עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by hck,

היי אני זקוק למארז גדול (יותר נכון ארוך) בגלל שיש לי קירור מים ומספר כוננים. מכיון שמארז כזה עולה הרבה כסף החלטתי לבנות אחד כזה לבד. אני מעוניין ליצור מעין שלד ובתוכו להלביש את הכוננים, ומבחוץ לו לכסות אותו בפרספקט או בעץ. עד כאן הכל ברור ובטח הרבה מאלו שבונים מארזים לבד עושים זאת כך. השאלה מאיזה חומרים אני יכול לבנות את השלדה בצורה קלה ואסטטית? כלומר אני לא מעוניין להתחיל לחתוך ולרתך וגם לא להרכיב עם ברגים גדולים שיפריעו לסגירת המכסה של המארז. למישהו יש רעיון?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין ליצור רדיאטור בעל צלעות אלומיניום וצינור נחושת שעובר בתוכם. השאלה היא האם ניתן להלחים נחושת לאלומיניום ע"י בדיל רגיל להלחמות כפי שניתן לעשות בנחושת לנחושת ? תודה (בבקשה רק תשובות מאנשים שיודעים בוודאות).

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by Mike-,

אהלן, אני רוצה לשלב סוללת Lithium Ion בפרוייקט, יש לי צורך לדעת מה מצב הטעינה שלה (State of charge) וכמובן אפשרות להטעין אותה. אני כניראה אשתמש במודול הטענה מאייביי, והסוללה כוללת מעגל הגנה ככה שאין לי חשש, השאלה שלי היא האם אני יכול להשתמש בסוללה במקביל לטעינתה בלי לגרום נזק ? או שאני צריך לתכנן מעגל שידע לנתק את הסוללה ולחבר את מקור המתח בזמן חיבור טעינה ? בנוסף, למישהו יש ניסיון בזיהוי מצב הטעינה של סוללה ? כמה מדוייקת תהיה מדידת מתח פשוטה עם טבלת Look up להמרה (ברור שהמתח לא ליניארי למצב הטעינה) ?

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  4. שלום חברים אני סטודנט למדמ"ח, עד כה למדנו CPP ו C#, נתעסק בסמסטר הבא עם אנדרוינד ו JAVA וגם פייתון אני מחפש להרחיב קצת אופקים, לא בשביל עבודה(כבר יש לי) אלא לידע כללי, וכתחביב. אני מעוניין ללמוד באופן עצמאי/דרך קורסים און ליין באינטרנט(עדיפות לחינמים כגון קורסה ושאר האתרים הנ"ל) נושאים של חיבור שפות התיכנות לעולם האמיתי. לא כתוכנה שתרוץ רק על מחשב וכו', אלא תיכנות של רובוט/משחק לילד שיזוז, וכו' וכו' כמובן שיש כאן הרבה חומר שצריך להשלים ואשמח לקבל כיוונים מה וכיצד ללמוד. כרגע זה רק כיוון כללי ואשמח לשמוע על כיוונים אפשריים ויעדים הגיונים, האם Arduino יעזור לי בנושא?

5. הבנתי ש WD40 הוא גרוע למשימה הזאת. הוא גם מסיר שמן או גריז קודם אם היה, וגם מתאדה אחרי כמה זמן. ועד שהוא מתאדה הוא גם יכול לצבור אבק ולכלוך. אני מחפש חומר מומלץ לשימון והגנה על גלגלי שיניים מפלסטיק של מדפסת. אני תמיד מרגיש שיש משהו שמנוני על הגלגלים האלה.

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  6. אני צריך לשמן מאוורר במחשב שלי, אבל מה שיש לי כרגע זה שמן שהגיע עם מכונת תספורת. השמן הזה מספיק טוב או שעדיף לקנות איזה שמן ייעודי אחר?

• 11 תגובות
    • 4.8k צפיות
  7. Started by AmitDanan,

אני רוצה שמן מיוחד למאווררים שבמארז אני יודע שיש סוגים מיוחדים לדברים מהסוג הזה, תודה

• 16 תגובות
    • 4.9k צפיות
  8. Started by esaly,

שלום! רכשתי סוללה לשואב אבק רובוטי רומבה והגיעו לי במקרה זוג סוללות. רציתי לשאול איך הכי מומלץ לשמר את הסוללה הנוספת לשימוש עתידי בעוד כשנה וחצי. תודה לעזורים מראש.

9. איך אפשר לחבר 2 קטודות של מחשב לשקע חשמל בלי שימוש במחשב? מהי החברה הכי טובה לקטודה בצבע אדום true color ? אגב לתוהים, זהו חלק מהליך עיצוב החדר החדש שלי.

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by GRiM,

1. האם זה אפשרי להשתמש ב-3 ספקי כוח במקביל? 2. אם כן, כיצד אפשר לעשות זאת? הספקים הינם ספקי כוח ג'נריים 300W.

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  11. Started by STi,

האם אפשר להשתמש במסך שלו למוד למארז,להציג טמפ' וכל זה

• 5 תגובות
    • 881 צפיות
  12. שלום, יש לי מכשיר Palm V ישן ורציתי לדעת האם אפשר להפוך אותו באמצעות פתרון חומרה או תוכנה, למשדר/קולט איפרא אדום למחשב? תודה, ברק

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  13. Started by aivengo,

http://uzidesign.com/index1.htm זה של שטרודל מהפורום.

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  14. Started by ARI_ARI,

יש לי שני FND500 (Seven-segment display) שזה רכיב שמציג את הספרות בין 0 ל9 http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-segment_display חשבתי שזה יכול להיות נחמד לנצל אותם... יש איזה שהיא אפשרות לחבר אותם למחשב (נגיד דרך הLPT) ושהם יראו את הטמפ' של המעבד? אם לא אז אני אשמח לקבל הצעות מה עוד אפשר לעשות איתם.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Vessilate,

היי יש לי כבל SATA אדום. אני רוצה לשים עליו סליבינג כחול או שחור (נראה כבר) אני לא רוצה שיראו את צבע הבסיס. השאלה שלי היא, האם אני יכול לשים עליו איזולירבנד בצבע שאני רוצה, ואז לשים את הסליבינג על האיזולירבנד? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  16. Started by f_b_i,

האם מישהו יודע\מכיר מדריך איך להמיר אקדח של מגאסון שיעבוד עם המחשב? אני יודע שיש לגויסטיקים של PS אז אולי גם לזה יש פתרון. אם למישהו יש מדריך אפילו לגויסטיק של מגאסון זה גם טוב. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  17. אני מקבל הארדקנו 5 השבוע, ויש לו מאוורר 40 ממ שלא עושה כלום באמת שמחובר למפסק 3 מצבים (L M H) השאלה היא אם יש דרך (ואם מישהו ניסה) לחבר את המפסק הזה למאוורר מארז שלי ולחבר את ה40 ממ דראק הזה למתח קבוע? וכמה מתח המפסק נותן בכל מצב, מישהו יודע?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, יש לי על המעבד SLK-948u וכשקניתי אותו קניתי גם משום מה Vantec ThermoFlow . זו הוכיחה את עצמה כבחירה לא מתאימה לאוברקלוקינג מכיוון שהחיישן נמצא על המאורר ולא מתחמם מספיק, ולכן גם המאורר לא הסתובב מספיק מהר. השבוע החלטתי שנמאס לי אז תלשתי את החיישן (כזה כחול קטן) והלחמתי ישירות את שאריות הרגליים שלו ועכשיו הוא מסתובב מהר ומקרר יופי . בנוסף, יש לי פה כמה picים שאני בקרוב אלמד להשתמש בהם ולתכנת אותם. האם אתם חושבים שאפשר לעשות שימוש ברכיב כזה עם כניסת A/D של ה pic כדי לבנות חיישן טמפ' ? או שאולי הוא לא יכול להיות מספיק מדויק? תודה מראש לכל מי שיגיב, אם צריך אני אצלם את החיישן למרות שנראה לי שזה מיותר כי זה בסה"כ גוש כחול קטן...

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  19. שלום, רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנוגע לשימוש בטיימרים במיקרו בקר 80C31 ( הוא עובד כמעט כמו כל בקר ממשפחת 8051). מה אני רוצה שזה ייעשה: ככה, אני מכניס לרגל במיקרו בקר (פורט 1.5) מוצא של גלאי IR, כשיש פעולה בגלאי הוא מוציא ירידת שעון למשך זמן מסויים. הבעיה היא שאני לא מצליח למדוד את הזמן הזה בעזרת המיקרו בקר, פחות או יותר עשיתי שימוש ב- TMOD=1 (16 bit) s והבנתי שצריך לעבוד עם TL0 ו TH0. יותר מזה לא הצלחתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לתת דוגמא. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום חברים ברשותי לוח סולארי 20w רציתי להשמיש אותו לטיולי שטח דברים שחשבתי לעשות איתו ואשמח לעזרתכם 1. טעינת סלולארים. האם אני יכול לחבר לו ישירות מטען של רכב נניח? אם קיימת אופציה לכמה טלפונים במקביל זה יהיה מעולה! 2. לחבר לו ממיר מתח ל 220 ולהפעיל איתו דברים חשמליים האם זה אפשרי במתח הזה או שאזדקק לעוד לוח? תודה חברים.

21. Started by Electrobunny,

OK אז זה העסק חברה ......אם תבדקו אם אמפרמטר מאורר שלוא מחובר לכלום ומסתובב בכוח האצבע תסימו לב שהvolt מגיע בערך ל 0.20 בקושי VOLT. עכשיו זה לא מספיק רגיש לשום ממסר שאני מכיר .....ווהרעיון הוא שאני רוצה לבנות מתג מסיבובי המאורר...אז אני חושב שצריך לבנות איזשהו מגביר זרם...... עכשיו לבעייה......אין לי מושג באלקטרוניקה!!!! איך עושים משהו כזה עזרה תתקבל בברכה!

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  22. שלום, משעמם לי ובא לי להיות CHEAP במיוחד. מה הייתם ממליצים לי לעשות עם מאוורר 80מ"מ ישן ומרעיש למדי שיש בו לדים כחולים, כדי להשתמש בו רק לתאורה (כמובן שהמאוורר לא יסתובב)? להוציא את הלדים/הלהבים של המאוורר או משהו בסגנון? שלפו רעיונות ;D

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. האם ישנו רכיב או דבר אותו אני יכול לרכוש ולהשתמש במחשב כ"שלט חכם" שהוא יוכל לשלוט במזגן בטלוויזיה וכ'ו ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by roilevi,

קניתי מברגה עם מטען לבטריות בארה"ב. על המטען רשום : INPUT : 120 VAC ~60Hz 0.58A OUTPUT: 7.2-14.4V DC 1.9A 1.9A האם אני יכול לחבר את המטען ישירות לרשת החשמל בארץ ??? האם המטען עלול להתקלקל אולי הסוללה??? אם לא , האם יש מתאם שמעביר מ 220 ל 120 ???? משהו זול ??

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by starline,

שלום אני מנסה להעשיר את הידע שלי באלקטרוניקה ויש לי מטריצה בבית שהבנתי שאפשר לבנות איתה מעגלים חשמליים לניסוי וטעיה.. רציתי להבין איך בדיוק אני משתמש בה, מה אומרת כל שורה, לאן המתח נכנס, איפה יש מגע בין חיבורים וכו' על המטריצה שלי יש שורות של x ו y ורשום עליהם + - (יש לי שתי שורות כאלו אחת צד ימין ואחת צד שמאל) ובמרכז יש לי עוד 10 שורות שמתחלקות ל -2 a b c d e f g h i j ומספרים בין כל 5 ריבועים מ-5 עד -60 אשמח להסבר כי לא מצאתי באתר או בגוגל שום הסבר לשימוש במטריצה.. תודה מראש לעונים

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים