו חלון צד שקוף חתכתי כימעט את כולו קניתי פרספקס והרכבתי עם גומיית H כמו במדריך באתר. יצא מדהים ! עכשיו הגיע הרגע של התאורה במארז ( כל חלון שקוף זקוק לקצת תאורה לא ? ) הבעיה היא שאני מתלבט איזה תאורה לשים במארז מבחינת צבעים מה אתם יכולים להציע? חשבתי על זוג קטודות כחולות + מאוורר 80MM בחלק האחורה של המארז עם לד אדום ( מתאים ? ) אם יש הצעות אחרות שאתם יכולים להציע אני אשמח תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מצטער על שני הדיונים אבל זה דיון שונה לגמרי ואני רוצה שלא יהיה ערבוב תשובות. אז שוב מצטער, אם זה בלתי נסבל אני אערוך. תודה. טוב לדיון. קניתי היום 10 לדים כחולים ויש ברשותי מקלדת שקופה כחולה. אני כבר זמן מה רוצה לעשות את המוד הזה, בעצם להאיר את המקלדת על מנת שאוכל לשחק בלילה וכמובן זה יפה. עכשיו כמה שאלות: 1) חיבור הPS2 של מקלדות ועכברים מכיל חוט אדום המעביר 12V הלוא כן? 2) אפשר לחבר אליו את הלדים?או שעדיף להוציא כבל שנפרד שיתחבר למולקס או USB במחשב? 3) מה לפי נסיונכם עדיף- ליצור לייזר לד עם המוד שיש במדריכים שלכם או לשים את הלדים במקומות אסטרטגיים במקלדת? 4) על מנת לחבר כמה לדים ביחד מה אני צריך לעשות?שוב דברו אלי כמו אל נוב בעניין הזה. יש לי מלחם ואת כל הציוד ה…
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי בהשראת המדריך שבאתר החלתי שהעכבר של המחשב בבסיס צריך להיות יותר זוהר כן גם משעמום נוראי אבל..... קיצר ישבתי עם חבר ועשינו חורים ממש יפים וגם צבענו את החלק העליון של העכבר בככחול מטאלי יצא פיצוץ עכשיו חיברתי לדים אבללל לא לדים פשוטים את הלדים הכחולים נראה לי "אולטא ברייט" הם עבדו ממש יפה חצי שעה ונשרפו זה לא היה מקרי גם שהחלפתי אותם הם נשרפו יש למישהוא פתרון ??
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יכול לעשות תאורה דרך יואסבי? מצאתי ביואסבי מתח של 5.7 וולט ואני רוצה לעשות כמה לדים ביחד איך אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 999 צפיות
-
-
בניתי תאורה חיצונית מעל המסך כל שיש מסביבו אור כחול סגול איך? לקחתי מנורה (וממיר מתח) של סורק ועטפתי אותו בצלופן כחול חיברתי לספק חיצוני והנה מה דעתכם? תמונה א: כל המערכת תמונה ב: המסך עם האור תמונה ג: ליד הטרנספרמר תמונה ד: מסך בלי האור [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
קודם כל, לא ידעתי היכן בדיוק לפתוח את הנושא, אם זה לא מתאים אשמח להעביר אותו מקום. אני בנאדם שלא אוהב לשבת ולעבוד במחשב עם חושך. גם כי אני לא רואה את המקשים וסביבת העבודה, וגם כי המסך בוהק מידי (אם אוריד את הבהירות, אז בכלל לא אראה דבר). מצד שני, לאחרונה די נמאס לי לשבת עם אור מלא בחדר. רציתי לשאול אם מישהו מכיר פתרון שיאיר פחות או יותר את סביבת המחשב העליונה(מסך, מקלדת, עכבר ובכללי את השולחן) ושלא יהיה גס מידי, כך שישתלב היטב. ראיתי כבר לדים מאחורי 3 מסכים, שזה נראה פתרון נחמד.. אבל יש לי מסך אחד בגודל 23 אינץ (שנקנה הודות לחברי הפורום) ואני לא יודע איך זה יראה, ואם יספיק ממש. אם מישהו מכיר פתרון, אשמח לשמוע (אור לבן/צהוב/כחול)
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום,אני חדש פה בפורמים התחלתי להתעניין במודינג ואני צריך קצת עזרה ממכם כדי לדעת "מה טוב ומה לא" אז ככה קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לעשות OC אלא רק בשביל העיצוב של המארז ככה שאני לא צריך ממש להשקיע במאווררים "חזקים" אבל כמובן שרצוי שמידת הרעש של המאווררים תיהיה לא חזקה. אז הנה כמה שאלות: 1.שקלתי על ליקנות מארז MIDI אבל ראיתי שלא ממש מתאים לעשות בו מודינג, אז אולי משהו במידה אחת יותר גדול ? - אפשר המלצות על מארזים? (לא להיסחף עם מחירים) 2.