עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by zZOROo,

יש לי משטח פרספקס ושבלונה של ציור ואני רוצה לחרוט את הציור על הפרספקס ולהאיר את זה עם לדים איך אני חורט עם דרמל או עם סקין יפני :s05: :s05: תוזה רבה למי שעוזר

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  2. Started by Moty_p,

חבר אמר לי ששקע חשמל מקרין 10 הרץ ואם אני מחבר עליו מפצל של 6 אז הוא מקרין 60 הרץ האם זה נכון? במידה וכן האם זה מסוכן לישון לדי זה כאשר זה נמצא בדיוק מעל הראש? וכמה כדי לשמור מזה מרחק כדי לא להפגע מקרינה כזאת או אחרת? תודה לעונים. עדכון, שלחתי בטעות בפורום הלא נכון, מצטער אבקש להעביר לאלקטרוניקה..

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by musari,

לגבי יצור מעבדים למה הם מיוצרים ב WAFER מזה נותן ואיך מחלקים את כל זה מה חותכים? ולמה זה נוצר בעיגול הרי הם מפסידים חלקים ממנו מאשר מרובע . ואיך חורטים על זה? למישהו יש תמונה של יצור אחד כזה או תמונה ממיקרוסקופ מה יש בזה האם זה ניקרא "פיסת סיליקון"? תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by barkley,

קראתי את המדריך איך להפוך כבל IDE למעוגל , במחשב שלי יש לי צורב סקזי האם גם לכבל סקזי ניתן לעשות אותו דבר בדיוק ולהשתמש במדריך אחד לאחד ?

5. Started by MightYaad,

חשבתי לנסות לבנות כפתורי מגע... לאחר מעט חיפושים ראיתי שאחת האפשרויות היא ע"י כך שהנגיעה עם האצבע סוגרת את המעגל מכיוון שהגוף הוא מוליך.... השאלה היא איך עושים את זה...כי אם אני ינסה לסגור מעגל של סוללה של 1.5V שום דבר לא יקרה (אני חושב) ואשמח לשמוע עוד אפשרויות לבניית כפתור מגע.

• 32 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. שלום לכולם אני מתכנן מודינג מקיף למארז שרכשתי שלשום ;D אז ככה, השאלה הראשונה היא איזה מתח מוזרם ללדים של המארז, זה של הHD וזה של הPOWER. מפני שאני רוצה להחליף אותם בUB. ועוד שאלה, אני הולך לעשות כפתור מפרספקס בעזרת חיתוך גליל של פרספקס בקוטר 20MM לאורך של כ 40MM. רציתי לחבר את נורות הבקרה ישירות לתוך הכפתור מהפרספקס, אבל אין לי מושג איך אני הולך לעשות את זה, הרעיון היחיד שהיה לי הוא לקדוח בצד הפרספקס נגיד חור בקוטר 10MM ואז להכניס את הלד ולסגור אותו בעזרת חתיכת פרספקס, אבל זה נראה לי יהיה בעייתי. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  7. Started by Lol10k,

4 לדים UB בטור + נגד 100-150 אום לחיבור 12V במולקס זה טוב? ותגידו,מזה 100-150? זה סוג של נגד או שיש אחד 100 ואחד 150? ואיזה לקחת? אה ואיפה אפשר לקנות? כמה זה עולה? תודה

• 9 תגובות
    • 845 צפיות
  8. Started by Little_AKA_Or,

שלום.. קניתי מארז HEC פשוט ואני רוצה לעשות בו מודינג.. אם אני אעשה חלון ואשים במארז 6-8 לדים UV ובמארז אני אשים סליבינג UV, מאווררי UV ועוד מוצרים שמגיבים לקרינת UV, יראו את האפקט? כלומר המוצרים יגיבו לקרינה מהלדים? אם כן אשמח לדעת מה הכתובת של האתר (אתר מחו"ל) שבו ניתן לקנות לדים מכל הסוגים (האתר שעושה משלוחים לארץ ^^) תודה מראש..

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  9. Started by Gintoki,

בימים האחרונים עבדתי על חלון במחשב וסוף סוף סיימתי. זה נראה נחמד וזה, אבל בלי תאורה זה לא שווה. עכשיו, אני יודע קצת אלקטרוניקה אבל לא התעסקתי בזה מזמן, אז אני קצת חלוד, במידה ואני מחבר 12 וולט אל הלדים (כולם במקביל, כמובן) עם נגד של 400 אוהם לכל אחד, זה יספיק ללדים? זה אומר 30 מילי אמפר לכל לד - זה זרם מתאים ללד? ועוד משהו, לגבי חיבור המולקס, בדקתי אותו וראיתי שאין ממש בתוך המחבר משהו שיתפוס חוט שאני אכניס פנימה - איך בדיוק אני מכניס לשם חוט שלא ייצא בכל תנועה קטנה? תודה.

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  10. Started by ja_man,

שלום רב, אני עובד על פרוייקט פשוט שבו אני משתמש במעגל שאני מרכיב לבקרת טמפרטורה. המעגל מודד טמפ', המידע שהחיישן (LM35) מוציא עובר הגברה דרך LM324 ומשם לממיר ADC0804 ומשם לתוך ערכת פיתוח של ALTERA FLEX 10K. לפי קוד שכתבתי, הערכה תפעיל שלושה מנועי קירור (לדים), כל מנוע יתחיל את פעולתו לפי הטמפרטורה שאני אקבע באמצעות מקלדת לכל מנוע בנפרד. את הטמפ' הנמדדת ואת נקודת העבודה של כל מנוע אני מציג על 7SEG שעל ערכת הפיתוח, הלדים עצמם מולחמים למעגל שלי. כרגע אני עובד על ספר לפרוייקט וקצת חסר לי מידע. קראתי בכל מני מקומות שהרכיב LM35 צריך נגד קטן יחסית במוצא שלו, ואצלי במעגל אין לו שום נגד, היציאה שלו מחוברת ישירות למגבר (התנגדות הכניסה של מגבר היא אינסופית) האם בגלל קונפיגורציה הנ"ל …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by pyro_man,

אז ככה לפני זמן מסויים התחלתי בבניית מארז מפרספקט 5 מילימיטר שכל הכוונה שהוא יהיה כמו אקוורים הדלתות יהיו בנויות מדופן כפולה שבתוכה יכנסו מים ללא דגים אין מה לדאוג. אז ככה פרספקט לא חסר חסר מישו שיתכנן לי כי במהלך הבניה נתגלו הרבה שגיאות עקב העובי של הפרספקט המסויים שוב 5 מילימיטר ובנוסף להכל אני הייתי מעוניין בפתרונות מקוריים כיצד לחבר את החלקים השונים אחד לשני כי סילקון איך נגיד את זה זה אולי פתרון לאתימה אבל לא פתרון יעיל על מנת לחהחזיק את הפרספקט מחובר אחד לשני וברגים עושים חור ובואו נגיד ככה המים יוצאים מהחור. למי שיש את היכולת והכח והרצון הטוב לעזור לחבר קהילה יכול לנסות את מזלו ובסקטאפ לתכנן פשוט אני חרא של גרפיקאי בתוכנה הזאת למרות שהיא דיי פשוטה. אז מי ישכול שיע…

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  12. Started by Yehudaa,

אני רוצה לבנות קדם מגבר סטיראו פשוט . יש לי שתי סוגים של מגברי שרת פה אחד NE5532P והשני TL072CN הנה חוברות שירות ל TL072CN http://datasheet.thaishopetc.com/d/TL072.pdf http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000490.pdf מה שלא הבנתי איך זה שיש שתי כניסות ו OUTPUT אחד . והם אומרים שפין אחד הוא OFFSET NULL 1 ואילו באתר אחר ראיתי שלמעשה פין אחד הוא OUTPUT 1 . מה שנשמע יותר הגיוני

