אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז ככה אני חדש בכל התחום של האלקטרוניקה ואני רוצה לעשות תאורה לפרספקס יש לי כמה שאלות: איזה לדים אני צריך להשתמש, ואיזה נגדים אליהם תודה מראש לכל העוזר
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת שלי איזה לדים צריך? זה לא לדים רגילים הם קטנים מאוד
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי. המאוורר של המעבד שלי כרגע הוא SF. מסיבות ברורות אני מעוניין שהוא יעבוד עים החיישן ולא סתם על מהירות גבוהה. הבעיה שלי שהוא מתחיל לפתח מהירות (ולקרר) רק כשהמעבד מגיע לטמפרטורה של 44 מעלות. כלומר הוא מתחיל לפני זה אבל זה ממש לא מורגש. השאלה שלי היא: האים אני יכול לגרום למאוורר להתחיל את העבודה שלו קצת יותר מהר (מבחינת הסל"ד שלו), ואז משם הוא יתחיל לעלות באופן יחסי לחום המעבד? כלומר אים x זהו ההסל"ד שבו הוא מתחיל ומשם הוא עולה בהדרגה, אז אני מעוניין שהוא יתחיל לעבוד ב x+600 (סל"ד) ומשם ימשיך לעלות בהדרגה באותו יחס כמו מקודם.
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
קבלו את המאז הזה שראיתי בדיון בגיימר שגם שם כל אחד נתן חוות דעת. תנו חוות דעת אם יש דברים טובים,רעים דברים חיוביים ושליליים, תודה. לדעתי זה יכול לשמש כמכשיר לניקוי הבית-כל האבק בבית ייכנס לשם לא צמריך יותר לנקות אבק חחח
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לייזר לד תוצרת בית כתבתי את המדריך הזה מכיוון שאני חושב ש40-50 ¤ ללייזר לד בארץ הוא מחיר מוגזם, במיוחד שאפשר להכין כזה בבית בעלות של 5ש"ח בלבד, דבר שלדעתי עדיף, וגם נותן אפשרות לבחור איזה לד שרוצים, ואפשר גם לשלב בין צבעים. החומרים הדרושים הם: 3 לדים 5מ"מ או 3מ"מ Ultra-Bright בכל צבע שתבחרו. 3 נגדים של 130 אום (הם מתאימים לכל צבעי הלדים חוץ מצהוב וכתום שהם צריכים נגדים של 165 אום). שני לוחות פרספקט בעובי 3-4 מ"מ, באורך 5.5 ס"מ, וברוחב 4.5 ס"מ. דבק חם/ אפוקסי/ דבק מגע/ סופר-גלו. מלחם +בדיל. איזולירבנד. דרמל +דיסקית חיתוך +ראש חריטה. מאוורר חזק (אם עובדים בחוץ תוך 5 דקות אתם תזיעו כמו חמורים). סקוץ' (שני הסוגים: הגס, והעדין). נייר שיוף עדין…
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש חנות שאפשר לקנות בה פלסטיק פרספקט באזור המרכז או ראשון ..... אני כל הזמן מחפש ולא מוצא חנות לקנות בה ...... (אני מתכנן לעשות פרויקט) מי שיודע איפה אוכל להשיג פלסטיק פרספקט באזור ראשון או המרכז שיכתוב לי ..... תודה ביי...
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדריך לריאובאס ל-4 מאווררים עם אינדיקצית עצמה! המדריך הבא יסביר לכם כיצד לבנות ראובאס לארבעה מאווררים כולל מפסק שמדליק ומכבה את כולם. מהו ריאובאס? ריאובאס הוא כונן בגודל של סידירום אשר נכנס לאותו מקום במחשב. הריאובאס שולט בעוצמת המאווררים שבמחב על ידי פוטנציומטרים (נגד משתנה). למה בכלל צריך ריאובאס? 1. לצורך למידה ותהנסות 2. להורדת רעש המאוורררים בעת שינה ליד המחשב 3. כדי להשוויץ הרכיבים הדרושים: x4 קבל 0.1uf x4 מייצב מתח LM317 x4 נגד 560ohm x4 פוטנציומטר 5K x4 נגד 1K x4 קבל 10uf x4 נגד 460ohm x4 לד אדום פשוט x4 כפתור לפוטנציומטר x4 מחזיק ללד x4 מחבר מולקס נקבה x1 מחבר מולקס זכר x1 מפסק 2 מצבים עם 3 רגליים x1 נגד 500ohm x1 לד ירוק פשו…
-
- 13 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אני אשתמש בהצעות שלכם...ונראה מה יצא ובינתיים תמונות של הפרויקט שאני עובד עליו, אני ינסה גם להעלות פרויקטים חדשים שאני יעשה, מקווה שהכל יהיה טוב ואני יקנה מספיק פרספקט למארז פרסקט שאני עובד על העיצוב שלו כרגע, והפאן באס שאני יתחיל לבנות בקרוב, אז תנו תגובות אני רוצה לדעת מה דעתכם על עבודתי, וכמובן תודה רבה לכל העוזרים. עריכה: טוב מה שכבר עשיתי זה צביעה וחיתוך ומה שאני עוד יעשה זה החלפת לד מאדום לכחול וישים פרספקט וזהו עם יש הצעות אז בשמחה. הינה תמונות של מה שיצא אבל נעצר בגלל כיפוף של פרספקט שאני מאמין שאני יעשה מחר וגם אני מחליף לדק http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=index אתם רואים את התמונות ? '> '>http://www.zippyimages.com/files/97820/P…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות: 1) אני ישמח מאוד אם מישהו יכין לי שירטוט למעגל שיש בו 6 לדים שצורכים 3.3V ו20MA כל אחד וכל פעם ידלקו 2 זוגות לדים ואני יקבע את הקצב עם נגד משתנה... 2)יש את המיני מיקרו כפתורים האלא עם 4 רגליים, אפשר להשתמש בהם בתור מפסק\לחצן רגיל?? תודה רבה איתן
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מארז סופרטאלאנט, לכן אני צריך באי באס שיכנס בו בלי בעיות ז'א יש למארז דלת שנסגרת ונועלת את הכוננים לכן הבאי באס חייב להיות מתאים למארז הזה, כי אחרת הדלת לא תוכל להיסגר. אני מוכן לשלם בין 150-280 ש'ח. הצעות רק מפנדה בבקשה... מה אתם אומרים על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6686 תודה!
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
יש נכון את המשייפת הזאת שחכתי איך קוראים לזה אני מדבר על זה ששמים דיסק של חיתוך או שיוף והכל עם הדיסקים הגדולים האלה אז יש את זה לאבא שלי אז אם אני מחבר לזה דיסק של חיתוך (כי כרגע יש לי דיסק של שיוף) אז אתם חושבים שזה יעזור ובכלל יצליח
-
- 2 תגובות
- 679 צפיות
-
-
האם מפרספקס רגיל? או חומר מיוחד כלשהו? כי נראה לי שפרספקס גם רגיש לחום וגם די שביר ולא יכול להחזיק את החומרה...
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו מכיר את החומר הזה, Lexan? זה אמור להיות חומר דומה לפרספקס, אני חושב שיותר קשיח ועמיד בפני חום. הוא נקרא גם polycarbonate.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD קטם של מצלמת וידיאו של SONY המסך כמובן צבעוני ובאיכות לא רעה בכלל ! האם אפשרי לחבר את המסך למחשב בצורה כזו או אחרת ? איפה מתחילים ? מה צריך לחפש ?
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
-
אין לי דרמל אבל יש לי מקדחה רגילה. יש אפשרות לקנות ראש חיתוך של דרמל בנפרד ולהשתמש בו עם המקדחה?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי שלוש מחשבים: שרת, נייד והמחשב הפשוט והרגיל שהוא דרך אגב הכי טוב.... ולכל אחד יש את המסך הבא: נייד-נשבר לי המסך מרוב שאני כשרוני :-X השרת-מסך ישן ומכוער מחשב רגיל-LCD אני רוצה לבנות משהו מתחבר למסך ויש לו 3 יציאות לכרטיס מסך ואני אחבר כל יציאה לכל מחשב ועם מפסק של 3 מצבים אני אבחר איזה מחשב יופיע על המסך. 1. מישהו יכול בבקשה לתת לי קישור לאתר שמסביר על היציאה של המסך? 2. אם מישהו יכול לעזור לי איכשהו או שיש למישהו רעיון אשמח מאוד.
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
מאחר ויש לי מארז עם דלת ורוב הזמן הדלת סגורה נראה לי מיותר לשים שם LCD. מה שכן, יהיה מגניב לשים LCD במקלדת (Microsoft Internet Keyboard) ליד כפתורי ה"אינטרנט" או אפילו במקום חלק מהם מאחר והשתמשתי בהם אולי פעם אחת. מדדתי והוא נכנס יפה בין הלדים לכפתורים (אפשרות נוספת היא במקום הלדים ולהוסיף את מצב ה"נעילות" למסך). השאלות הן אלו: 1. בדקתי עם רב-מודד וראיתי שמגיע למדקלדת מתח של 4.8 וולט מהמחשב האם אוכל לחבר אליו את ה LCD ? גם עם תאורה אחורית ? לפי היצרן המסך צורך 1.2mA . 2. איך כדאי לחתוך את הפלסטיק? לגבי הכבל נתונים של ה LCD לדעתי אני פשוט אקדח במקלדת ואעביר דרכה. הצעות ורעיונות יתקבלו בברכה.
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
- 44 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום כולם! היום חתכתי חתיכת פח כדאי להתאמן אז אני כזה חותך פתאום הדרמל לא עובד אחר כך יצא כזה התפסן הזה השחור למעלה והקפיץ היה עקום הקיצר החזרתי את התפסן הסתדר הדרמל.. אני בא להחליף ראש פתאום לא יוצא לי!!! אני בא להוציא הדרמל נשבר כזה צריך עזרה דחוףףףףףףף!!! תודה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי , אני הנדסאי אלקטרוניקה בהכשרתי . ראיתי שיש כאן אנשים שמעסקים בנושא ... ורציתי להציע לכם קצת מידעותיי בנושא . אם אתם צריכים עזרה באלקטרוניקה : חיבורים , רכיבים , איזה רכיב יותר טוב , הספקים , תצוגות , דפי נתונים , איך מחברים , זה מסוכן לעשות ככה , המלצות מחירים ומה שקשור למודינג , ועוד דברים שקשורים לאלקטרוניקה , שירטוט כלשהו ... ועוד , תשאלו באשכול זה ואני אשתדל לענות לכולם . בעברית פשוטה ! ואם צריך אתן לכם גם לדברים מוכנים מהרשת . הכל לפי הנושא והשאלות . ביי
-
- 43 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום אני צריך לדעת איפה אפשר לקנות פלסטיק פרספקט באזור המרכז אני כל השמן מחפש אבל לא מוצא יפה אבל אני יודע שיש בתל אביב.... מי שיודע איפה אפשר לקנות פרספקט בחנות באזור המרכז (ראשון) שיכתוב לי ..... תודה......ביי
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מערכת סטריאו ששבקה חיים, אבל הרמקולים שלה עדיין עובדים. אני מעוניין להשתמש בהם כרמקולים למחשב. מן הסתם אין אפשרות לחבר אותם סתם ככה, ולכן יש צורך במגבר כלשהו. מאחר ואני לא רוצה להשקיע כסף בנושא, וגם המקום בחדר מוגבל, אני מעדיף שלא לקנות מגבר. חשבתי לעצמי... אולי ניתן להכין לבד מגבר ביתי פשוט וקטן, שיורכב מספק כוח (לדוגמא ספק של מחשב... למה לא?) ואיזשהו מעגל חשמלי, ויוכל לגשר בין המחשב לבין הרמקולים. אשמח לשמוע תובנות בנושא!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה המצב? אוקי אני מתכנן להוסיף מספר רכיבים שצורכים המוןןןןןןן חשמל למחשב. אז ככה: יש לי ספק TT 410W PPFC ויש לי את כל הנתונים עליו, כמה אמפר הוא מוציא לכל מתח, וכמה וואט כללי ולכל מתח. יש לי הרד דיסק WD80GB8MB(עם קצת מזל יעוף בקרוב מאוד מאוד מאוד), ועליו גם כן כתוב כמה מתח הוא צורך. יש לי צורב דוד NEC ND2500A ואין לי מושג כמה הוא צריך. זה הראשון שצריך לברר. עוד מספר רכיבים שצרך לברר: לוח (ABIT NF7-S(rev 2.0, מעבד AMD Athlon XP Mobile 2600+, זיכרון CORSAIR PC3200C2 256MB, כרטיס מסך Gainward Ge Force MX440 128MB. יש לי מאוורר של אנרמקס שיש לי את כל הנתונים לגביו. ועכשיו עוד משהו: איך משפיע OC על צריכת החשמל של השילוש? איך משפיעה העלאת מתח ללוח\מעבד\זיכרון על צ…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-