עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Meir Yazdy,

שלום יש ברשותי מאוורר רצפה כשנה בערך,מאוורר באמת טוב,ואפשר לשרוד אתו בימי הקיץ החמים. ועכשיו לבעיה: אתמול ניסיתי להפעיל אותו ואז ראיתי שלוקח זמן למאוורר להידלק,זאת אומרת הוא מסתובב "לאט" "לאט" ולוקח לו כ5 דקות להידלק,לא התייחסתי לזה,ואכן לאחר כ5 דקות הוא נדלק לגמרי והחל להסתובב כמו שצריך. היום שוב באתי להשתמש בו,וכשהדלקתי אותו שוב שמתי לב שלוקח למאוורר "זמן" להסתובב,ולאחר כ5 דקות שמתי לב שפתאום המאוורר לא מסתובב בכלל. וכשבאתי לכבות אותו מהחשמל שמתי לב שהמנוע שלו היה ממש רותח ! זה הדגם של המאוורר שלי (אני כמעט בטוח ב99% שזה המאוורר שלי) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731300 אשמח ממש לעזרה,כי המאוורר עלה לי 300 שקל,ואין לי אחריות או משהו כזה. בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 4.6k צפיות
  2. Started by רענן1234,

שלום רב, נאי זקוק לעזרה קלה היות ואיני אלקטרוניקאי מדופלם אלא מתמצא בכך באופן בסיסיץ. בקובץ המצורף יש שרטוט של מעגל פשוט האחראי להפעלה\כיבוי של שתי מנורות באמצעות סוויץ' 3 מצבים (כבוי, מנורה א', מנורה ב'). אני רוצה להחליף את הסוויץ' בשני כפתורים שכל אחד בנפרד יהיה אחראי על מנורה באופן עצמאי. הכפתור הנדרש הוא מסוג אלו שמעבירים חשמל רק בעת לחיצה. הווה אומר, העזרה שאני צריך היא לבנות את מעגל בו למעשה לחיצה של הכפתור תנתק או תחבר את הזרם לכל נורה. מקווה שכוונתי ברורה ושמישהו יוכל לעזור לי. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  3. האם כדאי לצבוע את המאווררים בצבע מטאלי כדי שיחזירו אור מלד? האם זה לא יאט אותם? האם זה לא יגרום להם לעשות יותר רעש?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  4. Started by 12345-,

יש לי 3 לדים אדומים עכשיו איך אני מחבר אותם למחשב יותר נכון לספק כוח ושהם ידלקו עם המחשב בבקשה הסבר מפורט כי אני חדש בעסק הזה ראיתי תמדריך שיש פה והוא פשוט לא מסביר איך לחבר את זה למחשב........ואני גם מחפש דרך יותר פשוטה.

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  5. Started by K0sTa,

חברה אני קצת צריך עזרה בלחבר נגד משתנה אני רוצה לעשות במחשב שהמאורר יפעל חזק יותר או חלש יותר אז אני צריך שרטוט איך לחבר את המאורר יש לו שלושה רגליים אם אני זוכר נכון אני צריך להישתמש רק בשניים מהם ?

• 8 תגובות
    • 5.9k צפיות
  6. Started by freerider,

שלום מה ההבדל בין הנורות הבאות: א. 15W - 6V ב. 15W - 12V לכאורה המתח שונה, אבל ההספק זהה. מה ייקרה במציאות ? יהיה הבדל בעוצמת האלומה ? אני בונה פנס מסויים, ומנסה להחליט באיזה סוללה להשתמש תודה

• 5 תגובות
    • 959 צפיות
  7. Started by Moty_p,

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות אני מחפש חלק שמביא לי חשמל מהשמש מה השם שלו? כמה וולט זה מביא? וכמה הוא עולה? והאם יש אותו בכל חנות אלקטרוניקה? תודה מראש...

• 10 תגובות
    • 939 צפיות
  8. שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 41 מעלות, כנראה בגלל הסירקולציה החדשה, אך הכרטיס השני ירד ל43!!! 6 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל במאמץ הכרטיס הראשון נשאר ב…

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. טוב הכל התחיל כשהמארז הישן שלי(ג'נרי סוג ג')התחיל לעלות לי על העצבים וגם ככה דפקתי לו עיקום קטן. אז החלטתי להתחיל עם מארז חדש. מצאתי פטפון ישן(בן 25 ליתר דיוק,מרוסיה)אז התחלתי לעבוד על הפטפון.לכך לי 3 שעות ברצף בשביל להבין איך לפרק וגם לפרק את הפטפון.בסוף פירקתי אותו,את הפאנל הקידמי שברתי ושמתי פרספקס.מאחורה עשיתי מקום לחיבורים של הלוח.התאמתי את הפאנל של הלוח אם לריצפת הפטפון. את החלק העליון העשוי מפרספקס אני עאשה בו חורים לצורב וכו'. המארז יצבע ובעתיד תוסף תאורה. למאלה אני אעשה חורים למאווררים.סה"כ עבודה של חודש(על פי ימי עבודה). תמונות אני מכווה שעוד מאט.

• 32 תגובות
    • 4.9k צפיות
  10. שלום. עשיתי את המדריך של החיבור פד פלייסטיישן למחשב (דרך הפורט הפרללי). המדריך נמצא למעלה במודינג כדביק. ואני רוצה את הדריבר, אבל הלינק שמוביל לדריבר שם לא טוב. אפשר את הדריבר בבקשה תודה

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  11. Started by yarkoni,

טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אני לא יודע בדיוק כיצד לשאול את השאלה שלי אז אני ינסח את זה כך: לנגד יש קיבלות שנמדד באוהם זאת אומרת שכמה שהאוהם גדול יותר ככה הוא מתנגד יותר לוולטים גבוהים יש לו עוד קיבולת של וואט אבל לא נכנס לזה עכשיו האם לדיותה יש גם קיבולת שבו היא נמדדת זאת אומרת אם אני הולך לחנות לקנות נגד המוכר יגיד לי כמה אוהם האם הוא ישאל אותי שאלה גם בקשר לדיותה כמה X לדוגמה? תודה מראש על התגובות

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני רוצה לנסות חלק מהדברים במחשב שלי בצורה יסודית, בעיקר מאוררים ודברים שצוברים לכלוך. עד כמה שאני זוכר אלכוהול אמור לבצע את העבודה. השאלה היא, האם זה נכון? איזה אלכוהול מומלץ? ועד כמה בטוח לשים היטסינק, מאוררים ואולי גם כרטיסים שונים, בגיגית מלאה אלכוהול. אם יש המלצות אחרות לניקוי גם יעזור, ניסיתי לחץ אוויר אבל הוא לא יסודי, אני צריך משהו יסודי שיוציא את האמא של הלכלוך מתוך החריצים הקטנים, וסתם לכלוך עקשן. תודה.

• 21 תגובות
    • 5.6k צפיות
  14. הנה ההתחלתי- http://www.upfree.net/5466478 אחרי זה- http://www.upfree.net/7785404

• 57 תגובות
    • 4.4k צפיות
  15. Started by The_Nightmare,

יש לי Cassiopeia E11 והמסך קצת שבור אז אי אפשר להשתמש בו ואני מחפש מאיפה אני יכול למצא מעגל שאני יכול לחפש אותו למחשב רק בתור מסך LCD

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by starline,

שלום.. יש לי שלט של אקס בוקס 360 אלחוטי.. השלט עובד על זוג סוללות aa.. הבעיה בזה שיש לשלט שני מנועי רטט שיוצרים תחושה "אמיתית" והם אוכלים סוללות בקצב.! חשבתי לקחת פאק סוללות של 6v לגודמה: http://cgi.ebay.com/6V-1300mAh-HUMP-PACK-Charger-fits-Traxxas-Revo-/120687000269?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item1c19817acd ולשים לו נגד או משהו שיוריד לו את המתח ל 3v ואז אולי הפאק הזה יחזיק יותר זמן בין טעינה לטעינה וגם לא יעלה לי הרבה בטווח הארוך.. חשבתי לקנות ישר פאק 3v אבל לא מצאתי .. לסיכום איך אני מוריד לו מתח מ 6 ל 3?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. ככה זה נראה אחרי חיתוך מדוייק של אבא שלי (נגר, אז בכלים לא היה בעיה) : http://morishani.koala.co.il/Picture%209.jpg אם מישהו רוצה תמונות אחרות, אשמח לצלם, ברגע זה אין פרספקס וגומי H, אבל מחר אני מקווה לקנות תודה לאבא ולאח על התמיכה

• 40 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. לאחר שעניין אותי הפלאג של הWinamp החלטתי לעשות אחד כזה של דברים אחרים (: אז ככה, אח שלי עושה פרספקס שזוהר (www.metku.net) אז אמרתי לו , אם כבר אתה עושה את זה, אני אעשה לך שמתי שקורא משהו, לד יהבהב. עכשיו , לא ידענו מה זה כל חיבור ביציאה הפרללית , אז זה מה שעשינו התמונות נראות כאילו זה זוהר בUV, אבל.. זה לא עכשיו לשאלות. 1.איזה רגל של הלד היא החיובית ? זהו, סוף השאלות

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by kkffiirr,

אני די חדש לארדואינו. מעבודה שלי על בקרים אחרים אני רגיל לדיבגר (כמו KEIL, או כלים ייעודיים של TI לStellaris) ראיתי שהקומפיילר הרשמי של ארדואינו לא כולל דיבגר, חיפשתי קצת ברשת וראיתי שניתן להשתמש בAtmel Studio אבל כאן מתחיל הבלבול, ראיתי שיש צורך להתקין תוספים כדי לאפשר לו לעבוד עם הארדואינו (במקרה שלי, PRO R3) האם מישהו מכיר את זה מנסיון כדי להסביר לי מה צריך להוסיף לATMEL STUDIO?

20. Started by liram21,

שלום לכולם, אני עושה מודינג לאקס בוקס שלי ואני צריך פרספקס עם המידות הבאות: 35x30x0.5 אני גר בראש העין , אני נוסע למרזבית שבפ"ת אבל אני לא יודע איזה דגם אני צריך לקחת. כלומר, קראתי על סוג מסוים ושכחתי את השם של החברה. אז מה להגיד לו שיביא לי ? כי אני רוצה משהו איכותי שיעמוד בדבק חם ועוד משהו, כמה אתם חושבים יעלה לי עם הסוג שננתם לי והמידות ?

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  21. Started by MacGyver,

אני מחפש תרשים של 6 לדים שעושים FADE IN AND FADE OUT תודה איתן

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  22. אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by maor5,

שלום כולם! היום חתכתי חתיכת פח כדאי להתאמן אז אני כזה חותך פתאום הדרמל לא עובד אחר כך יצא כזה התפסן הזה השחור למעלה והקפיץ היה עקום הקיצר החזרתי את התפסן הסתדר הדרמל.. אני בא להחליף ראש פתאום לא יוצא לי!!! אני בא להוציא הדרמל נשבר כזה צריך עזרה דחוףףףףףףף!!! תודה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. איפה אני יכולה להשיג לוח נחושת או לוח אלומיניום בעובי של 0.8 - 1 מ"מ ענבר.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by just_me,

אוקי מצאתי באתר 2 מדריכים ובשניהם הלינק לא עובד אני צריך מדריך מומלץ למתחילים לאיך לעשות מודינג שזה בעיקרון החלפת המארז למשהו פחות סטנדרתי כמו ווידאו ולתקוע בו את כול החומרה וכו

• 0 תגובות
    • 716 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.