עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני כל פעם שאנו עובר בפ"ת בחנויות קטנות להספקה תכנית ניכנס לבדוק עם יש ואני לא מוצא אותו.. מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותו? (ראיתם אולי באייביי ? כי כי חיפשתי גם שם וראיתי רק חברות אחרות) הוא פשוט ממש טוב ואני לא מוצא אותו... :'( זאת תמונה מהחבילה האחרונה שנישארה לי לפני שאני ניתקע..

• 21 תגובות
    • 5.2k צפיות
  2. Started by razoli,

איך אני הופך כבל IDE / SATA ל USB וכמה אמפר בערך צורך קשיח?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by IlanF,

יש לי מפצל USB לגרסה 1.1 כזה: יש דרך לגרום לו לעבוד כמו מפצל USB 2.0? או שבכלל עדיף לקנות מפצל חדש?

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  4. Started by yonatan_ca,

קניתי מסך LCD גרפי! רק שחזרתי לבית הבנתי שיש טעות או אולי אי הבנה מיצידי במדריך מדובר על 14 או 16 פינים ובשלי יש 22 פינים להלחים ועוד 4 (2 ל - ועוד 2 ל+) קראתי את המדריך ובסוף הגיע החלק שפספסתי ... שמסך גרפי זה יותר מסורבל ומסובך! ולכן אני שואל אתכם ... מה לעשות! המסך גדול ויפה בדיוק מה שאני צריך אבל איך אני מחבר אותו!!! קצת פרטים !! את המסך קניתי בהרצליה ברכיבים http://www.rehivim.com/PVG240602AYN.html אין שם כרגע תמונה הנה תמונה שאני צילמתי של המסך מכל הזוויות http://j103.spd.co.il/noar-gal/thumbnails.php?album=11 ובדף הראשון ששמתי פה יש קישור "דפי נתונים" ששם יש הסבר מה כל פין עושה אבל אין הסבר איזה כבל ואיך לחבר אני ישמח אם מי שמבין בזה יענה לי אם זה מסובך מאוד אפ…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by doreiny,

שלום לכולם אני רוכש את ה aerocool gatewatch רק בעיה אחת קטנה יש לי איתו.. מקבלים איתו חיישני חום איפה בדיוק שמים אותם? במעבד?מתחת למאוורר? בכרטיס מסך? מתחת למאוורר של המעבד? בהארד דיסק? להדביק את זה ישיר עליו? ובמארז? איפה מומלץ לשים?

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  6. Started by liorgadidi,

שלום. אני מחפש מה לעשות לפאנל שלי... ואני לא מוצא. יש לי את המארז: xpider2 ואני רוצה להשלים את הפרויקט שלי במודינג שלו. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 742 צפיות
  7. שלום לחברי הפורום הנכבדים, יש לי מערכת עם מספר סולונואידים שאני מעוניין לתת להם פיקוד דרך המחשב כמובן בעזרת ממסרים. הסולונואידים צריכים לקבל 24V. אשמח אם תוכלו לעזור לי ב: 1. איזה סוג של ממסרים, רכיבים, והאם יש מעגל כזה באינטרנט מוכן? 2. האם אפשרי לעשות זאת באמצעות יציאת תקשורת (COM) או יציאת המדפסת (LPT). 3. את התוכנה שתנהל את העסק אני אבנה ב-VB.NET, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, ידע בתכנות. אם אתם זקוקים לעוד מידע רק תבקשו. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by CyberBot,

אני רואה בהרבה מעגלים לייצוב מתח סליל למה הוא משמש במעגל כזה ובכללי?

• 9 תגובות
    • 7.2k צפיות
  9. אז ככה, אני רוצה לבנות אפקט תאורה שלם לכל המארז שמבוסס על המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 עכשיו, הבנתי שהיציאה עצמה לא מספיק חזקה לחיבור מספר לדים ביחד אז אני צריך עזרה בבניית מעגל מתאים לחיבור 22 לדים בכל צבע (22*4 מתוכנן). עוד משהו שהייתי רוצה לשלב זה (אם זה אפשרי) שתהיה אפשרות לנטרל את יציאת הLPT ולשלוט על הצבעים בעזרת מפסקים. אשמח אם תעזרו לי בבניית המעגל + הסברים לדברים שלא אבין. תודה מראש ***עריכה - תמונות של הפרוייקט שלי (לפחות ההתחלה שלו) תוכלו ליראות פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109211.0

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  10. טוב, שלום לחברים, די חדש בפורום. לא הפרויקט הראשון שלי, אבל יצריך די הרבה השקעה, אז החלטתי לשתף, לקבל קצת משוב וטיפים. מדובר ב Firewall/Router לבית. דרישות הן כמובן: קטן, שקט, יפה ופונקציונאלי. החומרה היא PII 266MMX (לא צריך יותר בשביל להעביר חבילות מידע מכרטיס לכרטיס), 128M RAM, שלושה כרטיסי 10/100 ואחד אלחוטי. ישלט ע"י כבל סריאלי בלבד, בלי כרטיס מסך או מקלדת. יריץ לינוקס מוקטן שיטען מכרטיס CompactFlash (עוד על זה בהמשך) וירוץ כולו מהזכרון (כל המ"ה הפעלה היא בגודל 7M). טוב, אז לפרויקט. המארז יהיה מעץ, כנראה צבוע בשחור, אבל זה בסוף, שכבר יהיה משהו מורכב. התחלתי ב"שחיטה" של המארז שבו ישב הלוח, בשביל חלקים בשביל המארז החדש. לקחתי את תושבת לוח האם, ואת הפאנל האחורי בשביל הכר…

• 65 תגובות
    • 8.8k צפיות
  11. שלום, יש לי 4 לדים שאני רוצה לחבר לספק המחשב של 12 וולט. הלד שיש לי הוא בדיוק זה- http://us.100y.com.tw/chanpin.asp?MNo=49684 לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100mA. (זה מה שרשום באתר למעלה) אני רוצה לחבר בטור. החישוב שלי כדי למצוא איזה נגד אני צריך הוא כזה- 1.5*4=6 (המתח הדרוש להפעלת 4 הלדים) 12-6=6 (נגד שיקח 6 וולט). 6/0.1= 60 אוהם.(אני צריך נגד של 60 אוהם). החישוב שלי היה בסדר? כי באתר - http://ledcalc.com/ , שמתי את הפרטים לחישוב איזה נגד צריך לשים, והוא רשם לי נגד של 68 אוהם. אז לקנות נגד של 68 אוהם? או נגד של 60 אוהם(מה שאני חישבתי)? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by harry,

שלום חברים, הפרוייקט הזה הוא הפרוייקט הראשון שלי בצביעה של מארז, אני יודע שהתמונות נראות רע, זה רק תמונות ראשוניות מחר אני יעלה תמונות רציניות יותר כדי שתתרשמו. אוקי מה שאתם רואים בתמונה זה היה מארז מתכת רגיל ששיפתי אותו עד להודרדת כל הצבע הלבן עם משייפת רוטטת, אחרי זה צבעתי בהמרייט 3 שכבות, כל שכבה שייפתי עם נייר זכוכים ומים דרגה חלשה יותר. אחרי ה3 שכבות המרייט צבעתי ב3 שכבות לכה, שוב עם הנייר שיוף והמים כמו בפעם הקודמת. שתי הפסים שאתם רואים בצדדים למעלה זה שתי פסים שצבעתי אותם ש3 שכבות של לכה לצפורניים! שכבה אחת כחולה ועוד שתיים ירוד-וורוד, עשיתי את זה על מנת לעשות אפקט של צבע תלת מימדי, ואכן שמסתכלים אז הפס מחליף צבעים מירוק לוורד. הנה התמונות: (אני מצטער על הרזולוציה…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. אני צריך חיבור זכר של הארד דיסק... זה שהכבל נתונים מתחבר אליו... כמו החיבור שיש על הארד דיסק עצמו וכמו זה שיש על הלוח אם... ואל תגידו לי לפרק מלוח או הארד דיסק כי אין לי יתר עודפים לפרק מהם... בקיצר בלי תגובות מתחכמות תודה

• 9 תגובות
    • 967 צפיות
  14. שלום יש לי ווקמן ממש חדש. יש לי אותו לא מעט שנים...אבל בקושי השתמשתי בו. הרדיו עובד טוב. רברס עובד טוב. FF עובד דיי טוב. וplay לא עובד משום מה. מה הבעיה לדעתכם? ניסיתי לנקות את הראש. ניקיתי את גליל הגומי שליד הראש (שמזיז את הסרט?)... אם כפתור הפליי חצי לחוץ זה מריץ פליי מהר מאד (נשמע כמו "סינית") אבל שהכפתור לחוץ עד הסוף זה פשוט לא זז. (הסוללות חדשות. ניסיתי מספר קסטות. במערכת סטריאו זה רץ טוב).

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  15. Started by moshtager,

שלום יש לי מארז של ?T?thermaltake SViking VA4000BWS? ,כשה קניתי את המחשב מיקמו לי את חישן הטמפרטורה ליד הארדיסק, והארדיסק זה אחד הרכיבים החמים במחשב ,רציתי לישאול עים זה בסדר שזה שם ,בגלל שהחישן מראה את הטמפרטורה של כל המארז אים זה בסדר אז סבבה ,אים מישהו ימליץ לי על מקום אחר אני ישמח תודה לכל העוזרים

16. שלום אני מחפש חנויות בארץ או בחו"ל בשביל להזמין רכיבים אלקטוניים לפרוייקט. מחפש חנות זולה... אם אפשר להוסיף טלפון שלהם או אתר.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by asi131,

