אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ברשותי מארז עם האוורור הבא: 2 מאווררים מקדימה - מכניסים אוויר 2 מאווררים מאחורה - מוציאים אויר מאוורר בצד המארז שמכניס אוויר. מאוורר של הספק כוח (ליברי 500). האם הסידור שלי טוב ? צריך לשנות משהו ? מה דעתכם ?
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום, קניתי קתודה (מנורה למארז) ובמעגל שבא איתה יש אופציה שהיא תידלק לפי עומצת הקול,זה ניראה יפה כששומעים שירים,אבל האם זה מזיק? כי כול פעם זורם זרם משתנה,זה לא מזיק למנורה או למעגל עצמו? תודה יורה.
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מצאתי מסך LCD למחשב של IBM ליד פחי הזבל בבניין... שמו אותו בצד ולא זרקו אז הנחתי שהוא לא הרוס לגמרי. המסך נראה חיצונית במצב טוב. בחיבור למחשב המסך נדלק ורואים תמונה לשניה ואז נכבה. מה שאומר שהוא עובד ויש אפשרות לתקן. מישהו יודע מה התקלה הספציפית? האם ניתן לתקן? כמה יכול לעלות תיקון כזה? היה לי לפניח שנה מסך של PROVIEW עם אותה תקלה בדיוק ששלחו ליבואן והחליפו לי עם האחריות. אז לא ידוע לי אם הוא תוקן. כמו כן, קראתי פעם כתבה על אפשרות לפרק מסך LCD ולהשתמש רק בפאנל שלו (בלי התאורה האחורית), כך ששמים אותו על מטול שקפים כך שהוא נהיה מקרן וידאו ממש זול... איך אני יכול בפירוק של המסך לוודא שישאר דולק גם אם הפנל האחורי מפורק? תודה למומחים.
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. אשמח לקבל הצעות לסוג בונדר. אם יש לכם כוח להוסיף גם מחירים מומלצים... יותר טוב. 2. כנל רק לפריימר שמתאים לסוג הבונדר :-)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי סקיצה של מגבר תגידו לי אם זה יעבוד טוב. http://www.redcircuits.com//Page31.htm
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מה זה אומר כרשום אצלי מחבר 8 גידים ו 18 גייג'? מה המשמעות של גייג'? והאם יש קונקטור למחבר כזה?
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם אני רוצה לקנות את הדריוור הזה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120660704900 בשביל לחבר את הלדים ישירות לחשמל.. לכן רציתי לשאול: כמה לדים של 300mA אחד וואט אני יכול לחבר לזה? ואיך אני מחבר את זה בטור או במקביל? האם יש סכנה שהלדים יתחממו וישרפו? האם אני יכול לחבר לזה לדים של 20 מיליאמפר ביחד עם לדים של 350 מיליאמפר? האם יש סכנה של התחשמלות אם אני אגע בדרייוור בזמן שהוא פועל? ורק כדי להיות בטוח, את האדום והשחור אני מחבר לחשמל ואת שאר החוטים אני מחבר ללדים נכון? המשך יום מקסים..
-
- 16 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
היי, עם כול השאלות שרצות כאן בזמן האחרון על דרמלים עניין אותי לדעת מה הבדל בין דרמל למקדח? מי יותר חזק ולמי יש מהירות סיבוב יותר גדולה? והאם הם עובדים על אותו רעיון מכני? האם אפשר להשתמש באחד מהם בתור השני, כמו למשל לחתוך פח עם מקדח (כמובן שעם הראשיים המתאימים)? ולמה לא לייצר איזה מכשיר שיוכל לשמש גם בתור דרמל וגם בתור מקדח. סליחה אם השאלות נוביות קצת, פשוט הם סיקרנו אותי ולא מצאתי להם תשובה.
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
סוף סוף קניתי דרמל, את ה eXpert הזה שהיה במצבע ב 120 ש"ח, רק לא קניתי ב 120, אלה ב 160 כי המבצע נגמר , בהתחלה בכלל באתי לסניף בקנוין, ולא היה להם אותו בכלל, אז נסעתי לאזור התעשיה ל ACE גם שם לא היה, אז מצאתי באזור עוד סניף של הומסנטר ושם היה להם. קיצר לשאלה - על איזה מהירות לסים כאשר אני חותך דתל של המארז ? ותגידו - הדיסקיות של החיתוך (שהם בקופסה עגולה נפרדת) עשויות מקרטון (או ממשהו אחר, קיצר הן מתקפלות כמו נייר) - זה בסדר ? ולאיזה צד להרכיב אותן - החלק המחוספס כלפי מעלה או מטה ?[br]פורסם בתאריך: 7.05.2008 בשעה 18:41:54 אוי חברה דחוף........ הדיסקית שאני משתמש בא לא חותכת, וזה הגיוני, כי זה מקרטון והקצה בכלל לא חד, רק הפנים של זה משופשפות.יכול להיות שחסר לי את אלה שח…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום !!! רציתי לדעת האם מישהו הוציא את הספק כוח אל מחוץ למחשב אני מתכוון לעשות את זה ורציתי טיפים לגבי הצבתו במקום חדש ומה לעשות בקשר לכבלים (אם הם קצרים מידי) ואם למישהו יש תמונות של המודינג הזה אז שיראה לי כדי לקבל רעיונות...!!! תודה לכולם!!!
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם עם תקלת קבלים נפוחים. ממה שראיתי - הערך של כל הקבלים שנפחו את נשמתם(תרתי משמע) זה - 6.3V 1000uF. זה בדיוק אחד הקבלים שהתקלקלו לי בלוח: השאלה היא האם זה אפשרי וכדאי להחליף את הקבלים הרגילים שהתקלקלו בקבלים איכותיים יותר שמורכבים בלוחות אם של ימינו? לדוגמא: המחיר לא כזה משמעותי שונה, השאלה האם זה יעבוד ויתן למחשב אורך חיים גבוהה יותר מאשר סתם החלפה לאותם קבלים שהתפגרו תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
יש ברשותי 2 קתודות של קולר מסטר בצבע כחול שמחזיקות כבר למעלה מחודשיים והן עושות את עבודתן. יש לי גם מפסק כזה: OFF ON OC שזה דולק לפי הסאונד (מגניב). יש לי 2 כאלו. אחד למעלה אחד למטה במארז של טרמלטייק. הקתודות מחוברות לספק כסוף כזה,ולספק יש למעלה 2 חיבורים כאלו כמו של טלפון שלדעתי זה מה שמחבר את הקתודה. אם אני רוצה להחליף קתודה אחת שיהיה למשל במקום 2 קתודות כחולות אחד אדום אחד כחול,ואותו מפסק ידליק והכול ישאר אותו דבר רק לשנות צבע קתודה? האם זה מסובך לנתק את הקתודה מהספק? זה אפשרי בכלל הדבר ? כמובן שהקתודה תיהיה מאותו סוג של קולר מסטר רק בצבע שונה וגם כן תומכת באפקט סאונד. מקווה שלא בילבלתי אתכם יותר מדי תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להכין PCB. את לוח הנחושת כבר הזמנתי, את החומצה אני בתהליכים להשיג ומה שנשאר זה הטוש- לגביו השאלה שלי (אני לא מתכוון להכין את הPCB עם מדפסת לייזר, אלא אני פשוט אצייר עם טוש את המעגל שלי על לוח הנחושת ויטבול אותו בחומצה). האם הטוש הזה הוא טוב? (שני קבצים מצורפים) בתודה!
-
- 22 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום. אני בשלבי סיום של תכנון מערכת קירור מים ביתית. ידוע שבעיות במשאבה יכולות לגרום לנזק רציני במערכת ולכן חשבתי על רעיון שיכול לצמצם את הבעיות והוא הכנת מתג, שיכבה את המחשב כשהמשאבה של מערכת קירור המים מפסיקה את העבודה. אם יש צורך לציין זאת, המשאבה היא לא משאבה של 12V, היא מתחברת לחשמל ביתי. הייתי רוצה גם לדעת איך להכין מערכת ריליי (אאל"ט קוראים לזה כך), זו מערכת שברגע שאני אדליק את המחשב המשאבה, באופן אוטומטי, תתחיל לעבוד גם. זה לא נראה לי מסובך מידי ולכן חשבתי שמי שמבין (בלי לזלזל באף אחד) יוכל לעזור לי. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 765 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מהכתבה מדפיסים על שקף איזשהוא דגם (לצורך העניין השרטוט של הלוח או כל מה שבא לי) מניחים אותו כנגד לוח נחושת , חושפים אותו לקרינה אולטרא-סגולה והדיו פשוט עובר לנחושת ?
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני מנסה עשות לפי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanbus2.php ואני לא מצליח לחשב איזה נגד אני צריך... יש לי את המאוור הזה: http://www.maxcooler.com/maxcooler/cryslig80x80.html משהו יכול להגיד לי איזה נגד אני צריך ואם אפשר גם איך עשיתם את החישוב... תודה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שנאי חשמל רגיל כזה יש לי שאלה בקשר למחבר של השנאי אני רוצה לדעת אם המוט באמצע הוא פלוס או מינוס ומה החיצוני תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים... יש ברשותי SE T630 מושבת אך המסך תקין לחלוטין.... האם יש אפשרות להנציל אותו למוד של מסך מידע על המארז? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מצאתי מסך lcd של מחשב ויש לו חיבור כמו של שנאי של 3-12 וולט השאלה אם זה הגיוני שהוא משתמש ב12 וולט? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שאלה קצת טיפשית, אבל נגיד יש לי מכשיר שצורך 12V ו-1A, ואני שם לו שנאי של 12V ו-2A, אז הכל עובד בסדר? כאילו הכוונה היא שכשרשום על שנאי 12V 2A, הכוונה שהשנאי יכול לספק עד 2A נכון? ומנגד אם אני אשים למכשיר שלי 12V 0.5A, האם השנאי יישרף? או אולי המכשיר? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
יש לי חיבור שמתחבר למצת ברכב הנה הפרטים שלו- CAR ADAPTOR INPUT DC 12V OUTPUT DV 7.5V 600MA כתוב למטה בקטן:ONLY FOR USE WITH DC 12V SYSTEM WITH NEGATIVE CHASSIS GROUND בקיצור החיבור בקצה השני הוא כמו חיבור שמחברים למודם ADSL\כבלים.... עכשיו יש לו רק שני חוטים... ובעיקרון לפי מה שאני יודע תקנו אותי אם אני טועה יש 2 GROUND במולקס... בקיצור יכול להיות שלזה אין GROUND ולכן יש לו רק שתי חיבורים? בקיצור עזרה תודה
-
- 8 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני חדש בפורום (לא באתר) אז שלום לכולם עלה לי רעיון להפוך את הפאלם (ZIRE 71) לשלט למחשב בפאלם יש אפשרות לשדר ולקלוט אינפרה אדום אבל אני מניח שבעוצמה יותר חלשה אז בשביל הפרוייקט אני אצטרך להחליף שם משהו - מגבר ? -(זאת בעצם השאלה ) שיוכל לשדר לטווח ארוך ואז לכתוב תוכנה לפאלם שתנהל את השלט ואז עם חיבור IR סטנדרטי למחשב ולשחק עם זה יש כאן מישהו שמבין בדברים כאלה (בעיקר בצד האלקטרוני) ורוצה לעזור / להדריך אותי (או בתכנות בפאלם) תודה מראש (; אסף.
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
הורדתי את השבלונות למודינג מהאתר ואני לא יודע איך להפוך אותם לשבלונות ולא לסתם נייר, משהוא יכול לעזור לי? ובנוסף תגידו לי אך משתמשים בשבלונות
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-