עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by assafz,

שלום אני מנסה לבנות מחשב מדיה סנטר ויש לי ספק של 120W אליו אני רוצה לחבר דיסק קשיח וכונן קורא DVD. המחשב עצמו הוא פנטיום 3 עם 512 MB זיכרון. בנוסף יש לי שם כרטיס מסך וכרטיס קול. אולי אני אוסיף אח"כ קצת לדים ומסך LCD. השאלה שלי היא האם הספק שיש לי יתאים, או שעדיף לשים ספק של 300W? אני רוצה לשים את הקטן יותר כי אני רוצה להרוויח פחות רעש מהמאוורר של הספק.

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  2. Started by davis5,

אני רוצה לבנות מעגל לשליטת מהירות מאווררים וראיתי את המדריכים שיש השאלה איך עושים פאןבאס בעזרת טרנזיסטורים או מגברי שרת ומה הרכיבים הדרושים תודה

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  3. אני רוצה לבנות פאנבאס ויש לי ספק שבניתי לו מארז מיני במיוחד בשבילו אני מתכנן לעשות משהו מאוד יפה תראו כשאני יסיים עכשיו השאלה שלי היא כזו עד כמה הספק W ניתן להעביר בכל ערוץ היות ואני השתמש בספק ניפרד נותן לי את האופציה לנצל אותו עד תום ורציתי לשאול אם מישהו יכול לתת לי רעיונות למעגלים יש לי משהו כבר רק שהוא ניראה לי קצת מסובך וארוך מידי בניתי אותו על בסיס הפאנבאס שיש באתר תודה מראש מאיר

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by eranvana,

[glow=red,2,300]היי..[/glow] אני רוצה לקנות פאנל קדמי למחשה מסוג Sunbeam זה התמונה שלו זה הקישור לאתר pc cool שממנו אני רוצה לקנות... http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa [glow=red,2,300]השאלה שלי היא:[/glow] בפאנל יש חיבור מולקס אחד או 4 או 8 אני לא יודע יש לי במחשב 12 מאווררים מי שיודע או מי שיש לו את זה בבקשה תעזרו לי.... [glow=red,2,300]ערן[/glow]

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  5. Started by Moty_p,

נשרף לי פיוז של 12 אמפר ואין לי פיוז כזה להחלפה מה שכן יש לי 6 פיוזים של 2 אמפר חשבתי לחבר את הפיוזים בטור כדי לקבל בסופו של דבר פיוז של 120V 12Am אפשרי? האם והדבר אפשרי אז החיבור של הפיוזים אכן צריך להיות בטור כמו שאני חושב או שאני טועה וזה צריך להיות מחובר במקביל תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכולם. אני מצרף תמונה של הפינאווט של הספק כח שלי (asus thor 1200w) אני מדבר ספציפית על החלק של הGPU/PCIE עם 8 פינים (פינה שמאלית למטה) בצד של הספק יש 5 גראונד (שתופסים 4 פינים - יש חוט אחד כפול) + 4 של 12וולט בצד של הGPU יש 5 גראונד (שתופסים 5 פינים) + 3 של 12וולט (ללא חוטים כפולים) לאן בGPU אמור ללכת החוט הנוסף של ה12וולט שיוצא מהצד של הספק? אני מפספס פה משהו? יש פה טעות? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by HumanFly,

שלום אני מעוניין לצבוע את המארז וליצור אפקט של אש. כמובן כבר תכננתי את השבלונות והכל, והשאלה שלי האם צבע ספריי יעשה את העבודה ? או שאחרי שבוע שאני ינקה עם מטלית את המארז הצבע ירד ? ובכלל משהו מכיר איזה סוג צבע שיהיה מושלם לצביעה של המארז ? או מדריך לצביעה עם אפקט "אש" אשמח לתגובות

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by skullfacer,

האם מתיי שאני יצבע עם ספריי תמאורר זה יוכל לגרום להורדת RPM? האם זה יאט או יפגע במאורר תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 909 צפיות
  9. אהלן קודם כל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה אבל אם תחשבו על משהו תיגדו לי בבקשה עכשיו...... נכון חברת החשמל מחשבת כמה חשמל אנחנו צורכים ולפי זה גובה כסף לפי כמה קילו וואט לשעה אנחנו לוקחים? יופי...... וואט זה אמפר כפול וולט נכון כל השקעים בבית וגם המשולשים מחוברים במקביל....... כלומר כל הבית מקבל 220 וולט וכל השקעים מחוברים למקור במקביל לכן כל שקע מקבל 220 וולט... עכשיו כמו שכולנו (רובנו לפחות) יודעים...... אם כמה דברים מחוברים במקביל המתח שלהם שווה אבל הזרם לא.......... וככה חברת החשמל יודעת כמה חשמל לוקחים..... לפי מה אמפר אנחנו צורכים..... אבל אם נגיד אני אחבר לשקע אחד (של 220 וולט מן הסתם).... שני מכשירים שכל אחד דורש 15 וולט...... בטור אז הם יקחו אותו זרם כי כמו שכולנו י…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by omri2423,

האם שני קבלים(או יותר) שמחוברים בצורה טורית,לדוגמא שני קבלים של 50uf שווים לקבל אחד של 100uf? עומרי

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  11. שלום לכולם.. הצחתי להשיג לפני מספר ימים את המסך הבא, הוא מסך צבעוני ששימש כצג של מצלמת אבטחה וידוע לי שהוא תקין לחלוטיו!! עכשיו ככה, אין לי מושג אין לחבר אותו, יש לו קונקטור מוזר שנראה כמו החיבור של S-VIDEO עם 6 חיבורים. אני יודע שהמסך עובד על 12V ושאין לו סאונד... לפי מה שהצלחתי להבין עד עכשיו הקונקטור הזה הוא די שכיח במסכים מסוג זה. משהו יכול לעזור לי לפענך את החיבורים או להגיד לי מאיפה אני יכול להשיג את החוט שמתחבר לקונקטור. זה אמור להיות מין חוט שמתפצל לחשמל, לוידאו וכו... תודה ניר [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 902 צפיות
  12. Started by Drek Boy,

שלום... אני קונה מערכת מחשב חדשה בקרוב ואני עדיין לא סגור על רכיבי המערכת אבל התקציב שלה יהיה בסביבות 5.5 K עם ציוד הקפי חשבתי להכין אותה גם לOC אם זה יצא משתלם מבחינה כספית ולא לעשות את הOC כתחביב אלה באמת לשפר את המערכת במחיר נמוך ממה שהיה עולה לשפר אותה ברכיבים טובים יותר. לפני כמה שנים כשקניתי תמחשב הנוכחי חשבתי גם לעשות לו קירור מים וקניתי רדיאטור יחסית גדול של אוטו והכנתי לו קופסא יפה עם 8 מאווררים (בהגזמה, כי השגתי אותם בזול מאוד אז) של 80 מ"מ 4 בכל צד ויש מקום לעוד בעקרון חחח. קניתי גם משאבת מים של אקווריום אבל היא דיי מעפנה לא חושב שהיא שימושית. חשבתי להתשמש ברדיאטור הזה אם זה כדאי ולקנות בלוקים למעבד, כרטיס מסך, משאבה נוזל וצינורות. מה העלות של כל הדברים האלה בע…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. חשבתי על זה כבר מלא זמן ואני רוצה לעשות כמו פה: http://www.metacafe.com/watch/778215/usb_air_conditioning/ רק שזה בנוי בצורה שזה יישב על הגג של המארז בצורה יפה אבל בדיוק על אותו עקרון. עכשיו כמה שאלות: א. האם האויר שיוצא קר אחרי שהוא עבר דרך הקרח מכיל הרבה מים שיכול להדבק לרכיבים ולעשות קצר? 2. ואם אני ישים פילטר של מזגן זה יעזור לסנן את המים?

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by chen1234,

שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by ranran,

שמעתי שכמה אמרו שהיא מסוגלת להתפוצץ זה נכון? למה אני רוצה לקנות מכאן זה ממש ממש זול http://goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12320&catid=199 רשום גם 30 אלף שעות שזה יוצא יותר מ3 שנים אז אם הוא יתפוצץ זה רק אחריהם או בכל מצב שהוא?

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  16. Started by CyberBot,

אני צריך את הPINOUT של המחבר הבא: http://img.auctiva.com/imgdata/9/8/6/0/1/1/webimg/602852770_o.jpg שמאל/ימין

• 8 תגובות
    • 770 צפיות
  17. Started by sollito,

מישהו יודע איפה אני יכול לקנות רשת כזאת? או משהו בסגנון עדיפות לאיזור ירושלים

• 5 תגובות
    • 898 צפיות
  18. שלום יש לי מאורר לדים עם חיבור של 3 פינים אבל לצערי שלושת החוטים הם באותו צבע, צבע לבן! עכשיו איך אני יודע איזה חוט הוא ה"צהוב" ה"אדום" וה"שחור"? הנה תמונה: סליחה על הפוקוס

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by dani,

אני רוצה לקנות את DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan ולשלוט בחורף במהירות כדי שלא יהיה המון רעש... ראיתי בPandas את ה ZALMAN FAN MATE 2 איך הוא...? ודרך אגב יש לי בינתיים את ה Vantec Tornado ויש לו זרימת אוויר של 84 CFM אבל אין לי אפשרות לשלוט בו בגלל שיש רק חוט צהוב (למדוד את המהירות לא?) אז אני לא יכול לשלוט עליו... והבעיה שהדלטא הוא 92 מילימטר וההיטסינק הוא 80 מ"מ... יש המלצות למאוורר 80 מ"מ (אני הולך לשים אותו על המעבד כמובן) עם זרימת אוויר בערך ב 80 + -?

• 6 תגובות
    • 893 צפיות
  20. Started by bzemer,

שלום, רציתי לדעת, אולי מישהו במקרה יודע אם ניתן לשלוט על נורת הלד של ה-HDD לצרכים שלי. אני אסביר: המחשב שלי משמש להקלטה מהטלוויזיה. אני רוצה למצוא דרך להשתמש באחד הלדים של הקייס כדי להראות מתי התוכנה מקליטה ומתי לא. (חשבתי להשתמש בלד של ה-HDD). אז השאלה היא האם יש תוכנה שיודעת לשלוט בלדים של המארז או מה בעצם הדרך לשלוט מהמחשב על הלד כרצוני. האם אני יכול למשל באמצעות שפת תכנות לבנות תוכנה בעצמי שתשלוט בלד וכו'? תודה.

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Blabber,

אם יש לי קירור למעבד(Tuniq Tower) שעל המאוורר שלו יש שליטה בעזרת פוטנציומטר משלו. ואני רוצה לקנות כזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=27664 האם אני אוכל לבצע איזה מוד קטנטן ולהחליף ביניהם את החוטים, ככה שהמאוורר החדש יקבל את השליטה והמאוורר הישן פשוט יהפוך לאחד רגיל? או שכבר עדיף להזמין איזה ראובאס זול מEBAY?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by nevo122,

שלום! אני בונה ספק כוח שבשבילו דרוש שנאי של 240V-24V (הספק הוא: http://makeprojects.com/Project/0-24-Volt-2-Amp-Bench-Top-Power-Supply/1428/1#.UDDeQanN8qh) בקיצור, השגתי את השנאי ויש בו גם קבל של 2200uf והשנאי עצמו הוא שנאי של 230V-24V.. מה שכן, כתוב 230V AC - 24V DC וזה הגיוני רק עם קבל אחד? ואם כן, אם באמת יוצא לי 24V ישר, אז אני יכול לוותר על שני הקבלים והגשר דיודות במעגל? או רק על שני הקבלים? תודה רבה לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by Tomersoni,

אוקי אז התעוררה שאלה שהיא לא מהשאלות השגרתיות שלי אבל פתאום קפץ לי הרעיון לראש: המארז שאקנה (NZXT APOLLO) הולך להיות לי בחדר שינה, ראיתי בתמונות ובביקורות שהוא כולל תאורות לדים מקדימה וגם מבפנים, דרך החלון יוצא האור, השאלה שלי היא האם יש דרך לישון כשהמחשב דולק בלי תאורות הלדים? האם הלדים מוכרחים לפעול? והאם באמת יש לדים פועלים באופן רגיל במארז הזה? אני מפחד שהלדים יאירו לי את כל החדר בצבע כחול כשאנסה לישון.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ElemenTal,

ניסיתי להכין תרשים שמתאר בקר מאווררים - 5 מאוורים, העיגול זה יענו מאוורר, המתח זה 12V. האם זה נכון ? אמרו לי שאת הלד ומהאוורר צריך לחבר במקביל לנגד, יענו חיבור במקביל בתוך חיבור במקביל... אז עשיתי נכון ?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by The Modder,

אני רוצה לבנות כזה דבר. http://www.siz.co.il/up/kv2mlg2ifm2n.jpg אבל שיהיו בו 6 נורות. מה אמורים להיות הנגדים? איך אני קובע את זה? אתם יכולים להסביר לי?

• 1 תגובה
    • 593 צפיות

דיונים חדשים בפורומים