שלום, יש לי מסך מחשב של HP כשאני מדליק אותו הוא נדלק באור ירוק כזה ונכבה ישר, פתחתי אותו והסתכלתי בפנים לראות האם אחת הקבלים שרוף או משו... אבל יש הרבה דברים שאני לא יודע איך לדעת האם הם מקצרים או לא? יש לי את כל הציוד לבדיקה הנדרשת. איך אני מזהה את הרכיב המקצר? תודה מראש:] ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אני רוצה לשאול שאלה לגבי נורות LED לבית. אבל לא רוצה להסתבך עם מנהל הפורום האם ניתן לשאול כאן? אחרי שאדע את התשובה, אכתוב את השאלה. תודה

• 23 תגובות
    • 8.9k צפיות
  19. Started by enemia design,

שלום לכם, אני שוקל עם להוסיף למארז בעל החלון השקוף קתודות למען הארה ויופי שאלה מספר 1- המארז יכלול שני מאווררים בעלי לדים כחולים. אני שוקל להוסיף 2 מנורות קתודות, אילו צבעים אתם ממליצים לשלב \לשים? אני יודע שזה שאלה של טעם וריח, אבל על פי נסיונכם, ועל פי תוצאות שונות שראיתם, מה השילוב הכי יפה? והאם בכלל לשלב צבעים או צבע אחד? שאלה מספר 2- האם אפשר בבקשה תמונות בהן רואים מארז עם קתודה ירוקה+כחולה, וקתודה אדומה+כחולה ? שאלה מספר 3- הקתודה\קתודות שאני אקח הן: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=TT-D0013 שמתי לב כי יש SOUND CONTROL ושזה יכול להאיר לפי שמע. ניתן לשנות את זה שיאיר תמיד, על פי צליל או מכובה על ידי "שלט" שמגיע עם הקתודה ומחובר אל…

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  20. שלום אני במגמת אלקטרוניקה בכיתה יא' והשנה אנכו צריכים להכין פרויקט שהוא היה בעצם הבגרות שלנו(5 יח"ל) ואין לי ממש רעיון אנכנו צריכים לציר משהו שתהיה עליו שליטה ואני יוכל לנהל אותו... אני לא ידוע אם יש כאן משהו שעבר אבל בכול זות אני מחפש רעיות ולשבוע להגיד למורה שלי על מה שאני עובד ואם אני לא ימצא הוא יתן לי משהו שהוא רוצה שאני יעשה אז אם יש למשהו רעיון בשבילי זה יכול להיות לעזור לי מאוד מקווה שזה פסדר שאני מפרסם את זה פה(כי זה המקורם המתאים ביותר כי זה פרויקט באלקטרוניקה) נ.ב נגיד אחד בשנה שערבה הכין מנעול אלקטרוני על 4 ספרות צופן שיכול לפתוח כספת. תודה רבה למי שעונה פה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by niv212,

לפני כמה שבועות רציתי לקנות מאווררים חדשים למחשב (האחד היחיד שנשאר חי עשה רעש) אז נתקלתי בהזדמנות קנות מאווררים עם ניאונים בזול יחסית.... קניתי 3 והנה התוצאות.... 2 ניאונים (כחול וירוק) מהצד ומאחורה. על הניאון הירוק מהצד עשיתי כמו שבלונה ששמתי על הרשת (מי שלא מזהה אז זה הלוגו של היטמן) תמונה יותר מקרוב של המאורר עם ההיטמן מאחורי המסך שמתי ניאון אדום (עם בקר שמהבהב לפי צליל) ומעל המסך יש 3 לדים כתומים קטנים שלדעתי נראים נחמד ותמונה יותר קרובה של הלדים אני כרגע עובד על מוד יותר רציני שאני אפרסם כשאני אניח את ידיי על כלים יותר טובים (למישהו יש סיבה שאסור לי לקנות מולטיטול של XPERT?) וכמה חלקים שקשה להשיג...

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by J0n1,

יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  23. Started by eegg,

אני בתהליכים של סידור מחדש של השולחן שלי, וכדי שיהיה לי יותר נוח לעבוד עם הרב מודד חיברתי לכיסוי של הרב מודד זרוע מדיבורית של פלאפון. חיברתי את הזרוע דרך 4 ברגים, ובהמשך אני אני יחבר את הזרוע לשולחן. מצאתי את זה מאוד שימושי במקום המעמד הגרוע שבנוי לתוך המודד. תמונות: השולחן בהתחלת הסידור: המצב כרגע: מקום לעמדת ההלחמה:

• 9 תגובות
    • 964 צפיות
  24. Started by iakovl,

יש לי פאלם M100 ישן זרוק עובד 100% בלי בעיות חשבתי לעצמי, יש לו הרי צג גרפי (ומגע ;D) די טוב והוא מתחבר למחשב דרך החיבור הCOM (לא זוכר את השם העיברי ליציאה הזאת) מישהוא מכיר איזה מדריך או משהוא אחר שבו הפכו פאלם לצג LCD ?

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  25. Started by TAsraf,

אני מת אני רואה את המלה הזאת בכל פינה פה אז תסבירו לי בבקשה מזה... ואולי גם על הדרך מזה לעזאזל "ת'ארד"

• 2 תגובות
    • 854 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.