עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by skullfacer,

צבעתי במארז שלי את שני הדלתות לכסוף נוצץ עשיתי 2 שכבות של צבע אחד לבן ועליו הכסוף בשביל מראה מושלם עכשיו דלת אחת יצאה מושלמת ואחת יצאה לא כולכך טוב כי בהתחלה עשיתי קרוב בטעות ופתאום נגמר הצבע וכו ועכשיו שצבעתי טוב יש מלא סימנים וכו מדובר במארז CM690 ובקרוב אני יעלה תמונה בנתיים הדלתות יושבות בחוץ בשביל להתייבש מה אתם אומרים אפשר לעשות עם הדלת שלא יצאה טוב זאת דווקא הדלת שיושבת מול המערכת זאת השמאלית ודווקא זאת שיצאה מושלמת בצד שלא רואים הימיני תודה לעוזרים :]

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  2. חיבור סוללה הפוך יכול לשרוף את המכשיר? אם כן, למה?

3. ידית מסוג TCP שעליה מחובר הראש 2 ואז מוברג כיסוי הראש הקודם היה מסוג PTM 7 אני מחפש ראש חדש. ראיתי את זה- הוא נראה דיי מתאים אבל לא הבנתי אם ה PTM זה הסוג של הראש או הצורה הכללית שלו. אז ראיתי את התמונה הזו. השאלה שלי היא כזו כל ראש TCP יתאים למלחם שלי? מה הצורה הכי טובה? האם גם ראש TCPS יתאים? האם ראש TCP תואם לראש TC201? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  4. Started by iakovl,

אני מקבל בקרוב מסך 4*40 ואני אהפוך אותו למסך חיצוני הוא יהיה השני שלי , מה שיש לי כרגע זה פאלם שעובד על 4*20 , אני כנראה אשנה אותו למסך גרפי שום מסך LCD לא נכנס לתוך המחשב שלי אלא אם הוא ענק וגרפי (זה יבוא בקרוב) מה שאני חושב הוא שכדאי להוסיף לקופסא של הLCD עוד כמה אופציות , השאלה היא איזה אופציות? חשבתי על USB ו יציאת רמקולים ואוזניות מה עוד אני יכול להוסיף לזה?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  5. היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. Started by r.g.comuters,

בנית את המקלט לפי המדריך של Nadi ואני קצת בבעיה אני לא יודע איך מתקינים את התוכנה עכשיו יש לי שאלה אליכם יש אוליי מדריך מפורט איך אני מתקין את התוכנה הנ"ל מה להגדיר בהתקנה הראשונית תודה רבה לכם על שהקדשתם לי מזמנכם הפנוי

• 1 תגובה
    • 992 צפיות
  7. Started by yo0924,

מישהו מכיר חנות מודינג וקרור(מאווררים שקטים) באיזור השרון (כפר סבא רעננה הרצליה נתניה).

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  8. היי חבר'ה, מישהו מכיר אפשרות כזו? אני רוצה להוריד נתוני מיקום GPS ולהזין לתוכנה בארדואינו. תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. לילה טוב לכולם, אני חייב את התוכנה הנ"ל orcal (יש מצב שאני טועה בשם)קשה לי להשיג אותה וזה ממש דחוף אז מי שמכיר שיעזור בבקשה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by aladin_7,

אני מעוניין לבנות רכיב אלקטרוני. הרכיב מקבל 12V, מחובר אליו מתג קפיצי, ומתג רגיל (ON/OFF) ויוצא ממנו 12V כאשר המתג הקפיצי משוחרר הרכיב מעביר זרם לזמן של 30 שניות ומפסיק (ללא קשר אם המתג לחוץ או לא) כאשר המתג הרגיל מופעל זורם זרם וכאשר המתג מכובה לא זורם זרם. אם יש מישהו שמועניין לתכנן לי את הרכיב, אני מעוניין בשרטוט הרכיב וברשימת רכיבים שאני צריך לקנות. תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. יש לי בעיה: יש במסך 16 חיבורים וגם בצידו השני שני חיבורים A וK (לתאורה) אז למה לחבר את החשמל ל15 16 או לA וK * על המסך רשום pc-2002-c a powertip ועליו היתה מדבקה pc2002ay-ae-a qc ok 981012h עם זה עוזר ודרך אגב המסך נראה כמו במדריך

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  12. Started by KaLBasKa,

התבקשתי לתכנן שעון שסופר מ00:00-23:59 עשיתי את הבסיס אבל נתקעתי בקטע שהשעון צריך לחזור לנקודת ההתחלה אחרי 23:59 הבנתי שאני אמור לחבר שם שער איזה ואיפה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by psycho killer,

התחלתי בבנית HTPC אני רוצה לשים את התוכנה Meedio Essentials האם זאתי תוכנה טובה? יש לי בעיה של מארז (אני חושב על וידאו ישן ) יש לכם טיפים לבניה או רעיונות למארז ? ואיזה רזולוציה מתאימה ל טלויזה 21 אינץ'?

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  14. Started by uziel,

קניתי RTC מדגם DS3231 ויש בו אפשרות לתכנת 2 זמנים שהוא יוציא בהם פולסים - יתן התרעה... השאלה שלי איך מתכנתים את הזמנים האלו? או שיש סיפריה מוכנה... תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  15. השאלה שלי דיי ברורה - האם המגבר של הסטריאו יפריע למחשב או להיפך מבחינת אלקטרו מגנטיות והשראה כלשהיא? תודה לעונים מקסימום ננסה ונראה ;D

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  16. האם קיים פאנל שליטה לשישה מאווררים אשר נכנס במפרץ של כונן הדיסקטים? אם כן, אז איפה ניתן לרכוש אותו? בתודה, DanyL

17. Started by ziv123,

שלום לכולם אני מחפש סכימה של מעגל שמגיב לשריקה לבנייה יש למישהו רעיון? להצמיד אותו למחזיק מפתחות ואים אבד הצרור שורקים והא מצפצף תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  18. Started by iakovl,

חבר שלי רוצה לדעת איך פותחים את חיבור שSATA על מנת להחליף לו כיסוי אני מדבר על החיבור החשמלי SATA

19. Started by udif,

לחובבי המודינג - לאחר הפסקה ארוכה (למיטב ידיעתי) - לוחות VIA שוב נמכרים בארץ. למי שלא מכיר, חברת VIA מייצרת לוחות בתקן miniITX בגודל 17cmx17cm שפופולריים בהרבה מאד מודים (www.mini-itx.com). חלק מהלוחות נמכרים עם קרור פסיבי ללא מעבד, וחלקם עם מאוורר קטנטן. הביצועים לא מי יודע מה, אבל הגודל ממש קטן. המחירים לא ממש זולים (בערך 20% יותר ממה שעלו אותם הלוחות בלמיר לפני חצי שנה עד שנה!) הלוחות נמכרים בפלונטר http://www.plonter.co.il/stores/main.tmpl?store=VIA

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  20. ???שלומצ'יק .. כידוע לי לא תמיד התאוריה והפרקטיקה לא משתלבים: ע"פ הלימוד במכללה נאמר לנו כי שער לוגי שמורכב ממעל שתי כניסות מורכב ממספר תתי יחידות של 2 כניסות. ע"פ הגיון עסקי בסיסי ניתן לשער כי עדיף יהיה להוסיף טרנזיסטור ונגד אחד בלבד על מנת להוסיף אפשרות כניסה מאשר שני טרנזיסטורים ו שני נגדים. אם כן מה קורה בפועל ? האם יש ישמוש בשעריים שבפועל מורכבים משלוש או יותר טרנזיסטורים ? אם כן יש מצב לדוגמה ? זהוא שער OR שניתן לראות בבירור שקל יותר להוסיף טקנזיסטור מאשר להעתיק את המעגל התמונה מויקיפדיה.

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  21. Started by Yehudaa,

שלום לכולם . מישהו יודע באיזה ספרי לימוד משתמשים הנדסאי אלקטרוניקה בלימוד תורת החשמל ? ומאיפה ניתן לקנות אותם ?

22. Started by starline,

שלום ברצוני לשים למחשב קתודה כחולה שתפיץ יותר אור מהחלון צד.. כרגע עשיתי חיפוש ולא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמוכרים את זה חוץ מפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_3118&products_id=25756 המוצר נראה סבבה אבל הבעיה שהסתכלתי בסרטונים ביוטיוב והם מחברים את הקתודה למין קופסא כחולה כזאת ואז לספק או משהו כזה.. אשמח לקבל טיפה יותר פרטים על העסק.. בלינק שהבאתי הקופסא הזו מגיעה גם? יש עוד חנויות שיש בהם בארץ? הום סנטר וכאלה? המחשה לקופסא: תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. האם אפשר ליקנות חלון למודינג מוכן ואם כן אתם יכולים להגיד לי מאיפו

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  24. לחתוך ת'צהוב באמצע ולהתנהג כרגיל?או שזה יפגע במכשיר אם הוא מקבל רק חלק מהזרם??? עריכה: צריך בבקשה תשובה בזמן הקרבו: א.אני חייב לגמור עם זה עוד היום!(נראה לי אני אשאר ער עד הבוקר עם כל ההתקנות) ב.לא מצאתי בחיפוש כאן שום דבר

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  25. Started by gad57,

אשמח לשמוע ביקורת/סייגים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.