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. Started by tal_levi1000,

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide3.php אחרי הטבלה של החיבורים כתוב לחבר את הפין 16 לפוטנציומטר ולהארקה השאלה שלי היא אם הפין 16 הולך בכל מקרה להארקה אז למה לחבר לו פוטנציומטר?? ובשביל מה בכלל פוטנציומטר מה הוא אמור לעשות?? על מה כבר הוא יכול לשלוט שם על כמות התאורה??

14. Started by Aviko,

יש באתר מדריך לlcdלמודינג. כתוב שם שצריך כבל עם גידים, אם אין לי אני יכול סתם לקחת 10 חוטים לשים אותם בשרינק וזה יפעל אותו דבר? עוד שאלה, מאיפה לקנות מסכים כאלה זולים, שנפוצים בקרב המודרים? תודה לעוזרים, אבי

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  15. אני מצאתי מארז וחשבתי לעצמי שבא לי לעשות מוד של רמקול לקחת את המארז ונגיד בדלת לחתוך עיגול עדול ובתוכו להכניס רמקול גדול נראה לי שהקוטר שלו הוא 15 סמ ועוד שניים קטנים עם קוטר של שש או שבע לא בטוח.. עכשיו אני יודע שהמגנט של הרמקולים דופק רכיבים אלקטרוניים הם יש איזו שהיא דרך לנטרל את השדה המגנטי של המגנט של הרמקול?? עכשיו תודה לכל מי שעונה ובבקשה אל תרשמו לי זה לא איפשרי וזה מי שלא יודע שלא ירשום שזה לא איפשרי תרשמו רק רעיונות לנטרל את השדה.

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  16. Started by Inzagi,

שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש שארוז בAntec Sonata III וכולל בתוכו את כרטיס המסך RADEON HD 4870. למי שיודע או לא יודע, בגלל גודל הכרטיס אי אפשר להרכיב מאוורר נוסף במארז מקדימה ועל כן האוויר בתוכו חם. הטמפרטורות של הרכיבים אצלי גבוהות יחסית לממוצע ובמיוחד כשאני מפעיל עומס על המחשב. המקום שחסר כדי להכניס את המאוורר הוא 1-2 ס"מ. באחורי המארז, החלק של ה PCI EXPANSION SLOTS בולט כלפי פנים המארז בערך באורך החסר בשביל המאוורר. כמו שאני רואה החלק הבולט מוברג לאחורה של המארז. אפשר אולי להחליף את החלק הזה בחלק שטוח שלא יבלוט כלפי פנים וכך להרוויח את הס"מ הדרושים כדי לשים מאוורר מקדימה?

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  17. Started by CyberBot,

התחדשתי בספק CROSAIR vx550w וכרטיס מסך HD5770 עכשיו ראיתי שלספק יש מאוורר 120 שחור מה שאני רוצה לעשות להחליף את המאוורר הזה לאחד עם לדים אדומים(120ממ) למישהו יש מושג את המאוורר מתחבר לספק בהלחמה או במחבר 2 פין קטן? ואם זה יהיה בכלל אפשרי להחליף הכוונה הספק לא ימות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by card,

שלום להלן מוצר: כפי שניתן לראות, השקע שהמד-הספק הזה כולל, הוא שקע אוסטרלי. האם זה אפשרי לבצע את 3 הפעולות הבאות? 1) לחתוך את העיגול הקדמי הזה שמותאם לצורה אוסטרלית, כדי להוציא אותו משם 2) לחתוך משקע כלשהו עיגול פלסטיק שמתאים לצורה של ישראל 3) לחבר את העיגול החדש במקום הישן, כך שהעיגול ממש ידבק איכשהו לפלסטיק של המד-הספק אני שואל את זה, כי עד עכשיו כשהייתי צריך לעשות "שינויים" בפלסטיק, עשיתי אותם תמיד עם מלחם. מלחם לא עושה עבודה יפה, אבל ההוא כן עושה עבודה פונקציונאלית, כך שאם לא רואים את התואצה(למשל כי היא פנימית בתוך משהו), אז אין בעיה להשתמש במלחם כדי לחתוך פלסטיק. אבל פה המצב הוא שונה, התוצאה מאד חיצונית, ואני רוצה שהיא תראה טוב. אז האם זה אפשרי? (למשל, …

• 41 תגובות
    • 4.2k צפיות
  19. קראתי את המדריך להתקין מסך נומרי עם בקר HD44780 ואני רוצה לעשות את זה כחלק מהמודינג שאני עושה למחשב שלי... עכשיו במדריך כתוב שהמסך אמור לעלות בסביבות ה 50-70 שקל וכשבדקתי בחנות אלקטרוניקה בעיר שלי הם רוצים 99 שקל על המסך של ה 4 שורות.. האם המחיר הזה בסדר? או כמו שכתוב במדריך המסך אמור לעלות 50-70? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום קניתי את המנורה הזאת(ראה בתמונה) ואחי חיבר אותה ל220V עם שקע ונשרף המעגל (ראה תמונה) הלד עצמו עובד! אני מניח שזה מייצב מתח השאלה שלי אם חייב אותו או שכדאי לקנות חדש מאיביי?? והאם הלד הזה עובד על 12V?

21. Started by eladh16,

שלום יש לי את המכשיר הזה על השמשה בצד ימין באוטו. רכשתי את האוטו מסוכנות לפני כמה חודשים והמכשיר הנ"ל הגיע עם האוטו ואין לא מושג מהו. הכבל נכנס למעלה לאנטנה קטנה בגג באוטו. מזה ואיך משתמשים בו בדיוק?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. טוב חברי המודרים אני פירקתי את המסך הנ"ל: [url=]http://planet.nana.co.il/davidy_1991/images/254813pic3.JPG אני תואה האם אפשר להשתמש בו ואני משער שכן אומנם במדריך היה רשום בקר כלשהו שלא התאים לשלי HD44780BO6

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי מחשב כף-יד מסוג Compaq iPaq H3760 (סידרה 3700).. מישהו יכול להגיד לי (לתת סכימה) של היציאות של המסך? אני רוצה לחבר אותו למחשב.. תודה רבה לכולם.. אם צריך עוד פרטים אני ייתן מה שצריך!

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  24. Started by CyberBot,

אפשר להשתמש במעגל הזה להגברת אודיו?(כמובן להעשות הכל כפול שתיים ימין/שמאל)(אוזניות)

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכל המבינים והמבינות, אני צריך קצת את עזרתכם, יש לי מתח רשת שמחובר לשנאי ומהשנאי הולך לגשר דיודות. הגשר דיודות יוצר לי מתח פועם, והוא מחובר לטרנזיסטור PNP ונגדים, אני אצרף לך סרטוט כדי שתוכלו לראות. הקולקטור של הטרנזיטור מחובר לרגל INT0 של מעבד p89v51rd2 למכירים. רציתי לדעת לשם מה הטרנזיסטור נמצא? מה תפקיד הנגד בכל מקום מקום, ותתקנו אותי אם אני טועה 510k - תפקידו להכניס לרוויה את הטרנזיסטור כבר בזרמים ומתחים נמוכים מאוד. 1k - אותו התפקיד. 10k - תפקידו למשוך זרם מהגשר כך שהגשר דיודות יעבוד כבר במתח הכי נמוך שאפשר. רוב הזמן הטרנזיסטור נמצא ברוויה נכון? מתי יוצא '0' לוגי לרגל int0 של המעבד? הרי הרגל זו פועלת ב'0' לוגי בלבד אשמח לתשובות ויותר לפירוט…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים