אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות משהו יחסית פשוט, לוח (הבנתי ש - Arduino Mega מתאים לדרישות שלי אבל יכול להיות שתהיה לכם הצעה יותר טובה), שעליו יהיו המודולים הבאים : 1. GPRS - עם תמיכה בשיחות, הודעות SMS ושליחת נתונים דרך האינטרנט (HTTP Request). 2. GPS. 3. Accelerometer. אין לי רקע באלקטרוניקה בכלל, אם צריך עשות דברים ממש פשוטים אין לי בעיה לקרוא ולהבין לבד אבל אם יש אופציה לשיטת הלגו (לקנות ולהרכיב אחד מעל השני) - עדיף. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
כפי שכתוב בכותרת הרמקול מפסיק לעבוד בווליום גבוה,הוא עובד בווליום נמוך לזמן קצר. לרמקול ישנו סוללה שתי תאים של 4.8V סה"כ 9.6V ניקל קדיום NIMH. הסוללות הם לא מקוריות,אני החלפתי אותן בעצמי,עשיתי פק סוללות חדש עם אותו מתח אבל זרם יותר גבוה,משום שהרמקול לא פעל והנחתי שזה סוללות גמורות בל מסתבר שיש עוד בעיה. הסוגיה היא שברגע שאני מחבר את רמקול לחשמל עם השנאי שבא איתו שמוציא 12V הוא פועל בווליום גבוה. מהי הבעיה? האם זה הסוללות,אם כן אז איך אני עושה פק סוללות טוב? האם זה קבלים שמחוברים ללוח אחרי הסוללות(לא נראה לי משום שהם לא מנופחים או מפוצצים). לגבי הסוללות,קניתי 3A סוללות AA והלחמתי אותן יחד בטור בכדי לקבל את המתח המתאים. המקוריות היו 1.8A עם אותו מתח. הרמקול נקרא sup…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
היי פה. אני צריך איזה מומחה שיעזור לי (או יעשה את הפרוייקט עבורי) בחיתוך דלת של מארז קוסמוס 2. יש כל מיני גרסאות של חיתוך ברשת, אני בחרתי דווקא בהכי קלה (ופרקטית) להכנה מהם, איפה שצריך לחתוך רק שכבה אחת. כמובן שאני מוכן לשלם בהתאם על הטרחה + כלים בשביל העבודה הזו. להלן העבודה שהייתי רוצה לעשות - תמונה מצורפת.
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
אז אחרי הרבה שנים בהתעסקות בחומרת מחשב, וידע מצומצם ותאורטי בלבד על אלקטרוניקה וחשמל באופן כללי, הייתי רוצה להתרחב מעט, מטעמי תחביב בלבד ללימוד אלקטרוניקה מעשית (חשמל בכללי, מבנה וניתוח לוחות מודפסים, הלחמות וכדומה) - משהו שיתן לי ידע ויכולת להתחבר יותר למכשירי חשמל ולתקן אותם אם אפשר. מכיוון שזה כתחביב בלבד, ובגלל שאני רשום כרגע ללימודים למקצוע אחר שבו אני רוצה לעסוק, הייתי רוצה לדעת באיזו צורה מומלץ עבורי ללמוד את כל זה, ללא צורך בהסמכה וכמובן בצורה שמשאירה זמן ללימודים הרגילים. בעיקרון - אני מעדיף לימוד במסגרת כלשהי, כי חלק גדול מהמקצוע הזה הוא מעשי ופחות תאורטי. האם אתם מכירים קורס כלשהו? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני עובד היום על פרויקט יחסית גדול בשבילי התקנת PC במארז של מחשב Macpro (הישן הענקי אם לא טועה 2012) עכשיו כל המחשב מותאם למערכת של אפל אני מתכנן להתקין שם לוח אם וכרטיס מסך יהיה מחובר ללוח בכבל בגלל שאין לי מקום להתקנה על הלוח כמה שאלות: האם שני הברגים שאיתם אני מבריג את הכרטיס ליציאות PCIE במארז מספיקים בשביל להחזיק כרטיס 960 mini? כמה ברגים אני צריך לחבר איתם את הלוח אם למארז(? השאיפה היא שכולם אבל בלתי אפשרי בגלל תצורת המארז שמותאם ללוחות מסוימים מאוד) בהתחלה על הלוח יהיה רק ראם,מעבד וקירור בהתחלה סטוק ובעתיד אשדרג. הבנתי שכדי לבודד את התושבות של הלוח אם מהמארז אם לא מחוברים בשביל למנוע קצר אם צריך לעשות את זה? האם מישהו יודע על מתאם לפאנל הקידמי ל''חיבור רגיל…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעשות חלון צד שקוף למארז שיש לי (P100) איזה חלקים אני צריך בשביל זה ואיפה אפשר להשיג?, אני חדש בתחום עזרה תתקבל בברכה . תודה רבה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן ! האם מישהו יודע מאיפה לקוח פרטי יכול להזמין או לקנות בלוקים של קצף חצי-קשיח לדיפון ? כמו מהסוג שחלק משתמשים כדי להשתיק מארזים, לדפן מזוודות וכו'... זה בא הרבה פעמים עם הארד דיסק או מתחת ללוח אם חדש בקופסא. תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
שלום איפה עליי לפתוח אשכול בקשר לקניה ומכירה כי אני רומה למכור כרטיס מסך ותודה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
CD24 -3BZ אותה מנורה כמו בלינק http://www.jb-electronics.de/html/elektronik/nixies/n_cd24.htm רק שבגרסת 3BZ יש לה תושבת מובנה. 200₪ ליחידה. יש לי תחושה שאם לא ימצאו קונים, אני אבנה מהם בסוף שעון וינטאג' בסגנון https://lockerdome.com/6391315667620929/7222566758788116
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. האינטרנט שלי נופל לפעמים והטכנאי של בזק אמר לי שהכבל שמוביל לראוטר הוא כבל דק שלא יכול לעמוד במהירות 100 מגה וצריך להחליף אותו בכבל עבה. איזה איש מקצוע יכול לעשות את זה?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני צריך עזרה, אני רוצה לבנות מפסק לשקע קיים בקיר שיפעל למשך 20 שניות ברגע שלוחצים על שלט rf קיים שמפעיל מערכת אחרת.. הבעיה שלי היא שאם אני בונה את הפרויקט בארדואינו אז איך אפשר לפענח את התדר המדויק של השלט? לא מצאתי שם receiver של rf שנותן את הפונקציה של קליטת rf משלט שלא מובנה מראש לאותו reciver.. ואני צריך אחרי זה עזרה גם במשדר טוב שישדר לממסר האלחוטי שימוקם בתוך השקע.. הפרויקט יבנה בראשיתו כאב טיפוס אז לא צריך לפחד מהמשחק שלי עם 220v.. בגדול אודה לכם מאוד על העזרה במציאת החלקים המתאימים וגם אם אפשר אז את הספריות המתאימות להם.. היו לי את האמת מחשבות על ממסרי rf קיימים באייבי שנשלטים על ידי שלט rf שמקבלים איתם ולנסות לקודד אותם מחדש לקוד של השלט שלי שקיים…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
שלום דוגמא לפרויקט פשוט שניתן לבנות לבד כמו נוספים באתר הבא http://www.electronics-freak.com תהנו רועי
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
התחדשתי בעכבר בסיסי של מיקרוסופט, Comfort 4500. לא עכבר לגיימרים, אבל גם לא עכבר בשנקל. משהו פשוט לעבודה משרדית. אף פעם לא התלהבתי מציוד של $M, ולכן לא יצא לי להשתמש בחומרה שלהם יותר מדי. העכבר סביר למדי, נוח, מרגיש מחומרים איכותיים וזה, כמעט הכל סבבה. הבעיה היחידה שהייתה לי איתו (בדומה ללוג'יטק שיש לי במחשב אחר) זה שהלחצן האמצעי- לחצן הגלגלת, קשה מדי. לפני עשור זה אולי לא היה קריטי, אבל בימינו כשהלחצן האמצעי משמש לפתיחת טאבים בדפדפן, זה מאוד מאוד בעייתי. במשך יומיים ניסיתי להתרגל, ולא הולך. לא נלחץ לי טוב. ואז חשבתי לפתור את העניין כמו שפתרתי זאת בלוג'יטק. בעכברים היום יש לגלגלת לחצן אמצעי, ועוד שניים ימין ושמאל בהטיית הגלגלת. בתוכנה של לוג'יטק הגדרתי שהטייה ימינה או ש…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש ברשותי מאוורר רצפה כשנה בערך,מאוורר באמת טוב,ואפשר לשרוד אתו בימי הקיץ החמים. ועכשיו לבעיה: אתמול ניסיתי להפעיל אותו ואז ראיתי שלוקח זמן למאוורר להידלק,זאת אומרת הוא מסתובב "לאט" "לאט" ולוקח לו כ5 דקות להידלק,לא התייחסתי לזה,ואכן לאחר כ5 דקות הוא נדלק לגמרי והחל להסתובב כמו שצריך. היום שוב באתי להשתמש בו,וכשהדלקתי אותו שוב שמתי לב שלוקח למאוורר "זמן" להסתובב,ולאחר כ5 דקות שמתי לב שפתאום המאוורר לא מסתובב בכלל. וכשבאתי לכבות אותו מהחשמל שמתי לב שהמנוע שלו היה ממש רותח ! זה הדגם של המאוורר שלי (אני כמעט בטוח ב99% שזה המאוורר שלי) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731300 אשמח ממש לעזרה,כי המאוורר עלה לי 300 שקל,ואין לי אחריות או משהו כזה. בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 4.6k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש חיישן לחץ שיוכל לזהות לי נוכחות של פולס (דופק לב) בשרוול לחץ דם. אני רק צריך לזהות אם יש דופק או אין דופק - לא לחשב לחץ דם, לא לחשב ערכי דופק - רק נוכחות של דופק. חיפשתי קצת באינטרנט והלכתי לאיבוד כי יש חיישנים מ8 שקל עד 150 שקל שעל הנייר עושים את אותו הדבר. יש למישהו המלצה על חיישן לחץ אמין ויחסית זול בשבילי?
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
קודם כל, לא ידעתי היכן בדיוק לפתוח את הנושא, אם זה לא מתאים אשמח להעביר אותו מקום. אני בנאדם שלא אוהב לשבת ולעבוד במחשב עם חושך. גם כי אני לא רואה את המקשים וסביבת העבודה, וגם כי המסך בוהק מידי (אם אוריד את הבהירות, אז בכלל לא אראה דבר). מצד שני, לאחרונה די נמאס לי לשבת עם אור מלא בחדר. רציתי לשאול אם מישהו מכיר פתרון שיאיר פחות או יותר את סביבת המחשב העליונה(מסך, מקלדת, עכבר ובכללי את השולחן) ושלא יהיה גס מידי, כך שישתלב היטב. ראיתי כבר לדים מאחורי 3 מסכים, שזה נראה פתרון נחמד.. אבל יש לי מסך אחד בגודל 23 אינץ (שנקנה הודות לחברי הפורום) ואני לא יודע איך זה יראה, ואם יספיק ממש. אם מישהו מכיר פתרון, אשמח לשמוע (אור לבן/צהוב/כחול)
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
http://dangerousprototypes.com/docs/USB_Infrared_Toy#v2 חשבתי להשתמש בזה כדי לרכז את כל הפונקציות של כל המכשירים על שלט RF יחיד. וגם כדי לכבות אוטומטית את הטלוויזיה והמערכת אודיו כשהמחשב עושה SHUTDOWN/SLEEP.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום כולם. אני חדש בנושא ארדווינו ויש לי בעיה . קניתי לוח ארדווינו אונו דרך אתר סיני מסויים לשם התחלה. יש לי ידע קצת בתכנות וגם בבניית מעגלים פשוטים באלקטרוניקה. חיברתי את לוח הארדווינו לפי סירטון נחמד שראיתי באתר מסויים. חיברתי על מטריצה לד ונגד מתאים וחיבור ללוח הארדווינו. הכוונה הייתה להדליק ולכבות את הלד כמו כל התחלה . בדקתי שער port בדקתי חיבורים הכל תקין. בלחיצה על verify העביר אותי לתיקייה של ארדווינו. עשיתי Cancel לחיצה שנייה על Upload להפעלה, שוב לתיקייה שוב Cancel ואז הגיעה השגיאה למטה באדום Problem uploading to board מי יכול כאן לעזור לי בבקשה? המשך יום נעים
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה להתחיל פרוייקט קטן שהרעיון בבסיסו הוא לשאוב מידע מהמחשב, לבצע עליו מניפולציות ולהציג את המידע הזה על מסך שנמצא ע"ג הארדאוניו מה שאני צריך זה: 3 נורות חיווי ומסך RGB פשוט,2 שורות יספיקו איזה לוח לדעתכם הוא הכי מתאים לצרכי, בהתחלה חשבתי ללכת על הגלילאו,הוא הוא ניראה לי די מסיבי וגם קצת יקר אשמח להמלצות
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי עבודה להתקין בחדר שלי מערכת שמדליקה או מכבה את האור בחדר בעזרת מחיאת כף או מילה זה מאוד חשוב לי בבקשה תעזרו לי תודה ...
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אני רואה באינטרנט המון מחשבים עם לדים יפים כאלו זוהרים מתוך המחשב רציתי לשאול איפה אני קונה את זה, איזה מומלץ ואיך שמים את זה ? יש לי מארז NZXT S340 ועוד משהו, ראיתי מאווררים זוהרים גם, זה כבר בא בתוך המאורר או שאפשר להוסיף גם אליו?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-