עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by blackman10,

יש לי מקדח כוס עם כוסות בגדלים 75 ו-85. והם, לפי מה שהבנתי, מתאימים רק למאווררים בגדלים 80 ו-92 מ"מ. אבל אני מעוניין לעשות חור בגודל של 120 מ"מ ו-60 מ"מ. אז תגידו לי בבקשה כמה עולות הכוסות לגדלים כאלה? שוב, כבר יש לי את המקדח, אני מעוניין בכוס עצמה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Xstyle,

טוב אז אני רוצה ליבנות את בקרת המאוררים הזות ובכול חנות דאני הולך אין שם את המוצרים איפה אני יכול להזמין הוא משהו כזה את המוצרים תירואה מה אני צריך מאורר 95 מל' לא משנה איזה אבל שיהי חזק שיוריד לפחות 3 4 מעלות+גריל בצבע כסף ועים יש רק שחור אז בלי גריל חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. Started by Ancient1,

קניתי מדבקת חלון "H2O Cooled" ב JAB . אבל היא הפוכה למה שאני צריך ! אני אמור להדביק אותה בתוך החלון מופנית כלפי חוץ , כלומר יש דבק על החלק שאמורים לראות מבחוץ. אבל מה שאני צריך זה להדביק אותה על הצד החיצוני של המארז ! . אין לי חלון. כלומר הדבק חשוף לאויר ואין דבק היכן ש"צריך" . מה עושים ? צריך להדביק (מריחת איזשהו דבק ? יש דבק דו צדדי ? ) וגם לבטל את הדבק הקיים ( למרוח משהו שיסתור את הדבק ? להדביק ניילון שקוף ? ) מישהו עם נסיון ? הצעות ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Saliman,

יש לי מאוורר סאן בים מהדגם הזה ונוצר לי סדק באחת הכנפיים במיקום הזה פחות או יותר: (זה לא המאוורר, זוהי רק תמונה להמחשה) שאלתי היא כיצד אני יכול לתקן את הסדק הזה? בגלל הסדק המאוורר לא מסתובב כי הכנף נתקעת במסגרת של המאוורר.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by DXT,

אוקי אז ככה אני מתכנן לקנות מארז שחור עם DVD שחור, רק שיש לי כבר צורב לבן והוא לא רע בכלל(24x12x48) ואין לי חשק לבזבז עוד 250 ש"ח עבור משהו שאני לא באמת צריך. אז אני רוצה לדעת איך אני יכול לצבוע את הכונן שלי, וכמה זה יעלה לי? תודה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Greave,

אהלן אהלן חברים, סוף סוף סיימתי את הפרוייקט שלי, וכמובן שהמקום הראשון שבאתי לפרסם בו את התוצאה הוא המקום בו קיבלתי את ההשראה. לא מדובר במשהו גרנדיוזי (ראה: פרוויקט ספיידי), אלה בטעימה קטנה שככל הנראה תביא ליצירה של פרוייקטים אחרים... לפני שאפרסם את התמונות רציתי להודות לאנשים שעזרו - alianyn על הטיפים המצויינים שאפשרו את קיום הפרוייקט, בנצי - על העצות בקשר לקנייה מג'אב וIDO K (שיותר הדאיג אותי בקשר למכס, אבל אף על פי כן - עזר). כמובן תודה לחברים מהשכונה Dabear וTman על התמיכה הנפשית 8) תהנו ;D הפינה שלי הסופרטאלנט בזוית סקסית... החיתוך שנעשה בגג, השירטוט נעשה ע"י חבר (שחטף על כך שלא יצא הכי סימטרי ) - והחיתוך בוצע על ידי בעזרת דרמל. הדברים הרגילים …

• 24 תגובות
    • 5.2k צפיות
  7. Started by pMor,

אני צריך לקנות דרמל דחוף!! איפה אפשר להשיג, בכמה ואיזה דגם\חברה????? תודה!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  8. לאבא שלי יש בעבודה מקדח כוס. אבל יש לו כוסות רק בגודלים של 75 ו-85 MM. אני יודע שאפשר לקנות בזול כוס 80 ממ מחנות אבל הכוסות שלאבא שלי יש הם ממש איכותיות, מהסוג שעולה 300 ש"ח, ומשמשים אנשים שעובדים בהם במקצוע שלהם. אז אם אני אעשה חור עם מקדח 75 או 85 ממ זה יתאים למאוורר 80ממ? ועוד משהו: אני הורדתי את השרטוט המוכן שיש במדריך האתר של מאוורר 80MM, והוא לא עגול!!!!!! למה הוא לא עגול? (השרטוט שלפיו אני אמור לחתוך את חור הכוונה)

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  9. Started by Peri228,

היי ! אני מחפש שירטוט מעגל לפאן באס , שיחזיק מאורר טורנדו 92 מ'מ . נתוני צריכת החשמל של הטורנדו ( וזה לא אומר לי הרבה ) הם כאלו - 12V , 12.5W , 1.0AMP . המאורר הזה , בעוצמתו המלאה יוצר 56dba של רעש מסוקים , וזה פשוט בלתי נסבל . תודה מראש !

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by The Vile,

אני הולך לצבוע את המארז בשחור ואדום עם אש, איך יצאה השבלונה?

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by Knuckles,

היי, אני חדש בפורומים שלכם (הודעה ראשונה)... יש לי בעיה שלא ממש הצלחתי למצוא לה תשובה. יש מדריך באתר כלשהוא שאני לא אפרסם כי אני מניח שאסור לפרסם פה אתרים מתחרים, שמסביר על הכנת חיבורי מולקס זוהרים, שזה בתאכלס חיבור שתקעו בו לד. הם אומרים להשתמש בנגד של 150 ohm עם לד אולטרה ברייט. עכשיו הבעיה שלי זה שלא מצאתי בחנויות לד אולטרה ברייט, המוכר לא הבין מה זה, אבל נתן לי איזה לד ונגדים איתו. קיצר, ניסינו את זה אבל החיבורים כלכך מתחממים שאי אפשר לגעת בהם. לא יודע למה. אז מה שאני בעצם מבקש ממכם זה לתת לי שם של לד (חובה מספר וולט - שיהיה מדוייק ושאם אני אבוא לחנות ואבקש אני לא אוכל לפספס - אל תתנו לי שם כללי... אני צריך בידיוק) ונגד שמתאים לו (גם פה אני צריך מדוייק). המטרה היא שהל…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אוקייי אנשיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם לאחר קניית מארז חדש.. Compucase super Midi Tower CI 6A19 אני רוצה לעשות בו חלון בצד אבל כואב הלב עם הידיים השמאליות עד מאוד שלי, לכן חשבתי וחשבתי וחשבתי(אני כמו מעבד סלרון ב-100% תפוקה אני נתקע ) בסופו של דבר החלטתי להכין חלון צד מקרטון ראיתי אנשים שעשו את זה, זה יוצא ממש אבל ממש חמוד. יש לכם מדריך להפנות אותי אליו? וכמה טיפים קטנים שיכולים לעזור לי? בבקשה ותודה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. הכותרת זה הכל תודה מראש

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  14. Started by The Vile,

שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש הייתי מעוניין לבצע בו מודינג ורציתי לבקש ממכם רעיונות לזה כמודר מתחיל (הייתי מעוניין יותר לכיוון של קירור + לשפר את המארז) תודה מראש (נ.ב. עם אני עובר על איזה חוק נא לנעול את הדיון,תודה) דרך אגב עם זה חשוב לעניין המפרט שלי הוא: Intel Pentium IV 2.8C GHz Asus P4P800 Samsung 512MB DDR 3200 W.D. 80GB S-ATA 7200 rpm Sapphire Radeon 9600XT 17 MAG 786PF והטמפ' מהמוצע הוא 28-30 מעלות במנוחה 38-43 במאמץ (משחקים וכו') דרך אגב החלטתי להיצטרף לפורום,קצת מידע עליי קוראים לי אופק,אני עוד מעת סוגר 13.5 (אני משער שהרוב פה יותר מבוגרים) את מפרט המחשב שלי ניתן לראות "במפרט המחשב" לא מזמן התחלתי להתעסק עם מודינג,שנראה לי תחום מאוד מגניב ונחמ…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. טוב, התחלתי לעשות מודינג למחשב שלי.. 8) המפרט שלי הוא: amd 2400+ Athlon GigaByte-7N400V PRO Asus Geforce Ti 4200 128mb 512mb DDR 333Mhz WD 40GB (2mb cache) WD 40GB (8mb cache) אוקיי, בהתחלה סידרתי את הקבלים של הספק כוח.. אבל זה לא יצא כל כך יפה, אחת מהסיבות היא בגלל שלא מצאתי חומרים טובים.. ראיתי מאמר נורא מעניין בו הסבירו על סידור כבלי ספק הכוח, והמליצו להשתמש בכבל שזור ולתוכו להכניס את החוטים, נראה ממש יפה.. הבעיה היא איפה אני יכול למצוא כבל שזור ריק(לא ACE ולא Home Center)? ומאיפה אני יכול לקנות (חנות פיזית, לא באינטרנט) כבל IDE מעוגל? כי עיגלתי בעצמי, וראיתי איך נראה קנוי, ואין מה להשוות, בלתי אפשרי כמעט להגיע לתוצעות כאלו בלי לפרק את הכבל(ולחבר..חחח) עכשיו, התחל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד שבוע בערך. עכשיו, אני נקלעתי לקשיים כספיים אז אני לא אוכל לקנות מארז. יש לי מארז ישן אז אני אצטרך להסתפק בו. הבעיה עם המארז הישן שהוא לא ניתן לשימוש ואין בו מקומות למאווררים חוץ ממקום אחד מאחור למאוורר 80MM. הדלת של המארז כולה עקומה ואי אפשר לסגור אותה. תמונה של המארז מהחנות (לא המארז שיש לי עכשיו): אני לא הרכבתי את המחשב הישן במארז הזה, אז בעצם אין לי את החתיכות פלסטיק שסוגרות את המקום של הסי.די.רום והפלופי. אז בעצם כרגע יש לי 3 מקומות פתוחים מקדימה במארז: המקום של הפלופי (אני לא קונה פלופי אז הוא עומד להישאר פתוח) ושני מקומות איפה ששמים את הצורב, סי די רום וכו'. אז אני אצטרך לסגור את המקומות האלה אבל אני לא יודע איך. ובנוגע לדלת …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by sub_man,

תראו מישהו כתב פה לא מזמן שיש כזה פלג אין למקלדת עם הלדים שמהבהבים לוויננאמפ וזה... עכשיו מענין אותו אם מישהו יכול להכין פה תוכנה(זה פרוייקט ענק) אולי נגייס פה פרוייקט שלם. שכאילו אתה בוחר איזה דברים אתה רוצה שיהבהבו לפי המוזיקה נגיד מקלדת,סידי(המנורה שלו הקטנה שהוא נפתח),ריסט,הדלקה אבל שלא ייגרום להם לעשות תפעולה אלא רק להדליק תלד וזה זה יהיה ממש יפה לדעתי ונגיד אם שה ממש יהיה פרוייקט אולי מישהו ימצה דרך המחשב שיטה להדליק ולכבות באותו שיטה של המקלדת נגיד את הקטודה או אורות אחרים אז תגידו לי אם זה אפשרי ואם כן אולי נתחיל לחשוב אין מכינים דבר כזה...

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

היום אני מרכיב חלון כשקניתי תפרספקס ראיתי שיש לו שמה סכין מיוחדת כדי לחתוך את זה. אפשר לחרוט עם כזה דבר? אם לא תנו לי אופציות אחרות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [שלא קשורות לדרמל]

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by Tarzis,

אוקיי אז ככה , החלפתי מעבד, לוח, כרטיס מסך, שמורת מים, כבלים, הוספתי סליבינג קצת למה שלא היה (ספק מגיע עם סליבינג) עוד דיסק קשיח של 120 במערך RAID 0 , קצת סידורים, אזיקונים ועניינים, את התוצאות, תראו לבד ... :-X הערות\הארות יתקבלו בברכה http://photos.walla.co.il/tarzis22

• 49 תגובות
    • 4.4k צפיות
  21. יש לי רעיון גדול (לפחות כך אני מדמיין אותו) לצביעה של המארז שאני עומד לקנות: TASK CASE - TK3001 Screwless USB אני חשבתי לצבוע את כל המארז מבחוץ בצבע שחור, מקדימה לצבוע קצת בלבן (אני אעשה ציורים בלבן או סימנים), ואני חשבתי מבפנים לצבוע את הכל מצהוב. וכדי שיראו את הצבע הצהוב, חשבתי לעשות חלון מפרספקס על דלת המארז. מה אתם אומרים? זה יראה יפה? עכשיו אני יודע שמבפנים המארז מייצר חום, אז רציתי לדעת אם הצבע יעמוד בחום שבתוך המארז? ולא יתחיל להינמס לי על כל החלקים בתוך המארז. הצבע שאני אקנה כנראה יהיה מהזולים שעולים 10 ש"ח. אם אתם חושבים שלא מומלץ בצבע רגיל לצבוע את המארז מבפנים אז תמליצו לי על צבע צהוב לא ייקר. עד 40 ש"ח (יותר טוב פחות).

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  22. יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אני רוצה להכין כבל עגול שאני אחבר בו את ה-CD-ROM והצורב ביחד (אני לא מתכוון לעשות אחד לכונן קשיח גי אני דואג שהוא יהפוך לאיטי יותר). עכשיו, אני יודע בדיוק איך להכין את הכבל העגול, רק מה שאני לא יודע זה כל כמה גידים אני צריך לחתוך? אני צריך לחתוך בין החוטים של הכבל, אז רציתי לדעת כל מה חוטים אני צריך לחתוך? כמה חוטים לשים ביחד? מקווה שהבנתם שוב, זה כבל IDE לצורב ולCD-ROM.

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  24. אני רוצה לצבוע את המארז שלי ולצייר עליו משהו גם. אני ראיתי את המדריך שיש פה באתר אבל ראיתי איך שהם צבעו מבלי לשייף בהתחלה את המארז אז הם ישר צבעו על הצבע הקיים וזה יצא להם די מכוער הצבע ניראה מרוח כזה לא יפה כל כך לדעתי... לשייף קודם את המארז?! עם איזה מספר נייר? אם למישהו כאן יש נסיון של צביעת מארז שהוא צבע את שלו או שעזר למישהו אחר יכול בבקשה לכתוב לי מה הוא עשה את הסדר עבודה שהוא עשה בערך... עם איזה מספר נייר שיוף הוא השתמש, ואם יש לכם מדריך גם אם הוא באנגלית אז זה טוב ד"א אני לא רוצה לקבל אפקט מראה מאוד מאוד חזק. מישהו יכול לעזור לי בבקשה... תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by NI4NI,

היי האם מישהו מכיר חנויות שניתן לקנות בהן רכיבי אלקטרוניקה בסיסיים (לדים, נגדים, פוטנציומטרים וכ"ו) באיזור רמת גן-גבעתיים ? תודה

• 6 תגובות
    • 9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים