אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מפצל USB לגרסה 1.1 כזה: יש דרך לגרום לו לעבוד כמו מפצל USB 2.0? או שבכלל עדיף לקנות מפצל חדש?
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מקלדת רגילה לחלוטין אני רוצה לשים בפנים לדים כדי שהמקשים יהיו מוארים בלילה (די מעצבן לא לראות מה אתה כותב בלילה) עכשיו בגלל שהמקשים הם "רגילים" הם כמובן לבנים ולא שקופים אז האור לא יעבור דרכם (כמו בסלולר) אלא פשוט יאיר את המרווחים בין המקשים יש למישהו רעיון איך לעשות? תודה לעוזרים
-
- 45 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
יש לי שאלה מזה משנה אם משאבה חזקה או חלשה? אם המשאבה חלשה אז המים שזורמים מהר יעברו דרך הבלוק מים ולא יספיקו לקבל את החום מהבלוק ולהעביר אותו הלאה אז המים יוצאים קצת חמים, מגיעים אל הרדיאטור ושם הם גם עוברים מהר ולא מספיקים להעביר את כל החום אל הרדיאטור. במשאבה חלשה נגיד המים שהם יותר איטיים נכנסים לבלוק ויכולים לקבל יותר חום כי הם יותר זמן בתוך הבלוק ואז המים החמים יותר עוברים לרדיאטור ושם הם גם מקוררים יותר כי הם נמצאים יותר זמן בתוך הרדיאטור ויכולים להעביר יותר חום לצלעות הקירור ולאויר. כך שבסופו של דבר משאבה של 80 ליט לשעה יש לה בדיוק אותם ביצועים כמו של 150 ליטר לשעה. לא?! תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי דעתי זה מתקזז בדיוק באותה מידה כך שמהירות זרימת המים לא משנה בגרו…
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצאתי את המתאם הזה בחיפוש באיביי, אבל ממה שראיתי בפירוט הוא לא עובד על כל המוצרים שיש להם חיבור HDMI. http://cgi.ebay.com/Gold-HDTV-HDMI-VGA-HD15-3-RCA-Adapter-Cable-5ft-1-5M-/170577240659?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b7322253 איך אני יודע אם הכבל יעבוד עם המחשב הנייד שלי? (HP Pavilion DV5)
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי מגבר וינטאג שבמעגל הקדם מגבר שלו 2 קבלים נזלו , ואני רוצה להחליף אותם . הקבל הוא 330Uf 63V ובחנות יש 330UF 50V האם זה יהיה בסדר או שיעשה בעיות ? תודה לעונים
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי לדים בLSDIODS.... הזמנתי לדים של 3.3 V על פי החישובים שעשיתי (שתואמים גם למחשבון של BIT-TECH...) אני צריך נגדים של 85OHM וונרגילה אמר לי שזה לא מדוייק...ואני צריך 70~ מישהו מוכן לעזור?(זה די דחוף....) איתן
-
- 9 תגובות
- 946 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון במארז בצורה מסויימת ויש לי בעייה שאין לי דרמל ~עם דרמל זה היה הרבהההה יותר קל~ יש לי מסור ברזל ומסור ג'קסון. בצורה של החלון שאני רוצה לעשות יש קצת מקומות עגולים. איך אני יכול לעשות את זה??? יש לכם רעיונות או טיפים?... אני חשבתי לנסר קרוב לקו העגול ואז לשייף לקבלת הקטע העגול... איך עוד אני יכול לעשות את זה??? ועם איזה נייר שיוף או עם מה להשתמש כדי שייף? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אני צריך בשביל לבנות סאב? יענו חלקים, מגברים, מעבירי נמוכים, סלילים וכו'... אני צריך הוראות איך מגדירים הגדרות לסאב והאם מספרי הרכיבים משנים את ההגדרות של הסאב.. קיצר, מה הרכיבים, איך עושים הגדרות, והוראות, עם יש.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
יש לי סוללה(של ה psp slim), שרשום עליה 1200 mAh. הבנתי שהמונח mAh אומר מיליאמפר שעה. מזה אומר בדיוק? זה אותו דבר כמו mA בלי האות h? אשמח להסבר. תודה
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות איזה מוד HTPC קטן ויש לי מארז ממש קומפקטי, הלוח אם שאני מעוניין לקחת לשימוש הוא ה780G ורציתי לדעת על איזה ספק כוח אתם ממליצים שיענה ל3 הקרטריונים הבאים: 1) שיהיה קטן (כמה יותר קטן , יותר קטן מספק סטנדרטי, לא צריך להסחף...) 2) שיחזיק את הלוח 3) שלא יהיה יקר תודה לכל העונים gov_x3
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
במדריך הזה: http://www.bit-tech.net/article/62 הוא צבע את המאוורר השני בספרי פלורסנטי כחול? כמה צריך לעלות ספרי פלורסנטי? קניתי 2 ב37 וכשהגעתי הביתה ראיתי שעל כל אחד מהם כתוב 37 שקל
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! אני רוצה לצפות את קצה הכבלים לרמקולים-מגבר בבדיל. איך להביא לכך שיהיה ציפוי טוב ואיכותי? (שימוש בבדיל מסויים? טכניקת עבודה?). אינני מעוניין לחבר שום דבר...רק לצפות. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 4k צפיות
-
-
-
לפני שנה קניתי פאנל ששולט על המאווררים...עברה שנה (לא הספקתי לחבר אותו) ועכשיו אין לי את הכבלים שלו שאמורים להתחבר למאווררים. איזה פאנלים עליי לקנות? כמה הם עולים? :s05: איך מחברים בכלל את הפאנל למאווררים??? מאחורה יש לי כניסה לחשמל ועוד 4 יציאות לבנות שעל כל יציאה יש 3 פסי-מתכת... תודה רבה לכולם מראש
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אני רוצה להכין ראו-באס לארבע מאוררים, שני מאוררים ג'נרים של 120 בהספקשאלו הנתונים שלהם 0.18A ו 2.16W, ושני מאוררים 80 ג'נרים 0.14. ולפי החישוב שלי כל שני המאוררים של ה120 מ"מ צריכים פוטנציומטר של 66 KOhm ושני המאוררים השניים צריכים של 85 KOhm. אני צודק? והאם זה יכול לגרום נזק למאוררים ולספק בארבעתם בפוטנציומטר של 100 או 50 Kohm? כי אני כבר מבולבל, ראיתי במדריך של Bit-Teck שצריך לראו באס 50, ובטרד של ווטוס מלפני שבועיים שצריך 100, אז איזה פוטנציומטר מומלץ?
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום,יש לי מאוורר פשוט שאני רוצה לחבר אליו פונטציומטר. מה שכתוב על המאוורר זה: DC FAN D80SM-12A ----- DC 12V 0.14A 2 1 5 --- תודה לכל מי שיעזור לי! אסף.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סתם שאלות לידע כללי לא משהו רציני אם נגיד יש לי 2 פיוזים של חצי אמפר אם אני יחבר אותם בטור הזרם המקס' ישאר חצי אמפר נכון ? (אני חושב שכן רק רוצה להיות בטוח) ואם אני יחבר אותם במקביל אני יוכל לקבל אמפר 1 ? ? ? :s05: תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז P183 עם פילטרי אבק.. אבל אוויר נכנס דרך חריצי ההרחבה (מחוררים).. האם ישנה דרך מסודרת לחסום חריצים אלה? ערכה מסודרת? פילטר מזגנים? רשת של חלון? מה אתם מציעים? והאם זה המקום לשאול גם על הפיכת כיווני מאווררים או הוספת אחרים על מינת לקבל צירקולצייה טובה וללא אבק? תודה לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תראו מישהו כתב פה לא מזמן שיש כזה פלג אין למקלדת עם הלדים שמהבהבים לוויננאמפ וזה... עכשיו מענין אותו אם מישהו יכול להכין פה תוכנה(זה פרוייקט ענק) אולי נגייס פה פרוייקט שלם. שכאילו אתה בוחר איזה דברים אתה רוצה שיהבהבו לפי המוזיקה נגיד מקלדת,סידי(המנורה שלו הקטנה שהוא נפתח),ריסט,הדלקה אבל שלא ייגרום להם לעשות תפעולה אלא רק להדליק תלד וזה זה יהיה ממש יפה לדעתי ונגיד אם שה ממש יהיה פרוייקט אולי מישהו ימצה דרך המחשב שיטה להדליק ולכבות באותו שיטה של המקלדת נגיד את הקטודה או אורות אחרים אז תגידו לי אם זה אפשרי ואם כן אולי נתחיל לחשוב אין מכינים דבר כזה...
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נשרף לי פיוז של מערכת יש עליו צבעים למישהו יש אתר שיגיד לפי הצבעים איזה פיוז זה? זה הולך ככה: כחול אדום שחור אדום מישהו יודע מה זה אומר?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם אפשרי לחבר בדרך כלשהי צלחת לווין למחשב ולקלוט אותות כמו רדיו, טלוזיה, שיחות טלפון / פלאפון, מכשירי קשר וכד' ? טלוזיה ורדיו אני מאמין שכן השאלה היא האם אפשר גם לקלוט עוד דברים כמו שיחות טלפון או מסרים מהחלל החיצון
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי קבל שוכב שלא רשום עליו פלוס ומינוס רק צד אחד צבע בשחור וצד שני לא צבוע הצד השחור הוא המינוס ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי קטודה ומשום מה היא באה עם ספיקר, למה הוא משמש???? ועוד משהו: עשיתי חורים בלוח הקידמי של המארז (בשיטה פרימיטיבית ביותר) כדי לשים שם מאוורר ואז נזכרתי שאין לי איך לחתוך חלון עגול, כי אין לי דרמל ואין לי מקדח כוס איך בכל זאת אפשר לחתוך חלון ? ? ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-