יש לנו מארז עכשיו האם כול קטודה משמשת להבלטת כבלים של UV או שצריך ליקנות קטודה מיוחדת לזה? אם כן מה מחירה ? 3.האם כשאני מפעיל את הקטודה היא נשארת דלוקה כול הזמן או שהיא נדלקת נכבת נדלקת נכבת.. ? 4.אני רוצה המלצות למאווררים שקטים…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי לנובו T400 עם שורות מרצדות בתחתית התיעצתי אתכם לפני שלושה חודשים והזמנתי כבל מסך חדש. התברר שהכבל תקין והבעיה במסך. ניסיתי לשפר את המצב עם מדריך מטופש מיוטיוב שממליץ ללחוץ על הפינות של המסך אבל המצב נהיה גרוע יותר ואז גם התאורה כבתה. חשבתי שגם האינווטר הלך וניסיתי לחבר למחשב אינוורטר דומה (לנובו T60). גם זה לא עזר וכשהחזרתי את האינוורטר לT60 התברר שגם אצלו התאורה לא עובדת. בצר לי הזמנתי מסך ואינוורטר ל T400 ואינוורטר ל T60. אבל עדיין התאורה לא עובדת בשניהם. בדקתי היום את הנורה עם מחשב שלישי והיא תקינה. אני מסיק שהאינוורטר הוא לא הגורם הבעיתי וכנראה שהבעיה נמצאת אי שם בלוח אם. שמעתם על דבר כזה? אני מיואש הלכו לי שני מחשבים. אנא הבו לי עצה. תודה למי שטרח לקרוא…
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לעשות תאורה כחולה בגריל של המארז הנ"ל השחור שלי. האם להשתמש בשתי led כחולים יספיק או שכדאי להשתמש בחוט המואר הזה elstring או מזהו כזה. יש עוד הצעות? חוץ מזה חשוב לי לא להרוס את הגריל הפירטר שמאחורי הגריל אז תתחשבו בכך.
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אהלן איזה תאורה כדאי לשים אני חשבתי על לשים נאון אחד למעלה ואחד למטה אבל חבר שלי אומר שעדיף לשים לדים לדים בכלל יכולים להאיר חלון שלם? וד"א כמה עולה לד כחול?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אזס ככה סוף סוף עשיתי את היחיתוך ושמתי פלקסיגלס עכשיו נשאר החלק של התאורה עם איזה לדים מומלץ לעשות לפיזור נכון של האור? עם הלדים הגדולים של ה1W או הלדים של 8MM 1W?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הצד של המחשב שלי הוא שקוף ואין בו תאורה מה שכן יש בו הרבה מקום ^^ הוא גדול.... רציתי לדעת לגבי לדים איפה אפשר להשיג וכמה זה עולה....? וגם אם יש כמה לאדים במכה אחת למשל כמו 20 לדים ביחד בעיגול יפה שיש להם חיבור + וגם - שבמקום שזה 1 אז זה יהיה יותר במכה אחת שיחשב למנורה אחת. אמרו לי שמנורת לד לא לוקחת כמעט חשמל זה נכון בכלל? אני יודע איך לחבר למחשב אז אנשים בבקשה מי שיכול להגיד לי מאיפה אני קונה ותביאו הצעות.... (אני לא צריך מאוררים עם לדים כי יש לי 4 מאווררים במחשב....)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול על תאורה פנימית שאפשר לקנות למחשב. אני כנראה רוצה אור אדום אבל גם צבעים אחרים זה טוב. חשוב לציין כי אני לא רוצה לקנות לדים בנפרד ולהתחיל להלחים לבד כל מיני דברים, אני רוצה לקנות מאיביי או מהארץ רצועת לדים או מקור אור חזק אחר שיתחבר למחשב על ידי איזה שהוא חיבור שנותן לו חשמל.. (לא משנה עם זה USB או אפילו מולקס-העיקר משהו מוכן לשימוש בלי הרבה התעסקות-אני גם מפחד לשרוף ולהרוס דברים אם אני יתעסק עם זה לבד ...(כבר קרה בעבר )) ראיתי את זה וזה ניראה לי אחלה: http://www.ebay.com/itm/FREEPOST-BRIGHT-RED-LED-CASE-LIGHT-KIT-9-LED-STRIP-x-2-MOLEX-NEW-/170748616772?pt=UK_Computing_DesktopComponents_RL&hash=item27c1692044#ht_1124wt_744 מה אתם אומרים ? יש מש…
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום - יש לי בצד הקידמי של המארז 2 פסים (אחד בכל צד) של נורות לד כחולות, הרגע שמתי לב שהפנסים בצד השמאלי פשוט לא עובדים, ז"א..האור פשוט כבוי, מה זה אומר? ולמה רק בצד אחד? תודה,
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מצאתי את הלד הבא : איך אני יכול להדליק אותו?
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות תאורה אחורית לטלוויזיה שלי... ולדים כבר יש לי טרנזיסטורים ונגדים אין לי אבל יש חנות מקומית שבא אין בעייה לקנות... הבעייה שלי היא הבקר ארדואינו... האם הבקר הזה טוב? http://www.ebay.com/itm/Mega-AVR-ATmega1280-16AU-USB-board-for-Arduino-Robot-A04-/330885460552?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d0a4f7248 אשמח לקבל טיפים ועצות לשיפור... תודה רבה ...
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתחבט בפתרון תאורה פנימית לארון בגדים גדול. התכנון הוא לפצל פסים קצרים, 20-30 ס"מ, מתחת לכל מדף, מאירים כלפי מטה, שכל חלק בארון נשלט (כל המדפים באותו חלק), ע"י סנסור תנועה. השאלה הראשונית שלי היא גם בטיחותית... האם לתכנן על פסים של 220V? (עם אלומיניום לקרור..) וזה אומר שירוץ חיווט של 220 לאורך הארון ....? יש מניעה עקרונית לזה, בהנחה שהכל יבודד ויוסתר היטב באחורי הארון? או שעדיף לעבוד ב 12V, ואז - מאחר שהארון ארון קיר בנישה, ללא גישה לצדדים חיצוניים, אז הספקים ישבו בתוך הארון .... גם הם אולי על פס אלומינים.... ואז - הסנסור יהיה לפני.... על ה 220?... תכלס - יש דעות לפה א…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום לכולם! רציתי לדעת איפה אני יכול למצוא בישראל מקום שמוכר ערכת לד למחשב נייח שמחליפה צבעים... רכשתי מארז חדש מסוג fractal design r5 window וברצוני לתת לו לוק קצת יותר מרשים. תודה..
-
- 10 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
תאורת לד למקלדת שמתחברת ל- USB, יש המלצות (או שגם המוצר הזול ביותר יעשה את העבודה)? אגב, מדובר בנייד. תודה ☺
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף תאורה לארון בגדים גדול, עמוק וחשוך של אשתי. לא מסובך מדי, רצועת לדים של איזה 4-5מ', לארגן מקור מתח של 12וולט וקצת נגרות קלה. אני רוצה לעשות אתזה טיפה חכם, כלומר חישה של ארון פתוח - סגור יש לי 2 שאלות עיקריות: 1. אילו סוגי תאורה אתם מכירים שתהיה חזקה מספיק? חיפשתי קצת סרטונים והלדים לא נראים ככ חזקים. מכירים משהו מסוים? אשמח לשמוע אם כן. 2. אני מתלבט לגבי המפסק שאשים. אני מניח שהכי הגיוני זה מפסק מגנטי. אבל יש לי 3 דלתות, אז מה הכי יעיל? לפצל את התאורה ל-3 עם 3 מפסקים, או שישנה דרך להצליב בניהם איכשהו? יש משהו מסוים מומלץ? אני יודע שאין פה ארדואינו, מקווה שתסלחו לי
-
- 6 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה ? משהוא יודע איפה אני יכול למצוא מדריך לתאורת לדים יותר פשוטה מזאת שיש פה תודה לכולם העוזרים...!!
-
- 2 תגובות
- 898 צפיות
-